Helsingin kaupunki

Esityslista

8/2012

1 (1)

Kaupunginvaltuusto

 

 

 

 

Kj/4

 

25.4.2012

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Kaupunginhallitus 26.03.2012 § 297

HEL 2012-001464 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto päättänee toimittaa apulaiskaupunginjohtajan vaalin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan virkaan seitsemän vuoden määräajaksi.

Samalla kaupunginvaltuusto päättänee, että viran palkka on 12 066,90 euroa kuukaudelta.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättänee, että mikäli otetuksi tulee henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä edellytyksiä koskevia tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, ottaminen on ehdollinen, kunnes kaupunginhallitus on henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella vahvistanut viranhaltijan ottamisen. Selvitys on esitettävä kahden kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Vielä kaupunginvaltuusto päättänee, että mikäli otetuksi tulee henkilö, joka saavuttaa vanhuuseläkeiän ennen seitsemän vuoden määräajan umpeen kulumista, virkasuhde jatkuu kauintaan siihen saakka, kun virkaan otettu saavuttaa 68 vuoden iän.

Edelleen kaupunginvaltuusto päättänee määrätä virkaan otetun hoitamaan sivistys- ja henkilöstötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan toimialaan kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kuuluvia tehtäviä.

Käsittely

26.03.2012 Ehdotuksen mukaan

Vastaehdotus:
Jussi Halla-aho:

Perustelut:

Apulaiskaupunginjohtajan virat täytetään tosiasiallisesti poliittisin perustein ja valtuuston voimasuhteiden mukaisesti. Perussuomalaiset vastustavat poliittisia virkanimityksiä, ja niistä tulisi vastaisuudessa luopua.

Sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan virkaa täytettäessä sosialidemokraatit vetoavat siihen, että heidän "mandaattinsa" on kesken Tuula Haataisen siirryttyä muihin tehtäviin ennen virkakautensa päättymistä, ja vihreät siihen, että nyt istuvan valtuuston voimasuhteiden nojalla paikka "kuuluisi" heille.

Koska valtuustokausi on päättymässä tänä vuonna, ja koska apulaiskaupunginjohtajan virkakausi kestää seitsemän vuotta, on perusteltua, että, sikäli kuin virkojen puoluepoliittisesta jyvittämisestä ei luovuta, sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan virka täytetään vasta vuoden 2013 puolella uuden valtuuston aloitettua työskentelynsä.

Ehdotus kaupunginhallituksen esitykseksi:

"Kaupunginvaltuusto päättänee jättää sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan vaalin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa valittavan valtuuston toimitettavaksi."

Vastaehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi.

Jäsen Halla-aho jätti asiaan vastaehdotuksensa mukaisen eriävän mielipiteen.

 

19.03.2012 Pöydälle

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Tiina Teppo, päätösvalmisteluyksikön päällikkö, puhelin: 310 36018

tiina.teppo(a)hel.fi