Helsingfors stad

Protokoll

7/2022

1 (11)

Stadsfullmäktige

 

 

 

 

Ärende/9

 

13.04.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 90

Arrendeprinciper för en tomt i Baggböle för att bygga en idrottshall (Kiinteistö Oy Namika Areena)

HEL 2021-007839 T 10 01 01 02

Beslut

Stadsfullmäktige fastställde arrendeprinciper för tomten 34119/1 i adressen Klabbgränden 10 i 34 stadsdelen (Baggböle) enligt följande:

Områdets användningsändamål är idrottsverksamhet och verksamhet som stöder eller betjänar den. Arrendatorn är skyldig att bygga en idrottshall med kompletterande lokaler i området.

Arrendetiden börjar 1.7.2022 och går ut 30.6.2062. Om början av arrendetiden försenas på grund av staden, skjuts även slutet av arrendetiden upp på motsvarande sätt.

Vid fastställandet av arrendet följs allmänna principer för utarrendering av markområden godkända av idrottsnämnden 22.1.2015 § 4. Arrendet fastställs utgående från den planerade idrottshallens våningsyta på 3 100 kvadratmeter. Markens kapitalvärde är 12 euro per kvadratmeter våningsyta som motsvarar poängtalet 100 för det officiella levnadskostnadsindexet (oktober 1951 = 100). Årsarrendet är fem procent av markens kapitalvärde. Det fulla årsarrendet på nivån för år 2022 blir 3 100 kvadratmeter våningsyta x 12 euro/m² vy x 20,17 x 5 procent = 37 516,20 euro.

Av det fulla arrendet tas 50 procent ut så länge som området används enbart för idrott eller sådan verksamhet som har fast koppling till denna, inom ramen för det avtal som ingås nu, dock längst till 31.12.2028. Arrendebestämningsgrunderna efter år 2028 bestäms senast två år innan den subventionerade arrendeperioden slutar. Årsarrendet uppgår till 18 758,10 euro exkl. moms när avtalet börjar.

Från och med ingången av 2023 binds arrendet till det officiella levnadskostnadsindexet, där oktober 1951 är 100, så att årsarrendet är 1 860 euro om året och basindexet motsvarande detta 100. Årsarrendet för respektive kalenderår justeras genom att det årliga basarrendet multipliceras med en koefficient som erhålls genom att det genomsnittliga levnadskostnadsindexet för föregående år divideras med basindexet 100. Om poängtalet är lägre, sänks arrendet inte.

Arrendebetalningsskyldigheten börjar från ingången av den månad under vilken byggarbetena för idrottshallen börjar. Arrendet preciseras så att det motsvarar det realiserade antalet kvadratmeter. Staden har rätt att justera områdets arrende om områdets värde ändras på grund av områdets användningsändamål, byggrätt, tillbyggnad eller någon annan motsvarande orsak.

Stadsfullmäktige justerade protokollet omedelbart vad detta ärende beträffar.

Behandling

Ledamoten Pirkko Ruohonen-Lerner understödd av ledamoten Laura Korpinen föreslog att ärendet återremitteras för ny beredning så att staden i anslutning till beredningen beställer ett opartiskt expertutlåtande, exempelvis av Finlands kommunförbund, om huruvida projektet i sin helhet är lagenligt samt enligt med fördraget om Europeiska unionens funktionssätt och den rådande upphandlingslagstiftningen. Helhetsbedömningen påverkas troligtvis av den nya idrottshallens kapital- och driftkostnader och av att Helsingfors stad deltar i kostnaderna som arrendator. Vid detta sammanträde beslutar vi om staden ska utarrendera ett markområde på ungefär ett hektar till nedsatt pris. I samband med beslutsfattandet bör man presentera kalkyler på i vilken grad offentliga medel används för finansiering och underhåll av hela projektet utan normal konkurrensutsättning. Det är ett tydligt problem och därför föreslår jag att ärendet utreds.

