Helsingfors stad

Protokoll

20/2014

1 (1)

Stadsfullmäktige

 

 

 

 

Kj/11

 

10.12.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 413

Anställning av innehavare av tjänsten som verkschef vid social- och hälsovårdsverket

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Beslut

Stadsfullmäktige beslutade i enlighet med stadsstyrelsens förslag anställa medicine licentiat Hannu Juvonen för tjänsten som verkschef vid social- och hälsovårdsverket för tiden 1.1.2015–30.6.2017, med en totallön på 10 268,78 euro i månaden.

Stadsfullmäktige beslutade samtidigt följande: Om den som anställs för tjänsten inte är i stadens tjänst och inga uppgifter om hans eller hennes hälsa är tillgängliga vid anställningen är denna villkorlig tills den blivit fastställd med stöd av en utredning om hälsotillståndet. Utredningen ska lämnas in inom en månad räknat från den dag han eller hon fått del av beslutet om anställning.

Behandling

Ordföranden föreslog och fullmäktige godkände följande handläggningsordning:

I ärendet tillåts först diskussion.

Om fullmäktige är enhälliga, kan valet avgöras utan egentlig valförrättning.

Med stöd av 60 § 4 mom. i kommunallagen ska valet, då så yrkas, förrättas med slutna sedlar.

Efter att ha förklarat diskussion avslutad, anförde ordföranden såsom redogörelse att ledamoten Sari Mäkimattila under diskussionen hade föreslagit att stadsfullmäktige skulle besluta anställa medicine licentiat Juha Jolkkonen för tjänsten som verkschef vid social- och hälsovårdsverket för tiden 1.1.2015–30.6.2017.

Redogörelsen befanns vara riktig.

Ordföranden meddelade att valet i ärendet förrättas med slutna sedlar. Ledamöterna Pilvi Torsti och Leo Stranius biträdde vid valförrättningen.

Vid valet fick Hannu Juvonen 46 röster och Juha Jolkkonen 38 röster. Dessutom förkastades 1 röstsedel.

Stadsfullmäktige beslutade anställa Hannu Juvonen för tjänsten som verkschef vid social- och hälsovårdsverket för tiden 1.1.2015–30.6.2017.

Föredragande

Stadsstyrelsen

Upplysningar

Marja-Liisa Rautanen, stadssekreterare, telefon: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, stf. stadssekreterare, telefon: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

Bilagor

1

Sanomalehti-ilmoitus, Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virka

2

Yhteenveto hakijoista

3

Valitun hakemus

Utdrag

Utdrag

Bilagor till utdrag

Virkaan otettu

Kunnallisvalitus, valtuusto

Muut hakijat

Förslagstext
Kunnallisvalitus, valtuusto

Beslutsförslag

Beslutet stämmer överens med förslaget.

Föredragandens motiveringar

Tjänsten som verkschef vid social- och hälsovårdsverket blev vakant 1.10.2014 i och med att innehavaren gick i pension.

Stadsstyrelsen uppmanade 18.8.2014 (819 §) social- och hälsovårdsverket att utlysa tjänsten som verkschef för tiden 1.10.2014–30.6.2017, med behörighetsvillkor enligt instruktionen för Helsingfors stads social- och hälsovårdsväsen, det som särskilt är föreskrivet och språkkunskapsstadgan för Helsingfors stad och med en totallön på 8 723–12 591 euro i månaden.

Enligt 19 § 1 mom. i instruktionen för social- och hälsovårdsväsendet är behörighetsvillkor för verkschefen, som leder social- och hälsovårdsverket, utöver det som särskilt är föreskrivet, högre högskoleexamen och erfarenhet av administration och ledarskap. Med "det som särskilt är föreskrivet" avses att lagen om behörighetsvillkoren för yrkesutbildad personal inom socialvården ska beaktas eftersom tjänsten ingår i tillämpningsområdet för den. Följande är angivet i 2 § i lagen: "Denna lag tillämpas på den behörighet som krävs av
yrkesutbildad personal inom socialvården, om inte något annat föreskrivs någon annanstans i lag." "Ledningsuppgifter inom socialvården" är rubriken på 10 §. Följande är angivet i 10 § 1 mom.: "Behörighetsvillkor för huvudsakligen administrativa ledningsuppgifter inom socialvården eller social- och hälsovården i kommuner eller samkommuner är behörighet enligt 3 § eller för uppgiften lämplig högre högskoleexamen och kännedom om branschen samt dessutom
tillräcklig ledarförmåga." Verkschefen, som leder social- och hälsovårdsverket, har till uppgift att vara administrativ ledare. De administrativa ledningsuppgifterna har inte att göra med klientarbete eller direkt styrning av klientarbetet. I behörighetsvillkoren för den administrativa ledaren ingår inget krav på erfarenhet av klientarbete eller på en viss examen. Det räcker följaktligen med kännedom om branschen inhämtad på något annat sätt.

