Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

18/2014

1 (1)

Kaupunginvaltuusto

 

 

 

 

Kj/4

 

12.11.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 348

Talousarvio vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelma vuosiksi 2015-2017

HEL 2014-011780 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä ehdotuksen talousarvioksi vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelmaehdotuksen ohjeellisena vuosille 2015-2017.

Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavat 6 toivomuspontta:

1.     Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus painottaa asumispalveluille tarkoitettujen tonttien ja tilojen luovutuksessa päihteettömyyteen kannustavia asumispalveluja. (Arja Karhuvaara) 
 

2.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet järjestää 1.-2. -luokkalaisten iltapäivätoiminta kysyntää vastaavasti. (Mari Holopainen)
 

3.     Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta sosiaaliasiamiesten lukumäärän saamiseksi STM:n asettaman, sosiaaliasiamiestoiminnan kehittämisen työryhmän ehdotuksen mukaiseksi. (René Hursti)
 

4.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta ottaa käyttöön 9. luokkalaisten kesätyöseteli taloussuunnitelmakauden aikana esim. Oulussa ja Espoossa onnistuneesti toteutuneen mallin mukaisesti. (Sirkku Ingervo)
 

5.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että vammaisten joukkoliikennelipun muutosten kokonaisvaikutus kustannuksiin selvitetään. (Zahra Abdulla)
 

6.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuuksia kehittää ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä Imatran mallin mukaisesti. (Päivi Storgård)

Käsittely

Puheenjohtaja totesi, että 5.11.2014 hyväksytyn käsittelyjärjestyksen mukaisesti jatketaan talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyä ja että keskustelu puheena olevan käsittelyjärjestyksen mukaisesti on julistettu päättyneeksi.

Puheenjohtaja totesi, että tehdyistä ehdotuksista on jaettu yhdistelmä valtuutetuille sekä, että ehdotukset ovat salijärjestelmän paneelissa suomen- ja ruotsinkielisinä.

Puheenjohtaja totesi tulkitsevansa valtuutettu Johanna Sumuvuoren ehdottaman toivomusponnen vastaehdotukseksi.

Puheenjohtaja esitti, että ehdotukset niitä lukematta merkitään selontekona pöytäkirjaan seuraavasti:

Kaupunginvaltuustossa 5.11.2014 tehty palautusehdotus

Mika Ebeling: Kaupunginvaltuusto palauttaa talousarvion vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelman vuosiksi 2015-2017 uudelleen valmisteltavaksi siten, että

1. Keskustakirjasto-hanke poistetaan Helsingin talousarviosta vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2015-2017.
2. Talousarviosta poistetaan kaupunginhallitusryhmien päättämä muuhun kuin Keskushallintoon kohdistuva 4 meur ylimääräinen säästövelvoite.

Kannattaja: Sari Mäkimattila

Kaupunginvaltuustossa 5.11.2014 tehdyt vastaehdotukset

Yrjö Hakanen: Vanhuspalvelulaki velvoittaa kunnan huolehtimaan ikääntyneen väestön hyvinvoinnista, tuesta ja palveluista, selvittämään ikä-ihmisten palvelutarpeet ja vastata niihin sekä varmistamaan järjestettävien palvelujen laatu. Tämä edellyttää resurssien lisäämistä palvelusuunnitelmien ja niihin kirjattujen palvelujen järjestämiseksi määräaikojen puitteissa. Vanhusten kotihoidon palveluja tulee lisätä, mikä edellyttää lisää vakansseja. Ikä-ihmisten määrän kasvaessa nopeasti ei ole perusteita vähentää pitkäaikaishoidon ja palveluasumisen hoitopaikkoja. Palveluseteleiden osuutta palvelujen järjestämisessä ei lisätä eikä oteta käyttöön muitakaan tuottajamalleja, jotka perustuvat omavastuullisen maksuosuuden lisäämiseen. Jatketaan sote-viraston ylläpitämien asukastalojen toimintaa kaupungin omana toimintana.
3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut
Lisätään 7 miljoonaa euroa käytettäväksi em. tarkoituksiin kullekin vuodelle 2015 – 2017.
1 461 015 000 + 7 000 000 €.

Yrjö Hakanen: Terveydenhoitolaki edellyttää kiireettömien palvelujen järjestämistä määräajassa ja sujuvien hoitoketjujen turvaamista. Hoitotakuun toteuttamiseksi ja terveyden eriarvoisuuden vähentämiseksi on turvattava perusterveydenhuollon, hammashoidon ja mielenterveystyön palvelut lähipalveluperiaatteella kaupungin omana toimintana ja ottaen huomioon sosiaalihuoltolain ja päivystysasetuksen vaatimukset. Tämä edellyttää, että sote-viraston palveluverkkoa ei karsita eikä palveluja keskitetä mahdollisimman suuriin yksiköihin. Vahvistetaan perusterveydenhuollon ja siihen liittyvien sosiaalipalvelujen saatavuutta ja alueellista kattavuutta asukasmäärän ja palvelutarpeiden kasvua vastaavasti. Psykiatrian ja päihdepalvelujen yhteys somaattiseen päivystykseen tehdään Auroran psykiatrian päivystyksen toimintaa lopettamatta.
3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut
Lisätään 5 miljoonaa euroa käytettäväksi em. tarkoituksiin kullekin vuodelle 2015 – 2017, yhteensä 1 478 980 000 €.
Tehdään vastaavat tekstimuutokset talousarvion tavoitteisiin.