10 omröstningen

Fortsatt behandling av ärendet JA, återremiss NEJ

JA-förslag: Behandlingen fortsätter
NEJ-förslag: Ledamoten Pirkko Ruohonen-Lerners förslag om återremiss

Ja-röster: 80
Hilkka Ahde, Mahad Ahmed, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Nita Austero, Eva Biaudet, Harry Bogomoloff, Silja Borgarsdóttir Sandelin, Maaret Castrén, Jussi Chydenius, Fatim Diarra, Mika Ebeling, Oona Hagman, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Timo Harakka, Atte Harjanne, Harry Harkimo, Joel Harkimo, Fardoos Helal, Titta Hiltunen, Jenni Hjelt, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, Nuutti Hyttinen, Anniina Iskanius, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Atte Kaleva, Anna Karhumaa, Arja Karhuvaara, Elina Kauppila, Otso Kivekäs, Mai Kivelä, Laura Kolehmainen, Vesa Korkkula, Heimo Laaksonen, Ajak Majok, Petra Malin, Otto Meri, Nina Katariina Miettinen, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Tuomas Nevanlinna, Dani Niskanen, Johanna Nuorteva, Mia Nygård-Peltola, Matias Pajula, Jenni Pajunen, Pia Pakarinen, Amanda Pasanen, Mikko Paunio, Terhi Peltokorpi, Mika Raatikainen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Laura Rissanen, Wille Rydman, Sari Sarkomaa, Pekka Sauri, Mirita Saxberg, Daniel Sazonov, Oula Silvennoinen, Anni Sinnemäki, Juhani Strandén, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Aino Tuominen, Tuomas Tuomi-Nikula, Thomas Wallgren, Reetta Vanhanen, Juhana Vartiainen, Sinikka Vepsä, Sanna Vesikansa, Maarit Vierunen, Ozan Yanar

Nej-röster: 2
Laura Korpinen, Pirkko Ruohonen-Lerner

Blanka: 2
Erkki Karinoja, Marko Kettunen

Frånvarande: 1
Nora Grotenfelt

Stadsfullmäktige fortsatte behandlingen av ärendet.

Föredragande

Stadsstyrelsen

Upplysningar

Maria Nyfors, stadssekreterare, telefon: 310 21731

maria.nyfors(a)hel.fi

Bilagor

1

Kiinteistö Oy Namika Areenan maanvuokrahakemus

2

Vuokrasopimusluonnos (Kiinteistö Oy Namika Areena)

3

Vuokrattavan alueen kartta

Sökande av ändring

Kommunalbesvär, fullmäktige

Beslutsförslag

Beslutet stämmer överens med förslaget.

Föredragandens motiveringar

Arrendeansökan av Kiinteistö Oy Namika Areena

Kiinteistö Oy Namika Areena har ansökt om utarrendering av en tomt i Baggböle för tiden 1.7.2022–30.6.2062 för att bygga en idrottshall. Ansökan finns som bilaga 1 till förslaget. Kultur- och fritidsnämnden föreslår stadsstyrelsen att området arrenderas ut i enlighet med ansökan.

Kiinteistö Oy Namika Areena har som avsikt att bygga en idrottshall med totalyta på 3 100 m² vy vilken omfattar två korgbollsplaner av olika storlek, omklädningsrum, ett kök och ett kafé samt lager och tekniska lokaler. Avsikten är att börja bygga idrottshallen sommaren 2022 och att den står klar hösten 2023. Efter att idrottshallen står klar äger Kiinteistö Oy Namika Areena den och ansvarar för fastighetens underhåll.

Idrottshallen byggs i samarbete med projektet Pakilanpuiston allianssihanke. Enligt alliansens projektplan som stadsfullmäktige godkände 15.1.2020 § 7 byggs nya lokaler för skola, daghem och ungdomsgård i området Svedängen-Baggböle. Separata idrottslokaler byggs inte i skollokalerna utan Kiinteistö Oy Namika Areena hyr ut idrottshallens lokaler till fostrans- och utbildningssektorn för skolans behov.

Bolaget Kiinteistö Oy Namika Areena ägs i sin helhet av understödsstiftelsen Helsingin NMKY:n tukisäätiö. Helsingin NMKY grundades år 1889 och är känd för sitt arbete inom ungdomsarbete och idrott, i synnerhet korgboll. Cirka 6000 barn, unga och vuxna deltar i föreningens verksamhet varje vecka. Understödsstiftelsen äger dessutom bland annat Hotel Arthur. Stiftelsens intäkter används till verksamhet för barn och unga.

