Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

37/2015

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Sj/1

 

26.10.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 1015

Osastopäällikköjen ottaminen nuorisoasiainkeskuksen kolmen nuorisotyön osaston osastopäälliköiden virkoihin

HEL 2015-007948 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti ottaa nuorisoasiainkeskuksen läntisen, pohjoisen ja itäisen osaston osastopäälliköiden virkoihin 1.1.2016 lukien 5 602 euron suuruisen kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin

teologian maisteri Mikko Vatkan osastopäälliköksi läntisen nuorisotyön osastolle,

valtiotieteen maisteri Heidi Hållmanin osastopäälliköksi pohjoisen nuorisotyön osastolle ja

sosionomi (YAK) Katri Kairimon osastopäälliköksi itäisen nuorisotyön osastolle.

Samalla kaupunginhallitus päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa, eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös tällaisen henkilön osalta ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Käsittely

Esteelliset: Mirka Vainikka

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Osastopäälliköt_lehti-ilmoitukset.pdf

2

Yhteenveto paikkaa hakeneista (nuorisotyön osastopäällikkö) 10.9.2015

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otetut

Esitysteksti

Virkaa hakeneet

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallitus päätti 22.6.2015 perustaa nuorisotoimen 1.1.2016 voimaan tulevan johtosäännön mukaiset läntisen, pohjoisen ja itäisen nuorisotyön osastojen osastopäällikköjen virat viran. Kaikki virat perustettiin 1.1.2016 lukien ja 5 602 euron suuruisen kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. Samalla kaupunginhallitus kehotti nuorisoasiainkeskusta julistamaan nämä virat haettavaksi uuden johtosäännön mukaisin kelpoisuusehdoin ja edellä mainituin palkkaeduin.

Hakuprosessi

Hakuilmoitukset julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 2.8.2015ja 20.8.2015  sekä, ensimmäisessä ilmoituksessa olleen teknisen virheen vuoksi, uudestaan  Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja Metro -lehdessä 27.8.2015. Lehti-ilmoitusten lisäksi hakuilmoitus oli esille helsinkirekryssä ja TE-palveluiden avoimissa paikoissa ajalla 2.8.2015 - 10.9.2015.  Hakuaika päättyi 10.9.2015 klo 16.00.

Nuorisotyön osastojen osastopäällikön virkojen kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Virkojen kielitaitosäännön perusteella osastopäälliköltä vaaditaan suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Hakuilmoituksissa todettiin lisäksi, että eduksi katsotaan nuorisotyön tuntemus sekä kokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta. Ilmoituksessa todettiin edelleen, että hakijoissa arvostetaan vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, myönteistä ihmiskuvaa sekä kokemusta moniarvoisista työympäristöistä. Englannin kielen taito katsotaan myös eduksi.

Hakuajan kuluessa nuorisotyön osastopäällikköjen virkoja haki 187 henkilöä. Vaadittu ylempi korkeakoulututkinto oli 164 hakijalla. Virkojen haku toteutettiin yhdellä haulla. Hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun kutsuttiin 14 henkilöä. Kaikki haastatteluun kutsutut täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Hakijoiden työkokemuksen ja haastattelujen perusteella henkilöstöarviointiin lähetettiin kuusi hakijaa. Arvioinnit suoritettiin Personnel Groupissa  21. - 25.9.2015.

Osastopäällikön viran hakijoiden haastattelut suorittivat nuorisolautakunnan jäsenet Timo Kontio (2. 3. 15. ja 17.9.), Annina Pikkumäki (3.9.), Benjamin Ellenberg (2.-3.9.), Helena Kantola (2. 3. 15. ja 17.9.), Sanna Lehtinen (2. - 3.9.), Fatbarde Hetemaj (2. ja 15.9.), Olli Isoaho (17.9.), Hannu Tuominen (17.9.)  ja nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio, rekrytointipäällikkö Riitta Hellman ja kaupunginsihteeri Leena Mickwitz.