Yrjö Hakanen: Lastensuojelulain edellyttämän Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman toteuttamiseksi lapsiperheiden palveluihin ehkäisevän työn, kotipalvelun, varhaisen tuen ja lastensuojelun sosiaalityön kehittämiseksi uuden sosiaalihuoltolain velvoitteiden mukaisesti
1 04 02 Käyttövarat, Kh:n käytettäväksi
lisätään 5 miljoonaa euroa kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 14 831 000 €.

Yrjö Hakanen: Helsinkiläisten sosiaalisen arkiturvallisuuteen, syrjäytymisen ehkäisemiseen ja vaikeuksissa olevien perustoimeentulon turvaamiseen tarvittavan toimeentulotuen ja harkinnanvaraisen tuen tarpeisiin sekä ns. aktiivipassin käyttöönottoon
3 10 04 Toimeentulotuki
lisätään 8 miljoonaa euroa kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 180 090 000 €.

Yrjö Hakanen: Nuorisotakuun toteuttamiseksi ja nuorten työttömyyden ehkäisemiksi nuorten työllistämiseen, oppisopimustoimintaan, Tulevaisuustiskin ja Respan toimintaan sekä nuorten kesätyöpaikkojen saamisen edistämiseen kaupungin, pk-yritysten ja kansalaisjärjestöjen piiristä osoitetaan lisää varoja.
Pitkäaikaistyöttömyyden nopean kasvun pysäyttämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi lisätään pitkään työttömänä olleiden työllistämistä kaupungin omiin hankkeisiin ja muun muassa tuetulla työllistämisellä. Tavoitteena on estää lainmuutoksen myötä muutekin uhkaa kunnan työmarkkinatukiosuuden nousu ja vähentää sitä (ns. sakkomaksu Kelalle yli 300 päivän ja 1000 päivän työttömyyden johdosta).
1 10 04 Työllisyyspolitiikka
lisätään 6 miljoonaa euroa kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 42 106 000 €.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Yrjö Hakanen: Varhaiskasvatuksen palvelujen riittävyyden ja laadun turvaaminen edellyttää lisäresursseja, kun alle kouluikäisten lasten määrä kasvaa, esiopetus muuttuu velvoittavaksi, kotihoidon tuen muutokset lisäävät päivähoidon lasten määrää, leikkipuisto- ja kerhotoiminnan tarpeet kasvavat ja kun kaupunkiin rakennetaan uusia alueita. Luovutaan päiväkotien tiukasta 92,5 % käyttöasteen vaatimuksesta ja tilanormien kiristämisestä. Pienennetään suuria lapsiryhmiä, lisätään korkeakoulututkinnon suorittaneiden varhaiskasvattajien määrää ja turvataan tukipalvelut ilman lisäsäästövelvoitteita.
3 20 Varhaiskasvatusvirasto
lisätään 4 miljoonaa euroa kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 384 269 000 €.

Yrjö Hakanen: Oppilasmäärien kasvu, oppimisen ja pedagogiikan kasvavat haasteet, oppilas- ja opiskelijahuoltolain velvoitteet, iltapäivätoiminta sekä koulutus- ja nuorisotakuu edellyttävät opetuksen resurssien lisäämistä. Resurssien lisäys on tarpeen myös opetusviraston suunnittelemien ns. sopeuttamis- ja tehostamistoimien välttämiseksi, lähikoulujen turvaamiseksi sekä koulujen tietotekniikkahankkeiden toteuttamiseksi.
4 02 Opetusvirasto
lisätään 5 miljoonaa euroa em. tarkoituksiin kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 676 863 000 €.
Poistetaan sivulta 269 kolmas kokonainen kappale ”Keskeisimmät sopettamis-…” ja muutetaan sivun 272 tuottavuusluvut vastaavasti.

Yrjö Hakanen: Työväenopiston vapaan sivistystyön laajan tarjonnan tarve ja merkitys kasvavat kun helsinkiläisten määrä kasvaa ja monet tekijät nostavat lisää haasteita elinikäiselle oppimiselle ja itsensä kehittämiselle.
4 11 Suomenkielinen työväenopisto
lisätään 0,5 miljoonaa euroa henkilöstö-, materiaali- ja vuokramenoihin kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 15 542 000 €.