Detaljplan och besittning av området

För området gäller detaljplan 11540 som trädde i kraft 23.11.2007 och enligt den hör tomten som utarrenderas till ett kvartersområde för undervisningsbyggnader (YO). Ett undantagstillstånd som godkändes av markanvändningsdirektören 16.12.2021 gör det möjligt att bygga en idrottshall på tomten. Beslutet om undantagstillståndet finns i bilagematerialet till ärendet. Tomtens byggrätt är 7 635 m² vy.

På den tomt som utarrenderas ligger ett skolhus (Pakilan yläaste) som staden äger och river. Skolans elever övergår till den nya skolbyggnaden i enlighet med alliansens projektplan. Stadsmiljösektorn kommer att utarrendera området till kultur- och fritidssektorn genom ett internt arrendeavtal genast när det inte längre används.

Det område som utarrenderas och arrendebestämning

Arrendeområdet har en areal på ca 10 000 m². Avsikten är att bygga en idrottshall med ca 3 100 m² vy på området.

Arrendet för den idrottshall som byggs på tomten fastställs så att markens kapitalvärde är 12 euro per kvadratmeter våningsyta vilket motsvarar poängtalet 100 för det officiella levnadskostnadsindexet (oktober 1951 = 100). Årsarrendet är fem procent av områdets kapitalvärde. Det fulla årsarrendet på nivån år 2022 blir 3 100 m² vy x 12 euro/m² vy x 20,17 x 5 % = 37 516,20 euro.

Enligt principerna som godkänts av idrottsnämnden tas 50 % av det fulla arrendet ut så länge som området används enbart för idrott eller sådan verksamhet som har fast koppling till denna, inom ramen för det avtal som ingås nu, dock längst till 31.12.2028. Arrendebestämningsgrunderna efter år 2028 bestäms senast två år innan den subventionerade arrendeperioden slutar. Årsarrendet uppgår till 18 758,10 euro exkl. moms när avtalet börjar.

Arrendeområdets marknadsvärde har bedömts (Gem Property Oy 13.10.2021) på det sätt som förutsätts i 130 § i kommunallagen.

Från och med ingången av 2023 binds arrendet till det officiella levnadskostnadsindexet, där oktober 1951 är 100, så att basarrendet är 1 860 euro om året och basindexet motsvarande detta 100. Årsarrendet för respektive kalenderår justeras genom att det årliga basarrendet multipliceras med en koefficient som erhålls genom att det genomsnittliga levnadskostnadsindexet för föregående år divideras med basindexet 100. Om poängtalet är lägre, sänks arrendet emellertid inte.

Arrendebetalningsskyldigheten börjar från ingången av den månad under vilken byggarbetena på idrottshallens område börjar. Övriga villkor fastställs i arrendeavtalet.

Utlåtande om statligt understöd

Följande anges i 107(1) i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF): ”Om inte annat föreskrivs i fördragen, är stöd som ges av en medlemsstat eller med hjälp av statliga medel, av vilket slag det än är, som snedvrider eller hotar att snedvrida konkurrensen genom att gynna vissa företag eller viss produktion, oförenligt med den inre marknaden i den utsträckning det påverkar handeln mellan medlemsstaterna.”

Det kommande arrendeavtalet mellan staden och Kiinteistö Oy Namika Areena inkluderar räntestöd. Den idrottshall som byggs på området som utarrenderas används i huvudsak av medlemmar i den lokala idrottsföreningen, skolelever i området samt övriga invånare och idrottsföreningar på området. På så sätt betjänar idrottshallen först och främst lokala invånare och det är osannolikt att den lockar kunder eller investeringar från andra EU-medlemsstater. Räntestödets inverkan på gränsöverskridande investeringar eller etableringar är rent marginell (Kommissionens tillkännagivande om begreppet statligt stöd 2016/C 262/01 punkter 196, 197). Således är räntestödet inget som påverkar handeln mellan EU-medlemsstaterna och är inte frågan om ett statligt understöd som avses i EUF artikel 107 (1).

Befogenheter som gäller arrendeavtal

Enligt 7 kap. 1 § 8 punkten i förvaltningsstadgan fastställer stadsfullmäktige allmänna arrendeprinciper för arrendeavtal på över 30 år.

Enligt 10 kap. 1 § 3 mom. 6 punkten i förvaltningsstadgan kan kultur- och fritidsnämnden besluta om upplåtelse av markområden inom ramen för sin besittningsrätt för längst tio år åt gången. Stadsstyrelsen beslutar om arrendeavtal för längre perioder.