Kokouksessaan 6.10.2015 nuorisolautakunta päätti valittavia osastopäällikköjä koskevasta lausunnostaan. Lausunto on kokonaisuudessaan päätöshistoriassa. Siinä on vertailtu kärkiehdokkaita heidän hakijoista työkokemuksen, haastattelujen, henkilöarvioinnin ja heidän nimeämiensä suosittelijoiden antamien arviointien perusteella. Lausunnossa on otettu huomioon osastoille kohdistetut erillisvastuut ja hakijoiden ansioita on punnittu myös näiden erillisvastuiden näkökulmasta. Lautakunta on lausunnossaan päätynyt ehdottamaan hakijoita Heidi Hållman, Katri Kairimo ja Mikko Vatka valittavaksi osastopäälliköiden virkoihin.

Nuorisoasiainkeskuksen 1.1.2016 voimaan tulevan johtosäännön 12 §:n mukaan kaupunginhallitus ottaa osastopäälliköt nuorisolautakunnan annettua hakijoista lausuntonsa.

Esittelijä toteaa, että lautakunnan lausunnossa on hakijoiden vertailun ohella kuvattu niitä haasteita, joita uusi organisaatio tulee asettamaan osastopäälliköiden työlle. Lausunnossa todetaan mm., että osastopäälliköiden valinnassa on haettu ryhmää, joka täydentää toisiaan kokemukseltaan ja kykyrakenteeltaan. Koska organisaatio on muutosvaiheessa, on hakijoita arvioitaessa painotettu mm. kyvykkyyttä valmentavaan henkilöstöjohtamiseen, operationaaliseen johtamisen kokemukseen ja selkeään viestintään. Hakijoiden ansioita on myös vertailtu suhteessa Helsingin kaupungin arvoihin ja nuorisolautakunnan määrittämään nuorisoasiainkeskuksen tehtävään. Lisäksi heidän työkokemustaan ja ansioita on punnittu suhteessa nuorisotyön osastoille osoitettuihin erityisvastuisiin, joista nuorisolautakunta päätti kokouksessaan 10.9.2015.

Hakija Vatkan osalta lausunnossa on todettu perusteina mm., että hänen valintaansa puoltaa hänen aiempi työkokemuksensa nuorisoasiainkeskuksen osastopäällikkönä. Vatkalla on laaja-alaista kokemusta yhteistyöstä muiden hallintokuntien kanssa, viraston toimipaikkojen tuntemus sekä muita hakijoita laajempi kokonaisuus kiinteistöhankkeiden valmistelusta, mitä osaamista virastossa tullaan tarvitsemaan. Hakijan tausta antaa hänelle hyvät edellytykset levittää kulttuurista nuorisotyötä ja suunnitella yhteistyötä kulttuurilaitosten kanssa. Hakijalla on myös kokemusta ruotsinkielisestä nuorisotyöstä vastaamisesta.

Hakija Hållmanin valitsemista on perusteltu lausunnossa Hållmanin pitkällä ja monialaisella kokemuksella sosiaalityöstä ja päihdetyöstä. Hållmanin ammatillinen osaamisen tarjoaa hänelle hyvät edellytykset onnistua kohdennetussa nuorisotyössä ja nuorten ehkäisevän päihdetyön kehittämisessä. Hakijalla on muita laajempi kokemus siitä, miten hyvinvoinnin parantumista tukevat ratkaisut rakennetaan ihmisten vahvuuksille. Lisäksi perusteluissa viitataan hakijan suorittamaan eMBA- tutkintoon, kokemukseen useaan toimipisteeseen jakautuneen toiminnan johtamisesta sekä haastattelussa ilmitulleisiin seikkoihin.

Hakija Kairimon valintaa taas puoltaa lausunnon mukaan erityisesti se, että hän on onnistuneesti kehittänyt viraston merkittävintä strategista uudistusta, eli osallistuvaa budjetointia. Pilottihanke todisti hakijan kyvystä rohkaista henkilökuntaa muutokseen. Hakija on myös kehittänyt jo vakiintuneen työmallin vähemmistötyöhön. Hakija on toiminut pitkään esimiehenä sosioekonomisesti haastavilla alueilla, mikä antaa hänelle hyvät valmiudet tällaisten alueiden palveluiden johtamiseen. Lausunnossa todetaan perusteluina vielä mm., että hakija on oikeudenmukainen, kehittämishaluinen ja selkeä henkilöstöjohtaja.

