Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2012

1 (1)

Kaupunginvaltuusto

 

 

 

 

Kj/3

 

28.11.2012

 

 

 

 

 

 

§ 382

Talousarvioehdotus vuodelle 2013 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2013–2015

HEL 2012-005014 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä ehdotuksen talousarvioksi vuodeksi 2013 ja taloussuunnitelmaehdotuksen ohjeellisena vuosille 2013 - 2015.

Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavat viisi toivomuspontta:

1.     Kaupunginvaltuusto edellyttää hyväksyessään budjettiesityksen, että terveysasemien sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tarve selvitetään tavoitteena vahvistaa terveysasemien moniammatillista osaamista. (Sirpa Puhakka)
 

2.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus aloittaa neuvottelut muiden HSL-kuntien kanssa ilmaislippujen saamiseksi sotaveteraani-ikäluokille HSL-alueella. (Antti Valpas)
 

3.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunki selvittää, voidaanko tekstiviestimuistutus ottaa käyttöön muistuttamaan myös terveyskeskuksen lääkäriajoista. (Laura Kolbe)
 

4.     Kaupunginvaltuusto edellyttää, että rakennusten mm. päiväkoti- ja koulurakennusten hoitoon ja ylläpitoon kiinnitetään erityistä huomiota säännöllisin tarkastuksin ja tarjoamalla kiinteistönhoitajille riittävästi koulutusta. (Kauko Koskinen)
 

5.     Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus soveltaa varhaiskasvatus-, sosiaali- ja terveyspalveluissa SGEI -määrittelyä (services of general economic interest) hankittaessa palveluja tilanteissa, joissa ei synny todellista kilpailua. (Sari Näre)

Käsittely

Puheenjohtaja totesi, että 14.11.2012 hyväksytyn käsittelyjärjestyksen mukaisesti jatketaan talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyä ja että keskustelu puheena olevan käsittelyjärjestyksen mukaisesti on julistettu päättyneeksi.

Puheenjohtaja totesi, että tehdyistä ehdotuksista on jaettu yhdistelmä valtuutetuille, sekä ehdotukset ovat salijärjestelmän paneelissa suomen- ja ruotsinkielisinä.

Valtuutettu Sara Paavolaisen vastaehdotus jätettiin toivomuspontena, mutta puheenjohtaja tulkitsi sen vastaehdotukseksi.

Puheenjohtaja esitti, että ehdotukset niitä lukematta merkitään selontekona pöytäkirjaan seuraavasti:

