Helsingin kaupunki

Esityslista

14/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Ryj/1

 

10.4.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) 16.03.2017 § 45

HEL 2016-013898 T 00 00 03

Lausunto

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon:

Helsingin kaupunki valvoo Länsimetro Oy:n rahankäyttöä sekä länsimetron rakentamista Länsimetro Oy:n hallituksessa olevien edustajiensa kautta. Länsimetro Oy on teettänyt toiminnastaan, ml. rahankäyttö ja rakentaminen, ulkopuolisen selvityksen, jota Länsimetro Oy:n hallitus käsittelee alkuvuonna 2017 ja jonka mahdollisesta laajemmasta jakelusta samassa yhteydessä sovitaan.

HKL omalta osaltaan yhteistyössä kaupunginkanslian kanssa on mm. HKL:n ja Länsimetro Oy:n välisten palvelusopimusten puitteissa tehnyt yhteistyötä Länsimetro Oy:n kanssa niissä länsimetron toteuttamiseen liittyvissä tehtävissä, joissa HKL:n palveluita on tarvittu. Tämä yhteistyö tapahtuu keskinäisten sopimusten mukaisessa järjestyksessä ja sovitun hinnoittelun puitteissa.

HKL tulee jatkossa operoimaan länsimetroa ja vastaamaan metroasemien ja radan ylläpidosta toisaalta HSL:n ja toisaalta Länsimetro Oy:n kanssa tehtyjen sopimusjärjestelyjen mukaisesti. Kaikki nämä sopimusjärjestelyt ovat julkisia Helsingin kaupungin normaalien käytäntöjen mukaisesti.

HKL valmistautuu sopimusten puitteissa länsimetron käynnistymiseen ja tekee käynnistymisen osalta tiivistä yhteistyötä Länsimetro Oy:n kanssa.

Esittelijä

hallintojohtaja

Yrjö Judström

Lisätiedot

Yrjö Judström, hallintojohtaja, puhelin: 310 34986

yrjo.judstrom(a)hel.fi