Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

15/2020

1 (2)

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

 

 

 

Asia/6

 

29.10.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 122

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Katju Aron toivomusponnesta koskien mahdollisuutta sitovasti taata Pakilan ala-asteelle kotiluokat ja yläasteelle työrauhan turvaavat tilat

HEL 2020-000527 T 00 00 03

Lausunto

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon:

Hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen suunnittelussa on tehty ponnen edellyttämät selvitykset ja suunnitelmia on kehitetty edelleen käyttäjien kanssa yhteistyössä säilyttäen kuitenkin hankesuunnitelman perusratkaisu ennallaan. Alustavan lukujärjestystarkastelun perusteella toimipiste voi halutessaan toimia kotiluokkaperiaatteella ala-asteen luokkien osalta edellyttäen, että ryhmäkoot ja sarjaisuudet pysyvät nykyisen kaltaisina.

Peruparannettavassa osassa tilarakenne säilyy pääosin perinteisenä, jolloin luokkahuoneita rajaavat umpinaiset seinät. Joistakin luokkatiloista voi palje- tai taiteseinällä erottaa pienryhmätilan. Nykyiset aulatilat otetaan opetuskäyttöön monikäyttöisenä oppimaisemana. Laajennusosassa on erillisiä luokkahuoneita, mutta myös muunneltavaa oppimisympäristöä, jossa luokkatiloja voi yhdistää ja jakaa opetustilanteen tarpeen mukaan siirtoseinillä ja palje- tai taiteovilla.

Lasiseiniin, oviin ja siirtoseiniin on haettu kokonaisratkaisu, joka on toteutettavuudeltaan ja käytettävyydeltään hyvä, kustannuksiltaan järkevä ja akustisesti riittävä hyvään oppimisympäristöön. Suunnitteluratkaisuja kehitellään suunnitteluryhmässä yhteistyönä. Akustiikkasuunnittelija on mukana mm. äänieristykseen ja huoneakustiikkaan vaikuttavien rakenteiden ja pintamateriaalien suunnittelussa ja valinnassa. Ruokalan vaimennus on tarkasteltu akustisen mallin avulla.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli projektinjohtaja Reetta Amper. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

tekninen johtaja

Kari Pudas

Lisätiedot

Reetta Amper, projektinjohtaja: 310 38283

reetta.amper(a)hel.fi

Liitteet

1

Aro Katju, toivomusponsi, Kvsto 15.1.2020 asia 7

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Lausuntoehdotus

Lausunto on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Toivomusponsi

Valtuutettu Katju Aro on tehnyt 15.1.2020 seuraavan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelmaa koskevan toivomusponnen:         

Hyväksyessään esityksen kaupunginvaltuusto edellyttää selvittämään mahdollisuudet sitovasti taata hankkeen jatkosuunnittelussa Pakilan ala-asteen luokille 3. - 6. omat kotiluokat ja Pakilan yläasteen luokille 7. - 9. riittävät, työrauhan turvaavat eli hiljaisen työskentelyn mahdollistavat ja näkö- ja meluärsykkeiden osalta rauhoitetut aineopetus- ja muut tilat.

Lausuntopyyntö

Kaupunginkanslia on pyytänyt kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostoa antamaan lausunnon 9.11.2020 mennessä.

Esittelijä

tekninen johtaja

Kari Pudas

Lisätiedot

Reetta Amper, projektinjohtaja: 310 38283

reetta.amper(a)hel.fi

Liitteet

1

Aro Katju, toivomusponsi, Kvsto 15.1.2020 asia 7

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Työpajankatu 8

 09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

Kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566