Kaupunginvaltuustossa 14.11.2012 tehdyt vastaehdotukset

Yrjö Hakanen: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut lisätään 5 miljoonaa euroa talousarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014 – 2015 käytettäväksi kiireettömien terveyspalvelujen järjestämiseksi määräajassa, hoito- ja palvelukokonaisuuksien yhtenäiseksi kehittämiseksi sekä väestöryhmien terveyserojen vähentämiseksi. Lisäksi päätetään, että kaupunki ei vähennä eikä kilpailuta terveysasemia.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut lisätään sosiaalisten palvelujen turvaamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi talousarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014-2015 pääsääntöisesti kaupungin omaan toimintaan
a. lapsiperheiden palveluihin ehkäisevän työn, kotipalvelun, varhaisen tuen ja lastensuojelun sosiaalityön lisäämiseksi 3 miljoonaa euroa
b. vanhusten ja vammaisten sosiaalityön, asumispalvelujen, kotikäyntien, kuntoutuspalvelujen, omaishoidon tuen sekä vanhainkoti- ja pitkäaikaishoidon lisäämiseksi 3 miljoonaa euroa
c. päihdehuollon palvelujen, varhaiseen puuttumiseen, kuntoutukseen ja laitoshoidon palvelujen lisäämiseen 2 miljoonaa euroa.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 3 10 04 Toimeentulotuki lisätään 5 miljoonaa käytettäväksi erityisesti harkinnanvaraisen ja ehkäisevän toimeentulotuen, sosiaalisen muutostyön ja nuorten työllistymisen tukemisen lisäämiseksi sekä ns. aktiivipassin käyttöönottoon.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 1 04 02 Käyttövarat, Khn käytettäväksi lisätään 20 miljoonaa euroa käytettäväksi palkkamenoihin henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi ja matalien palkkojen nostamiseksi ns. Helsinki-lisällä.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Luku 1, kohta Kunnan liikelaitokset, Helsingin Energia, sivu 131 toinen varsinainen kappale poistetaan lause ”Vuosaaren monipolttoainelaitoksen ja tunnelin investointiohjelma käynnistetään suunnitelmakaudella”. Poistetaan seuraavasta lauseesta ydinvoimaosuudet.
Lisätään kohdan loppuun kappale: Helsingin Energian voittovaroista tehtävistä siirroista kirjataan tässä vaiheessa talousarvion tulopuolelle 50 miljoonaa euroa.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohta 2 42 Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän maksuosuudet, lisätään 5 miljoonaa euroa käytettäväksi Helsingin sisäisen joukkoliikenteen lippujen hintojen nousun ehkäisemiseen, poikittaisen liikenteeseen ja alennuksiin mm. eläkeläisille.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 4 02 Opetusvirasto lisätään 3 miljoonaa käytettäväksi lähikoulujen turvaamiseen, oppilasryhmien pienentämiseen, maahanmuuttajataustaisten kieliopetukseen, erityisopetukseen ja oppilashuoltoon. Poistetaan kohdat ruoka-, siivous- ja tukipalvelujen kilpailuttamisen laajentamisesta.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 4 15 Kaupunginkirjasto lisätään 1 miljoona euroa käytettäväksi kirjastojen aukioloaikojen lyhentämisen estämiseen, aineistohankintoihin ja lähikirjastojen toimintaan.

Kannattajat: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 4 31 Nuorisotoimi lisätään 1 miljoona euroa käytettäväksi alueelliseen nuorisotyöhön, nuorisotiloihin ja nuorisojärjestöjen avustuksiin.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Kohtaan 3 20 Varhaiskasvatusvirasto lisätään 2 miljoonaa euroa käytettäväksi ryhmäkokojen pienentämiseen, henkilöstön lisäämiseen ja uusien päiväkotitilojen hankkimiseen.

Kannattaja: Lilli Autti

Sara Paavolainen: Hyväksyessään talousarvioesityksen vuodelle 2013 kaupunginvaltuusto edellyttää, että mikäli peruskoulunsa päättävien harjaantumisopetuksen ja kehitysvammahuollon asiakasnuorten määrä säilyy nykyisellä tasolla tulee kehitysvammaisten lisäluokkaopetus eli kymppiluokaopetus säilyttää niin, että pienryhmäluokkia on edelleen kaksi joissa on yhteensä enintään 16 oppilasta.

Kannattaja: Mirka Vainikka

Lilli Autti: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali-ja terveyspalvelut lisätään 4 miljoonaa euroa talouarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014-2015 käytettäväksi alle 65-vuotiaiden palveluasumispaikkojen  lisäämiseksi.

Kannattaja: Yrjö Hakanen

Kaupunginvaltuustossa 14.11.2012 tehdyt toivomusponnet

Sirpa Puhakka: Kaupunginvaltuusto edellyttää hyväksyessään budjettiesityksen, että terveysasemien sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tarve selvitetään tavoitteena vahvistaa terveysasemien moniammatillista osaamista.

Kannattaja: Kati Peltola

Sirpa Puhakka: Kaupunginvaltuusto edellyttää hyväksyessään budjettiesityksen, että vuoden 2014 talousarvion valmistelun yhteydessä valtuustolle tuotetaan Helsingin kaupungin konsernitaloudesta selvitys.

Kannattaja: Kati Peltola

Astrid Thors: Rakennusvirastoa kehotetaan huolehtimaan kaikessa suunnittelussaan siitä, että sekä miesten että naisten on turvallista liikkua yleisillä alueilla. Tasa-arvonäkökulma on huomioitava osana turvallisen kaupungin saavuttamisen tavoitetta.

Antti Valpas: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus aloittaa neuvottelut muiden HSL-kuntien kanssa ilmaislippujen saamiseksi sotaveteraani-ikäluokille HSL-alueella.

