Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2014

1 (1)

Kaupunginvaltuusto

 

 

 

 

Kj/11

 

10.12.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 413

Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan ottaminen

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvosen 1.1.2015 lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä hänen terveydellisiä tietojaan ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.       

Käsittely

Puheenjohtajan ehdottama ja valtuusto hyväksymä käsittelyjärjestys kuului seuraavasti:

Asiassa sallitaan ensin keskustelu.

Mikäli valtuusto on yksimielinen, voidaan valinnasta päättää ilman varsinaista vaalitoimitusta.

Vaali on kuntalain 60 §:n 4 momentin nojalla vaadittaessa toimitettava suljetuin lipuin.

Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja esitti selontekona, että keskustelun kuluessa oli valtuutettu Sari Mäkimattila ehdottanut, että kaupunginvaltuusto päättäisi ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkosen 1.1.2015 lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi.

Selonteko myönnettiin oikeaksi.

Puheenjohtaja totesi, että asiassa suoritetaan vaali suljetuin lipuin. Vaalitoimituksessa avustajina toimivat Pilvi Torsti ja Leo Stranius.

Toimitetussa vaalissa Hannu Juvonen sai 46 ääntä, Juha Jolkkonen sai 38 ääntä sekä 1 äänestyslippu hylättiin.

Kaupunginvaltuusto päätti ottaa Hannu Juvosen sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan 1.1.2015 lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

Liitteet

1

Sanomalehti-ilmoitus, Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virka

2

Yhteenveto hakijoista

3

Valitun hakemus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Kunnallisvalitus, valtuusto

Muut hakijat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, valtuusto

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virka on tullut avoimeksi 1.10.2014 alkaen viranhaltijan eläkkeelle siirtymisen vuoksi.  

Kaupunginhallitus on 18.8.2014 § 819 kehottanut sosiaali- ja terveysvirastoa julistamaan virastopäällikön viran haettavaksi 1.10.2014 lukien 30.6.2017 saakka Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön, sen lisäksi mitä muutoin on säädetty, ja kaupungin kielitaitosäännön mukaisin kelpoisuusvaatimuksin sekä 8 723 - 12 591 euroa kuukaudessa mukaisin kokonaispalkkaeduin.   

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 19 §:n 1 momentin mukaan sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on sen lisäksi mitä muutoin on säädetty, ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Johtosäännön 19 §:n 1 mom. viittaus "mitä muutoin on säädetty" tarkoittaa sitä, että silloin kun tehtävä kuuluu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain soveltamisalaan, lainsäännökset otetaan huomioon. Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 2 §:n mukaan lakia sovelletaan kelpoisuuksiin, joita vaaditaan sosiaalihuollon ammatilliselta henkilöstöltä, jollei muualla laissa toisin säädetä. Lain 10 § koskee sosiaalihuollon johtotehtäviä. 10 §:n 1 mom. mukaan kelpoisuusvaatimuksena kunnan tai kuntayhtymän sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon pääasiassa hallinnollisiin johtotehtäviin on 3 §:n mukainen kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito. Sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön tehtävä on hallinnollisen johtajan tehtävä. Hallinnolliset johtotehtävät eivät sisällä asiakastyötä eivätkä välitöntä asiakastyön ohjausta. Hallinnollisen johtajan kelpoisuusvaatimuksiin ei sisälly vaatimusta asiakastyökokemuksesta eikä tietyn tutkinnon suorittamisesta, vaan myös muulla tavoin hankittu alan tuntemus on riittävä.         

Kaupungin kielitaitosäännön perusteella viraston ja laitoksen päälliköltä vaaditaan suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Virka on ollut julkisesti haettavana 7. - 29.9.2014. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin sanomissa, Hufvudstadsbladetissa, Metro-lehdessä ja lisäksi hakuilmoitus oli kaupungin sähköisillä eRekry-ilmoitussivuilla. 

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 20 §:n 1 mom. mukaan kaupunginvaltuusto valitsee sosiaali- ja terveysviraston päällikön lautakunnan annettua hakijoista lausuntonsa.

Sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 1 §:n mukaan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta ja sen alainen sosiaali- ja terveysvirasto huolehtivat kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta lasten päivähoitoa lukuun ottamatta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen hyväksymien tavoitteiden mukaisesti. Sosiaali- ja terveysvirasto huolehtii terveydenhuoltolain mukaisista terveyskeskuksen tehtävistä. Sosiaali- ja terveystoimen toimialaan kuuluvat myös kunnan tehtäväksi säädetty raittiustyö, maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyvät kunnan tehtävät sekä talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestäminen. Lautakunta ja virasto huolehtivat lisäksi sosiaali- ja terveystoimen laitosten lääkehuollosta sekä muusta sosiaali- ja terveystoimen velvoitteena olevasta lääkehuollosta.