Språkkunskapskrav för chefer för förvaltningar och affärsverk är enligt stadens språkkunskapsstadga utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Tjänsten har varit utlyst med ansökningstiden 7–29.9.2014. Annonsen publicerades i Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet och Metro. Dessutom fanns den i stadens elektroniska system eRekry.

Enligt 20 § 1 mom. i instruktionen för social- och hälsovårdsväsendet anställs verkschefen av stadsfullmäktige sedan nämnden gett utlåtande om de sökande.

Följande är angivet i 1 § i instruktionen för social- och hälsovårdsväsendet: "Helsingfors stads social- och hälsovårdsnämnd ansvarar tillsammans med Helsingfors stads social- och hälsovårdsverk, som lyder under nämnden, för stadens social- och hälsovårdsväsen, dock inte för barndagvården, i enlighet med de av stadsfullmäktige och stadsstyrelsen godkända målen. Social- och hälsovårdsverket sköter de uppgifter som enligt hälso- och sjukvårdslagen ska skötas av hälsovårdscentraler. Social- och hälsovårdsväsendets verksamhetsområde omfattar också det nykterhetsarbete som är föreskrivet för kommunen, de uppgifter som ankommer på kommunen när det gäller att främja invandrares integration och uppgiften att ordna ekonomiska rådgivningstjänster och skuldrådgivningstjänster. Nämnden och verket ansvarar dessutom för läkemedelsförsörjningen vid institutionerna inom social- och hälsovårdsväsendet och för den övriga läkemedelsförsörjning som ankommer på social- och hälsovårdsväsendet."

Enligt platsannonsen ska den som väljs till verkschef ha lämplig högre högskoleexamen och kännedom om social- och hälsovården eller behörighet enligt 3 § i lagen om behörighetsvillkoren för yrkesutbildad personal inom socialvården. Dessutom krävs det tillräcklig ledarförmåga och erfarenhet av administration och ledarskap. Språkkunskapskrav är i enlighet med stadens språkkunskapsstadga utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Stora förändringar kommer att ske i social- och hälsovårdsförhållandena inom de närmaste åren. Den riksomfattande social- och hälsovårdsreformen är en stor ledarskapsutmaning. Stadens social- och hälsovårdsväsen har nyligen omorganiserats, och ledningsrutinerna och sätten att producera tjänster måste i den nya organisationen utvecklas utifrån användarnas behov. Verkschefen leder social- och hälsovårdsverket och ansvarar för att de godkända målen nås. Målen i stadsfullmäktiges strategiprogram, såsom ökad produktivitet, lättare förvaltning och mindre skillnader i hälsa och välbefinnande, måste balanseras mot bl.a. det ekonomiska läget och förändringar i den demografiska försörjningskvoten. Såväl efterfrågan på tjänster föranledd av åldrande som den framtida arbetskraftsbristen kräver en ny typs lösningar bl.a. i arbetet med att styra vårdkedjorna och skräddarsy användarcentrerade tjänster. De som sköter centrala ledningsuppgifter inom social- och hälsovården måste ha kännedom om verksamhetsområdet och samarbetsförmåga i förändringssituationer för att nå framgång i sitt arbete och bidra till att stadens mål blir uppfyllda. Social- och hälsovårdsväsendet utgör en stor helhet inom stadens förvaltning. Särskild vikt har därför fästs vid huruvida de sökande har bred kännedom om social- och hälsovården och erfarenhet av administration och ledarskap.

Utöver att de egentliga behörighetsvillkoren gäller då tjänsten ska tillsättas måste det ses till att de allmänna utnämningsgrunderna för offentliga tjänster i 125 § i grundlagen, dvs. skicklighet, förmåga och beprövad medborgerlig dygd, blir beaktade.

Tjänsten söktes inom ansökningstiden av sjutton personer. Alla sökande uppfyller behörighetsvillkoren.