Kannattaja: Mika Ebeling

Laura Kolbe: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunki selvittää, voidaanko tekstiviestimuistutus ottaa käyttöön muistuttamaan myös terveyskeskuksen lääkäriajoista.

Kannattaja: Mika Ebeling

Laura Kolbe: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään, miten Helsingin kaupunki voisi omalta osaltaan panostaa lähestymässä olevaan, Suomen valtiollisen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaan.

Kannattaja: Mika Ebeling

Mika Ebeling: Hyväksyessään talousarvion vuodelle 2013 ja taloussuunnitelman vuosille 2013-2015 kaupunginvaltuusto edellyttää, että terveyskeskusmaksun poistumisen vaikutuksia sairauksien varhaiseen havaitsemiseen, palvelujen mahdolliseen liialliseen käyttöön ja jonotusaikoihin selvitetään. Selvitys tulee tehdä niin, että se on käytettävissä vuoden 2015 budjettia laadittaessa.

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että sosiaali- ja terveystoimen organisaatiouudistuksen yhteydessä selvitetään miten huolehditaan lähipalvelujen turvaamisesta ja otetaan huomioon hyvän hoivan ja hoidon edellyttämät henkilöstömitoitukset sekä tulevan vanhuspalvelulain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain ja sosiaalihuoltolain määräykset.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että lastensuojelulain toteuttamiseksi selvitetään, miten vahvistetaan lapsiperheiden varhaisen tuen, ehkäisevän varhaisen puuttumisen ja korjaavan ja kuntouttavan lastensuojelun kokonaisuutta pääsääntöisesti kaupungin omana toimintana. Sosiaali- ja terveysvirastossa tulee selvittää, miten turvataan eri osastoihin sijoittuvien lastensuojelun toimijoiden katkeamaton palveluketju ja joustava yhteistyö.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää, miten tonttivuokrien määräytymisperusteita voidaan muuttaa niin, että kohtuullistetaan vuokrien korotuksia.

Kannattaja: Lilli Autti

Yrjö Hakanen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää kaupungin oman tai pääkaupunkiseudun kuntien yhteisen rakennusliikkeen perustamisen erityisesti kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon ja peruskorjaustoiminnan edistämiseksi.

Kannattaja: Lilli Autti

Kauko Koskinen: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että rakennusten mm. päiväkoti- ja koulurakennusten hoitoon ja ylläpitoon kiinnitetään erityistä huomiota säännöllisin tarkastuksin ja tarjoamalla kiinteistönhoitajille riittävästi koulutusta.

Kannattaja: Hannele Luukkainen

Sari Näre: Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus vahvistaa kouluterveyslääkäriresursseja kiertävän neurologin vakanssilla.

Kannattaja: Zahra Abdulla

Sari Näre: Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus soveltaa varhaiskasvatus-, sosiaali- ja terveyspalveluissa SGEI -määrittelyä (services of general economic interest) hankittaessa palveluja tilanteissa, joissa ei synny todellista kilpailua.

Kannattaja: Zahra Abdulla

Arja Karhuvaara: Hyväksyessään kaupungin talousarvion vuodelle 2013, kaupunginvaltuusto edellyttää, että liikuntatoimi ja terveystoimi selvittävät mahdollisuuden lisätä ja tehostaa  yhteistyötään  ja yhteisiä asiakasryhmiä sairastuvuuden ennaltaehkäisyksi, siirtämiseksi ja kuntoutuksen tehostamiseksi.

Kannattaja: Nina Huru

Selonteko myönnettiin oikeaksi.

Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi seuraavan äänestysjärjestyksen: Vastaehdotuksista äänestetään jokaisesta erikseen.

1 äänestys

Puheenjohtajan ehdottama valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut lisätään 5 miljoonaa euroa talousarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014 – 2015 käytettäväksi kiireettömien terveyspalvelujen järjestämiseksi määräajassa, hoito- ja palvelukokonaisuuksien yhtenäiseksi kehittämiseksi sekä väestöryhmien terveyserojen vähentämiseksi. Lisäksi päätetään, että kaupunki ei vähennä eikä kilpailuta terveysasemia.