Virkaan valittavalta on hakuilmoituksessa edellytetty soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemusta tai sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 3 §:ssä säädettyä kelpoisuutta. Lisäksi on edellytetty riittävää johtamistaitoa sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on kaupungin kielitaitosäännön mukaisesti suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.   

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristössä tapahtuu lähivuosina suuria muutoksia. Kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on suuri johtamishaaste. Helsingin sosiaali- ja terveystoimen organisaatio on uudistettu hiljattain ja siinä on tarpeen kehittää johtamiskäytäntöjä ja palvelujen tuottamistapoja asiakaslähtöisen palvelutarpeen näkökulmasta. Virastopäällikkö johtaa sosiaali- ja terveysviraston toimintaa ja vastaa siitä, että hyväksytyt tavoitteet saavutetaan. Kaupunginvaltuuston strategiaohjelman tavoitteet, kuten tuottavuuden kasvu ja hallinnon keventäminen sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen, on tasapainotettava mm. taloudelliseen tilanteeseen ja väestön huoltosuhteen muutokseen. Ikääntymisestä johtuva palvelujen kysyntä ja tulevaisuudessa työvoimapula vaativat uudenlaisia ratkaisuja mm. hoitoketjujen ohjaamiseen ja asiakaslähtöisten palvelujen räätälöintiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon keskeisten johtamistehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää toimialan tuntemusta ja yhteistyökykyä muuttuvissa tilanteissa siten, että kaupungin asettamat tavoitteet saavutetaan. Sosiaali- ja terveystoimi muodostaa merkittävän kokonaisuuden Helsingin kaupungin hallinnossa. Tämän vuoksi hakijoiden sosiaali- ja terveydenhuollon laaja-alaiseen tuntemukseen sekä hallinto- ja johtamiskokemukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.       

Virkaa täytettäessä varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virastopäällikön virkaan saapui määräaikaan mennessä yhteensä 17 hakemusta. Kaikki hakijat täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset.

Virastopäällikön valintaa valmistelevaan ryhmään kuuluivat sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila, varapuheenjohtaja Seija Muurinen ja jäsen Hannu Tuominen, henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi kaupunginkansliasta, rekrytointikonsultti Milla Kansonen ja seniorikonsultti Anu Säilä-Kiukas Psycon Oy:stä. Haastatteluun ja henkilöarviointiin kutsuttiin kolme hakijaa (hakijat 1, 2 ja 3). Haastattelijoina toimivat edellä mainittujen lisäksi kansliapäällikkö Tapio Korhonen kaupunginkansliasta, Psycon Oy:stä haastatteluihin osallistui rekrytointikonsultti Milla Kansonen.  Sosiaali- ja terveyslautakunta haastatteli kyseiset kolme hakijaa 4.11.2014.    

Lisäksi kaupunginjohtaja on tavannut hakijat 1 ja 2 viikolla 47.

**********

**********

**********

Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää lausuntonaan, että virastopäälliköksi valitaan hakija 2. Lautakunnan lausunto sisältyy päätöshistoriaan.    

Kaikilla hakijoilla 1 - 3 on pitkä kokemus erilaisista lääkärin tehtävistä. Johtamiskokemus hakuajan loppuun mennessä kuvataan seuraavassa vertailussa. Vertailussa olevat tiedot perustuvat hakijoiden omaan ilmoitukseen.   

Hakija 1 on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja psykiatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9 kk, josta vs. virastopäällikkönä 28.7.2014 lukien ja 1.10.2014 lukien avoinna olevan viran hoitajana. Hän on toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirissä johtajaylilääkärinä, erikoissairaanhoidon toimialajohtajana  1 v 5 kk ja osastonylilääkärinä 2 v 6 kk. Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana hän on ollut 1 v 5 kk sekä Pfizer Oy:n yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana 3 v 4 kk.  Hän on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen MBA-koulutuksen. 

Hakija 2 on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja geriatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9 kk, Vantaan kaupungilla vs. vanhus- ja vammaispalvelujen tulosalueen johtajana 9 kk ja sairaalapalvelujen tulosyksikön päällikkönä 3 v 9 kk sekä Keravan kaupungin palveluksessa ylilääkärinä sekä vastuualueen päällikkönä yhteensä 1 v 10 kk. Hän on suorittanut Executive MBA-koulutuksen vuonna 2014.   