Esittelijä viittaa lautakunnan lausuntoon ja edellä oleviin perusteluihin, ja katsoo, että hakijoista Mikko Vatkalla on parhaat edellytykset läntisen nuorisotyön, Heidi Hållmanilla pohjoisen nuorisotyön ja Katri Kairimolla itäisen nuorisotyön osaston osastopäällikön viran hoitamiseen. Tehdyt henkilöarvioinnit puoltavat heidän valintaansa.

Kaikki asiakirjat ovat nähtävillä kaupunginhallituksen kokouksessa ja sitä ennen lisätietojen antajaksi merkityllä kaupunginsihteerillä.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Osastopäälliköt_lehti-ilmoitukset.pdf

2

Yhteenveto paikkaa hakeneista (nuorisotyön osastopäällikkö) 10.9.2015

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otetut

Esitysteksti

Virkaa hakeneet

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Nuorisoasiainkeskus

Päätöshistoria

Nuorisolautakunta 06.10.2015 § 94

HEL 2015-007948 T 01 01 01 01

Esitys

Nuorisolautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että nuorisoasiainkeskuksen nuorisotyön osastojen kolmeen osastopäällikön virkaan valitaan 1.1.2016 lukien 5 602 euron suuruisen kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin seuraavat henkilöt:

- Läntinen nuorisotyön osasto: teologian maisteri Mikko Vatka

- Pohjoinen nuorisotyön osasto: valtiotieteen maisteri Heidi Hållman

- Itäinen nuorisotyön osasto: sosionomi (YAK) Katri Kairimo

Kaupunginhallitus päätti 22.6.2015 perustaa nuorisotoimen 1.1.2016 voimaan tulevan johtosäännön mukaiset läntisen, pohjoisen ja itäisen nuorisotyön osastojen osastopäällikköjen virat sekä kehittämisosaston osastopäällikön viran. Kaikki virat perustetaan 1.1.2016 lukien ja 5 602 euron suuruisen kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. Samalla kaupunginhallitus kehotti nuorisoasiainkeskusta julistamaan nämä virat haettavaksi uuden johtosäännön mukaisin kelpoisuusehdoin ja edellä mainituin palkkaeduin.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Virkojen kielitaitosäännön perusteella osastopäälliköltä vaaditaan suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Hakuprosessi

Hakuilmoitukset julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 2.8.2015, 20.8.2015  sekä Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja Metro -lehdessä 27.8.2015. Lehti-ilmoitusten lisäksi hakuilmoitus oli esille helsinkirekryssä ja TE-palveluiden avoimissa paikoissa ajalla 2.8.2015 - 10.9.2015. Tämän lisäksi hausta levitettiin tietoa erillisellä verkkosivustolla sekä nuorisotoimenjohtajan tekemällä videolla, jota jaettiin paljon sosiaalisessa mediassa. Hakuaika päättyi 10.9.2015 klo 16.00.

Hakuajan kuluessa nuorisotyön osastopäällikköjen virkoja haki 187 henkilöä. Vaadittu ylempi korkeakoulututkinto oli 164 hakijalla. Virkojen haku toteutettiin yhdellä haulla. Hakemusten perusteella henkilökohtaiseen haastatteluun kutsuttiin 14 henkilöä. Kaikki haastatteluun kutsutut täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Hakijoiden työkokemuksen ja haastattelujen perusteella henkilöstöarviointiin lähetettiin kuusi hakijaa. Arvioinnit suoritettiin Personnel Groupissa  21. - 25.9.2015.

Hakijan eduksi katsottiin nuorisotyön tuntemus sekä kokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta.

