Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

36/2019

1 (2)

Kaupunkiympäristölautakunta

 

 

 

 

Asia/14

 

10.12.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 649

Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Juhani Strandenin ym. valtuustoaloitteesta koskien Antinniityn puistonpenkkejä

HEL 2019-010081 T 00 00 03

Lausunto

Kaupunkiympäristölautakunta antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon:

Puistonpenkkien lisääminen Antinniityn puistoon on kannatettavaa ja tärkeää.

Aloitteessa esitetään, että kaupungin strategian mukaisesti liikkumista tulee lisätä kaupungissa. Lisäämällä penkkejä Antinniityn puistoon tuettaisiin ikääntyvän väestön liikkumismahdollisuuksia. Vanhusten ja huonokuntoisten liikunnan tukeminen tuo myös säästöjä kansanterveydelle. Aloitteessa todetaan lisäksi, että monet huonokuntoiset ja liikuntarajoitteiset vanhukset eivät jaksa lähteä ulos liikkumaan, vaikka niin haluaisivatkin. Penkkien puuttuminen Kannelmäen Antinniityn puistossa heikentää vanhusväestön mahdollisuuksia tulla puistoon kävelylle. Lisäämällä penkkejä puistoon alueen vanhusväestön ulkoilumahdollisuudet parantuisivat penkkien tuomien lepopaikkojen myötä.

Antinniityn puistoon asennetaan loppuvuoden 2019 aikana ylläpidon toimesta 2-3 kappaletta uusia penkkejä. Kaupunkiympäristön toimialalla on parhaillaan tekeillä Kaarelan aluesuunnitelma. Aluesuunnitelmassa Antinniityn puisto on tunnistettu suunnittelutarvealueeksi. Aluesuunnitelman asukaskyselyssä Antinniitty nousi yhdeksi korjattavaksi ja kehitettäväksi puistokohteeksi. Samassa kyselyssä tunnistettiin myös puiston penkkien lisäämistarve.   

Akuuttiin puistopenkkien puutteeseen vastataan tämän syksyn aikana. Myöhemmin tehtävässä tarkemmassa puistosuunnittelussa ratkaistaan puiston penkkien lopullinen määrä ja sijoittuminen.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Anu Lämsä, maisema-arkkitehti: 310 37479

anu.lamsa(a)hel.fi

Liitteet

1

Valtuutettu Juhani Strandenin aloite puiston penkeistä Antinniitylle

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Lausuntoehdotus

Lausunto on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Valtuustoaloite

Valtuutettu Juhani Stranden ja 19 muuta valtuutettua ovat tehneet 25.9.2019 seuraavan valtuustoaloitteen:         

"Helsingin kaupungin strategia kannustaa liikkumaan. Vanhusten ja huonokuntoisten ihmisten liikkeelle saaminen tuo säästöjä kansanterveydelle. Nyt olen saanut tietoa, että moni huonokuntoinen ja liikuntarajoitteinen vanhus ei jaksa lähteä ulos liikkumaan, vaikka olisi haluja. Kannelmäen Antinniityllä ei ole tällä hetkellä puistonpenkkejä, johon voisi istahtaa välillä lepäämään ja nauttimaan puiston rauhasta. Kaupungin tulisi järjestää ns. ympyräpuiston poluille riittävä määrä penkkejä, jotta levähdyshetket mahdollistuisivat ja ikäihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle.”

Lausuntopyyntö

Kaupunginkanslia on pyytänyt kaupunkiympäristölautakuntaa antamaan lausunnon kaupunginhallitukselle 20.12.2019 mennessä.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Anu Lämsä, maisema-arkkitehti: 310 37479

anu.lamsa(a)hel.fi

Liitteet

1

Valtuutettu Juhani Strandenin aloite puiston penkeistä Antinniitylle

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566