Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

9/2020

1 (11)

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

 

 

 

Asia/9

 

28.05.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 78

Rakennus-, LVIJAK- ja sähköteknisten töiden kustannuslaskenta- ja -suunnittelupalvelujen puitejärjestely 2020 - 2022

HEL 2019-012085 T 02 08 02 00

Päätös

A

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti sulkea pois tarjouskilpailusta WSP Finland Oy:n osa-alueen A koria 2 koskevan tarjouksen, koska se ei täyttänyt tarjouspyynnössä kustannuslaskijoiden määrälle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

B

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti oikeuttaa teknisen johtajan tekemään kaupunkiympäristön toimialan käyttöön tulevat rakennus-, LVIJAK- ja sähköteknisten töiden kustannuslaskenta- ja -suunnittelupalvelujen puitejärjestelyn kolmea (3) osa-aluetta koskevat puitesopimukset 31.5.2022 saakka jäljempänä mainituin ehdoin edullisuusjärjestyksessä seuraavien kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneiden yritysten kanssa:

Osa-alue A: Kori 1: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskenta-palvelut: Helsingin kaupungin eteläisen ja keskisen suurpiirin rakennukset tai sr-rakennukset tai laajuudeltaan yli 3 000 brm² rakennukset (rakennus kuuluu koriin 1, kun yksikin edellä mainituista ehdoista täyttyy)

  1. NL-Rakennuslaskenta Oy
  2. A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
  3. Granlund Consulting Oy
  4. FMC Laskentapalvelut Oy

Osa-alue A: Kori 2: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskenta-palvelut: Koriin 1 kuulumattomat (≤ 3 000 brm²) rakennukset

  1. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
  2. NL-Rakennuslaskenta Oy
  3. A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
  4. Granlund Consulting Oy

Osa-alue B: LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

  1. Granlund Consulting Oy

Osa-alue C: Sähköteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

  1. Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy
  2. Granlund Consulting Oy

Puitesopimus tulee voimaan aikaisintaan 1.6.2020, kun sopimus on allekirjoitettu. Sopimukset voidaan allekirjoittaa aikaisintaan, kun hankintalain mukainen odotusaika on kulunut ja hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus päättyy 31.5.2022. Hankintaan sisältyy lisäksi mahdollinen kahden (2) vuoden optiokausi. Sopimuksen enimmäiskesto on 2 + 2 vuotta.

Kaupunkiympäristön toimialan hankinnan yhteenlasketun kokonaisarvon arvioidaan olevan arvonlisäverottomana 4 400 000 euroa. Em. summassa on huomioitu myös mahdollisesti käyttöönotettavat kaksi (2) optiovuotta. Kyseessä on tilaajan optio. Tilaaja päättää, hyödyntääkö se hankintaan kuuluvia optiovuosia.

Esittelijä

tekninen johtaja

Kari Pudas

Lisätiedot

Jari Kitunen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 84081

jari.kitunen(a)hel.fi

Marko Puhakka, kustannuslaskija, puhelin: 310 39521

marko.puhakka(a)hel.fi

Osmo Rasimus, yksikön päällikkö, puhelin: 310 39794

osmo.rasimus(a)hel.fi

Liitteet

1

Vertailuhintataulukot

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta
Liite 1

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Puitesopimukseen perustuvat hankinnat

Tämän hankinnan tavoitteena on luoda Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennusten ja yleisten alueiden käyttöön julkisten tilahankkeiden kustannuslaskentaa ja kustannussuunnittelua varten puitejärjestely, jonka avulla voidaan sopimuskauden aikana ostaa laadukkaita ja kustannustehokkaita asiantuntijapalveluita toimialan tarpeisiin.

Hankinnan kohteena olevat asiantuntijapalvelut on jaettu osa-alueisiin palveluiden luonteen ja sisällön mukaan seuraavalla tavalla:

A. Kori 1: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Helsingin kaupungin eteläisen ja keskisen suurpiirin rakennukset tai sr-rakennukset tai laajuudeltaan yli 3 000 brm² rakennukset (rakennus kuuluu koriin 1, kun yksikin edellä mainituista ehdoista täyttyy)

A. Kori 2: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Koriin 1 kuulumattomat (≤ 3 000 brm²) rakennukset

B. LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

C. Sähköteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

Tarjouskilpailulla valitaan yritykset, joiden kanssa tehdään saatujen tarjousten perusteella puitesopimukset 31.5.2022 saakka. Tarjoukset annetaan kiinteinä yksikköhintoina 31.5.2022 saakka.