Osastopäällikön viran hakijoiden haastattelut suorittivat nuorisolautakunnan jäsenet Timo Kontio (2. 3. 15. ja 17.9.), Annina Pikkumäki (3.9.), Benjamin Ellenberg (2.-3.9.), Helena Kantola (2. 3. 15. ja 17.9.), Sanna Lehtinen (2. - 3.9.), Fatbarde Hetemaj (2. ja 15.9.), Olli Isoaho (17.9.), Hannu Tuominen (17.9.)  ja nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio, rekrytointipäällikkö Riitta Hellman ja kaupunginsihteeri Leena Mickwitz.

Hakijoiden vertailu

Hakija Heidi Hållman on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1994 pääaineena sosiologia ja sivuaineena sosiaalipolitiikka ja sosiaalityö. Hakija on suorittanut Helsingin kaupungin Aalto-yliopiston eMBA -–tutkinnon vuosina 2012 – 2014 ja keskijohdon valmennuksen vuonna 2002.

Hakija toimii sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkönä Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa. Hakija on lisäksi toiminut vs. johtajana sosiaalialan kehittämissäätiö Soccassa. Nykyisessä tehtävässään hakijalla on vastuullaan asumisneuvonnan, talous- ja velkaneuvonnan ja aluetyön kaltaisia koko kaupungin laajuisia sosiaalipalveluita.

Hakijan erityisenä vahvuutena on laaja-alainen sosiaalialan kokemus, muutosjohtamisen osaaminen sekä hakijoista kaikkein vastuullisin johtamiskokemus. Hakijan työkokemus osoittaa ymmärrystä yhteiskunnan heikoimpien tarpeista.

Hakija Katri Kairimo on suorittanut sosionomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Laurean ammattikorkeakoulussa vuonna 2014 pääaineena sosiaalialan käytäntöjen kansalais- ja aluelähtöinen kehittäminen. Hakija on lisäksi suorittanut Romanikulttuurin ohjaajan ammattitutkinnon vuonna 2015, keskijohdon valmennuksen vuonna 2015 ja johtamisen ammattitutkinnon vuonna 2011.

Hakija on toiminut vuodesta 2003 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen alueellisten palvelujen osaston Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön toiminnanjohtajana, vastuullaan alueen nuorisotyö. Hakija on toiminut esimiestehtävissä nuorisoasiainkeskuksessa vuodesta 1997. Aiemmin hakija on toiminut nuorisotalon johtajana ja nuoriso-ohjaajana. Hakija vastasi nuorten ehkäisevän päihdetyön Klaari Helsinki-toimintayksikön esimiestyöstä ja integraatiosta nuorisoasiainkeskukseen vuosina 2012-2014.

Hakijan erityisenä vahvuutena on kokemus muutosjohtamisesta, nuorisotyön syvällinen kokemus sen kaikilta tasoilta sekä yhdenvertaisuustyön kehittämiskokemus.

Hakija MP ********** on suorittanut yhteisöpedagogin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Humanistisessa ammattikorkeakoulun järjestö- ja nuorisotyön koulutusohjelmassa vuonna 2009. Hakija on lisäksi suorittanut yhteisöpedagogin tutkinnon samassa oppilaitoksessa sekä nuorisotoiminnan ohjaajan opistotasoisen tutkinnon. Hakija on suorittanut Helsingin kaupungin hyvän esimiehen ABC-tutkinnon vuonna 2012 ja keskijohdon valmennuksen vuonna 2010 sekä esimiesvalmennuksen vuonna 2006.

Hakija on toiminut vuodesta 2007 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kohdennetun nuorisotyön toimiston toimistopäällikkönä, vastuullaan sosiaalinen vahvistaminen eli syrjäytymistä ehkäisevä ryhmiä ja yksilöitä tukeva ja vahvistava nuorisotyö sekä liikenne- ja seikkailukasvatus. Aiemmin hakija on toiminut toiminnanjohtajana ja nuoriso-ohjaajana kohdennetun nuorisotyön Itäluotsissa sekä nuoriso-ohjaajana Kontulassa.

Hakijan erityisenä vahvuutena on kohdennetun nuorisotyön syvällinen tuntemus sekä kokemus toiminnasta esimiesten esimiehenä. Nykyisessä tehtävässään hakija on rakentanut yhteistyöverkostoja muiden hallintokuntien kanssa.