Hakija 3 on koulutukseltaan lääketieteen tohtori sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Hän on toiminut HYKSin silmäklinikan ylilääkärinä 4 v 9 kk ja HYKSin korvaklinikan osastonylilääkärinä 4 v 4 kk. Hän on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen PD-koulutuksen ja osallistuu parhaillaan Public MBA-koulutukseen, joka päättyy maaliskuussa 2015. 

Viran kelpoisuusehtoihin, perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin, hakuasiakirjoihin, työ-, hallinto- ja johtamiskokemukseen, sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemukseen ja haastatteluissa ilmenneisiin seikkoihin viitaten hakija 1 on sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan parhaiten soveltuva. Hakijan 1 työ-, hallinto- ja johtamiskokemus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemus   ovat laaja-alaisemmat kuin hakijoiden 2 ja 3, joiden hallinto- ja johtamiskokemus painottuu täytettävänä olevan tehtävän kannalta enemmän varsinaisiin  lääkäri- ja asiantuntijatehtäviin. Hakijalla 1 on kokemustaustansa, tähänastisen toimintansa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella parhaat edellytykset menestyksellisesti hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa. Esitettävä henkilö on kaupungin palveluksessa eikä selvitystä terveydentilasta hänen osaltaan vaadita.  

Virkaan valittavalle esitetään maksettavaksi 10 268,78 euron mukaista kokonaispalkkaa. 

Hakuilmoitus ja yhteenveto hakijoista ovat liitteinä. Hakemusasiakirjat ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen kaupunginkansliassa.  

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

Liitteet

1

Sanomalehti-ilmoitus, Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virka

2

Yhteenveto hakijoista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Kunnallisvalitus, valtuusto

Muut hakijat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, valtuusto

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Sosiaali- ja terveysvirasto

Taloushallintopalvelut

Päätöshistoria

Kaupunginhallitus 01.12.2014 § 1256

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:  

Kaupunginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvosen 1.1.2015 lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä hänen terveydellisiä tietojaan ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.       

Käsittely

01.12.2014 Ehdotuksen mukaan äänestyksin

Esteelliset: Pia Sutinen

 

Vastaehdotus:
Sirpa Puhakka: Muutetaan virkaan ottamista koskeva kappale kuulumaan seuraavasti:

Kaupunginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti, geriatrian erikoislääkäri Juha Jolkkosen 1.1.2015 alkaen lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Kannattaja: Tuuli Kousa

 

Äänestys:

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan

EI-ehdotus: Kaupuginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti, geriatrian erikoislääkäri Juha Jolkkosen 1.1.2015 alkaen lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Jaa-äänet: 10
Jorma Bergholm, Juha Hakola, Arja Karhuvaara, Otso Kivekäs, Lasse Männistö, Hannu Oskala, Osku Pajamäki, Tatu Rauhamäki, Laura Rissanen, Kaarin Taipale

Ei-äänet: 5
Nina Huru, Tuuli Kousa, Sirpa Puhakka, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen

Tyhjä: 0

Poissa: 0

Äänin 10 - 5 kaupunginhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

18.08.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

11.08.2014 Pöydälle

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11.11.2014 § 386

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Lausunto

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi esittelijän ehdotuksesta poiketen lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen.

Kaupunginvaltuusto myönsi 18.6.2014 § 253 virastopäällikkö Matti Toivolalle eron sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virasta 1.10.2014 lukien eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Kaupunginhallitus päätti 11.8.2014 § 819 kehottaa sosiaali- ja terveysvirastoa julistamaan virastopäällikön viran haettavaksi sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön ja kaupungin kielitaitosäännön mukaisin kelpoisuusvaatimuksin. Virka täytetään määräajaksi 30.6.2017 saakka.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 19 §:n 1 momentin mukaan sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on sen lisäksi mitä muutoin on säädetty, ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Johtosäännön viittaus ”mitä muutoin on säädetty” tarkoittaa sitä, että koska virastopäällikön tehtävä kuuluu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain soveltamisalaan, laissa olevat kelpoisuussäännökset on otettava huomioon. Sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön tehtävä on lain 10 §:ssä tarkoitettu hallinnollisen johtajan tehtävä. Hallinnollisen johtajan kelpoisuusvaatimuksiin ei sisälly vaatimusta asiakastyökokemuksesta eikä tietyn tutkinnon suorittamisesta, vaan myös muulla tavoin hankittu alan tuntemus on riittävä. 10 §:n 1 momentin mukaan kelpoisuusvaatimuksena kunnan tai kuntayhtymän sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon pääasiassa hallinnollisiin johtotehtäviin on 3 §:n mukainen kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito.