Kaupunkiympäristön toimialan hankinnan yhteenlasketun kokonaisarvon arvioidaan olevan arvonlisäverottomana 4 400 000 euroa. Em. summassa on huomioitu myös mahdollisesti käyttöönotettavat kaksi (2) optiovuotta.

Hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Tarjouskilpailusta julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävää palveluhankintaa koskeva hankintailmoitus ”Rakennus-, LVIJAK- ja sähköteknisten töiden kustannuslaskenta- ja suunnittelupalvelujen puitejärjestely 2020 - 2022” TEM:n ylläpitämässä sähköisessä ilmoituskanava HILMAssa 10.4.2020.

Hankintailmoituksessa ilmoitettiin kaupunkiympäristön toimialan käyttämän sähköisen tarjouspalvelun internet-sivun osoite, josta sähköisessä muodossa olevat tarjouspyyntöasiakirjat olivat kaikkien palveluun rekisteröityvien noudettavissa.

Tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset

Tarjouspyynnön vaatimuksena on, että tarjoajan on täytettävä ESPD-lomakkeessa vaaditut tarjoavaa yritystä koskevat tiedot. Lisäksi tarjoajan edellytetään täyttävän kaikki tilaajavastuulain mukaiset vaatimukset ja velvoitteet. Tarjouspyynnön mukaan tarjoajien on pyydettäessä toimitettava kaikki tilaajavastuulain mukaiset todistukset ja selvitykset tai tämän tulee olla liittynyt Vastuugroup.fi / Luotettava Kumppani -palveluun ja tilaajavastuulain mukaisten tietojen olla hankintayksikön saatavilla kyseisestä palvelusta.

Sopimustoimittajaksi valitulta tarjoajalta edellytetään koko sopimuskauden voimassaolevaa konsulttivastuuvakuutusta, summaltaan vähintään 500 000 euroa.

Tarjoajalla on oltava päivittäistä projektinhallinta- tai työajanseurantaohjelmaa tai -järjestelmää, josta käy ilmi päivittäiset työtunnit ja -tehtävät sekä toteutuneet työtunnit kuukausitasolla arvioituun tuntimäärään verrattuna.

Tarjoajan on valvottava oman työvoimansa osaamista ja työsuoritusta sekä työtuloksen vaatimuksenmukaisuutta. Tarjoukseen on liitettävä kuvaus tarjoavan yrityksen laadunvarmistusmenettelystä.

Osa-alueen A korin 1 (rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut; Helsingin kaupungin eteläisen ja keskisen suurpiirin rakennukset, sr-rakennukset ja laajuudeltaan yli 3 000 brm² rakennukset) tarjoajien vähimmäisvaatimukset:

-  Kustannuslaskijat: Tarjoajan tulee nimetä kustannuslaskijan tehtäviin neljä (4) asiantuntijaa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset; nimettyjen kustannuslaskijoilla 1 ja 2 tulee olla vähintään ammattikorkeakoulussa tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu talonrakennusalan insinöörin tutkinto ja nimetyillä kustannuslaskijoilla 3 ja 4 vähintään talonrakennusalan teknikon tutkinto. Nimetyillä kustannuslaskijoilla 1 ja 2 tulee olla rakennusteknisten töiden kustannuslaskentakokemusta vähintään kymmenen (10) vuotta ja nimetyillä kustannuslaskijoilla 3 ja 4 tulee olla rakennusteknisten töiden kustannuslaskentakokemusta vähintään viisi (5) vuotta. Nimettyjen kustannuslaskijoiden 1-4 tulee esittää selvityksenä kokemuksestaan korjausrakentamisesta viisi (5) ja uudisrakentamisesta kolme (3) vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistunutta rakennusteknisten töiden hanke-, yleis- tai toteutussuunnitteluvaiheen kustannuslaskentatoimeksiantoa, joissa henkilö on toiminut toimeksiannossa päävastuullisena asiantuntijana valmistuneissa tai rakenteilla tai suunnitteluvaiheessa olevissa kohteissa ja joissa laskettavan kohteen laajuus on vähintään 3 000 brm². Korjausrakennuskohteista vähintään kahden (2) ja uudisrakennuskohteista vähintään yhden (1) on oltava julkisia rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen). Korjausrakennuskohteista vähintään yhden (1) tulee olla SR-rakennus (suojeltu kohde). Nimetyillä kustannuslaskijoilla tulee olla käytössä ja kokemusta Haahtela Oy:n TAKU (talonrakennuksen kustannustieto) ohjelmiston tai vastaavan käytöstä sekä hyvä suomen kielen taito.

