Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

5/2019

1 (4)

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

 

 

 

Asia/4

 

21.03.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 31

Suutarinkylän peruskoulu, rakennus Nummi, Töyrynummentie 8, sisäilmakorjausten hankesuunnitelman hyväksyminen

HEL 2019-002998 T 10 06 00

Kiinteistötunnus 091-040-0196-0018

Päätös

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti hyväksyä Suutarinkylän peruskoulun rakennus Nummen sisäilmakorjausten hankesuunnitelman siten, että hankkeen enimmäishinta on 1 900 000 euroa arvonlisäverottomana tammikuun 2019 kustannustasossa.

Kaupunkiympäristön toimialan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti oikeuttaa rakennuttaminen -palvelun tilaamaan hankkeeseen liittyvät suunnitelmat ja urakat. Päätös tehtiin ehdolla, että kasvatus- ja koulutuslautakunta antaa hankesuunnitelmasta puoltavan lausunnon.

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Maria Lähdemäki, projektipäällikkö, puhelin: 310 39843

maria.lahdemaki(a)hel.fi

Jouko Snellman, yksikön päällikkö, puhelin: 310 40334

jouko.snellman(a)hel.fi

Liitteet

1

Hankesuunnitelma 7.3.2019

2

Hankesuunnitelman kustannusarvio 25.2.2019

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

 

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Rakennuttaminen

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Tiivistelmä

Suutarinkylän peruskoulun rakennus Nummen sisäilmakorjauksissa korjataan ja tiivistetään mikrobivaurioituneet rakenteet, puhdistetaan alas laskettujen alakattojen yläpuoliset tilat, parannetaan huoltokorjauksilla vesikaton, räystäiden ja julkisivujen kuntoa sekä suoritetaan nykyisen ilmanvaihtojärjestelmän edellyttämät kunnossapitokorjaukset. Lisäksi toteutetaan pölysiivoustyöt niissä tiloissa, joissa korjauksia suoritetaan.

Korjausten tarkoituksena on saada rakennuksesta käyttäjille terveellinen ja turvallinen, minkä vuoksi hankkeen aikataulu on toteutettu kiireellisenä.

Hankkeen toteuttaminen korottaa käyttäjähallintokunnan vuokraa siten, että uusi vuosivuokra on 782 393 euroa aikaisemman vuokran ollessa 472 382 euroa.

Esittelijän perustelut

Suutarilan peruskoulun rakennus Nummen käyttäjät ovat kokeneet jo useita vuosia sisäilmaan liitettyä oireilua. Työterveyslaitoksen Helsingin kouluille vuonna 2018 laatimassa oirekyselyssä Suutarinkylän peruskoulu oli yksi niistä 20 koulusta, joiden tulokset poikkesivat eniten keskimääräisestä tilanteesta.

Rakennuksessa tehtiin toukokuussa 2017 valmistunut kuntotutkimus, jossa todettiin kosteus- ja mikrobivaurioita liikuntasalin lattiarakenteissa ja 1. kerroksen luokkatilojen ulkoseinissä. Lisäksi vuonna 2018 suoritetuissa kuntotutkimuksissa todettiin huolto- ja ylläpitokorjauksia edellyttäviä puutteita julkisivuissa, räystäissä, vesikatolla ja ilmanvaihtojärjestelmässä. 

Hankesuunnitelmassa esitetyt korjaukset sisältävät liikuntasalin puulattian ja näyttämörakenteen purkamisen, salin lattia- ja seinäliittymien tiivistämisen, uuden lattian ja näyttämön rakentamisen sekä liikuntasalin ikkunallisten ovien uusimisen.

Opettajien pukuhuoneissa sekä näiden yhteydessä olevissa WC- ja pesutiloissa poistetaan vanhat lattia- ja seinäpinnoitteet, kuivatetaan ja vedeneristetään rakenteet ja lopuksi pinnoitetaan nämä uudelleen.

Ensimmäisen kerroksen luokkatilojen ulkoseinien ja lattian liitoskohdat tiivistetään. Käytävien sekä erityisopetuksen tilojen alakattojen yläpuoliset tilat puhdistetaan ja pinnoitetaan. Ensimmäisessä kerroksessa olevat tarkastusluukut tiivistetään. Lopuksi suoritetaan pölysiivoustyöt sisäpinnoilla ensimmäisen kerroksen luokkatiloissa, opettajien pukuhuone-, WC- ja suihkutiloissa, liikuntasalissa ja käytävillä rakennustöiden valmistumisen jälkeen.

Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmään suoritetaan huolto- ja ylläpitokorjaukset IVA-kuntotutkimuksen mukaisessa laajuudessa.

Vesikatolle, räystäille ja julkisivuille tehdään huolto- ja pinnoituskorjaukset. Rakennuksen ikkunoita varaudutaan korjaamaan hankkeen aikana siten, että saadaan akuuteimmat puutteet korjattua.

Sisäilmakorjaukset tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti, että rakennuksesta saadaan käyttäjille terveellinen ja turvallinen. Tämän vuoksi hankkeen aikataulu on toteutettu kiireellisenä. Korjaustoimenpiteillä saadaan parannettua merkittävästi rakennuksen käytettävyyttä. Korjaustyöt on tarkoitus suorittaa toukokuun - lokakuun 2019 välisenä aikana siten, että näistä aiheutuu käyttäjille mahdollisimman vähän haittaa. Korjauksissa hyödynnetään koulun loma-aikoja ja koulutyön aikaiset korjaukset toteutetaan vaiheittain, jolloin korjaukset voidaan toteuttaa ilman väistötiloja.

Hankkeen toteuttaminen korottaa käyttäjähallintokunnan vuokraa siten, että uusi vuosivuokra on 782 393 euroa aikaisemman vuokran ollessa 472 382 euroa. Rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyy hankesuunnitelman ehdolla, että Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala hyväksyy hankesuunnitelman vuokravaikutuksineen.

Hankkeen rahoitustarve vuodelle 2019 on otettu huomioon talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmassa.

Hankkeen kustannukset

Hankesuunnitelman enimmäishinta on 1 900 000 euroa arvonlisäverottomana tammikuun 2019 kustannustasossa.

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Maria Lähdemäki, projektipäällikkö, puhelin: 310 39843

maria.lahdemaki(a)hel.fi

Jouko Snellman, yksikön päällikkö, puhelin: 310 40334

jouko.snellman(a)hel.fi

Liitteet

1

Hankesuunnitelma 7.3.2019

2

Hankesuunnitelman kustannusarvio 25.2.2019

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

 

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Rakennuttaminen

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58220

Elimäenkatu 5

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566