Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

21/2018

1 (1)

Kaupunkiympäristölautakunta

 

 

 

 

Asia/11

 

28.08.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 408

Alueen vuokraaminen Fullsteam Agency Oy:lle Malmin lentokentältä suurtapahtuman järjestämistä varten

HEL 2018-008691 T 10 01 01 04

Päätös

Kaupunkiympäristölautakunta päätti vuokrata Fullsteam Agency Oy:lle alueen Malmin lentokentältä 24.7.2019 järjestettävää suurtapahtumaa varten. Lautakunta oikeuttaa tukkutori-yksikön tai muun alueen vuokrauksesta vastaavan tahon määrittämään vuokra-alueen tarkemmin kevään 2019 aikana, kun maa-alueen käyttöön liittyvät selvitykset on tehty.

Vuokra-aika on 15. - 28.7.2019 välinen aika, jotta alueen kunnostustyöt saadaan tehtyä. Lentotoiminta kentällä jatkuu mahdollisimman pitkään kunnostustöiden aikana. 

Vuokrana peritään 0,90 euroa/myyty lippu (+ alv. 24 %).

1

Helsingin kaupunki haluaa tukea tapahtumien ympäristövastuullisuutta. Kaupunki myöntää tapahtumille 30 prosentin alennuksen alueen käytöstä perittävästä vuokrasta auditoitua Ekokompassi tapahtuma -ympäristöjärjestelmää vastaan.

2

Vuokralainen hankkii kustannuksellaan kaikki tarvittavat muut luvat tilaisuuden järjestämiseksi. Mm. sähkö-, vesi-, jätehuolto-, liikenne- ym. vastaavista järjestelyistä on sovittava ao. tahojen kanssa erikseen.

Vuokralainen vastaa alueen tilapäisestä kunnostamisesta konserttitilaisuuteen soveltuvaksi, eli tilapäiset rakenteet ja infra ovat järjestäjän vastuulla. Mikäli tapahtuma-alueelle tehdään pysyviä muutoksia (esim. sisääntuloväylät tms.), ne kuuluvat kaupungin vastattaviksi.

3

Vuokralaisen on 1.5.2019 mennessä maksettava 10 000 euron suuruinen pantti tai annettava kaupungille vakuudeksi em. suuruinen pankin antama omavelkainen pankkitakaus tai pankkitalletustodistus, jossa on mukana pankin antama kuittaamattomuustodistus. Mahdollisen pankkitakauksen on oltava voimassa toistaiseksi ja 3 kuukautta vuokra-ajan päättymisen jälkeen.

Pantti tai omavelkainen pankkitakaus tai pankkitalletustodistus on vakuutena vuokran maksamisesta korkoineen ym. vuokralaiselle tästä vuokrauksesta aiheutuvien velvollisuuksien täyttämisestä samoin kuin siitä korvauksesta, jonka vuokralainen saattaa olla velvollinen suorittamaan vuokrakohteen hallinnasta vuokra-ajan päättymisen jälkeen. Vakuus palautetaan vuokra-ajan tai alueen käytön päättymisen jälkeen siltä osin kuin kaupungilla ei ole vuokrauksesta johtuvia saatavia.

4

Vuokralainen vastaa kaupungille tai kolmannelle henkilölle tapahtuma-alueella sattuvasta vahingosta.

5

Vuokra-alue on tyhjennettävä, aita ja rakennelmat poistettava sekä alue saatettava vuokranantajan hyväksymään, vuokrausta edeltävään kuntoon vuokra-ajan päättymiseen mennessä.

Kunnostus- ja siivousvelvoite ulottuu myös varsinaisen vuokra-alueen ulkopuolelle ja kattaa kaikki tapahtuman ja sen yleisön johdosta aiheutuneet siivous- ja kunnostustarpeet. Vuokralainen ja vuokranantaja suorittavat maastokatselmuksen ennen tapahtumaa ja sopivat yhdessä siivousvastuun rajat.

6

Mikäli vuokra-aluetta ei ole tyhjennetty viikon kuluessa vuokra-ajan päättymisestä, kaupungilla on oikeus menetellä alueella olevan omaisuuden suhteen parhaaksi katsomallaan tavalla.

7

Alueen tyhjentämis- ja siistimiskulut sekä maanvuokraa vastaava korvaus alueen käytöstä kuntoon saattamiseen saakka ja lisäksi viivästymisestä mahdollisesti aiheutunut vahingonkorvaus peritään vuokralaiselta.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Merja Sorakari, tiimipäällikkö, puhelin: 310 33988

merja.sorakari(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Vuokralainen

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Fullsteam Agency Oy pyytää vuokralle aluetta Malmin lentokentältä 24.7.2019 järjestettävää suurtapahtumaa varten.

Haettu alue on tällä hetkellä ainoa isompi alue Helsingissä ja soveltuu hyvin tapahtuma-alueeksi myös sijaintinsa ja tasaisuutensa puolesta.

Malmin lentokenttäyhdistyksen kanssa solmitussa maanvuokrasopimuksessa on osoitettu kaupungille optio ottaa koko lentokenttäalue käyttöön, silloin kun se tapahtumien järjestämiseksi on tarpeen. Neuvottelut Malmin lentokenttäyhdistyksen edustajien kanssa aloitetaan keväällä 2019. Yhteistyön avulla pyritään minimoimaan lentotoiminnalle aiheutuva haitta. Trafilta saadun selvityksen mukaan noin 20 m korkealle lavalle ei tarvitse hakea lentoestelupaa, koska lentokenttä on suljettu lentotoiminnalta.

Tapahtumien toteutus vaatii yhteistyötä monien eri toimijoiden kanssa, ja sen vuoksi tulisi vuokranantajan antaa vuokralaiselle kaikki oikeudet tilaisuuteen liittyvien sopimusten tekemiseen kolmansien osapuolten kanssa. Alueelle tulee onnistuneiden ja laadukkaiden tilaisuuksien
aikaansaamiseksi rakentaa useita ruokamyynti-, anniskelu-, fanituote- ja muita myyntipisteitä.

Kiinteistölautakunta ja nykyisin myös tukkutori-yksikkö on perinyt vastaavanlaisilta tapahtumilta ja konserteilta lähtien samaa taksaa eli 0,90 euroa/myyty lippu eikä esittelijän mielestä sitä ole tarvetta muuttaa.

Jos kävijämäärä ratkaisevasti nousee etukäteen annetusta arvioidusta, pitäisi tapahtumanjärjestäjä velvoittaa maksamaan 900 euron (+ alv 24 %) lisämaksu jokaista 1 000 myytyä lippua kohden.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Merja Sorakari, tiimipäällikkö, puhelin: 310 33988

merja.sorakari(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Vuokralainen

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566