Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

9/2018

1 (1)

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

 

 

 

 

Asia/6

 

15.05.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 72

Sähkösuunnittelupalvelujen puitejärjestely 2018 - 2020

HEL 2018-000594 T 02 08 02 00

Päätös

A

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti sulkea pois tarjouskilpailusta:

- Sähköinsinööritoimisto Ahonen Oy:n osa-alueita 1 - 4 koskevan tarjouksen, koska se ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia vastuullisten suunnittelijoiden osalta.

- Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:n osa-aluetta 4 koskevan tarjouksen, koska se ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia toisen vastuullisen suunnittelijan osalta.

B

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto päätti oikeuttaa teknisen johtajan tekemään kaupunkiympäristön toimialan käyttöön tulevat sähkösuunnittelupalvelujen neljää eri osa-aluetta koskevat puitesopimukset 31.5.2020 saakka jäljempänä mainituin ehdoin edullisuusjärjestyksessä seuraavien kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneiden yritysten kanssa:

Osa-alue 1 (peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Insinööritoimisto Stacon Oy
  2. Hepacon Oy
  3. Sähköinsinööritoimisto Delta-KN Oy
  4. Yhtyneet Insinöörit Oy
  5. Rejlers Finland Oy
  6. Ramboll Finland Oy
  7. Sweco Talotekniikka Oy
  8. Sähköinsinööritoimisto SHS Oy

Osa-alue 2 (uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Insinööritoimisto Stacon Oy
  2. Sähköinsinööritoimisto SHS Oy
  3. Rejlers Finland Oy
  4. Karawatski Oy
  5. Yhtyneet Insinöörit Oy
  6. Hepacon Oy
  7. Sitowise Oy
  8. Sweco Talotekniikka Oy

Osa-alue 3 (asuntotuotannon peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Hepacon Oy
  2. Karawatski Oy
  3. Yhtyneet Insinöörit Oy
  4. Sitowise Oy
  5. Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy

Osa-alue 4 (asuntotuotannon uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Karawatski Oy
  2. Hepacon Oy
  3. Ramboll Finland Oy
  4. Yhtyneet Insinöörit Oy
  5. Sitowise Oy
  6. Sähkösuunnittelu Elbox Oy

Puitesopimus tulee voimaan aikaisintaan 1.6.2018 ja, kun sopimus on allekirjoitettu. Kaupunkiympäristön toimiala allekirjoittaa sopimukset aikaisintaan, kun hankintalain mukainen odotusaika on kulunut ja hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimus päättyy 31.5.2020.

Kaupunkiympäristön toimialan hankinnan yhteenlasketun kokonaisarvon arvioidaan olevan arvonlisäverottomana 24 000 000 euroa. Em. summassa on huomioitu myös mahdollisesti käyttöönotettavat optiovuodet, 1+1.

Tilaukset sopimustoimittajilta tehdään ensisijaisesti puitesopimuskilpailutuksen sijoittumisjärjestyksen perusteella. Jos etusijajärjestyksen perusteella ensisijainen sopimustoimittaja ei pysty toteuttamaan tilausta tai sopimustoimittajan kanssa ei päästä yksimielisyyteen toimeksiannon kattohinnasta, tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta.

Etusijajärjestyksestä voidaan poiketa myös, jos

        etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittaja ei pysty tekemään toimeksiantoa tilaajan edellyttämässä aikataulussa, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittajalla ei ole kapasiteettia toimeksiannon toteuttamiseen hankkeen laajuuden johdosta, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        kyseessä on lisä- tai jatkotilaus, jota ei ole tarkoituksenmukaista tilata muulta kuin työn alkuperäiseltä toimittajalta,

        jollakin sopimustoimittajista on referenssien perusteella työn edellyttämää erityisosaamista,

        sopimustoimittajan aikaisemman toimeksiannon on todettu olevan myöhässä, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        koko sopimuskauden ajan ko. puitesopimustöissä hankintayksikkö voi järjestää puitesopimustoimittajien kesken minikilpailutuksen (=kevennetty kilpailutus), kun hankinnan arvo ylittää 60 000 euroa.

Minikilpailutuksessa Tilaaja toimittaa yhtäaikaisesti hankinnan edellytykset omaaville puitesopimustoimittajille tarjouspyynnön, jolla Tilaaja pyytää kattohintaisia tarjouksia suoritettavista töistä. Valintaperusteena on hinnaltaan halvin tarjous. Minikilpailutetuissa hankinnoissa noudatetaan puitesopimuksen sopimusehtoja.

Kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa tilaus voidaan perustellusta syystä tehdä etusijajärjestyksestä poiketen sopivimmaksi katsotulta sopimustoimittajalta.

Puitesopimus ei velvoita Tilaajaa ostamaan palveluja Sopimustoimittajilta. Tämä sopimus ei tuota puitejärjestelyyn valituille Sopimustoimittajille yksinoikeutta kaupungin hankkimiin tässä sopimuksessa määriteltyihin palveluihin.

Tilaaja ei sitoudu tilaamaan puitesopimuksen sisältämiä palveluja.

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Jari Kitunen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 84081

jari.kitunen(a)hel.fi

Maarit Johansson, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43148

maarit.johansson(a)hel.fi

Kari Siren, yksikön päällikkö, puhelin: 310 31120

kari.siren(a)hel.fi

Liitteet

1

1A_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_1

2

1B_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_2

3

1C_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_3

4

1D_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_4

5

2A_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_1

6

2B_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_2

7

2C_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_3

8

2D_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_4

9

3A_Vertailuhintataulukko_osa-alue_1

10

3B_Vertailuhintataulukko_osa-alue_2

11

3C_Vertailuhintataulukko_osa-alue_3

12

3D_Vertailuhintataulukko_osa-alue_4

13

4A_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_1

14

4B_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_2

15

4C_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_3

16

4D_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_4

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta
Liite 1
Liite 2
Liite 3
Liite 4
Liite 5
Liite 6
Liite 7
Liite 8
Liite 9
Liite 10
Liite 11
Liite 12
Liite 13
Liite 14
Liite 15
Liite 16

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat

 

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Puitesopimukseen perustuvat hankinnat

Hankinta kilpailutettiin Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan, Rakentamispalveluliikelaitos Staran, Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen ja Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3:n muodostamana hankintarenkaana.

Hankinta on jaettu neljään (4) eri osa-alueeseen seuraavasti:

  1. Peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut
  2. Uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut
  3. Asuntotuotannon peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut
  4. Asuntotuotannon uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut

Hankintarenkaan jäsenet teettävät puitesopimustoimittajilla hankinnan kohteena olevia sähkösuunnittelupalveluja. Tehtävät kohdistuvat pääasiassa Helsingin kaupungin hallinnoimiin kiinteistöihin.

Tarjouskilpailulla valitaan yritykset, joiden kanssa tehdään saatujen tarjousten perusteella puitesopimukset 31.5.2020 saakka. Tarjoukset annetaan kiinteinä yksikköhintoina 31.5.2020 saakka.

Kaupunkiympäristön toimialan hankinnan yhteenlasketun kokonaisarvon arvioidaan olevan arvonlisäverottomana 24 000 000 euroa. Em. summassa on huomioitu myös mahdollisesti käyttöönotettavat optiovuodet, 1+1.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että puitejärjestelyn piiriin valitaan osa-alueittain 8 - 10 sopimustoimittajaa, mikäli soveltuvia tarjoajia on näin monta.

Hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan lakia julkisista hankinnoista. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Tarjouskilpailusta julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävää palveluhankintaa koskeva hankintailmoitus ”Sähkösuunnittelupalvelujen puitejärjestely 2018 - 2020” TEM:n ylläpitämässä sähköisessä ilmoituskanava HILMAssa 5.3.2018 ja korjausilmoitus 23.3.2018.

Hankintailmoituksessa ilmoitettiin kaupunkiympäristön toimialan käyttämän sähköisen tarjouspalvelun internet-sivun osoite, josta sähköisessä muodossa olevat tarjouspyyntöasiakirjat olivat kaikkien palveluun rekisteröityvien noudettavissa.

Tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset

Tarjouspyynnön vaatimuksena on, että tarjoajan on täytettävä ESPD-lomakkeessa vaaditut tarjoavaa yritystä koskevat tiedot. Lisäksi tarjoajan edellytetään täyttävän kaikki tilaajavastuulain mukaiset vaatimukset ja velvoitteet. Tarjouspyynnön mukaan tarjoajien on pyydettäessä toimitettava kaikki tilaajavastuulain mukaiset todistukset ja selvitykset tai tämän tulee olla liittynyt Tilaajavastuu.fi / Luotettava Kumppani -palveluun ja tilaajavastuulain mukaisten tietojen olla hankintayksikön saatavilla kyseisestä palvelusta.

Sopimustoimittajaksi valitulta tarjoajalta edellytetään koko sopimuskauden voimassaolevaa konsulttivastuuvakuutusta ja tutkimustoiminnan kattavaa toiminnan vastuuvakuutusta, summaltaan vähintään 500 000 euroa.

