Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

44/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Asia/15

 

11.12.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 1120

Valtuutettu Jape Lovénin toivomusponsi Vuosaarenlahden venesataman tankkausaseman sijainnista  ja kunnallistekniikasta

HEL 2017-001998 T 00 00 03

Päätös

Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedoksi selvityksen kaupunginvaltuuston 15.2.2017 hyväksymän toivomusponnen (Jape Lovén) johdosta tehdyistä toimenpiteistä ja toimittaa selvityksen ponnen ehdottajalle sekä tiedoksi muille valtuutetuille.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Hilkka Tapiolinna, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36185

hilkka.tapiolinna(a)hel.fi

Liitteet

1

Loven Jape, toivomusponsi, Kvsto 15.2.2017 asia 21

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Ponnen ehdottaja

Esitysteksti

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Käsitellessään 15.2.2017 valtuutettu Jape Lovénin aloitetta Vuosaarenlahden venesataman kehittämisestä junioritoiminta huomioiden kaupunginvaltuusto hyväksyi samalla seuraavan toivomusponnen:

"Kaupunginvaltuusto vaatii toimijoiden kanssa yhteistyössä selvitettäväksi seuraavat yksityiskohdat nykyisen yleissuunnitelman toteuttamisen yhteydessä: tankkausaseman sijainti ja kunnallistekniikka myös venelaiturin päässä olevalle tontille/tonteille." (Jape Lovén)

Hallintosäännön 30 luvun 14 §:n mukaan Khn on toimitettava ponnen ehdottajalle kirjallinen selvitys toivomusponnen johdosta tehdyistä toimenpiteistä viimeistään vuoden kuluttua ponnen hyväksymisestä. Selvitys on toimitettava erikseen tiedoksi muille valtuutetuille.

Toivomusponnen johdosta on saatu kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan ja kaupunkiympäristölautakunnan lausunnot.

Kaupunginhallitus viittaa saatuihin lausuntoihin ja toteaa, että Vuosaarenlahden venesataman yleissuunnitelma on toteutettu liikuntaviraston ja kaupunkisuunnitteluviraston yhteistyönä. Suunnitelman laatimisen yhteydessä on kuultu kaikkia alueen toimijoita. Asemakaavassa alue on venesatama-aluetta, jossa alueelle on merkitty rakennusoikeuksia. Alueella ei ole erillisiä tontteja.

Asemakaavan mukaan laiturin pää on venesatama-alueen (LV) aallonmurtajalle ja polttoaineen jakeluasemalle tarkoitettua aluetta, ja alueelle on osoitettu kaksi erillistä rakennusalaa sekä paikka veneluiskalle. Alueen täyttöä ei ole vielä suoritettu loppuun.  Mikäli alueen toteutuksessa poiketaan merkittävästi alueen asemakaavasta, tulee asiasta neuvotella kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoituksen kanssa mahdollisen poikkeamisluvan edellytysten osalta.

Venesatamaa rakennetaan vaiheittain nykyisen vuonna 2009 vahvistetun asemakaavan muutoksen sekä sitä edeltäneen asemakaavan ja yleissuunnitelmien mukaisesti käytettävissä olevien  määrärahojen puitteissa. Alueen yleissuunnitelma on päivitetty vuosina 2013 ja 2016. Tarkoitus on leventää ja pidentää aallonmurtajaa sekä laajentaa aallonmurtajan kärkeä.

Huomiota on kiinnitettävä siihen, että kaikkia osapuolia kohdellaan tasapuolisesti. Kaupunginvaltuuston hyväksymän toivomusponnen mukaisesti tankkausaseman sijaintipaikka sekä kunnallistekniikan mahdollinen rakentaminen aallonmurtajan päähän selvitetään yhteistyössä alueella toimivien tahojen kanssa siinä vaiheessa, kun niiden sijoittaminen ja rakentaminen tulee ajankohtaiseksi.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Hilkka Tapiolinna, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36185

hilkka.tapiolinna(a)hel.fi

Liitteet

1

Loven Jape, toivomusponsi, Kvsto 15.2.2017 asia 21

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Ponnen ehdottaja

Esitysteksti

Päätöshistoria

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 31.10.2017 § 67

HEL 2017-001998 T 00 00 03

Lausunto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta antoi asiasta seuraavan lausunnon:

Vuosaarenlahden venesataman yleissuunnitelma on toteutettu liikuntaviraston ja kaupunkisuunnitteluviraston yhteistyönä. Suunnitelman laatimisen yhteydessä on kuultu kaikkia alueen toimijoita. Asemakaavassa alue on venesatama-aluetta, jossa alueelle on merkitty rakennusoikeuksia, alueella ei ole erillisiä tontteja.

Asemakaavan mukaan laiturin pää on venesatama-alueen (LV) aallonmurtajalle ja jakeluasemalle tarkoitettua aluetta. Kaupunkiympäristölautakuntakunta lausui asiasta 24.10.2017. Lausunnossa muistutettiin, että mikäli alueen toteutuksessa poiketaan merkittävästi alueen asemakaavasta, tulee asiasta neuvotella Kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoituksen kanssa.

Venesatamaa rakennetaan vaiheittain käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa jonka yhteydessä tulee huomioida, että kaikkia osapuolia kohdellaan tasapuolisesti. Kaupunginvaltuuston hyväksymän toivomusponnen mukaisesti tankkausaseman sijaintipaikka sekä kunnallistekniikan mahdollinen rakentaminen aallonmurtajan päähän selvitetään yhteistyössä alueella toimivien tahojen kanssa siinä vaiheessa, kun niiden sijoittaminen ja rakentaminen tulee ajankohtaiseksi.

Esittelijä

liikuntajohtaja

Tarja Loikkanen-Jormakka

Lisätiedot

Ari Maunula, yksikön päällikkö, puhelin: 310 87809

ari.maunula(a)hel.fi

Stefan Fröberg, ulkoilupalvelupäällikkö, puhelin: 310 87901

stefan.froberg(a)hel.fi

 

Kaupunkiympäristölautakunta 24.10.2017 § 159

HEL 2017-001998 T 00 00 03

Hankenumero 5264_123

Lausunto

Kaupunkiympäristölautakunta antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon:

Vuosaarenlahden venesataman vuonna 2016 päivitetyn yleissuunnitelman toteutussuunnittelu sekä toimijoiden vuokrasopimuksiin ja rakennuslupiin liittyvät neuvottelut ovat aluetta kaupungin sisäisen vuokrauksen kautta hallinnoivan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vastuulla.

Alueen voimassa olevassa asemakaavassa venesataman laiturin pää on venesatama-alueen (LV) aallonmurtajalle ja polttoaineen jakeluasemalle tarkoitettua aluetta, ja alueelle on osoitettu kaksi erillistä rakennusalaa sekä paikka veneluiskalle. Alueen täyttöä ei ole vielä suoritettu loppuun. Mikäli alueen toteutuksessa on tarpeen merkittävästi poiketa asemakaavasta, tulee asiasta neuvotella kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden asemakaavoituksen kanssa mahdollisen poikkeamisluvan edellytysten osalta.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Kaisa Karilas, arkkitehti, puhelin: 310 37315

kaisa.karilas(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566