Yrjö Hakanen: Valmistautuminen keskustakirjastoon ja lähikirjastojen toiminnan kehittäminen edellyttävät kaupunginkirjaston resurssien lisäämistä. Kirjasto tarvitsee avoimena, maksuttomana ja ei-kaupallisena tiedon, kulttuurin, oppimisen ja harrastamisen tilana riittävästi erilaisia aineistoja ja osaavaa henkilöstöä. Kaupunginkirjastoa kehitetään kokonaisuutena eikä uutta keskustakirjastoa irroteta siitä esimerkiksi säätiömuotoisella hallintomallilla. Keskustakirjasto edellyttämä toimintamenojen tason nostaminen valmistellaan 2017 mennessä eikä sitä oteta lähikirjastojen resursseista.
4 15 Kaupunginkirjasto
lisätään 1 miljoona euroa kullekin vuodelle 2015 – 2017, yhteensä 37 916 000 €.
Poistetaan sivulta 300 ensimmäinen kappale.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Yrjö Hakanen: Helsingin Energia ja Satama tekevät 2014 hyvää tulosta kaupungin liikelaitoksina. Ne aloittavat vuoden 2015 alusta yhtiöinä, joiden toiminta on kannattavaa. Vuoden 2014 osalta kaupunki siirtää liikelaitosten liikevoitosta kaupungin omaan pääomaan, käytettäväksi muiden palvelujen rahoittamiseen 100 miljoonaa euroa.
(Merkitään vastaava siirto talousarvion tuloslaskelmaan.)

Kannattaja: Dan Koivulaakso

Dan Koivulaakso: Jotta terveys- ja hyvinvointierot Helsingissä pienenevät, lisätään sosiaali- terveystoimen (3 10 01) määrärahoja 34 miljoonaa euroa, lautakunnan myöhemmin osoittamalla tavalla.

Lautakunnan on syytä huomioida ainakin seuraavat asiat:

- vanhusten kotihoidon riittävät resurssit on huomioitava.
- neuvoloiden henkilöstön mitoitussuositukset on täytettävä, jotta tarkastukset saadaan hoidettua kunnolla.
- lastensuojelun resurssit on turvattava.
- ylimääräiset säästövelvoitteet tukipalveluihin on arvioitava tapauskohtaisesti, jotta ei esimerkiksi Palmia-päätökseen sisältyvien ruokapalveluiden kilpailutuksia hoideta kaupunkilaisten edun vastaisesti.
- palkkaharmonisointi sosiaali- ja terveysvirastossa

Kunnallisveroa nostetaan maltillisesti 0,25 prosentiyksiköllä.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Sami Muttilainen: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvion esitän, että lähiö -ja kaupunginosatapahtumille (4 17) siirretään 100 000 euroa MTV push tapahtumalle ensi vuodelle varatuista rahoista.

MTV Push tapahtuman tuki kaupungilta oli tänä vuonna 425 000 euroa kun taas esim. Kallio block partyn tuki oli 4000 euroa.
Vertailun vuoksi MTV Pushin kävijämäärä oli 4000 kun taas Kallio block partyihin osallistui 10 000 ihmistä.

Kannattaja: Dan Koivulaakso

Johanna Sumuvuori: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että turvataan asukastalotoiminnan jatkuvuus.

Kannattaja: Outi Alanko-Kahiluoto

Kaupunginvaltuustossa 5.11.2014 tehdyt toivomusponsiehdotukset

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää talousarvion käsittelyn kehittämistä niin, että sen osana on riittävän laaja konserniosa tytäryhtiöiden ja –säätiöiden taloudesta sekä riittävät tiedot kaupungin toiminnan ja talouden kannalta tärkeistä kuntayhtymistä.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää miten Helsingin kaupunki voi suurena työnantajana edistää tulevissa palkkaratkaisuissa kunta-alan palkkauksen korjaamisesta, erityisesti matalien palkkojen tason nostamista, osana valtakunnallista ratkaisua tai paikallisesti sopien. 

Kannattaja: Sami Muttilainen

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet tuoda valtuuston käsittelyyn selvitykset joukkoliikenteen kehittämisestä, erityisesti Helsingille tärkeiden raideliikenteen investointien aikatauluista ja rahoituksesta, johtopäätökset metron automatisoinnin ongelmista ja joukkoliikenteen lippujen hintojen korotusten välttämisestä.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää miten opetustoimen määrärahoja kohdennettaessa voidaan huolehtia siitä, että opettajien sijaisuudet turvataan heti ensimmäisestä poissaolopäivästä lukien.

Kannattaja: Sami Muttilainen

Arja Karhuvaara: Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että nuorisotoimi selvittää käyttövaroissaan Walkers-kahvilan viikonlopun aukiolon pysyväksi toiminnaksi.

Kannattaja: Nuutti Hyttinen

Arja Karhuvaara: 2 Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus painottaa asumispalveluille tarkoitettujen tonttien ja tilojen luovutuksessa päihteettömyyteen kannustavia asumispalveluja.

Kannattaja: Nuutti Hyttinen

Mari Holopainen: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet järjestää 1.-2.-luokkalaisten iltapäivätoiminta kysyntää vastaavasti.