Hakija IS ********** on suorittanut kasvatustieteellisen ja opettajankoulutuksen tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1992 pääaineena kasvatustiede ja tekstiilioppi. Hakija on myös suorittanut Helsingin kaupungin esimiesvalmennuksen vuonna 2006 ja Humakin esimiesvalmennuksen vuonna 2008.

Hakija on toiminut vuodesta 2008 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen alueellisten palvelujen osaston itäisen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtajana, vastuullaan itäisen alueen nuorisotyö. Aiemmin hakija on toiminut toiminnanjohtajana ja nuoriso-ohjaajana nuorisoasiainkeskuksen eri yksiköissä.

Hakijan erityisenä vahvuutena on nuorisotyön eri muotojen laaja tuntemus sekä kokemus yhdenvertaisuustyöstä. Hakijan vahvuudeksi voidaan myös laskea järjestöyhteistyön osaaminen.

Hakija J-PS ********** on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2013 pääaineena yhteiskuntapolitiikka ja sivuaineina sosiaalipsykologia ja sosiaalityö ja sosiaalikasvattajan opistotasoinen tutkinto vuonna 1994 Oulun sosiaalialan oppilaitokselta. Hän on myös suorittanut nykyisen työnantajan esimiesvalmennuksen vuonna 2015 ja Tampereen Business Campuksen palvelujohtamisen koulutuksen vuonna 2012.

Hakija on toiminut vuodesta 2007 yksikön johtajana yleishyödyllisessä säätiössä. Hänen tehtäviinsä kuuluu operatiiviseen johtamisvastuuseen liittyvät tehtävät moniammatillisessa lastensuojelun asiantuntijaorganisaatiossa. Hän on myös toiminut erilaisissa tehtävissä yksikön johtajana, projektipäällikkönä, erityisasiantuntijana ja päivystysyksikön esimiehenä samassa säätiössä.

Hakijan erityisenä vahvuutena on lastensuojelutyön ja päihdetyön tuntemus sekä johtamiskokemus. Hakijan työhistoria osoittaa myös osaamista digitaalisen palveluiden kehittämisestä.

Hakija Mikko Vatka on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1997 pääaineena sosiaalietiikka ja sivuaineina kasvatustiede ja opettajan pedagogiset opinnot. Parhaillaan hakija suorittaa Helsingin kaupungin Aalto-yliopiston eMBA –tutkintoa.

Nykyisessä tehtävässään hakija on toiminut Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen alueellisten palvelujen osastopäällikkönä vuodesta 2013. Hänen vastuullaan on Suomen suurin kunnallinen nuorisotaloverkosto.

Aikaisemmin hakija on toiminut Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön koulutuspäällikkönä ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kansalaistoiminnan ja nuorisotyön lehtorina ja vastaavana lehtorina sekä Helsingin kaupungin itäisen nuorisokeskuksen nuorisosihteerinä.

Hakijan erityisenä vahvuutena on todistettu kokemus osastopäällikön tehtävien tuloksekkaasta toteuttamisesta kahden vuoden ajalta sekä nuorisotyön monipuolinen tuntemus.

Perustelut esitettäville henkilöille

Uudessa nuorisoasiainkeskuksen organisaatiossa osastopäälliköiden yhteistyö on onnistumisen edellytys. Osastopäälliköille määritellyt kehittämisvastuut edellyttävät oman osaston johtamisen lisäksi kykyä yhteistyön rakentamiseen ulkopuolisten kumppaneiden kanssa sekä kykyä luovaan ongelmanratkaisuun. Liian tiukka omista toimivaltuuksista kiinni pitäminen pysäyttää henkilöstön toivoman ja nuorisotyön edellyttämän rohkean kokeilun yli yksikkö- ja osastorajojen.

Osastopäälliköiden valinnassa on haettu ryhmää, joka täydentää toisiaan kokemukseltaan ja kykyrakenteeltaan. Viraston muutosvaiheen vuoksi esityksessä on painotettu kyvykkyyttä valmentavaan henkilöstöjohtamiseen, operationaalisen johtamisen kokemukseen ja selkeään viestintään. Tunneälyn merkitys korostuu nuorisotyössä, myös ylimmällä johtamisen tasolla.