Referensseinä tarjoajilta edellytetään kahta (2) vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistunutta hanketta, joissa tarjoava yritys on vastannut kohteen sähkösuunnittelusta. Osa-alueen 1 referenssikohteiden tulee olla tarjouspyynnössä lueteltuihin rakennustyyppeihin kohdistuneita peruskorjaushankkeita, laajuudeltaan vähintään 800 brm². Osa-alueen 2 referenssikohteiden tulee olla tarjouspyynnössä lueteltuihin rakennustyyppeihin kohdistuneita uudisrakennushankkeita, laajuudeltaan vähintään 800 brm². Osa-alueen 3 referenssikohteiden tulee olla rakennusluokituksen A03-(asuin)rakennuksiin kohdistuneita peruskorjaushankkeita, laajuudeltaan vähintään 3 000 brm². Osa-alueen 4 referenssikohteiden tulee olla rakennusluokituksen A03-(asuin)rakennuksiin kohdistuneita uudisrakennushankkeita, laajuudeltaan vähintään 3 000 brm².

Tarjoajien tulee nimetä kaksi (2) kaksi vastuullista sähkösuunnittelijaa, joilta edellytetään joko vähintään ammattikorkeakoulussa tai teknillisessä opistossa suoritettua sähköinsinöörin tai -teknikon tutkintoa ja vähintään viiden (5) vuoden työkokemusta sähkösuunnittelijana, joista vähintään kolme (3) vuotta päävastuullisena sähkösuunnittelijana. Työkokemuksen tulee olla osa-alueiden 1 ja 3 osalta peruskorjaushankkeista ja osa-alueiden 2 ja 4 osalta uudisrakennushankkeista. Lisäksi vastuullisilta suunnittelijoilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa. Mikäli nimetyn vastuullisen suunnittelijan äidinkieli ei ole suomi, tulee sopimustoimittajaksi esitettävän tarjoajan esittää kyseisen henkilön osalta kielitaitotasoa osoittava todistus, jonka on oltava vähintään taitotasoa C2.

Tarjouspyynnön muina vaatimuksina tarjoajien tulee täyttää työajanseurantajärjestelmälle ja laadunvarmistusmenettelylle tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset.

Saadut tarjoukset

Määräaikaan, 5.4.2018 klo 9.00, mennessä tarjouksen jätti viisitoista (15) yritystä.

Tarjouksista neljätoista (14) koski osa-aluetta 1, kaksitoista (12) osa-aluetta 2, kuusi (6) osa-aluetta 3 ja kahdeksan (8) osa-aluetta 4.

Saaduista tarjouksista laadittiin avauspöytäkirja.

Avauspöytäkirja on nähtävänä kaupunkiympäristön toimialan Elimäenkatu 5:n toimitiloissa.

Soveltuvuusvaatimusten täyttymisen ja tarjousten tarkastus

Tarjouspyynnössä asetettujen soveltuvuusehtojen täyttymisen ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksen yhteydessä todettiin, että:

Sähköinsinööritoimisto Ahonen Oy:n osa-alueita 1 - 4 koskeva tarjous ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia vastuullisten suunnittelijoiden osalta, koska tarjouksessa ei ole nimetty vastuullisia suunnittelijoita tarjouspyynnön vaatimusten mukaisesti. Tarjouspyynnön kohdan ”Tarjouspyynnön muut ehdot” mukaan tarjoajan tulee nimetä tarjoamiensa osa-alueiden laadunarviointikaavakkeilla vastuullisen sähkösuunnittelijan tehtäviin kaksi (2) henkilöä. Tarjoajan täyttämiä laadunarviointikaavakkeita ei toimitettu tarjouksen liitteinä. Sähköinsinööritoimisto Ahonen Oy:n tarjous ei täytä tarjouspyynnön vähimmäisvaatimuksia vastuullisten suunnittelijoiden osalta ja tulee näin ollen sulkea pois tarjouskilpailusta.

Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:n osa-aluetta 4 koskeva tarjous ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia toisen vastuullisen suunnittelijan osalta, koska kyseisen henkilön työkokemus ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Tarjouspyynnön mukaan nimetyillä vastuullisilla suunnittelijoilla on oltava valmistumisen jälkeen vähintään viiden (5) vuoden työkokemus uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelutehtävissä, joista vähintään kolmen (3) vuoden työkokemus uudisrakennushankkeiden päävastuullisena sähkösuunnittelijana. Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:n tarjous ei täytä tarjouspyynnön vähimmäisvaatimuksia toisen vastuullisen suunnittelijan osalta ja tulee näin ollen sulkea pois tarjouskilpailusta.