Kannattaja: Sirkku Ingervo

René Hursti: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta sosiaaliasiamiesten lukumäärän saamiseksi  STM:n asettaman, sosiaaliasiamiestoiminnan kehittämisen työryhmän ehdotuksen mukaiseksi.

Kannattaja: Harri Lindell

Sirkku Ingervo: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta ottaa käyttöön 9. luokkalaisten kesätyöseteli taloussuunnitelmakauden aikana esim. Oulussa ja Espoossa onnistuneesti toteutuneen mallin mukaisesti.

Kannattaja: Otso Kivekäs

Zahra Abdulla: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että vammaisten joukkoliikennelipun muutosten kokonaisvaikutus kustannuksiin selvitetään.

Kannattaja: Otso Kivekäs

Zahra Abdulla: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että liikuntavammaisten lasten ja nuorten henkilökohtaisen avustajan tarpeen toteutuminen ja vaikutus koulunkäynnin tuloksiin selvitetään.

Kannattaja: Otso Kivekäs

Otso Kivekäs: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet vastata varhaiskasvatuksessa lisääntyvään lapsimäärään entistä partemmin riittävällä määrällä tiloja.

Kannattaja: René Hursti

Nuutti Hyttinen: Hyväksyttäessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet säilyttää Malmin lentokenttä harrasteilmailun, pelastustoiminnan ja ilmailukoulutuksen käytössä myös tulevaisuudessa, vaikka valtion toiminta kentällä loppuisikin, sekä toteuttaa vastaava asuntotuotanto infrakustannusten alentamiseksi täydennysrakentamisen keinoin sekä uusia alueita kaavoitettaessa rakennustehokkuutta nostamalla.

Kannattaja: Nina Huru

Nuutti Hyttinen: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää keinot varmistaa lähiökirjastoverkon säilyminen ja lähiökirjastojen tasapuolinen asema kirjastojen toimintamenojen allokoinnissa.

Kannattaja: Nina Huru

Päivi Storgård: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuuksia kehittää ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä Imatran mallin mukaisesti.

Kannattaja: Björn Månsson

Nina Huru: Hyväksyessään talousarvion vuodeksi 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet kaupunginosainventointien päivittämiseksi.

Kannattaja: Helena Kantola

Sami Muttilainen: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että tutkitaan mahdollisuutta palauttaa Lassilan pelastuslaitos investointilistalle.

Kannattaja: Yrjö Hakanen

Helena Kantola: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus puuttua koulukiusaamiseen eri hallintokuntien yhteishankkeena ja ryhtyä toimenpiteisiin koulukiusaamisen estämiseksi.

Kannattaja: René Hursti

Selonteko myönnettiin oikeaksi.

Puheenjohtaja totesi, että valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotuksia numero 1, 2, 3, 4, 6, 7 ja 8 ei kannatettu, joten ne raukesivat.

Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi seuraavan äänestysjärjestyksen: Ensin äänestetään valtuutettu Mika Ebelingin palautusehdotuksesta. Mikäli palautusehdotus hyväksytään, muut vastaehdotukset ja toivomusponnet raukeavat.

Mikäli valtuusto päättää jatkaa asian käsittelyä, vastaehdotuksista ja toivomusponsien hyväksymisestä äänestetään jokaisesta erikseen.

1 äänestys

Puheenjohtajan ehdottama valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Mika Ebelingin vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Jatko
EI-ehdotus: Kaupunginvaltuusto palauttaa talousarvion vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelman vuosiksi 2015-2017 uudelleen valmisteltavaksi siten, että  1. Keskustakirjasto-hanke poistetaan Helsingin talousarviosta vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2015-2017.
2. Talousarviosta poistetaan kaupunginhallitusryhmien päättämä muuhun kuin Keskushallintoon kohdistuva 4 meur ylimääräinen säästövelvoite.

Jaa-äänet: 83
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 2
Mika Ebeling, Sari Mäkimattila

Kaupunginvaltuusto oli päättänyt jatkaa asian käsittelyä.

Äänestyksiä jatkettiin aiemmin hyväksytyn äänestysjärjestyksen mukaisesti.

2 äänestys

Puheenjohtajan ehdottama valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus
hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Nuorisotakuun toteuttamiseksi ja nuorten työttömyyden ehkäisemiksi nuorten työllistämiseen, oppisopimustoimintaan, Tulevaisuustiskin ja Respan toimintaan sekä nuorten kesätyöpaikkojen saamisen edistämiseen kaupungin, pk-yritysten ja kansalaisjärjestöjen piiristä osoitetaan lisää varoja.
Pitkäaikaistyöttömyyden nopean kasvun pysäyttämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi lisätään pitkään työttömänä olleiden työllistämistä kaupungin omiin hankkeisiin ja muun muassa tuetulla työllistämisellä. Tavoitteena on estää lainmuutoksen myötä muutekin uhkaa kunnan työmarkkinatukiosuuden nousu ja vähentää sitä (ns. sakkomaksu Kelalle yli 300 päivän ja 1000 päivän työttömyyden johdosta).
1 10 04 Työllisyyspolitiikka
lisätään 6 miljoonaa euroa kullekin vuodelle 2015 - 2017, yhteensä 42 106 000 €.