Verkschefsvalet har beretts av en grupp bestående av ordföranden i social- och hälsovårdsnämnden Maija Anttila, vice ordföranden i nämnden Seija Muurinen. nämndledamoten Hannu Tuominen, personaldirektör Marju Pohjaniemi från stadskansliet och rekryteringskonsult Milla Kansonen och seniorkonsult Anu Säilä-Kiukas från Psycon Ab. Tre sökande (sökandena 1, 2 och 3) kallades till intervju och personbedömning. Intervjuare var de ovannämnda och dessutom kanslichef Tapio Korhonen från stadskansliet. Psycon Ab företräddes vid intervjuerna av rekryteringskonsult Milla Kansonen. Social- och hälsovårdsnämnden intervjuade de tre sökande 4.11.2014.

Stadsdirektören träffade sökandena 1 och 2 vecka 47.

**********

**********

**********

Social- och hälsovårdsnämnden föreslår att sökande 2 ska väljas till verkschef. Utlåtandet från nämnden ingår i beslutshistorien.

Alla tre sökande har lång erfarenhet av olika läkaruppgifter. Deras erfarenhet av ledarskap fram till utgången av ansökningstiden framgår av det nedanstående. Det nämnda baserar sig på det som de sökande själva uppgett.

Sökande 1 är medicine licentiat och specialist i psykiatri. Anställningar: chef för social- och hälsovårdsverkets avdelning hälsovårds- och missbrukartjänster 1 år och 9 månader, varunder stf. verkschef från 28.7.2014 och handhavare av den vakanta verkschefstjänsten från 1.10.2014; chefläkare och direktör för den specialiserade sjukvården 1 år och 5 månader och avdelningsöverläkare 2 år och 6 månader i Östra Savolax sjukvårdsdistrikt; placeringsdirektör på Korona Invest Oy 1 år och 5 månader; PR- och kommunikationsdirektör på Pfizer Oy 3 år och 4 månader. Master of Business Administration (MBA)/social- och hälsovårdsledning.

Sökande 2 är medicine licentiat och specialist i geriatri. Anställningar: chef för social- och hälsovårdsverkets avdelning sjukhus-, rehabiliterings- och omsorgstjänster 1 år och 9 månader; stf. direktör för resultatområdet äldre- och handikappservice 9 månader och chef för resultatenheten sjukhustjänster 3 år och 9 månader på Vanda stad; överläkare och chef för ett ansvarsområde sammanlagt 1 år och 10 månader på Kervo stad. Executive Master of Business Administration (eMBA) 2014.

Sökande 3 är medicine doktor och specialist i öron-, näs- och halssjukdomar. Anställningar: överläkare på HUCS:s ögonklinik 4 år och 9 månader och avdelningsöverläkare på HUCS:s öronklinik 4 år och 4 månader. Den sökande har slutfört utbildningsprogrammet PD (professional development)/social- och hälsovårdsledning och slutför utbildningsprogrammet Public MBA i mars 2015.

Att sökande 1 är lämpligast för tjänsten som verkschef vid social- och
hälsovårdsverket står klart när uppmärksamheten läggs på behörighetsvillkoren för tjänsten, de allmänna utnämningsgrunderna i 125 § i grundlagen, ansökningshandlingarna, arbets-, administrations- och ledarskapserfarenheten, kännedomen om social- och hälsovården och det som kom fram under intervjuerna. Sökande 1 har bredare arbets-, administrations- och ledarskapserfarenhet och kännedom om social- och hälsovården än sökande 2 och sökande 3. Dessa har främst fått sin erfarenhet av administration och ledarskap från läkar- och expertuppgifter, vilket inte är ändamålsenligt med tanke på tjänsten i fråga. Sökande 1 har när det gäller erfarenhetsbakgrund, verksamhet hittills och personliga egenskaper bäst förutsättningar att sköta verkschefstjänsten med framgång i en krävande förändringssituation. Denna sökande är i stadens tjänst och behöver inte lämna in någon utredning om sitt hälsotillstånd.

Den som blir vald föreslås få en totallön på 10 268,78 euro i månaden.

Platsannonsen och en sammanställning över de sökande utgör bilagor. Alla ansökningshandlingar hålls tillgängliga under sammanträdet och därförinnan på stadskansliet.