Jaa-äänet: 78
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Tyhjä: 1
Harri Lindell

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

2 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali- ja terveyspalvelut lisätään sosiaalisten palvelujen turvaamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi talousarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014-2015 pääsääntöisesti kaupungin omaan toimintaan
a. lapsiperheiden palveluihin ehkäisevän työn, kotipalvelun, varhaisen tuen ja lastensuojelun sosiaalityön lisäämiseksi 3 miljoonaa euroa
b. vanhusten ja vammaisten sosiaalityön, asumispalvelujen, kotikäyntien, kuntoutuspalvelujen, omaishoidon tuen sekä vanhainkoti- ja pitkäaikaishoidon lisäämiseksi 3 miljoonaa euroa
c. päihdehuollon palvelujen, varhaiseen puuttumiseen, kuntoutukseen ja laitoshoidon palvelujen lisäämiseen 2 miljoonaa euroa.

Jaa-äänet: 79
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

3 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 3 10 04 Toimeentulotuki lisätään 5 miljoonaa käytettäväksi erityisesti harkinnanvaraisen ja ehkäisevän toimeentulotuen, sosiaalisen muutostyön ja nuorten työllistymisen tukemisen lisäämiseksi sekä ns. aktiivipassin käyttöönottoon.

Jaa-äänet: 79
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

4 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 1 04 02 Käyttövarat, Khn käytettäväksi lisätään 20 miljoonaa euroa käytettäväksi palkkamenoihin henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi ja matalien palkkojen nostamiseksi ns. Helsinki-lisällä.

Jaa-äänet: 79
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

5 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Luku 1, kohta Kunnan liikelaitokset, Helsingin Energia, sivu 131 toinen varsinainen kappale poistetaan lause ”Vuosaaren monipolttoainelaitoksen ja tunnelin investointiohjelma käynnistetään suunnitelmakaudella”. Poistetaan seuraavasta lauseesta ydinvoimaosuudet.
Lisätään kohdan loppuun kappale: Helsingin Energian voittovaroista tehtävistä siirroista kirjataan tässä vaiheessa talousarvion tulopuolelle 50 miljoonaa euroa.

Jaa-äänet: 78
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 3
Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Tuomo Valokainen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

6 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohta 2 42 Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän maksuosuudet, lisätään 5 miljoonaa euroa käytettäväksi Helsingin sisäisen joukkoliikenteen lippujen hintojen nousun ehkäisemiseen, poikittaisen liikenteeseen ja alennuksiin mm. eläkeläisille.

Jaa-äänet: 78
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Tyhjä: 1
Mika Ebeling

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen, Mirka Vainikka

7 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 4 02 Opetusvirasto lisätään 3 miljoonaa käytettäväksi lähikoulujen turvaamiseen, oppilasryhmien pienentämiseen, maahanmuuttajataustaisten kieliopetukseen, erityisopetukseen ja oppilashuoltoon. Poistetaan kohdat ruoka-, siivous- ja tukipalvelujen kilpailuttamisen laajentamisesta.

Jaa-äänet: 78
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Tyhjä: 1
Tuomo Valokainen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Sari Näre, Jarmo Nieminen

8 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 4 15 Kaupunginkirjasto lisätään 1 miljoona euroa käytettäväksi kirjastojen aukioloaikojen lyhentämisen estämiseen, aineistohankintoihin ja lähikirjastojen toimintaan.

Jaa-äänet: 79
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 3
Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Tuomo Valokainen

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

9 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 4 31 Nuorisotoimi lisätään 1 miljoona euroa käytettäväksi alueelliseen nuorisotyöhön, nuorisotiloihin ja nuorisojärjestöjen avustuksiin.

Jaa-äänet: 78
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 3
Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Tuomo Valokainen

Tyhjä: 1
Antti Vuorela

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

10 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Yrjö Hakasen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 3 20 Varhaiskasvatusvirasto lisätään 2 miljoonaa euroa käytettäväksi ryhmäkokojen pienentämiseen, henkilöstön lisäämiseen ja uusien päiväkotitilojen hankkimiseen.