Osa-alueen A korin 2 (rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut; koriin 1 kuulumattomat (≤ 3 000 brm²) rakennukset) tarjoajien vähimmäisvaatimukset:

-  Kustannuslaskijat: Tarjoajan tulee nimetä kustannuslaskijan tehtäviin kaksi (2) asiantuntijaa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset; nimetyillä kustannuslaskijoilla on oltava vähintään ammattikorkeakoulussa tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu talonrakennusalan insinöörin tutkinto ja rakennusteknisten töiden kustannuslaskentakokemusta vähintään viisi (5) vuotta. Nimettyjen kustannuslaskijoiden tulee esittää selvityksenä kokemuksestaan korjausrakentamisesta viisi (5) ja uudisrakentamisesta kolme (3) vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistunutta rakennusteknisten töiden hanke-, yleis- tai toteutussuunnitteluvaiheen kustannuslaskentatoimeksiantoa, joissa henkilö on toiminut toimeksiannossa päävastuullisena asiantuntijana valmistuneissa tai rakenteilla tai suunnitteluvaiheessa olevissa kohteissa ja joissa laskettavan kohteen laajuus on vähintään 1 000 brm². Korjausrakennuskohteista vähintään kahden (2) ja uudisrakennuskohteista vähintään yhden (1) on oltava julkisia rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen). Nimetyillä kustannuslaskijoilla tulee olla käytössä ja kokemusta Haahtela Oy:n TAKU (talonrakennuksen kustannustieto) ohjelmiston tai vastaavan käytöstä sekä hyvä suomen kielen taito.

Osa-alueen B (LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentapalvelut) tarjoajien vähimmäisvaatimukset:

-  Kustannuslaskijat: Tarjoajan tulee nimetä kustannuslaskijan tehtäviin yksi (1) asiantuntija, joka täyttää seuraavat vaatimukset; nimetyllä kustannuslaskijalla on oltava vähintään ammattikorkeakoulussa tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu LVI-insinöörin tutkinto ja LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentakokemusta vähintään viisi (5) vuotta. Nimetyn kustannuslaskijan tulee esittää selvityksenä kokemuksestaan korjausrakentamisesta viisi (5) ja uudisrakentamisesta kolme (3) vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistunutta LVIJAK-teknisten töiden hanke-, yleis- tai toteutussuunnitteluvaiheen kustannuslaskentatoimeksiantoa valmistuneissa tai rakenteilla tai suunnitteluvaiheessa olevissa kohteissa, joissa laskettavan kohteen laajuus on vähintään 1 000 brm². Korjausrakennuskohteista vähintään kahden (2) ja uudisrakennuskohteista vähintään yhden (1) on oltava julkisia rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen). Nimetyltä kustannuslaskijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa.

Osa-alueen C (sähköteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut) tarjoajien vähimmäisvaatimukset:

-  Kustannuslaskijat: Tarjoajan tulee nimetä kustannuslaskijan tehtäviin yksi (1) asiantuntija, joka täyttää seuraavat vaatimukset; nimetyllä kustannuslaskijalla on oltava vähintään ammattikorkeakoulussa tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu sähkö- tai telealan insinöörin tutkinto ja sähkötekniseen töiden kustannuslaskentakokemusta vähintään viisi (5) vuotta. Nimetyn kustannuslaskijan tulee esittää selvityksenä kokemuksestaan korjausrakentamisesta viisi (5) ja uudisrakentamisesta kolme (3) vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistunutta sähköteknisten töiden hanke-, yleis- tai toteutussuunnitteluvaiheen kustannuslaskentatoimeksiantoa valmistuneissa tai rakenteilla tai suunnitteluvaiheessa olevissa kohteissa, joissa laskettavan kohteen laajuus on vähintään 1 000 brm². Korjausrakennuskohteista vähintään kahden (2) ja uudisrakennuskohteista vähintään yhden (1) on oltava julkisia rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen). Nimetyltä kustannuslaskijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa.

Määräaikaan, 11.5.2020 klo 9.00, mennessä tarjouksen jätti seitsemän (7) yritystä. 

Tarjouksista neljä (4) koski osa-alueen A koria 1, kuusi (6) koski osa-alueen A koria 2, yksi (1) osa-aluetta B ja kaksi (2) osa-aluetta C.

Saaduista tarjouksista laadittiin avauspöytäkirja.

Avauspöytäkirja on nähtävänä kaupunkiympäristön toimialan Eli-mäenkatu 5:n toimitiloissa.