Föredragande

Stadsstyrelsen

Upplysningar

Marja-Liisa Rautanen, stadssekreterare, telefon: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, stf. stadssekreterare, telefon: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

Bilagor

1

Sanomalehti-ilmoitus, Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virka

2

Yhteenveto hakijoista

Utdrag

Utdrag

Bilagor till utdrag

Virkaan otettu

Kunnallisvalitus, valtuusto

Muut hakijat

Förslagstext
Kunnallisvalitus, valtuusto

För kännedom

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Sosiaali- ja terveysvirasto

Taloushallintopalvelut

Beslutshistoria

Kaupunginhallitus 01.12.2014 § 1256

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:  

Kaupunginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvosen 1.1.2015 lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä hänen terveydellisiä tietojaan ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.       

Käsittely

01.12.2014 Ehdotuksen mukaan äänestyksin

Esteelliset: Pia Sutinen

 

Vastaehdotus:
Sirpa Puhakka: Muutetaan virkaan ottamista koskeva kappale kuulumaan seuraavasti:

Kaupunginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti, geriatrian erikoislääkäri Juha Jolkkosen 1.1.2015 alkaen lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Kannattaja: Tuuli Kousa

 

Äänestys:

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan

EI-ehdotus: Kaupuginvaltuusto päättää ottaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virkaan lääketieteen lisensiaatti, geriatrian erikoislääkäri Juha Jolkkosen 1.1.2015 alkaen lukien 30.6.2017 päättyväksi määräajaksi 10 268,78 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Jaa-äänet: 10
Jorma Bergholm, Juha Hakola, Arja Karhuvaara, Otso Kivekäs, Lasse Männistö, Hannu Oskala, Osku Pajamäki, Tatu Rauhamäki, Laura Rissanen, Kaarin Taipale

Ei-äänet: 5
Nina Huru, Tuuli Kousa, Sirpa Puhakka, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen

Tyhjä: 0

Poissa: 0

Äänin 10 - 5 kaupunginhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

18.08.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

11.08.2014 Pöydälle

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Annikki Thoden, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

annikki.thoden(a)hel.fi

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11.11.2014 § 386

HEL 2014-009601 T 01 01 01 01

Lausunto

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi esittelijän ehdotuksesta poiketen lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen.

Kaupunginvaltuusto myönsi 18.6.2014 § 253 virastopäällikkö Matti Toivolalle eron sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön virasta 1.10.2014 lukien eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Kaupunginhallitus päätti 11.8.2014 § 819 kehottaa sosiaali- ja terveysvirastoa julistamaan virastopäällikön viran haettavaksi sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön ja kaupungin kielitaitosäännön mukaisin kelpoisuusvaatimuksin. Virka täytetään määräajaksi 30.6.2017 saakka.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 19 §:n 1 momentin mukaan sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on sen lisäksi mitä muutoin on säädetty, ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Johtosäännön viittaus ”mitä muutoin on säädetty” tarkoittaa sitä, että koska virastopäällikön tehtävä kuuluu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain soveltamisalaan, laissa olevat kelpoisuussäännökset on otettava huomioon. Sosiaali- ja terveysviraston toimintaa johtavan virastopäällikön tehtävä on lain 10 §:ssä tarkoitettu hallinnollisen johtajan tehtävä. Hallinnollisen johtajan kelpoisuusvaatimuksiin ei sisälly vaatimusta asiakastyökokemuksesta eikä tietyn tutkinnon suorittamisesta, vaan myös muulla tavoin hankittu alan tuntemus on riittävä. 10 §:n 1 momentin mukaan kelpoisuusvaatimuksena kunnan tai kuntayhtymän sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon pääasiassa hallinnollisiin johtotehtäviin on 3 §:n mukainen kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito.

Kaupungin kielitaitosäännön perusteella viraston tai laitoksen päälliköltä vaaditaan suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Viran palkkaus määräytyy Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokan 26 mukaisesti ja kokonaispalkka on 8 290,00 – 11965,90 euroa kuukaudessa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

eRekryssä ollut hakuilmoitus on asian liitteenä 1. Hakuaika päättyi 29.9.2014. Hakemuksen jätti määräajassa 17 hakijaa. Kaikki hakijat täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa. Hakija ********** on pyytänyt, että hänen nimeään ei saateta julkisuuteen. Psycon Oy:n laatima yhteenveto hakemusten jättäneistä on asian liitteenä 2.