Jaa-äänet: 79
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Silvia Modig, Sari Näre, Jarmo Nieminen

11 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Sara Paavolaisen vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Hyväksyessään talousarvioesityksen vuodelle 2013 kaupunginvaltuusto edellyttää, että mikäli peruskoulunsa päättävien harjaantumisopetuksen ja kehitysvammahuollon asiakasnuorten määrä säilyy nykyisellä tasolla tulee kehitysvammaisten lisäluokkaopetus eli kymppiluokaopetus säilyttää niin, että pienryhmäluokkia on edelleen kaksi joissa on yhteensä enintään 16 oppilasta.

Jaa-äänet: 67
Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 6
Zahra Abdulla, Lilli Autti, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Seppo Kanerva, Sari Näre

Tyhjä: 8
Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Terhi Mäki, Sara Paavolainen, Pekka Saarnio, Ilkka Taipale, Mirka Vainikka, Julia Virkkunen

Poissa: 4
Arto Bryggare, Minerva Krohn, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

12 äänestys

Ken hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, äänestää jaa: jos ei voittaa on valtuutettu Lilli Autin vastaehdotus hyväksytty.

JAA-ehdotus: Khs
EI-ehdotus: Kohtaan 3 10 01 Sosiaali-ja terveyspalvelut lisätään 4 miljoonaa euroa talouarvioon 2013 ja taloussuunnitelmaan 2014-2015 käytettäväksi alle 65-vuotiaiden palveluasumispaikkojen  lisäämiseksi.

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Ei-äänet: 2
Lilli Autti, Yrjö Hakanen

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Puheenjohtajan totesi, että valtuutettu Astrid Thorsin ja valtuutettu Mika Ebelingin toivomusponsia ei ollut kannatettu, joten ne raukesivat.

Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi seuraavan äänestysjärjestyksen: Toivomusponsien hyväksymisestä äänestetään jokaisesta erikseen.

13 äänestys

Puheenjohtajan tekemä ja valtuuston hyväksymä äänestysesitys kuului seuraavasti: Ken hyväksyy valtuutettu Sirpa Puhakan ehdottaman ensimmäisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää hyväksyessään budjettiesityksen, että terveysasemien sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tarve selvitetään tavoitteena vahvistaa terveysasemien moniammatillista osaamista.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Tyhjä: 2
Mika Ebeling, Seppo Kanerva

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

14 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Sirpa Puhakan ehdottaman toisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää hyväksyessään budjettiesityksen, että vuoden 2014 talousarvion valmistelun yhteydessä valtuustolle tuotetaan Helsingin kaupungin konsernitaloudesta selvitys.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 15
Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Sirkku Ingervo, Minerva Krohn, Outi Ojala, Kati Peltola, Sirpa Puhakka, Pekka Saarnio, Tarja Tenkula, Tuomo Valokainen, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen

Ei-äänet: 24
Annika Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Juha Hakola, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Jessica Karhu, Heikki Karu, Terhi Koulumies, Jere Lahti, Hannele Luukkainen, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Jaana Pelkonen, Sanna Perkiö, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Sari Sarkomaa, Kaarin Taipale, Mirka Vainikka, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Antti Vuorela

Tyhjä: 43
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Jussi Halla-aho, Mari Holopainen, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Terhi Mäki, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Sara Paavolainen, Pia Pakarinen, Terhi Peltokorpi, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Laura Rissanen, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Antti Valpas, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

15 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Antti Valppaan ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus aloittaa neuvottelut muiden HSL-kuntien kanssa ilmaislippujen saamiseksi sotaveteraani-ikäluokille HSL-alueella.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 80
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Tyhjä: 2
Lilli Autti, Markku Vuorinen

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

16 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Laura Kolben ehdottaman ensimmäisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunki selvittää, voidaanko tekstiviestimuistutus ottaa käyttöön muistuttamaan myös terveyskeskuksen lääkäriajoista
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 82
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

17 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Laura Kolben ehdottaman toisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että selvitetään, miten Helsingin kaupunki voisi omalta osaltaan panostaa lähestymässä olevaan, Suomen valtiollisen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaan
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 12
Maija Anttila, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Jyrki Lohi, Sari Näre, Terhi Peltokorpi, Mari Puoskari, Astrid Thors, Tuomo Valokainen, Markku Vuorinen

