Helsingin kaupunki

Esityslista

19/2022

1 (2)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Asia/19

 

16.5.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveyslautakunta 26.04.2022 § 87

HEL 2021-014081 T 00 00 03

Lausunto

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon valtuutettu Silja Borgarsdóttir Sandelinin toivomusponnesta koskien kätilöiden työympäristön ja työsuhteiden parantamista:

"Toivomusponnessa edellytetään selvitettävän mahdollisuutta, miten sosiaali- ja terveyslautakunta voi käytännössä seurata HUSin kätilöiden työympäristön ja työsuhteiden parantamiseksi korjaavien toimenpiteiden etenemistä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta toteaa, että aloitteessa esille nostettu kätilöiden työskentely tapahtuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) sairaaloissa, ja muun muassa henkilöstön työympäristön ja työsuhteiden parantamiseen liittyvät korjaavat toimenpiteet ovat kätilöiden osalta työnantajan eli HUSin vastuulla.

Asiaa on käsitelty Helsingin kaupungin ja HUSin terveyssuunnittelukokouksessa 15.12.2021, jossa HUSin edustajat kertoivat valmistelevansa kehittämistoimenpiteitä.

Kun HUS seuraa toimenpiteiden vaikuttavuutta, sosiaali- ja terveystoimiala toimittaa HUSista saadut tilannearviot tiedoksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

Terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi

Työympäristöllä ja työskentelyolosuhteilla on merkittävä vaikutus työntekijöiden työhyvinvointiin ja terveyteen. Hyvinvoiva henkilöstö tuottaa asiakaslähtöisiä ja laadukkaita palveluja.”

Käsittely

26.04.2022 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Asiassa tehtiin seuraava vastaehdotus:

Vastaehdotus 1:
jäsen Eva Biaudet: Ehdotan että sana "voi" poistetaan lauseesta ”Kun HUS seuraa toimenpiteiden vaikuttavuutta, sosiaali- ja terveystoimiala voi toimittaa HUSista saadut tilannearviot tiedoksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle.”

Kannattaja: jäsen Kati Juva

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi vastaehdotuksen yksimielisesti ilman äänestystä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi asiasta hyväksytyn vastaehdotuksen osalta esittelijän ehdotuksesta poikkeavan lausunnon.

Esittelijä

vs. sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Leena Turpeinen

Lisätiedot

Annamari Rinne, työnantajapolitiikan päällikkö, puhelin: 310 24044

annamari.rinne(a)hel.fi