Om stadsfullmäktige godkänner arrendeprinciperna i enlighet med förslaget, kommer stadsstyrelsen efter fullmäktiges beslut besluta om att området arrenderas ut till Kiinteistö Oy Namika Areena enligt det utkast till arrendeavtal som finns som bilaga.

Föredragande

Stadsstyrelsen

Upplysningar

Maria Nyfors, stadssekreterare, telefon: 310 21731

maria.nyfors(a)hel.fi

Bilagor

1

Kiinteistö Oy Namika Areenan maanvuokrahakemus

2

Vuokrasopimusluonnos (Kiinteistö Oy Namika Areena)

3

Vuokrattavan alueen kartta

Bilagematerial

1

Asemakaavaa koskeva poikkeamispäätös

Sökande av ändring

Kommunalbesvär, fullmäktige

Beslutshistoria

Kaupunginhallitus 04.04.2022 § 240

HEL 2021-007839 T 10 01 01 02

Päätös

Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto vahvistaa 34. kaupunginosassa (Pakila) osoitteessa Pilkekuja 10 sijaitsevalle tontille 34119/1 vuokrausperiaatteet seuraavasti:

Alueen käyttötarkoitus on liikuntatoiminta ja sitä tukeva tai palveleva toiminta. Vuokralainen on velvollinen rakentamaan alueelle liikuntahallin oheistiloineen.

Vuokra-aika alkaa 1.7.2022 ja päättyy 30.6.2062. Mikäli vuokra-ajan alkaminen viivästyy kaupungista johtuvasta syystä, myös päättymisaika siirtyy vastaavasti.

Vuokranmäärittelyssä noudatetaan liikuntalautakunnan 22.1.2015 § 4 hyväksymiä maa-alueiden vuokrausperiaatteita. Vuokra määritellään alueelle suunnitellun liikuntahallin 3 100 kerrosneliön perusteella. Maan pääoma-arvona pidetään virallisen elinkustannusindeksin (lokakuu 1951 = 100) pistelukua 100 vastaavaa 12 euron kerrosneliömetrihintaa. Perusvuosivuokra on viisi prosenttia maan pääoma-arvosta. Täysimääräinen vuosivuokra vuoden 2022 tasossa on 3 100 kerrosneliömetriä x 12 euroa/kerrosneliömetri x 20,17 x 5 prosenttia = 37 516,20 euroa.

Täysimääräisestä vuokrasta peritään 50 prosenttia niin kauan kuin aluetta käytetään yksinomaan liikuntaan tai siihen välittömästi liittyvään toimintaan, nyt tehtävän sopimuksen puitteissa kuitenkin 31.12.2028 saakka. Vuokranmääräytymisperusteista vuoden 2028 jälkeen päätetään viimeistään kaksi vuotta ennen subventoidun vuokrakauden päättymistä. Perittävä vuosivuokra sopimuksen alkaessa on arvonlisäverottomana 18 758,10 euroa.

Vuoden 2023 alusta täysimääräinen vuosivuokra sidotaan viralliseen elinkustannusindeksiin, jossa lokakuu 1951 = 100 siten, että perusvuosivuokra on 1 860 euroa vuodessa ja sitä vastaava perusindeksi on 100. Kunkin kalenterivuoden vuosivuokra tarkastetaan kertomalla perusvuosivuokra luvulla, joka saadaan jakamalla edellisen kalenterivuoden keskimääräinen elinkustannusindeksi perusindeksillä 100. Jos pisteluku on alempi, vuokraa ei alenneta.

Vuokranmaksuvelvoite alkaa sen kuukauden alussa, jolloin liikuntahallin rakennustyöt alkavat. Vuokra täsmennetään vastaamaan rakennettavia kerrosneliömetrejä. Kaupungilla on oikeus tarkistaa alueen vuokraa, mikäli alueen arvossa alueen käyttötarkoituksen, rakennusoikeuden, lisärakentamisen tai muun vastaavan seikan johdosta tapahtuu muutoksia.

Kaupunginvaltuusto tarkastaa pöytäkirjan tämän asian kohdalta heti.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731

maria.nyfors(a)hel.fi

 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 15.03.2022 § 51

HEL 2021-007839 T 10 01 01 02

Esitys

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että Kiinteistö Oy Namika Areenalle vuokrataan Helsingin kaupungin 34. kaupunginosassa (Pakila) korttelissa 34119 tontti nro 1 (os. Pilkekuja 10), 10 180 m²:n suuruinen maa-alue liikuntahallin ja sen oheistilojen rakentamista varten ajalle 1.7.2022–30.6.2062.