Ei-äänet: 5
Zahra Abdulla, Sirpa Asko-Seljavaara, Kauko Koskinen, Minerva Krohn, Jan D Oker-Blom

Tyhjä: 65
Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Anu Korppi-Koskela, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Outi Ojala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

18 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman ensimmäisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että sosiaali- ja terveystoimen organisaatiouudistuksen yhteydessä selvitetään miten huolehditaan lähipalvelujen turvaamisesta ja otetaan huomioon hyvän hoivan ja hoidon edellyttämät henkilöstömitoitukset sekä tulevan vanhuspalvelulain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain ja sosiaalihuoltolain määräykset.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 8
Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Kati Peltola, Sirpa Puhakka, Tuomo Valokainen, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen

Ei-äänet: 10
Annika Andersson, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Minerva Krohn, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Kaarin Taipale, Mirka Vainikka, Ville Ylikahri

Tyhjä: 64
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Sara Paavolainen, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Sanna Perkiö, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

19 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman toisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että lastensuojelulain toteuttamiseksi selvitetään, miten vahvistetaan lapsiperheiden varhaisen tuen, ehkäisevän varhaisen puuttumisen ja korjaavan ja kuntouttavan lastensuojelun kokonaisuutta pääsääntöisesti kaupungin omana toimintana. Sosiaali- ja terveysvirastossa tulee selvittää, miten turvataan eri osastoihin sijoittuvien lastensuojelun toimijoiden katkeamaton palveluketju ja joustava yhteistyö.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 8
Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Riikka Henttonen, Sari Näre, Sara Paavolainen, Pekka Saarnio, Tarja Tenkula, Tuomo Valokainen

Ei-äänet: 7
Gunvor Brettschneider, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Minerva Krohn, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Ville Ylikahri

Tyhjä: 67
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Elina Moisio, Seija Muurinen, Outi Ojala, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

20 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman kolmannen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää, miten tonttivuokrien määräytymisperusteita voidaan muuttaa niin, että kohtuullistetaan vuokrien korotuksia.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 10
Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Yrjö Hakanen, Jussi Halla-aho, Riikka Henttonen, Harri Lindell, Pekka Saarnio, Antti Valpas, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen

Ei-äänet: 7
Annika Andersson, Kimmo Helistö, Jessica Karhu, Minerva Krohn, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Ville Ylikahri

Tyhjä: 65
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Eero Heinäluoma, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

21 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Yrjö Hakasen ehdottaman neljännen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää kaupungin oman tai pääkaupunkiseudun kuntien yhteisen rakennusliikkeen perustamisen erityisesti kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon ja peruskorjaustoiminnan edistämiseksi.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 17
Zahra Abdulla, Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Mika Ebeling, Yrjö Hakanen, Riikka Henttonen, Minerva Krohn, Sari Näre, Outi Ojala, Sara Paavolainen, Kati Peltola, Sirpa Puhakka, Pekka Saarnio, Ilkka Taipale, Tuomo Valokainen, Tea Vikstedt, Thomas Wallgren

Ei-äänet: 27
Annika Andersson, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Matti Enroth, Juha Hakola, Seppo Kanerva, Arja Karhuvaara, Heikki Karu, Terhi Koulumies, Pauli Leppä-aho, Hannele Luukkainen, Lasse Männistö, Jan D Oker-Blom, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Sanna Perkiö, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Kaarin Taipale, Astrid Thors, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Ville Ylikahri

Tyhjä: 38
Outi Alanko-Kahiluoto, Maija Anttila, Maria Björnberg-Enckell, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Sture Gadd, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Jessica Karhu, Emma Kari, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jere Lahti, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Terhi Mäki, Elina Moisio, Seija Muurinen, Osku Pajamäki, Terhi Peltokorpi, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Anni Sinnemäki, Tarja Tenkula, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

22 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Kauko Koskisen ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että rakennusten mm. päiväkoti- ja koulurakennusten hoitoon ja ylläpitoon kiinnitetään erityistä huomiota säännöllisin tarkastuksin ja tarjoamalla kiinteistönhoitajille riittävästi koulutusta.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 81
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Tyhjä: 1
Outi Ojala