Soveltuvuusvaatimusten täyttymisen ja tarjousten tarkastus

Tarjouspyynnössä asetettujen soveltuvuusehtojen täyttymisen ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksen yhteydessä todettiin, että:

-  WSP Finland Oy:n osa-alueen A koria 2 koskeva tarjous ei täytä kustannuslaskijoiden määrälle asetettuja vähimmäisvaatimuksia, koska tarjouspyynnön vähimmäisvaatimusten mukaan osa-alueen A korin 2 tarjoajien tulee nimetä kustannuslaskijan tehtävään kaksi henkilöä, mutta tarjouksessa tehtävään on nimetty vain yksi henkilö, joten WSP Finland Oy:n osa-alueen A koria 2 koskeva tarjous tulee näin ollen sulkea pois tarjouskilpailusta.

Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan sellaisina, kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiseen asetettuun määräaikaan mennessä. Hankintayksikkö ei voi myöskään pyytää tarjoajaa toimittamaan kokonaan puuttuvaa olennaista asiakirjaa, joka on tullut liittää tarjoukseen. Tarjoaja kantaa vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjouspyyntö on nähtävänä kaupunkiympäristön toimialan Elimäenkatu 5:n toimitiloissa.

Tarjousten vertailu

Tarjouksen vertailuperusteena on tarjouksen kokonaistaloudellinen edullisuus, josta hinnan osuus on 100 %. Hintavertailuun perustuva kilpailutus on perusteltu, koska ainoastaan tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset täyttävät yritykset pääsevät mukaan vertailuun ja laatutekijät on huomioitu asetetuissa soveltuvuusvaatimuksissa.

Osa-alueessa A sama tarjoaja ei voi olla ensimmäisenä sekä korissa 1 että 2. Tarjoajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa, kumpaan koriin (1 vai 2) haluaa ensisijaisesti tulla valituksi ensimmäiseksi, mikäli tarjoaja sijoittuisi vertailuhinnaltaan ensimmäiseksi molemmissa koreissa. Tällöin tarjoajan sijoitukseksi toissijaiseksi ilmoittamaan koriin tulee kaksi.

Tarjouksen vertailuhinnan laskenta

Tarjouksen vertailuhinta muodostuu suoraan osa-aluekohtaisesti tarjotusta tuntiveloitushinnasta.

Tarjousten vertailuhintataulukot ovat liitteessä 1.

Puitesopimukseen perustuvat toimeksiannot ja puitesopimuskumppanien valinta

Tilaukset sopimustoimittajilta tehdään ensisijaisesti puitesopimuskilpailutuksen sijoittumisjärjestyksen perusteella. Jos etusijajärjestyksen perusteella ensisijainen sopimustoimittaja ei pysty toteuttamaan tilausta tai sopimustoimittajan kanssa ei päästä yksimielisyyteen toimeksiannon kattohinnasta, tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta.

Mikäli osa-alueen A korissa 1 on samalla sopimustoimittajalla samanaikaisesti käynnissä vähintään kolme kustannuslaskennan toimeksiantoa, on tilaajalla oikeus käyttää puitesopimuksessa seuraavaksi sijoittunutta sopimustoimittajaa.

Mikäli osa-alueen A korissa 2 on samalla sopimustoimittajalla samanaikaisesti käynnissä vähintään kolme kustannuslaskennan toimeksiantoa, on tilaajalla oikeus käyttää puitesopimuksessa seuraavaksi sijoittunutta sopimustoimittajaa.

Etusijajärjestyksestä voidaan poiketa myös, jos

-  etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittaja ei pysty tekemään toimeksiantoa tilaajan edellyttämässä aikataulussa, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta

-  etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittaja ei ryhdy toteuttamaan toimeksiantoa tai saa toimeksiantoa valmiiksi sovitussa aikataulussa tai voidaan ennakoida, ettei se tule saamaan työtä valmiiksi sovitussa aikataulussa

-  etusijajärjestyksessä ensimmäisenä olevalla sopimustoimittajalla ei ole kapasiteettia toimeksiannon toteuttamiseen hankkeen laajuuden johdosta, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta

-  kyseessä on lisä- tai jatkotilaus, jota ei ole tarkoituksenmukaista tilata muulta kuin työn alkuperäiseltä toimittajalta tai mikäli kyseisen toimeksiannon suorittanut laskija on siirtynyt toisen tähän puitejärjestelyyn kuuluvan sopimuskumppanin palvelukseen, tältä sopimuskumppanilta, jonka palveluksessa henkilö on

-  jollakin sopimustoimittajista on referenssien perusteella työn edellyttämää erityisosaamista

-  sopimustoimittajan aikaisemman toimeksiannon on todettu olevan myöhässä, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta.

Tilaaja voi järjestää toimeksiannoista puitejärjestelyn sisäisen minikilpailutuksen (=kevennetty kilpailutus), mikäli kyseessä on harvoin toteutettava erityisosaamista vaativa kohde (esim. maanalainen kalliorakennuskohde tai poikkeuksellisen suuri kokonaisuus), jollaisesta vaaditaan aikaisempaa näyttöä tai referenssejä.