Vuokraukseen liittyvät sopimusehdot määritellään liitteenä olevan vuokrasopimusluonnoksen ehtojen mukaisesti.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esitti, että kaupunginhallitus oikeuttaisi liikuntajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana, ja että kaupunginhallitus oikeuttaisi liikuntajohtajan päättämään edellä mainitun alueen vuokraamisesta päättämästään ajankohdasta lukien varauksen saajalle vuokra-ajan ollessa 40 vuotta, mikäli vuokra-aika alkaa myöhemmin kuin 1.7.2022 kaupungista johtuvista syistä.

Kaupunki ei vastaa vuokralaiselle aiheutuneista kustannuksista, mikäli päätös oikaisuvaatimuksen, kunnallisvalituksen tai ylemmän toimielimen päätöksen johdosta muuttuu tai kumoutuu.

Esittelijä

liikuntajohtaja

Tarja Loikkanen

Lisätiedot

Petteri Huurre, liikuntapaikkapäällikkö, puhelin: 310 87791

petteri.huurre(a)hel.fi

 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Liikuntapalvelukokonaisuus Liikuntapaikat Liikuntapaikkapäällikkö 25.10.2021 § 46

HEL 2021-007839 T 10 01 01 02

Päätös

Liikuntapaikkapäällikkö päätti muuttaa 30.6.2021, 33 § tekemäänsä päätöstä koskien maa-alueen lyhytaikaista vuokraamista Helsingin kaupungin 34. kaupunginosasta (Pakila) Kiinteistö Oy Namika Areenalle rakennusluvan hakemista varten seuraavasti:

Liikuntapaikkapäällikkö päätti vuokrata Kiinteistö Oy Namika Areenalle Helsingin kaupungin 34. kaupunginosassa (Pakila) osoitteessa Pilkekuja 10, 00660 Helsinki, sijaitsevan tontin, jonka kiinteistötunnus on 091- 034-0119-0001 ja pinta-ala n. 10 180 m², liikuntahallin rakennusluvan hakemista ja mahdollista rakennettavuustutkimuksia varten.

Vuokraus on voimassa 1.8.2021 - 30.6.2022 välisen ajan, kuitenkin kauintaan siihen saakka kunnes pitkäaikainen vuokraus alkaa.

Vuokraukseen liittyvät ehdot:
1 Vuokranmäärä vuokra-ajalta on 2 664,90 euroa (alv 0 %), joka vastaa kahden (2) kuukauden vuokraa vuosivuokrasta. Vuokran eräpäivä on 15.10.2021.

Vuokranmääräytymisperusteena on käytetty rakennettavan liikuntahallin osalta virallisen elinkustannusindeksin pistelukua 100 vastaavaa yksikköhintaa 12,00 euroa/kem² Vuokra peritään rakennettavan rakennuksen n. 2 700 kem² mukaan.

2
Vuokraoikeuden siirto ei ole vapaa.

3
Vuokralainen on tietoinen, ettei tontin pitkäaikaista vuokrausta ole käsitelty vielä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa ja kaupunginhallituksessa.

4
Vuokralaisella ei ole oikeutta aloittaa maanrakennustöitä eikä muutenkaan käyttää tonttia muuhun tarkoitukseen.

5
Liikuntapalvelukokonaisuus ei vastaa alueella toteutettavista toimenpiteistä.

6
Muutoin noudatetaan soveltuvin osin maanvuokrauksesta säädetyn lain säännöksiä.

Päätöksen laatimisen yhteydessä vuokralaisen nimi, osoite, y-tunnus, korvauksen määrä, vuokra-aika sekä yhteyshenkilön nimi-, osoite-, puhelin- ja sähköpostitiedot rekisteröidään liikuntapalvelukokonaisuuden vuokrasopimusrekistereihin ja laskutusta varten vastaavat tiedot luovutetaan Helsingin kaupungin taloushallintopalveluiden laskutusosaston käyttöön.

Kaupunki ei vastaa vuokralaiselle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, mikäli hankkeelle ei saada rakennuslupaa tai varsinaista pitkäaikaista vuokrasopimusta ei voida solmia.