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

23 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Sari Näreen ehdottaman ensimmäisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus vahvistaa kouluterveyslääkäriresursseja kiertävän neurologin vakanssilla.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 41
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Paavo Arhinmäki, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Yrjö Hakanen, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Emma Kari, Mari Kiviniemi, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Elina Moisio, Sari Näre, Sara Paavolainen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Pekka Saarnio, Anni Sinnemäki, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Ville Ylikahri

Tyhjä: 41
Annika Andersson, Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Harry Bogomoloff, Mika Ebeling, Matti Enroth, Sture Gadd, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Arja Karhuvaara, Heikki Karu, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Jere Lahti, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Seija Muurinen, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

24 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Sari Näreen ehdottaman toisen toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuus soveltaa varhaiskasvatus-, sosiaali- ja terveyspalveluissa SGEI -määrittelyä (services of general economic interest) hankittaessa palveluja tilanteissa, joissa ei synny todellista kilpailua.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 75
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Paavo Arhinmäki, Sirpa Asko-Seljavaara, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Matti Enroth, Sture Gadd, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Kimmo Helistö, Riikka Henttonen, Mari Holopainen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Seppo Kanerva, Jessica Karhu, Arja Karhuvaara, Emma Kari, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Anu Korppi-Koskela, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Tuuli Kousa, Minerva Krohn, Essi Kuikka, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Jyrki Lohi, Hannele Luukkainen, Terhi Mäki, Lasse Männistö, Elina Moisio, Seija Muurinen, Sari Näre, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sanna Perkiö, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Pekka Saarnio, Sari Sarkomaa, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Ulla-Marja Urho, Mirka Vainikka, Antti Valpas, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Markku Vuorinen, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Tyhjä: 7
Maija Anttila, Mika Ebeling, Laura Kolbe, Jere Lahti, Anni Sinnemäki, Riitta Snäll, Tuomo Valokainen

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

25 äänestys

Ken hyväksyy valtuutettu Arja Karhuvaaran ehdottaman toivomusponnen, äänestää jaa, ken sitä vastustaa äänestää ei.

JAA-ehdotus: Hyväksyessään kaupungin talousarvion vuodelle 2013, kaupunginvaltuusto edellyttää, että liikuntatoimi ja terveystoimi selvittävät mahdollisuuden lisätä ja tehostaa  yhteistyötään  ja yhteisiä asiakasryhmiä sairastuvuuden ennaltaehkäisyksi, siirtämiseksi ja kuntoutuksen tehostamiseksi.
EI-ehdotus: Vastustaa

Jaa-äänet: 37
Sirpa Asko-Seljavaara, Lilli Autti, Maria Björnberg-Enckell, Harry Bogomoloff, Mika Ebeling, Matti Enroth, Yrjö Hakanen, Juha Hakola, Kimmo Helistö, Mari Holopainen, Seppo Kanerva, Arja Karhuvaara, Heikki Karu, Mari Kiviniemi, Kauko Koskinen, Terhi Koulumies, Jere Lahti, Pauli Leppä-aho, Harri Lindell, Hannele Luukkainen, Lasse Männistö, Seija Muurinen, Sari Näre, Pia Pakarinen, Jaana Pelkonen, Sanna Perkiö, Tatu Rauhamäki, Risto Rautava, Laura Rissanen, Sari Sarkomaa, Riitta Snäll, Johanna Sydänmaa, Ilkka Taipale, Ulla-Marja Urho, Olli Valtonen, Jan Vapaavuori, Markku Vuorinen

Ei-äänet: 1
Minerva Krohn

Tyhjä: 44
Zahra Abdulla, Outi Alanko-Kahiluoto, Annika Andersson, Maija Anttila, Paavo Arhinmäki, Tuija Brax, Gunvor Brettschneider, Sture Gadd, Jussi Halla-aho, Eero Heinäluoma, Riikka Henttonen, Sirkku Ingervo, Jukka Järvinen, Jessica Karhu, Emma Kari, Laura Kolbe, Anu Korppi-Koskela, Tuuli Kousa, Essi Kuikka, Jyrki Lohi, Terhi Mäki, Elina Moisio, Outi Ojala, Jan D Oker-Blom, Sara Paavolainen, Osku Pajamäki, Terhi Peltokorpi, Kati Peltola, Sirpa Puhakka, Mari Puoskari, Tuomas Rantanen, Pekka Saarnio, Anni Sinnemäki, Kaarin Taipale, Tarja Tenkula, Astrid Thors, Mirka Vainikka, Tuomo Valokainen, Antti Valpas, Tea Vikstedt, Julia Virkkunen, Antti Vuorela, Thomas Wallgren, Ville Ylikahri

