Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2012

1 (1)

Kaupunginvaltuusto

 

 

 

 

Kj/27

 

28.11.2012

 

 

 

 

 

 

§ 406

Ryj / Valtuutettu Tuomo Valokaisen aloite koirapuiston saamisesta Hermannin Rantatielle

HEL 2012-011869 T 00 00 03

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu Tuomo Valokaisen aloitteen loppuun käsitellyksi.

Käsittely

Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja esitti selontekona, että keskustelun kuluessa valtuutettu Tuomo Valokainen oli Päivi Lipposen kannattamana ehdottanut hyväksyttäväksi seuraavan toivomusponnen:

Esitetään selvitettäväksi, että voiko Helsingin kaupunki kiirehtiä koirapuistoasiassa niin, että se rakennuttaisi puiston Jyrängön ja Hermannin rantatien tuntumaan. Näin se palvelisi alueen koiranomistajia parhaalla mahdollisella tavalla. Puisto olisi miltei valmis, aitoja lukuun ottamatta. Toinen vaihtoehto olisi Kyläsaaren  kierrätyskeskuksen eteläkärki. Myös hankkeen aikataulusta olisi hyvä saada tarkempaa tietoa.

Selonteko myönnettiin oikeaksi.

Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto hyväksyi ensin yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Puheenjohtajan tekemä ja valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy valtuutettu Tuomo Valokaisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa
äänestää ei.

29 äänestys

JAA-ehdotus:
Esitetään selvitettäväksi, että voiko Helsingin kaupunki kiirehtiä koirapuistoasiassa niin että se  rakennuttaisi puiston Jyrängön ja Hermannin rantatien tuntumaan. Näin se palvelisi alueen koiranomistajia parhaalla mahdollisella tavalla. Puisto olisi miltei valmis, aitoja lukuun ottamatta. Toinen vaihtoehto olisi Kyläsaaren  kierrätyskeskuksen eteläkärki.  Myös hankkeen aikataulusta olisi hyvä saada tarkempaa tietoa.

EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 42
Sirpa Asko-Seljavaara, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Arto Bryggare, Heidi Ekholm-Talas, Yrjö Hakanen, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Rakel Hiltunen, Mari Holopainen, Jukka Järvinen, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Laura Kolbe, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Pauli Leppä-aho, Päivi Lipponen, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Sole Molander, Sari Näre, Jarmo Nieminen, Sara Paavolainen, Terhi Peltokorpi, Risto Rautava, Esko Riihelä, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Tarja Tenkula, Tuomo Valokainen, Olli Valtonen, Julia Virkkunen, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren

Ei-äänet: 4
Matti Enroth, Jan D Oker-Blom, Sirpa Puhakka, Tea Vikstedt

Tyhjä: 25
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Mika Ebeling, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Nina Huru, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Kauko Koskinen, Otto Lehtipuu, Silvia Modig, Seija Muurinen, Pia Pakarinen, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Tuomas Rantanen, Riitta Snäll, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Ville Ylikahri, Henrika Zilliacus-Tikkanen

Poissa: 14
Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Harry Bogomoloff, Eero Heinäluoma, Sanna Hellström, Jere Lahti, Elina Moisio, Outi Ojala, Osku Pajamäki, Jaana Pelkonen, Mari Puoskari, Tatu Rauhamäki, Laura Rissanen, Antti Valpas

Kaupunginvaltuusto ei ollut hyväksynyt valtuutettu Tuomo Valokaisen ehdottamaa toivomuspontta.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36035

kristiina.matikainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Valtuutettu Tuomo Valokaisen aloite

2

Äänestyslista

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättänee katsoa valtuutettu Tuomo Valokaisen aloitteen loppuun käsitellyksi.

Esittelijä

Valtuutettu Tuomo Valokainen ja kolme muuta valtuutettua esittävät aloitteessaan, että kaupunki toteuttaisi koirapuiston Hermanniin.

Uusien aitausten rakentaminen on perusteltua, jos tiheästi asutulla alueella ei ole aitausta alle kolmen kilometrin päässä tai jos alueella ei ole muita koiranulkoilutukseen soveltuvia viheralueita. Uusia koira-aitauksia rakennetaan painottaen uusia asuinalueita.

Hermannin alueella ei ole omaa koira-aitausta, mutta alle kahden kilometrin säteellä on viisi koira-aitausta. Rakennusvirasto on selvittänyt alueen koira-aitausten tarvetta Hermannin alueella. Toukolan rantapuiston eteläosa Kyläsaaren tuntumassa on sopivin uudeksi koira-aitauksen paikaksi. Koira-aitaus on tarkoituksenmukaisinta rakentaa alueen muun puistorakentamisen yhteydessä. Toukolan rantapuiston suunnittelu ja rakentaminen etenee asuinalueen asuntorakentamisen tahdissa.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36035

kristiina.matikainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Valtuutettu Tuomo Valokaisen aloite

Päätöshistoria

Kaupunginhallitus 12.11.2012 § 1240

HEL 2012-011869 T 00 00 03

Päätös

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto päättänee katsoa valtuutettu Tuomo Valokaisen aloitteen loppuun käsitellyksi.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36035

kristiina.matikainen(a)hel.fi

 

Yleisten töiden lautakunta 16.10.2012 § 461

HEL 2012-011869 T 00 00 03

Päätös

Yleisten töiden lautakunta päätti antaa kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon:

Yleisten töiden lautakunta linjasi vuonna 2001 rakennusviraston koirapalveluiden periaatteet. Periaatelinjauksessa todetaan, että nykyinen koira-aitausverkosto on tyydyttävä, ja aitausten saavutettavuus on hyvä. Uusia koira-aitauksia rakennetaan harkiten painottaen uusia asuinalueita. Uusien aitausten rakentaminen on perusteltua, jos tiheästi asutulla alueella ei ole aitausta alle kolmen kilometrin päässä tai jos alueella ei ole muita koiranulkoilutukseen soveltuvia viheralueita. Hermannin alueella ei ole omaa koira-aitausta, mutta alle kahden kilometrin säteellä Hermannista on tällä hetkellä viisi koira-aitausta.

Rakennusvirasto on selvittänyt alueen koira-aitausten tarvetta. Toukolan rantapuiston eteläosa Kyläsaaren tuntumassa on sopivin uudeksi koira-aitauksen paikaksi, sillä se palvelee sekä Hermannin että Arabianrannan asuinalueita. Rantapuistossa on riittävästi tilaa laajalle aitaukselle, johon mahtuvat erilliset ulkoilutusalueet isoille ja pienille koirille sekä koirien uintipaikka. Koira-aitaus on tarkoituksenmukaisinta rakentaa alueen muun puistorakentamisen yhteydessä. Toukolan rantapuiston suunnittelu ja rakentaminen etenee asuinalueen asuntorakentamisen tahdissa. 

Yleisten töiden lautakunta puoltaa valtuustoaloitteen hyväksymistä edellä esitetyin huomautuksin.

Esittelijä

kaupunginarkkitehti

Jukka Kauto

Lisätiedot

Petri Arponen, aluesuunnittelija, puhelin: 310 38440

petri.arponen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566