Päätöksen perustelut

Hanke

Kiinteistö Oy Namika Areena on anonut Helsingin 34. Pakilan kaupunginosasta maa-alueen vuokrausta liikuntahallin ja oheistilojen rakentamista varten. Rakentamisen suunnittelua ja mahdollisia rakennettavuustutkimuksia varten on perusteltua vuokrata maa-alue lyhytaikaisella vuokrauksella ennen varsinaisen pitkäaikaisen vuokrasopimuksen solmimista.

Kaava- ja tonttitiedot

Hankkeeseen liittyvä, rakennettava maa-alue sijaitsee Helsingin 34. kaupunginosassa (Pakila). Alue käsittää korttelissa 34119 olevan tontin numero 1. Varausalue kuuluu 23.11.2007 lainvoiman saaneen asemakaavan (nro 11540) mukaan opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeseen (YO). Maa-alue on Helsingin kaupungin omistuksessa. Alueella on käynnistetty alueen koulujen ja päiväkotitilojen uudelleen järjestelyä ja rakentamisen mahdollistamista varten asemakaavamuutos. Liikuntahallin rakentamisen mahdollistaminen opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle vaatii poikkeamispäätöstä.

Alueen vuokraaminen

Kaupunkiympäristön toimialan maaomaisuuden kehittäminen ja tontit - palvelun sekä rakennukset ja yleiset alueet-palvelukokonaisuuden kanssa on sovittu, että kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vuokraa alueen vuokralaiselle lyhytaikaisella vuokrasopimuksella, vaikka alue on vielä kaupunkiympäristön toimialan hallinnassa.

Vuokra-alue

Vuokra-alueen kokonaispinta-ala on noin 10 180 m². Vuokra-alueelle sijoitetaan noin 2 700 k-m² liikuntahalli, jossa on kaksi eri kokoista koripallokenttää, pukuhuoneita, keittiö, kahvila, varastoja ja teknistä tilaa.

Vuokran määrittely

Vuokra peritään rakennusoikeuden mukaan. Vuokran määrittelyssä noudatetaan liikuntatoimen maa-alueiden vuokrauksessa noudattamia yleisperiaatteita. Täysimääräinen vuosivuokra vuonna 2021 (vuoden 2020 keski-indeksillä 19,74) on 31 978,80 euroa (alv 0 %). Vuokraa subventoidaan 50 %.
Perusvuosivuokra on 5 % maan pääoma-arvosta.

Vuokra-ajalta 1.8.2021 - 30.6.2022 peritään 2 664,90 euroa (alv 0%), mikä vastaa kahden kuukauden vuokraa vuosivuokrasta. Vuokra peritään yhdessä erässä. Eräpäivä 15.10.2021.

Vuokran laskukaava: 2 700 k-m² x 12,00 euroa/k-m² x 5 % x 19,74 x 50 % x 2/12 kk = 2 664,90 euroa

Määräaikainen maa-alueen vuokraus tehdään ajalle 1.8.2021 - 30.6.2022, kuitenkin kauintaan siihen saakka kun pitkäaikainen maa-alueen vuokraus alkaa. Täysimääräinen vuosivuokra täsmennetään pitkäaikaisen vuokrauksen yhteydessä rakennettavan alueen mukaiseksi.

Päätöksen muuttaminen

Liikuntapaikkapäällikkö muuttaa 30.6.2021, § 33 tekemäänsä päätöstä hallintolain 50 §:n perusteella. 30.6.2021 tehty päätös on perustunut selvästi virheelliseen selvitykseen alueen kaavoituksen tilanteesta, minkä takia asiassa on syytä antaa uusi päätös.

Toimivalta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on 20.6.2017, 5 §, vahvistanut liikuntapaikkapäällikölle oikeuden vuokrata tai luovuttaa muuhun käyttöön kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hallinnassa olevia maa-alueita ja tiloja enintään neljäksi vuodeksi.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Liikuntapalvelukokonaisuus Liikuntapaikat Liikuntapaikkapäällikkö 30.06.2021 § 33

Lisätiedot

Turo Saarinen, yksikön päällikkö, puhelin: 310 87801

turo.saarinen(a)hel.fi

 

Postadress

Besöksadress

Telefon

FO-nummer

Kontonr

PB 1

Norra esplanaden 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGFORS STAD

Helsingfors 17

Telefax

 

Moms nr

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

 

 

FI02012566