Poissa: 3
Arto Bryggare, Silvia Modig, Jarmo Nieminen

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Sirpa Puhakan ensimmäisen, valtuutettu Antti Valppaan, valtuutettu Laura Kolben ensimmäisen, valtuutettu Kauko Koskisen ja valtuutettu Sari Näreen toisen toivomusponnen.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tuula Saxholm, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36250

tuula.saxholm(a)hel.fi

Liitteet

1

Talousarvioehdotus 2013 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2013-2015 Khs.pdf

2

Khs vastaukset talousarvioaloitteisiin, Khs ehdotus.pdf

3

TAE13_muutokset_Khs _20121105.pdf

4

Kvstossa 14.11.2012 tehdyt ehdotukset - I Stge 14.11.2012 framställda förslag

5

Äänestyslistat

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättänee hyväksyä ehdotuksen talousarvioksi vuodeksi 2013 ja taloussuunnitelmaehdotuksen ohjeellisena vuosille 2013 - 2015.

Esittelijä

Kaupunginhallitus toteaa, että talousarvio vuodeksi 2013 ja taloussuunnitelma vuosiksi 2013 - 2015 sisältyy liitteeseen 1. Kaupunginhallituksessa 5.11.2012 tehdyt muutokset ilmenevät liitteestä 3. Vastaukset talousarvion yhteydessä käsiteltäviin valtuutettujen tekemiin talousarvioaloitteisiin sisältyvät liitteeseen 2.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tuula Saxholm, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36250

tuula.saxholm(a)hel.fi

Liitteet

1

Talousarvioehdotus 2013 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2013-2015 Khs.pdf

2

Khs vastaukset talousarvioaloitteisiin, Khs ehdotus.pdf

3

TAE13_muutokset_Khs _20121105.pdf

4

Kvstossa 14.11.2012 tehdyt ehdotukset - I Stge 14.11.2012 framställda förslag

Tiedoksi: Muutoksenhaku: Muutoksenhakukielto, valmistelu

Virastot ja liikelaitokset

Päätöshistoria

Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 § 371

Pöydälle 14.11.2012

HEL 2012-005014 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti panna asian pöydälle.

Käsittely

14.11.2012 Pöydälle

Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto päätti käsitellä tämän asian ennen esityslistan asioita nro 3 ja 4.

Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi seuraavan käsittelyjärjestyksen:

Asiassa käydään ensin keskustelu. Mahdolliset muutosehdotukset ja toivomusponsiehdotukset on tehtävä ja niitä on kannatettava keskustelun aikana. Kun keskustelu on julistettu päättyneeksi, pannaan asia pöydälle kaupunginvaltuuston seuraavaan kokoukseen äänestysten toimittamista varten.

Käsittelyjärjestys hyväksyttiin.

Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi ja ilmoitti, että asian käsittelyä jatketaan käsittelyjärjestyksen mukaisesti 28.11.2012.

Esittelijä

Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tuula Saxholm, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36250

tuula.saxholm(a)hel.fi

 

Kaupunginhallitus 05.11.2012 § 1195

HEL 2012-005014 T 02 02 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle ehdotuksen talousarvioksi vuodeksi 2013 ja taloussuunnitelmaehdotuksen ohjeellisena vuosille 2013 - 2015.

Käsittely

05.11.2012 Esittelijän muutetun ehdotuksen mukaan

Esittelijä päätti muuttaa ehdotustaan liitteen 3 mukaisesti.

29.10.2012 Pöydälle

08.10.2012 Pöydälle

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Tuula Saxholm, talousarviopäällikkö, puhelin: 310 36250

tuula.saxholm(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566