Kaupungin kielitaitosäännön perusteella viraston tai laitoksen päälliköltä vaaditaan suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Viran palkkaus määräytyy Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokan 26 mukaisesti ja kokonaispalkka on 8 290,00 – 11965,90 euroa kuukaudessa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

eRekryssä ollut hakuilmoitus on asian liitteenä 1. Hakuaika päättyi 29.9.2014. Hakemuksen jätti määräajassa 17 hakijaa. Kaikki hakijat täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa. Hakija ********** on pyytänyt, että hänen nimeään ei saateta julkisuuteen. Psycon Oy:n laatima yhteenveto hakemusten jättäneistä on asian liitteenä 2.

Virastopäällikön valintaa valmistelevassa ryhmässä olivat mukana henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi, lautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila, lautakunnan jäsenet Hannu Tuominen ja Seija Muurinen sekä rekrytointikonsultti Milla Kansonen ja seniorikonsultti Anu Säilä-Kiukas Psycon Oy:stä. Haastatteluun päätettiin yksimielisesti kutsua nimettömien hakemusten perusteella kolme hakijaa. Haastattelijoina toimivat edellä mainittujen henkilöiden lisäksi kansliapäällikkö Tapio Korhonen, Psycon Oy:stä haastatteluihin osallistui rekrytointikonsultti Milla Kansonen.

Haastattelun perusteella Psycon Oy:n henkilöstöarviointiin kutsuttiin Hannu Juvonen, Juha Jolkkonen ja **********

Seuraavassa kuvataan kärkihakijoiden johtamiskokemusta hakuajan loppuun mennessä. Tiedot perustuvat hakijoiden omaan ilmoitukseen. Kaikilla kärkihakijoilla on tämän lisäksi pitkä kokemus erilaisista lääkärin tehtävistä.

Juha Jolkkonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja geriatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9 kk, Vantaan kaupungilla vs. vanhus- ja vammaispalvelujen tulosalueen johtajana 9 kk ja sairaalapalvelujen tulosyksikön päällikkönä 3 v 9 kk sekä Keravan kaupungin palveluksessa ylilääkärinä sekä vastuualueen päällikkönä yhteensä 1 v 10 kk.

Jolkkonen on osallistunut vuonna 2013 alkaneeseen Executive MBA -koulutukseen, joka päättyy 21.11.2014.

Hannu Juvonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja psykiatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9kk, josta vs. virastopäällikkönä 28.7.2014 alkaen. Hän on toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirissä johtajaylilääkärinä/ erikoissairaanhoidon toimialajohtajana 1 v 5 kk ja osastonylilääkärinä 2 v 6 kk, Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana hän on ollut 1 v 5 kk sekä Pfeizer Oy:n yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana 3 v 4 kk. Juvonen on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen MBA -koulutuksen.

********** on koulutukseltaan lääketieteen tohtori sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Hän on toiminut HYKS:n silmäklinikan ylilääkärinä 4 v 9 kk ja HYKS korvaklinikan osastonylilääkärinä 4 v 4 kk.

********** on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen PD -koulutuksen ja osallistuu parhaillaan Public MBA -koulutukseen, joka päättyy maaliskuussa 2015.

Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa.

Käsittely

11.11.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Psycon Oy:stä seniorikonsultti Anu Säilä-Kiukas ja johtava konsultti Ritva Hietamäki olivat kokouksessa kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyssä.

Vastaehdotus:
Joonas Leppänen: Esitän, että lausuntoehdotuksen ensimmäinen kappale muutetaan muotoon:

"Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen."

Lausuntoehdotuksen viimeisen kappaleen ensimmäinen lause poistetaan ja muutetaan toinen lause muotoon:

"Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa."

Kannattajat: Rene Hursti

1 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus:  Esitän, että lausuntoehdotuksen ensimmäinen kappale muutetaan muotoon: "Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen." Lausuntoehdotuksen viimeisen kappaleen ensimmäinen lause poistetaan ja muutetaan toinen lause muotoon: "Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa."

Jaa-äänet: 6
Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Leena Rosenberg-Ryhänen, Hannu Tuominen

Ei-äänet: 7
Gunvor Brettschneider, Rene Hursti, Joonas Leppänen, Miikka Merikanto, Laura Nordström, Marko Rosenholm, Markku Vuorinen

Tyhjä: 0
 

Poissa: 0
 

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä äänin 7 - 6  jäsen Joonas Leppäsen esittämän ja jäsen Rene Hurstin kannattaman vastaehdotuksen.

Esittelijä

vs. virastopäällikkö

Tiina Mäki

Lisätiedot

Sari Kuoppamäki, henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 43471

sari.kuoppamaki(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566