Tarjouspyyntö on nähtävänä kaupunkiympäristön toimialan Elimäenkatu 5:n toimitoimitiloissa.

Tarjousten vertailu

Tarjousten vertailuperusteena on tarjouksen kokonaistaloudellinen edullisuus. Tarjousten vertailussa laadun osuus on 60 % ja vertailuhinnan osuus 40 %.

Laadunarviointi

Laadunarvioinnissa käsiteltiin kaikkien soveltuvuusvaatimukset täyttävien tarjoajien tarjoukset. Tarjouspyynnön liitteinä olevilla palautettavilla laadunarviointikaavakkeilla ilmoitettiin, että laadunarvioinnissa huomioidaan vain tarjoajan kyseisellä kaavakkeella ilmoittamat tiedot.

Hankintayksikön edustajista koostunut arviointiryhmä antoi tarjouksille osa-alueittain asetettujen laadunarviointikriteerien perusteella pisteet kunkin osa-alueen mukaisella pistemääräasteikolla.

Laadunarviointikriteerit ovat liitteinä 1/1A, 2/1B, 3/1C ja 4/1D. Laadunarviointitaulukot ovat liitteinä 5/2A, 6/2B, 7/2C ja 8/2D.

Hintatarjoukset

Hintatarjousten vertailuhinta muodostuu SKOL-luokittain (02, 03,04, 05 ja 06) tuntimääräkertoimellaan painotettujen tuntiveloitushintojen summasta. Vertailuhinnan laskentatapa on esitetty tarkemmin vertailuhintataulukoissa.

Vertailuhintataulukot ovat liitteenä 9/3A, 10/3B, 11/3C ja 12/3D.

Laadun ja hinnan arviointi

Laatupisteet ja vertailuhinta yhdistetään laskentakaavalla, joka huomioi annettujen pisteiden hajonnan ja painoarvot. Tässä nk. standardointimenetelmässä laatu- ja hintapisteistä muodostetaan standardoidut numeeriset arvot. Menetelmästä on tarkemmat tiedot Arkkitehtitoimistojen liiton ATL:n sivulla (www.atl.fi)

Standardointimenetelmä lyhyesti:

Jotta laatu ja hinta muodostaisivat pisteytyksessä painoarvonsa (60/40) mukaiset kokonaispisteet, on kehitetty keskihajontaa huomioiva laskentakaava. Jokaisesta tarjouksesta (x) vähennetään tarjouskilpailun keskiarvo (μ), ja tämä erotus jaetaan tarjousten hajonnalla (s). Tarjouksen hintapisteet = (tarjous € - tarjousten keskiarvo €) / (tarjousten hajonta €). Tarjouksen laatupisteet = (laatupisteet - laatupisteiden keskiarvo) / (laatupisteiden hajonta). Lainaus: www.atl.fi.

Puitesopimukseen valitaan kumppanit yhteispistemäärän järjestyksen mukaisessa edullisuusjärjestyksessä korkeimmasta pistemäärästä alaspäin.

Hinta-laatuvertailutaulukot ovat liitteinä 13/4A, 14/4B, 15/4C ja 16/4D.

Puitesopimukseen perustuvat toimeksiannot ja puitesopimuskumppanien valinta

Tilaukset sopimustoimittajilta tehdään ensisijaisesti puitesopimuskilpailutuksen sijoittumisjärjestyksen perusteella. Jos etusijajärjestyksen perusteella ensisijainen sopimustoimittaja ei pysty toteuttamaan tilausta tai sopimustoimittajan kanssa ei päästä yksimielisyyteen toimeksiannon kattohinnasta, tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta.

Etusijajärjestyksestä voidaan poiketa myös, jos

        etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittaja ei pysty tekemään toimeksiantoa tilaajan edellyttämässä aikataulussa, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        etusijajärjestyksessä ensimmäisenä oleva sopimustoimittajalla ei ole kapasiteettia toimeksiannon toteuttamiseen hankkeen laajuuden johdosta, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        kyseessä on lisä- tai jatkotilaus, jota ei ole tarkoituksenmukaista tilata muulta kuin työn alkuperäiseltä toimittajalta,

        jollakin sopimustoimittajista on referenssien perusteella työn edellyttämää erityisosaamista,

        sopimustoimittajan aikaisemman toimeksiannon on todettu olevan myöhässä, jolloin tarjousta pyydetään etusijajärjestyksessä seuraavalta sopimustoimittajalta,

        koko sopimuskauden ajan ko. puitesopimustöissä hankintayksikkö voi järjestää puitesopimustoimittajien kesken minikilpailutuksen (=kevennetty kilpailutus), kun hankinnan arvo ylittää 60 000 euroa.