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 5
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila

3 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus
hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Valmistautuminen keskustakirjastoon ja lähikirjastojen toiminnan kehittäminen edellyttävät kaupunginkirjaston resurssien lisäämistä. Kirjasto tarvitsee avoimena, maksuttomana ja ei-kaupallisena tiedon, kulttuurin, oppimisen ja harrastamisen tilana riittävästi erilaisia aineistoja ja osaavaa henkilöstöä. Kaupunginkirjastoa kehitetään kokonaisuutena eikä uutta keskustakirjastoa irroteta siitä esimerkiksi säätiömuotoisella hallintomallilla. Keskustakirjasto edellyttämä toimintamenojen tason nostaminen valmistellaan 2017 mennessä eikä sitä oteta lähikirjastojen resursseista.
4 15 Kaupunginkirjasto
lisätään 1 miljoona euroa kullekin vuodelle 2015 – 2017, yhteensä 37 916 000 €.
Poistetaan sivulta 300 ensimmäinen kappale.

Jaa-äänet: 81
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 4
Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila

4 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Helsingin Energia ja Satama tekevät 2014 hyvää tulosta kaupungin liikelaitoksina. Ne aloittavat vuoden 2015 alusta yhtiöinä, joiden toiminta on kannattavaa. Vuoden 2014 osalta kaupunki siirtää liikelaitosten liikevoitosta kaupungin omaan pääomaan, käytettäväksi muiden palvelujen rahoittamiseen 100 miljoonaa euroa.
(Merkitään vastaava siirto talousarvion tuloslaskelmaan.)

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 4
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen

Poissa: 1
Sari Mäkimattila

5 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Dan Koivulaakson vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Jotta terveys- ja hyvinvointierot Helsingissä pienenevät, lisätään sosiaali- terveystoimen (3 10 01) määrärahoja 34 miljoonaa euroa, lautakunnan myöhemmin osoittamalla tavalla. Lautakunnan on syytä huomioida ainakin seuraavat asiat: - vanhusten kotihoidon riittävät resurssit on huomioitava.
- neuvoloiden henkilöstön mitoitussuositukset on täytettävä, jotta tarkastukset saadaan hoidettua kunnolla.
- lastensuojelun resurssit on turvattava.
- ylimääräiset säästövelvoitteet tukipalveluihin on arvioitava tapauskohtaisesti, jotta ei esimerkiksi Palmia-päätökseen sisältyvien ruokapalveluiden kilpailutuksia hoideta kaupunkilaisten edun vastaisesti.
- palkkaharmonisointi sosiaali- ja terveysvirastossa Kunnallisveroa nostetaan maltillisesti 0,25 prosentiyksiköllä.
 

Jaa-äänet: 82
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 2
Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen

Tyhjä: 1
Yrjö Hakanen

6 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Sami Muttilaisen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvion esitän, että lähiö- ja kaupunginosatapahtumille (4 17) siirretään 100 000 euroa MTV push tapahtumalle ensi vuodelle varatuista rahoista. MTV Push tapahtuman tuki kaupungilta oli tänä vuonna 425 000 euroa kun taas esim. Kallio block partyn tuki oli 4000 euroa.
Vertailun vuoksi MTV Pushin kävijämäärä oli 4000 kun taas Kallio block partyihin osallistui 10 000 ihmistä.

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 5
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila

Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto päätti avata keskustelun asiassa uudelleen.

Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi, että valtuutettu Sumuvuori oli peruuttanut ehdotuksensa, joten siitä ei äänestetä.

Kaupunginvaltuusto päätti siten hyväksyä kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Äänestyksiä jatkettiin aiemmin hyväksytyn äänestysjärjestyksen mukaisesti.

7 äänestys

Puheenjohtajan tekemä ja valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy valtuutettu Yjrö Hakasen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää talousarvion käsittelyn kehittämistä niin, että sen osana on riittävän laaja konserniosa tytäryhtiöiden ja –säätiöiden taloudesta sekä riittävät tiedot kaupungin toiminnan ja talouden kannalta tärkeistä kuntayhtymistä.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 6
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Helena Kantola, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila

Ei-äänet: 23
Hennariikka Andersson, Pentti Arajärvi, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Matti Enroth, Fatbardhe Hetemaj, Heimo Laaksonen, Harri Lindell, Björn Månsson, Lasse Männistö, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Timo Raittinen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Wille Rydman, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Thomas Wallgren, Pertti Villo

Tyhjä: 55
Zahra Abdulla, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Timo Laaninen, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Terhi Mäki, Jarmo Nieminen, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Jukka Relander, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Ulla-Marja Urho, Sanna Vesikansa, Anna Vuorjoki

Poissa: 1
Mirka Vainikka

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottamaa toivomuspontta.

