Helsingin kaupunki

Esityslista

12/2014

1 (1)

Kaupunkisuunnittelulautakunta

 

 

 

 

Ykp/1

 

29.4.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Teknistaloudelliset tutkimukset ja suunnittelu - puitesopimuksen konsulttien valinta (b-asia)

HEL 2014-000179 T 02 08 02 00

Päätösehdotus

Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää valita jäljempänä esitetyt konsultit kokonaistaloudellisesti edullisimpana vertailutaulukoista ilmenevin perustein teknistaloudellisten tutkimusten ja suunnittelun -puitesopimuskumppaneiksi vuosille 2014–2016 ja mahdollisesti kahdeksi optiovuodeksi (2017–2018).

Melu- ja tärinäselvitykset

Palveluryhmä on jaettu kahteen erityisosaamisalueeseen, joiden tehtäväsisällöt ovat seuraavat:

1. Katu-, tie- ja raideliikennemeluun liittyvät selvitykset mallintamalla

1.     Akukon Oy

2.     Destia Oy

3.     Sito Oy

2. Teollisuusmelu sekä liikennetärinä

1.     Akukon Oy

2.     WSP Finland Oy

3.     Ramboll Finland Oy

Lisäksi lautakunta päättänee oikeuttaa viraston tekemään teknistaloudellisten tutkimusten ja suunnittelun puitesopimukset yllä mainittujen toimittajien kanssa ja oikeuttaa viraston tekemään yksittäisiä toimeksiantoja koskevat tilaukset viraston voimassaolevien hankintavaltuuksien rajoissa.

Yli 30 000 euron hintaisissa hankinnoissa toimeksianto tehdään ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa etusijajärjestyksessä ensimmäisenä olevan konsultin kanssa. Alle 30 000 euron hintaisissa hankinnoissa tilaaja valitsee puitesopimuskonsulteista sen, jolla arvioidaan olevan parhaat edellytykset työn tekemiseen. Toimittajan kanssa määritellään toimeksiannon sisältö, aikataulu ja kattohinta, jolloin sovelletaan toimittajan tarjouksessaan antamia yksikköhintoja. Mahdollinen työhön sisältyvä alihankinta, hyväksytetään tilaajalla.

Jos yli 30 000 euron hintaisissa hankinnoissa etusijajärjestyksessä ensimmäisenä olevan toimittajan kanssa ei päästä yksimielisyyteen palvelun sisällöstä, aikataulusta tai kattohinnasta, tai toimittaja ei halua tai ehdi vastaanottaa työtä tai ei anna tarjousta määräajassa, käynnistetään neuvottelut etusijajärjestyksessä seuraavana olevan toimittajan kanssa.

Lisäksi tilaaja aloittaa neuvottelut etusijajärjestyksessä seuraavana olevan toimittajan kanssa, jos yksittäiseen työhön tarjotaan muita kuin puitesopimustarjouksessa esitettyjä henkilöitä tai, jos aiemmin puitesopimuksen nojalla tilattu yksi tai useampi toimeksianto on konsultista tai sen alihankkijasta johtuvista syistä myöhässä, eikä tilanne ole korjautunut reklamaatiosta huolimatta.

Jos yksikään kolmesta toimittajasta ei pysty tarjoamaan työhön puitesopimustarjouksessa esitettyjä henkilöitä, tilaaja aloittaa neuvottelut uudestaan etusijajärjestyksen mukaisesti ensin ensimmäisenä olevan toimittajan kanssa ja toimittajille annetaan vielä mahdollisuus tarjota työhön varahenkilöitä etusijajärjestyksessä. Jos yhdenkään sopimuskumppanin kanssa ei päästä yksimielisyyteen tehtävän suorittamisesta, voidaan työ kilpailuttaa erikseen.

Sopimukset ovat voimassa vähintään kaksi ja enintään neljä vuotta. Sopimuskausi on kaksi vuotta ja mahdollisesta sopimuksen jatkamisesta kahdella vuodella sovitaan ennen alkuperäisen sopimuskauden päättymisajankohtaa. Sopijapuolia sitova sopimus syntyy vasta, kun molemmat sopijapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Esittelijän perustelut

Hankinta

Arvio sopimusten piiriin kuuluvien kaupunkisuunnitteluviraston toimeksiantojen yhteenlasketusta arvosta sopimuskaudella (optiovuodet mukaan lukien) on yhteensä noin 200 000 euroa (alv 0 %). Tämä tarkoittaa neljän vuoden aikana varautumista noin 50 000 euron vuosittaiseen tilauskantaan. Kaupunkisuunnitteluvirasto ei sitoudu tilaamaan tiettyä määrää.

Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettu ensisijainen palveluhankinta. Hankinta toteutetaan noudattaen hankintalain mukaista avointa hankintamenettelyä.

Hankinnasta julkaistiin ilmoitus 30.1.2014 julkisten hankintojen ilmoituskanavalla Internetissä osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouskilpailusta kiinnostuneilla oli mahdollisuus esittää hankintaan liittyviä tarkentavia kysymyksiä 14.2.2014 klo 12.00 mennessä. Vastaukset kysymyksiin julkaistiin viraston nettisivuilla 21.2.2014.

Tarjoukset

Yhteensä 10 tarjoajaa jätti tarjouksen määräaikaan mennessä. Palveluryhmä on jaettu kahteen erityisosaamisalueeseen, tarjoajilla oli mahdollisuus jättää tarjous toiseen tai molempiin palveluryhmään.

10 tarjousta jätettiin osa-alueesta 1. ja 8 tarjousta osa-alueesta 2.

Saadut tarjoukset ovat nähtävillä esittelijällä.

Kaikki tarjoukset saapuivat määräaikaan mennessä ja täyttivät tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousten vertailu

Valinnan perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan ja laadun painosuhde on erityisosaamisalue yhden (Eo1) osalta 40/60 ja erityisosaamisalue kahden (Eo2) osalta 30/70. Kokonaistaloudellista edullisuutta arvioitiin kummankin palvelun osalta erikseen.

Laatutekijöinä arvioitiin tarjoukseen liitettyjä referenssitöitä. Tarjousten tarkat vertailuperusteet on ilmoitettu tarjouspyyntöasiakirjan liitteessä 3. Tarjousten vertailutaulukot kummankin palvelun osalta erikseen on esitetty liitteissä 5 ja 6.

Esittelijä

yleiskaavapäällikkö

Rikhard Manninen

Lisätiedot

Eija Kivilaakso, toimistopäällikkö, puhelin: 310 37247

eija.kivilaakso(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö 29.1.2014

2

Yhteenveto 21.2.2014 kysymyksistä ja vastauksista

3

EU-hankintailmoitus 30.1.2014

4

Avauspöytäkirja

5

Vertailutaulukko 1

6

Vertailutaulukko 2

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Erityisosaamisalue 1:n tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkisuunnittelulautakunta
Liite 5

Erityisosaamisalue 2:n tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkisuunnittelulautakunta
Liite 6

Tiedoksi

Kaupunkisuunnitteluvirasto

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 2100

Kansakoulukatu 3

+358 9 310 1673

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkisuunnittelu@hel.fi

www.hel.fi/kaupunkisuunnittelu

+358 9 310 37378

 

FI02012566