Virastopäällikön valintaa valmistelevassa ryhmässä olivat mukana henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi, lautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila, lautakunnan jäsenet Hannu Tuominen ja Seija Muurinen sekä rekrytointikonsultti Milla Kansonen ja seniorikonsultti Anu Säilä-Kiukas Psycon Oy:stä. Haastatteluun päätettiin yksimielisesti kutsua nimettömien hakemusten perusteella kolme hakijaa. Haastattelijoina toimivat edellä mainittujen henkilöiden lisäksi kansliapäällikkö Tapio Korhonen, Psycon Oy:stä haastatteluihin osallistui rekrytointikonsultti Milla Kansonen.

Haastattelun perusteella Psycon Oy:n henkilöstöarviointiin kutsuttiin Hannu Juvonen, Juha Jolkkonen ja **********

Seuraavassa kuvataan kärkihakijoiden johtamiskokemusta hakuajan loppuun mennessä. Tiedot perustuvat hakijoiden omaan ilmoitukseen. Kaikilla kärkihakijoilla on tämän lisäksi pitkä kokemus erilaisista lääkärin tehtävistä.

Juha Jolkkonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja geriatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9 kk, Vantaan kaupungilla vs. vanhus- ja vammaispalvelujen tulosalueen johtajana 9 kk ja sairaalapalvelujen tulosyksikön päällikkönä 3 v 9 kk sekä Keravan kaupungin palveluksessa ylilääkärinä sekä vastuualueen päällikkönä yhteensä 1 v 10 kk.

Jolkkonen on osallistunut vuonna 2013 alkaneeseen Executive MBA -koulutukseen, joka päättyy 21.11.2014.

Hannu Juvonen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja psykiatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelut -osaston osastopäällikkönä 1 v 9kk, josta vs. virastopäällikkönä 28.7.2014 alkaen. Hän on toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirissä johtajaylilääkärinä/ erikoissairaanhoidon toimialajohtajana 1 v 5 kk ja osastonylilääkärinä 2 v 6 kk, Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana hän on ollut 1 v 5 kk sekä Pfeizer Oy:n yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana 3 v 4 kk. Juvonen on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen MBA -koulutuksen.

********** on koulutukseltaan lääketieteen tohtori sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Hän on toiminut HYKS:n silmäklinikan ylilääkärinä 4 v 9 kk ja HYKS korvaklinikan osastonylilääkärinä 4 v 4 kk.

********** on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen PD -koulutuksen ja osallistuu parhaillaan Public MBA -koulutukseen, joka päättyy maaliskuussa 2015.

Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa.

Käsittely

11.11.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Psycon Oy:stä seniorikonsultti Anu Säilä-Kiukas ja johtava konsultti Ritva Hietamäki olivat kokouksessa kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyssä.

Vastaehdotus:
Joonas Leppänen: Esitän, että lausuntoehdotuksen ensimmäinen kappale muutetaan muotoon:

"Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen."

Lausuntoehdotuksen viimeisen kappaleen ensimmäinen lause poistetaan ja muutetaan toinen lause muotoon:

"Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa."

Kannattajat: Rene Hursti

1 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus:  Esitän, että lausuntoehdotuksen ensimmäinen kappale muutetaan muotoon: "Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että sosiaali- ja terveysviraston virastopäälliköksi valitaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkonen." Lausuntoehdotuksen viimeisen kappaleen ensimmäinen lause poistetaan ja muutetaan toinen lause muotoon: "Hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella lautakunta katsoo, että Juha Jolkkosella on parhaat edellytykset hoitaa virastopäällikön virkaa haastavassa muutostilanteessa."

Jaa-äänet: 6
Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Leena Rosenberg-Ryhänen, Hannu Tuominen

Ei-äänet: 7
Gunvor Brettschneider, Rene Hursti, Joonas Leppänen, Miikka Merikanto, Laura Nordström, Marko Rosenholm, Markku Vuorinen

Tyhjä: 0
 

Poissa: 0
 

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä äänin 7 - 6  jäsen Joonas Leppäsen esittämän ja jäsen Rene Hurstin kannattaman vastaehdotuksen.

Esittelijä

vs. virastopäällikkö

Tiina Mäki

Lisätiedot

Sari Kuoppamäki, henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 43471

sari.kuoppamaki(a)hel.fi

 

Postadress

Besöksadress

Telefon

FO-nummer

Kontonr

PB 10

Norra esplanaden 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGFORS STAD

Helsingfors 17

Telefax

 

Moms nr

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566