8 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää miten Helsingin kaupunki voi suurena työnantajana edistää tulevissa palkkaratkaisuissa kunta-alan palkkauksen korjaamisesta, erityisesti matalien palkkojen tason nostamista, osana valtakunnallista ratkaisua tai paikallisesti sopien. 
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 6
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 22
Hennariikka Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Fatbardhe Hetemaj, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Heimo Laaksonen, Pekka Majuri, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Wille Rydman, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren

Tyhjä: 57
Zahra Abdulla, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Tuomas Rantanen, Jukka Relander, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Mirka Vainikka, Sanna Vesikansa, Pertti Villo

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottamaa toivomuspontta.

9 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet tuoda valtuuston käsittelyyn selvitykset joukkoliikenteen kehittämisestä, erityisesti Helsingille tärkeiden raideliikenteen investointien aikatauluista ja rahoituksesta, johtopäätökset metron automatisoinnin ongelmista ja joukkoliikenteen lippujen hintojen korotusten välttämisestä.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 5
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 20
Hennariikka Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Fatbardhe Hetemaj, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Heimo Laaksonen, Pekka Majuri, Seija Muurinen, Lasse Männistö, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Wille Rydman

Tyhjä: 59
Zahra Abdulla, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Silvia Modig, Björn Månsson, Terhi Mäki, Jarmo Nieminen, Hannu Oskala, Osku Pajamäki, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Tuomas Rantanen, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo

Poissa: 1
Dan Koivulaakso

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottamaa toivomuspontta.

10 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää miten opetustoimen määrärahoja kohdennettaessa voidaan huolehtia siitä, että opettajien sijaisuudet turvataan heti ensimmäisestä poissaolopäivästä lukien.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 6
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila, Anna Vuorjoki

Ei-äänet: 11
Hennariikka Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Fatbardhe Hetemaj, Heimo Laaksonen, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Jaana Pelkonen, Timo Raittinen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava

Tyhjä: 68
Zahra Abdulla, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottamaa toivomuspontta.

11 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Arja Karhuvaaran ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että nuorisotoimi selvittää käyttövaroissaan Walkers-kahvilan viikonlopun aukiolon pysyväksi toiminnaksi. 
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 39
Hennariikka Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Seija Muurinen, Björn Månsson, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Wille Rydman, Lea Saukkonen, Ulla-Marja Urho, Pertti Villo

Ei-äänet: 3
Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Pekka Saarnio

Tyhjä: 42
Zahra Abdulla, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Emma Kari, Otso Kivekäs, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Silvia Modig, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Tuomas Rantanen, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Anna Vuorjoki

Poissa: 1
Sami Muttilainen

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Arja Karhuvaaran ehdottamaa toivomuspontta.

12 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Arja Karhuvaaran ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: 2 Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus painottaa asumispalveluille tarkoitettujen tonttien ja tilojen luovutuksessa päihteettömyyteen kannustavia asumispalveluja.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 72
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Seija Muurinen, Björn Månsson, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo

Ei-äänet: 1
Minerva Krohn

Tyhjä: 10
Paavo Arhinmäki, Yrjö Hakanen, Dan Koivulaakso, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Silvia Modig, Terhi Mäki, Mirka Vainikka, Anna Vuorjoki

Poissa: 2
Sami Muttilainen, Pekka Saarnio

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Arja Karhuvaaran ehdottaman toivomusponnen.

13 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Mari Holopaisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet järjestää 1.-2.-luokkalaisten iltapäivätoiminta kysyntää vastaavasti.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 82
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 2
Minerva Krohn, Mirka Vainikka

Poissa: 1
Maija Anttila

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Mari Holopaisen ehdottaman toivomusponnen.

14 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu René Hurstin ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta sosiaaliasiamiesten lukumäärän saamiseksi  STM:n asettaman, sosiaaliasiamiestoiminnan kehittämisen työryhmän ehdotuksen mukaiseksi. 
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 84
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 1
Minerva Krohn

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu René Hurstin ehdottaman toivomusponnen.

15 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Sirkku Ingervon ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuutta ottaa käyttöön 9. luokkalaisten kesätyöseteli taloussuunnitelmakauden aikana esim. Oulussa ja Espoossa onnistuneesti toteutuneen mallin mukaisesti.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 81
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 4
Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Ville Jalovaara, Mirka Vainikka

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Sirkku Ingervon ehdottaman toivomusponnen.

16 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Zahra Abdullan ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että vammaisten joukkoliikennelipun muutosten kokonaisvaikutus kustannuksiin selvitetään.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 81
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 3
Pentti Arajärvi, Jape Lovén, Mirka Vainikka

Poissa: 1
Maija Anttila

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Zahra Abdullan ehdottaman toivomusponnen.

