Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

14/2018

1 (1)

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

 

 

 

Asia/4

 

06.09.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 106

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston esitys kaupunginhallitukselle koskien virkamatkaa Hampuriin, Saksaan 3. - 5.10.2018

HEL 2018-009030 T 00 00 02

Esitys

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto esitti kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus oikeuttaisi rakennusten ja yleisten alueiden varsinaiset jäsenet tai näiden ollessa estyneitä, varajäsenet sekä jaoston esittelijät tekemään virkamatkan Hampuriin Saksaan 3. - 5.10.2018.

Virkamatkasta aiheutuvat välttämättömät kustannukset korvataan enintään kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen matkakustannusten korvauksia koskevan liitteen sekä kaupungin virkamatkoista antaman ohjeen mukaisina.

Matkakustannusten korvausten saamista varten virkamatkalla olleen on esitettävä lasku välittömästi virkamatkan päätyttyä, kuitenkin viimeistään kahden kuukauden kuluessa virkamatkan päättymisestä. Matkalaskuun on liitettävä alkuperäiset tositteet syntyneistä kustannuksista silloin, kun tosite on saatavissa.

Virkamatkasta aiheutuneet kustannukset sekä mahdolliset ansiomenetyksen korvaukset maksetaan kaupunkiympäristön toimialan käyttövaroista. Luottamushenkilöiden osalta arvio matkan kokonaiskustannuksista on noin 2 000 euroa/henkilö.

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Jaakko Stauffer, tekninen johtaja, puhelin: 310 36440

jaakko.stauffer(a)hel.fi

Liitteet

1

Alustava ohjelma

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

 

Ryja/jaoston jäsenet/varajäsenet

 

Esitysehdotus

Esitys on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Rakennusten ja yleisten alueiden jaostolla ja kaupunkiympäristön toimialalla on seuraavien vuosien aikana strategisina tavoitteina muun muassa kiinteistöstrategian laatiminen. Siinä linjataan kaupungin palvelukiinteistöjen suunnittelua, rakennuttamista, rakentamista, ylläpitoa ja omistamista. Strategia sisältää suunnitelman sisäilmaongelmista kärsivien koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen rakennusten korjaamista ja korvaamista uusilla rakennuksilla tai väistötiloilla.

Tavoitteena on kiinteistökannan laadun ja laaturiskien parempi hallinta, sisäilmaongelmien vähentäminen, tilatehokkuuden edistäminen ja tyhjiksi jääneiden arvorakennusten parempi hyödyntäminen. Tämä toteutuu osittain muun muassa allianssi-, elinkaari ja muita edistyneitä toteutusmuotoja hyödyntämällä.

Jaoston ja toimialan käytännön työn kannalta on tärkeää tutustua myös muualla maailmalla tapahtuvaan palvelutilojen suunnitteluun ja toteutukseen sekä niistä saatuihin kokemuksiin. Jaoston on tässä mielessä tarkoituksenmukaista tehdä tutustumismatka Hampuriin.

Hampurin valikoituminen jaoston matkakohteeksi on perusteltua, sillä Hampuri on nopeasti kasvava eurooppalainen suurkaupunki, jossa on viime vuosina voimakkaasti uudistettu kaupungin käyttämää tilakantaa. Hampurissa on rakenteilla myös yksi Euroopan kunnianhimoisimpia kaupunkirakennusprojekteja, jonka on määrä valmistua vuonna 2025.

Hampuri on lisäksi moderni urbaanin ja kestävän rakentamisen kohde, jossa on runsaasti jaoston toimialaan liittyvää nähtävää.

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Jaakko Stauffer, tekninen johtaja, puhelin: 310 36440

jaakko.stauffer(a)hel.fi

Liitteet

1

Alustava ohjelma

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

 

Ryja/jaoston jäsenet/varajäsenet

 

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Ryja/jaoston edustajat

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566