Helsingin kaupunki

Esityslista

14/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kaj/5

 

10.4.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Kaupunginkanslia Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja 01.04.2017 § 25

HEL 2016-010491 T 10 07 00

Päätös

Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja päätti antaa seuraavan vastauksen kunnan asukkaan aloitteeseen, jossa esitetään Vartiosaaren asuntotuotantohankkeen estämistä:

********** on tehnyt aloitteen, jonka on allekirjoittanut 48 henkilöä. Aloitteessa esitetään Vartiosaaren säilyttämistä nykyisen kaltaisena siten, että uusi, vakituiseen asumiseen tarkoitettu rakentaminen estetään. Olemassa olevien rakennusten ja tonttien huolto ja kunnostustöitä esitetään tuettaviksi. Aloitteessa esitetään myös Laajasalon länsirannan, entisen öljysataman, rakentamisen laajentamista.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vartiosaaren osayleiskaavan 26.10.2016 (273 §). Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavan toivomusponnen: Hyväksyessään Vartiosaaren osayleiskaavan valtuusto edellyttää, että Vartiosaaren itäosassa sijaitsevat kalliot pyritään säilyttämään mahdollisimman luonnontilaisina.

Kaupunginvaltuuston päätöksestä on tehty 11 valitusta Helsingin hallinto-oikeudelle. Helsingin kaupunginhallituksen johtosäännön 8 §:n 2 momentin 5 kohdan mukaan kaupunginhallitus antaa selityksen kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo voivansa yhtyä kaupunginvaltuuston päätöksen lopputulokseen. Helsingin hallinto-oikeus on pyytänyt lausuntoa maaliskuun loppuun mennessä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vartiosaaren osayleiskaavan ja siihen liittyvän asuntorakentamisen, mutta sen toteutuminen riippuu Helsingin hallinto-oikeuden tulevasta päätöksestä.

Lisätiedot

Anna Villeneuve, hallintoasiantuntija, puhelin: 310 36045

anna.villeneuve(a)hel.fi