17 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Zahra Abdullan ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että liikuntavammaisten lasten ja nuorten henkilökohtaisen avustajan tarpeen toteutuminen ja vaikutus koulunkäynnin tuloksiin selvitetään.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 41
Zahra Abdulla, Paavo Arhinmäki, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Timo Laaninen, Eija Loukoila, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Tuomas Rantanen, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Pekka Saarnio, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Sanna Vesikansa, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 44
Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Ville Jalovaara, Seppo Kanerva, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Heimo Laaksonen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Seija Muurinen, Björn Månsson, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Wille Rydman, Lea Saukkonen, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Pertti Villo

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Zahra Abdullan ehdottamaa toivomuspontta.

18 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Otso Kivekkään ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet vastata varhaiskasvatuksessa lisääntyvään lapsimäärään entistä partemmin riittävällä määrällä tiloja.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 37
Zahra Abdulla, Paavo Arhinmäki, Jussi Chydenius, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Mari Holopainen, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Tuuli Kousa, Timo Laaninen, Harri Lindell, Eija Loukoila, Sami Muttilainen, Hannu Oskala, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Tuomas Rantanen, Jukka Relander, Pekka Saarnio, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 48
Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Veronika Honkasalo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Päivi Lipponen, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Wille Rydman, Lea Saukkonen, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Otso Kivekkään ehdottamaa toivomuspontta.

19 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Nuutti Hyttisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyttäessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet säilyttää Malmin lentokenttä harrasteilmailun, pelastustoiminnan ja ilmailukoulutuksen käytössä myös tulevaisuudessa, vaikka valtion toiminta kentällä loppuisikin, sekä toteuttaa vastaava asuntotuotanto infrakustannusten alentamiseksi täydennysrakentamisen keinoin sekä uusia alueita kaavoitettaessa rakennustehokkuutta nostamalla.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 14
Zahra Abdulla, Sirpa Asko-Seljavaara, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Laura Kolbe, Timo Laaninen, Harri Lindell, Jan D Oker-Blom, Terhi Peltokorpi, Mika Raatikainen, Pertti Villo

Ei-äänet: 12
Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Veronika Honkasalo, Dan Koivulaakso, Minerva Krohn, Eija Loukoila, Jape Lovén, Silvia Modig, Sirpa Puhakka, Osmo Soininvaara, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 58
Hennariikka Andersson, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Heimo Laaksonen, Päivi Lipponen, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Erkki Perälä, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa

Poissa: 1
Sami Muttilainen

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Nuutti Hyttisen ehdottamaa toivomuspontta.

20 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Nuutti Hyttisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyessään vuoden 2015 talousarvioehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää keinot varmistaa lähiökirjastoverkon säilyminen ja lähiökirjastojen tasapuolinen asema kirjastojen toimintamenojen allokoinnissa.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 16
Zahra Abdulla, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Dan Koivulaakso, Harri Lindell, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila, Terhi Peltokorpi, Mika Raatikainen, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 69
Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Nuutti Hyttisen ehdottamaa toivomuspontta.

21 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Päivi Storgårdin ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuuksia kehittää ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä Imatran mallin mukaisesti.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 83
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 1
Mirka Vainikka

Poissa: 1
Sirkku Ingervo

Valtuutettu Sirkku Ingervo ilmoitti tarkoituksenaan olleen äänestä jaa.

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Päivi Storgårdin ehdottaman toivomusponnen.

22 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Nina Hurun ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyessään talousarvion vuodeksi 2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet kaupunginosainventointien päivittämiseksi.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 8
René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Harri Lindell, Mika Raatikainen, Pertti Villo

Tyhjä: 76
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Sami Muttilainen, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Sari Mäkimattila, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Anna Vuorjoki

Poissa: 1
Pia Pakarinen

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Nina Hurun ehdottamaa toivomuspontta.

23 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Sami Muttilaisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että tutkitaan mahdollisuutta palauttaa Lassilan pelastuslaitos investointilistalle.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 8
Yrjö Hakanen, Veronika Honkasalo, Dan Koivulaakso, Eija Loukoila, Sami Muttilainen, Sirpa Puhakka, Mika Raatikainen, Pekka Saarnio

Ei-äänet: 4
Minerva Krohn, Sari Mäkimattila, Risto Rautava, Osmo Soininvaara

Tyhjä: 72
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Mika Ebeling, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Suzan Ikävalko, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Harri Lindell, Päivi Lipponen, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Pertti Villo, Anna Vuorjoki

Poissa: 1
Sirkku Ingervo

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Sami Muttilaisen ehdottamaa toivomuspontta.