Minikilpailutuksessa Tilaaja toimittaa yhtäaikaisesti hankinnan edellytykset omaaville puitesopimustoimittajille tarjouspyynnön, jolla Tilaaja pyytää kattohintaisia tarjouksia suoritettavista töistä. Valintaperusteena on hinnaltaan halvin tarjous. Minikilpailutetuissa hankinnoissa noudatetaan puitesopimuksen sopimusehtoja.

Kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa tilaus voidaan perustellusta syystä tehdä etusijajärjestyksestä poiketen sopivimmaksi katsotulta sopimustoimittajalta.

Puitesopimus ei velvoita Tilaajaa ostamaan palveluja Sopimustoimittajilta. Tämä sopimus ei tuota puitejärjestelyyn valituille Sopimustoimittajille yksinoikeutta kaupungin hankkimiin tässä sopimuksessa määriteltyihin palveluihin.

Tilaaja ei sitoudu tilaamaan puitesopimuksen sisältämiä palveluja.

Tarjouspyynnössä on mainittu, että puitesopimus tehdään osa-alueittain 8 - 10 sopimuskumppanin kanssa, mikäli soveltuvia tarjoajia on näin monta.

Esitetään, että sopimustoimittajia sähkösuunnittelupalvelujen puitejärjestelyn piiriin valitaan osa-alueittain seuraavasti:

Osa-alue 1: kahdeksan (8) sopimustoimittajaa
Osa-alue 2: kahdeksan (8) sopimustoimittajaa
Osa-alue 3: viisi (5) sopimustoimittajaa
Osa-alue 4: kuusi (6) sopimustoimittajaa.

Kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset osa-alueittain ovat järjestyksessä seuraavilla yrityksillä:

Osa-alue 1 (peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Insinööritoimisto Stacon Oy
  2. Hepacon Oy
  3. Sähköinsinööritoimisto Delta-KN Oy
  4. Yhtyneet Insinöörit Oy
  5. Rejlers Finland Oy
  6. Ramboll Finland Oy
  7. Sweco Talotekniikka Oy
  8. Sähköinsinööritoimisto SHS Oy

Osa-alue 2 (uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Insinööritoimisto Stacon Oy
  2. Sähköinsinööritoimisto SHS Oy
  3. Rejlers Finland Oy
  4. Karawatski Oy
  5. Yhtyneet Insinöörit Oy
  6. Hepacon Oy
  7. Sitowise Oy
  8. Sweco Talotekniikka Oy

Osa-alue 3 (asuntotuotannon peruskorjaushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Hepacon Oy
  2. Karawatski Oy
  3. Yhtyneet Insinöörit Oy
  4. Sitowise Oy
  5. Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy

Osa-alue 4 (asuntotuotannon uudisrakennushankkeiden sähkösuunnittelupalvelut):

  1. Karawatski Oy
  2. Hepacon Oy
  3. Ramboll Finland Oy
  4. Yhtyneet Insinöörit Oy
  5. Sitowise Oy
  6. Sähkösuunnittelu Elbox Oy

Esittelijä

tekninen johtaja

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Jari Kitunen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 84081

jari.kitunen(a)hel.fi

Maarit Johansson, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43148

maarit.johansson(a)hel.fi

Kari Siren, yksikön päällikkö, puhelin: 310 31120

kari.siren(a)hel.fi

Liitteet

1

1A_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_1

2

1B_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_2

3

1C_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_3

4

1D_Laadunarviointikriteerit_osa-alue_4

5

2A_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_1

6

2B_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_2

7

2C_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_3

8

2D_Laadunarviointitaulukko_osa-alue_4

9

3A_Vertailuhintataulukko_osa-alue_1

10

3B_Vertailuhintataulukko_osa-alue_2

11

3C_Vertailuhintataulukko_osa-alue_3

12

3D_Vertailuhintataulukko_osa-alue_4

13

4A_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_1

14

4B_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_2

15

4C_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_3

16

4D_Hinta-Laatu_vertailutaulukko_osa-alue_4

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkiympäristölautakunta
Liite 1
Liite 2
Liite 3
Liite 4
Liite 5
Liite 6
Liite 7
Liite 8
Liite 9
Liite 10
Liite 11
Liite 12
Liite 13
Liite 14
Liite 15
Liite 16

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat

 

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3

 

Tiedoksi

Stara

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58220

Elimäenkatu 5

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566