Helsingin kaupunki

Esityslista

11/2015

1 (1)

Kaupunkisuunnittelulautakunta

 

 

 

 

Vp/3

 

12.05.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Kaupunkisuunnitteluviraston liikennejärjestelmätoimiston toimistopäällikön viran täyttäminen (b-asia)

HEL 2015-003551 T 01 01 01 01

Päätösehdotus

Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää valita diplomi-insinööri Heikki Hälvän kaupunkisuunnitteluviraston liikennejärjestelmätoimiston toimistopäällikön virkaan 1.8.2015 alkaen 4 358,29 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.

Samalla kaupunkisuunnittelulautakunta päättää, että Heikki Hälvän ei tarvitse esittää uutta todistusta terveydentilastaan, koska hän on kaupungin palveluksessa ja esittänyt hyväksytyn työhöntulolausunnon terveydentilastaan jo aiemmin.

Samalla kaupunkisuunnittelulautakunta päättää, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan valitulla ei ole koeaikaa.

Esittelijän perustelut

Kaupunkisuunnitteluviraston liikennejärjestelmätoimiston toimistopäällikön virka on vapautumassa 1.8.2015 viran nykyisen haltijan jäädessä eläkkeelle. Virka on ollut julkisesti haettavana 20.3.2015 - 8.4.2015. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi kaupungin ilmoituslehdissä.

Kaupunkisuunnitteluviraston johtosäännön 14 §:n mukaan toimistopäällikön valitsee kaupunkisuunnittelulautakunta.

Toimistopäällikön tehtävänä on toimiston johtaminen ja kehittäminen. Tehtävässä edellytetään kokonaisvaltaista liikennejärjestelmän tuntemusta ja kokemusta sen kehittämisestä sekä hyviä edellytyksiä esimiestehtäviin. Toimistopäälliköllä tulee olla myös hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Viran kelpoisuusehtona on diplomi-insinöörin tutkinto tai muu tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi ilmoitettiin arvostettavan kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä ja muuta kielitaitoa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 19 hakijaa. Yhteenveto hakijoista ja valintaprosessin kuvaus ovat esityslistan liitteinä 1 ja 2. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Vaadittu diplomi-insinöörin tutkinto tai muu tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto on 17 hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa 8. - 13.4.2015. Haastattelun suorittivat liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen, apulaisosastopäällikkö Katariina Baarman (8.-10.4.2015) ja henkilöstösuunnittelija Tuija Hulkkonen.

Toiseen haastatteluun ja henkilöarviointiin kutsuttiin kolme hakijaa. Henkilöarvioinnin suoritti PD Personnel Helsinki Oy ja toisen haastattelun ajalla 21. - 30.4.2015 virastopäällikkö Mikko Aho.

Haastateltujen vertailu ja yhteenveto sekä perustelut ovat liitteenä 3.

Esittelijä katsoo kaupunkisuunnitteluviraston suorittamaan kokonaisarviointiin (hakuasiakirjat, haastattelut ja henkilöarviointi) perustuen, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Heikki Hälvällä. Heikki Hälvällä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus ja osaaminen liikennejärjestelmäsuunnittelusta ja liikennejärjestelmien kehittämisestä. Lisäksi hänellä on hyvät edellytykset esimiestehtäviin ja kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä.

Esittelijän mielestä Heikki Hälvän ei tarvitse esittää uutta todistusta terveydentilastaan, koska hän on kaupungin palveluksessa ja esittänyt hyväksytyn työhöntulolausunnon terveydentilastaan jo aiemmin.

Hakemusasiakirjat ja muu aineisto ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen valmistelijalla.

Kaupungin henkilöstöhankinnan periaatteiden mukaan virkaan valitulla on yleensä 6 kuukauden koeaika. Erityisestä syystä palvelukseenottaja voi harkita, että koeaikaa ei käytetä. Tässä tapauksessa Heikki Hälvä on pitkäaikainen Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston työntekijä ja hänellä on monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus ja osaaminen liikennejärjestelmäsuunnittelusta ja liikennejärjestelmien kehittämisestä. Hän on toiminut haettavana olevassa virassa sijaisena ja hän on ollut projektipäällikkönä Raide-Jokerin hankesuunnittelussa. Hänellä on hyvät edellytykset esimiestehtäviin. Tämän perusteella kaupunkisuunnittelulautakunta päättää valita Heikki Hälvän virkaan ilman koeaikaa.

Esittelijä

virastopäällikkö

Mikko Aho

Lisätiedot

Reetta Putkonen, liikennesuunnittelupäällikkö, puhelin: 310 37079

reetta.putkonen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista (henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu)

2

Valintaprosessin kuvaus

3

Haastateltujen vertailu (henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkisuunnittelulautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu/viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkisuunnittelulautakunta

Tiedoksi

Kaupunkisuunnitteluvirasto/hallinto-osasto

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 2100

Kansakoulukatu 3

+358 9 310 1673

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkisuunnittelu@hel.fi

www.hel.fi/kaupunkisuunnittelu

+358 9 310 37409

 

FI02012566