24 äänestys

Puheenjohtajan tekemä ja valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy valtuutettu Helena Kantolan ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus puuttua koulukiusaamiseen eri hallintokuntien yhteishankkeena ja ryhtyä toimenpiteisiin koulukiusaamisen estämiseksi.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 12
Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, René Hursti, Nina Huru, Nuutti Hyttinen, Seppo Kanerva, Helena Kantola, Harri Lindell, Sami Muttilainen, Sari Mäkimattila, Mika Raatikainen, Pertti Villo

Tyhjä: 73
Zahra Abdulla, Hennariikka Andersson, Maija Anttila, Pentti Arajärvi, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Gunvor Brettschneider, Jussi Chydenius, Matti Enroth, Jasmin Hamid, Eero Heinäluoma, Veronica Hertzberg, Fatbardhe Hetemaj, Mari Holopainen, Veronika Honkasalo, Suzan Ikävalko, Sirkku Ingervo, Ville Jalovaara, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Otso Kivekäs, Dan Koivulaakso, Laura Kolbe, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Heimo Laaksonen, Timo Laaninen, Päivi Lipponen, Eija Loukoila, Jape Lovén, Hannele Luukkainen, Pekka Majuri, Silvia Modig, Seija Muurinen, Björn Månsson, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Jarmo Nieminen, Matti Niiranen, Jan D Oker-Blom, Hannu Oskala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Erkki Perälä, Sirpa Puhakka, Timo Raittinen, Marcus Rantala, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Nasima Razmyar, Jukka Relander, Wille Rydman, Pekka Saarnio, Lea Saukkonen, Anni Sinnemäki, Osmo Soininvaara, Leo Stranius, Johanna Sumuvuori, Kaarin Taipale, Pilvi Torsti, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Thomas Wallgren, Sanna Vesikansa, Anna Vuorjoki

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Helena Kantolan ehdottamaa toivomuspontta.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Mari Rajantie, erityissuunnittelija, puhelin: 310 73043

mari.rajantie(a)hel.fi

Matti Malinen, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36277

matti.malinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Talousarvioehdotus 2015

2

Kaupunginhallituksen vastaukset talousarvioaloitteisiin

3

Henkilöstötoimikunnan lausunto 23 10 14

4

Talousarvioehdotuksen muutokset Khs

5

Kvstossa 5.11.20114 tehdyt ehdotukset - I Stge 5.11.2014 framställda förslag

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Kaupunginkanslia

Kunnallisvalitus, valtuusto

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallitus toteaa, että talousarvio vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelma vuosiksi 2015-2017 sisältyy liitteeseen 1. Vastaukset talousarvion yhteydessä käsiteltäviin valtuutettujen tekemiin talousarvioaloitteisiin sisältyvät liitteeseen 2.

Henkilöstötoimikunnan lausunto on liitteenä 3.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Mari Rajantie, erityissuunnittelija, puhelin: 310 73043

mari.rajantie(a)hel.fi

Matti Malinen, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36277

matti.malinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Talousarvioehdotus 2015

2

Kaupunginhallituksen vastaukset talousarvioaloitteisiin

3

Henkilöstötoimikunnan lausunto 23 10 14

4

Talousarvioehdotuksen muutokset Khs

5

Kvstossa 5.11.20114 tehdyt ehdotukset - I Stge 5.11.2014 framställda förslag

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Kaupunginkanslia

Kunnallisvalitus, valtuusto

Tiedoksi

Virastot ja liikelaitokset

Päätöshistoria

Kaupunginvaltuusto 05.11.2014 § 343

HEL 2014-011780 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti panna asian pöydälle.

Käsittely

05.11.2014 Pöydälle

Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi seuraavan käsittelyjärjestyksen:

Asiassa käydään ensin keskustelu. Mahdolliset muutosehdotukset ja toivomusponsiehdotukset on tehtävä ja niitä on kannatettava keskustelun aikana. Kun keskustelu on julistettu päättyneeksi, pannaan asia pöydälle kaupunginvaltuuston seuraavaan kokoukseen äänestysten toimittamista varten.

Käsittelyjärjestys hyväksyttiin.

Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi ja ilmoitti, että asian käsittelyä jatketaan käsittelyjärjestyksen mukaisesti 12.11.2014.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Mari Rajantie, erityissuunnittelija, puhelin: 310 73043

mari.rajantie(a)hel.fi

Matti Malinen, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36277

matti.malinen(a)hel.fi

 

Kaupunginhallitus 27.10.2014 § 1076

HEL 2014-011780 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä ehdotuksen talousarvioksi vuodeksi 2015 ja taloussuunnitelmaehdotuksen ohjeellisena vuosille 2015-2017.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginvaltuuston esityksen muuttamisen liitteen 4 muutosesityksen mukaisesti.

Käsittely

27.10.2014 Esittelijän muutetun ehdotuksen mukaan

Kaupunginjohtaja muutti esitystään siten, että jäsen Männistön vastaehdotuksessa esitetyt muutokset (liite 4) sisällytetään osaksi esitystä ja siihen liittyviä liitteitä. Muutokset tehdään kaupunginvaltuuston esityslistalle.

Vastaehdotus:
Lasse Männistö: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteen 4 muutosesityksen mukaisesti muutetun esityksen.

Kannattaja: Emma Kari

13.10.2014 Pöydälle

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Mari Rajantie, erityissuunnittelija, puhelin: 310 73043

mari.rajantie(a)hel.fi

Matti Malinen, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36277

matti.malinen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566