Minikilpailutuksessa tilaaja toimittaa yhtäaikaisesti hankinnan edellytykset omaaville puitesopimustoimittajille tarjouspyynnön, jolla tilaaja pyytää katto- tai kokonaishintaisia tarjouksia suoritettavista töistä. Valintaperusteena on hinnaltaan halvin vähimmäisvaatimukset täyttävä tarjous. Minikilpailutetuissa hankinnoissa noudatetaan puitesopimuksen sopimusehtoja.

Puitesopimus ei velvoita tilaajaa ostamaan palveluja sopimustoimittajilta. Tämä sopimus ei tuota puitejärjestelyyn valituille sopimustoimittajille yksinoikeutta kaupungin hankkimiin tässä sopimuksessa määriteltyihin palveluihin.

Osa-alueissa B ja C tilaaja pidättää itsellään oikeuden käyttää hankkeen suunnittelun yhteydessä ko. suunnittelualojen suunnittelutoimistoja kustannuslaskennassa.

Tilaaja ei sitoudu tilaamaan puitesopimuksen sisältämiä palveluja.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että puitejärjestelyn piiriin valittavien sopimustoimittajien määrä, mikäli soveltuvia tarjoajia on näin monta, on osa-alueittain (koreja sisältävien osa-alueiden osalta koreittain) seuraava: Osa-alue A: 2 - 4 toimittajaa/kori, osa-alue B: 2 - 4 toimittajaa, osa-alue C: 2 - 4 toimittajaa.

Esitetään, että sopimustoimittajia kustannuslaskenta- ja -suunnittelupalvelujen puitejärjestelyn piiriin valitaan osa-alueittain (koreja sisältävän osa-alueen A osalta koreittain) seuraavasti:

A. Kori 1: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Helsingin kaupungin eteläisen ja keskisen suurpiirin rakennukset tai sr-rakennukset tai laajuudeltaan yli 3 000 brm² rakennukset; neljä (4) toimittajaa

A. Kori 2: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Koriin 1 kuulumattomat (≤ 3 000 brm²) rakennukset; neljä (4) toimittajaa

B. LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentapalvelut; yksi (1) toimittaja

C. Sähköteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut; kaksi (2) toimittajaa.

Kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset osa-alueittain (koreja sisältävän osa-alueen A osalta koreittain) ovat järjestyksessä seuraavilla yrityksillä:

Osa-alue A: Kori 1: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Helsingin kaupungin eteläisen ja keskisen suurpiirin rakennukset tai sr-rakennukset tai laajuudeltaan yli 3 000 brm² rakennukset (rakennus kuuluu koriin 1, kun yksikin edellä mainituista ehdoista täyttyy)

  1. NL-Rakennuslaskenta Oy
  2. A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
  3. Granlund Consulting Oy
  4. FMC Laskentapalvelut Oy

Osa-alue A: Kori 2: Rakennusteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut: Koriin 1 kuulumattomat (≤ 3 000 brm²) rakennukset

  1. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
  2. NL-Rakennuslaskenta Oy
  3. A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
  4. Granlund Consulting oy

Osa-alue B: LVIJAK-teknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

1. Granlund Consulting Oy

Osa-alue C: Sähköteknisten töiden kustannuslaskentapalvelut

  1. Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy
  2. Granlund Consulting Oy

Toimivalta

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan toimialalautakunta omalla toimialallaan päättää tai hyväksyy rajat, joiden mukaan viranomainen päättää hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita (10 luvun 1 §:n 3 momentin 3 kohta). Kaupunkiympäristölautakunnan päätöksen (15.5.2018 § 243) mukaan kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolla on yleishankintavaltuus yli yhden (1) miljoonan euron hankinnoissa. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto on näin toimivaltainen päättämään hankinnasta.

Esittelijä

tekninen johtaja

Kari Pudas

Lisätiedot

Jari Kitunen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 84081

jari.kitunen(a)hel.fi

Marko Puhakka, kustannuslaskija, puhelin: 310 39521

marko.puhakka(a)hel.fi

Osmo Rasimus, yksikön päällikkö, puhelin: 310 39794

osmo.rasimus(a)hel.fi

Liitteet

1

Vertailuhintataulukot

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta
Liite 1

Päätöshistoria

Kaupunkiympäristön toimiala Rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuus Rakennetun omaisuuden hallinta Tilaomaisuus Yksikön päällikkö 30.03.2020 § 2

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58220

Elimäenkatu 5

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566