Hakijoita arvioitaessa on verrattu työkokemusta ja esitettyjä näkemyksiä Helsingin kaupungin arvoihin ja nuorisolautakunnan 18.12.2014 valitsemaan nuorisoasiainkeskuksen uudelleenmääriteltyyn tehtävään. Esityksessä on kiinnitetty huomiota erityisesti kokemukseen ja näkemykseen sosio-ekonomisesta eriarvoisuudesta sekä monikulttuurisuudesta.

Nuorisoasiainkeskuksen suunnantarkistuksessa onnistuminen edellyttää johtamismallia, jossa osastopäälliköt antavat tilaa alaisilleen kehittää, ideoida ja onnistua. Nuorisotyön osaston osastopäällikön tehtävänä on asettaa raamit ja tavoitteet, mutta etsiä ratkaisut valmentavalla johtamistyylillä alaistensa kanssa. Osastopäälliköiden merkittävänä tehtävänä on varmistaa, että tehdyt kokeilut arvioidaan ja niistä otetaan opiksi. Kaikilla esitetyillä on näiden ominaisuuksien lisäksi todistetusti kyky hyviin työn tuloksiin ja uudenlaisten työmuotojen kokeiluun.

Edellä kuvattuja ominaisuuksia on kartoitettu työkokemuksen ja hakemuksen lisäksi haastattelulla, kuulemalla hakijoiden nimeämiä suosittelijoita sekä henkilöarvioinnilla. Näiden tuloksena on muodostettu kokonaiskuva hakijoista ja päädytty esitettyihin henkilöihin.

Vatkan valintaa läntisen nuorisotyön osaston osastopäälliköksi puoltaa hakijoista ainoana nuorisoasiainkeskuksen osastopäällikön tehtävän hoitaminen. Hakijalla on laaja-alaista kokemusta yhteistyöstä muiden hallintokuntien kanssa, viraston toimipaikkaverkon tuntemus sekä muita hakijoita laajempi kokemus kiinteistöhankkeiden valmistelusta. Läntisellä osastolla tehdään lähivuosina merkittäviä päätöksiä hallintokuntien yhteistiloista sekä muista kiinteistöhankkeista, joissa taloudellinen osaaminen, yhteistyöneuvottelut ja riskinhallinta ovat keskeisiä. Hakijan tausta antaa hyvät edellytykset hakea keinoja levittää kulttuurista nuorisotyötä nykyistä laajemmin Helsingin lähiöihin sekä yhteistyörakenteiden suunnitteluun Helsingin keskustan kulttuurilaitosten kanssa. Hakijalla on myös nykyisen tehtävänsä kautta kokemus ruotsinkielisestä nuorisotyöstä vastaamisesta. Aluetyön työmallin määräaikaisen suunnittelijan sijoittaminen läntiselle osastolle tukee hakijan valintaa tämän osaston osastopäälliköksi.

Kairimon valintaa itäisen nuorisotyön yksikön osastopäälliköksi puoltaa muista hakijoista erottuvana tekijänä onnistunut kehittämiskokemus viraston merkittävimmän strategisen uudistuksen eli osallistuvan budjetoinnin pilotoinnista. Hakijan valmius lähteä yksikkönsä kanssa uuden toimintamallin kokeilijaksi todistaa hakijan kyvystä rohkaista henkilökuntaa muutokseen. Lisäksi hakija on toiminut pitkään esimiehenä sosioekonomisesti haastavilla asuinalueilla, mikä antaa hyvät valmiudet Itä-Helsingin palveluiden johtamiseen. Hakijan eduksi voidaan myös katsoa muista hakijoista erottuvana kokemus johtaa samanaikaisesti asiantuntijatyön muutosprosessia sekä operationaalista toimintaa. Hakija on lisäksi kehittänyt uuden, myöhemmin vakiinnutetun työmallin vähemmistötyöhön. Hakija on myös oikeudenmukainen, kehittymishaluinen ja selkeä henkilöstöjohtaja.

Hållmanin valintaa pohjoisen nuorisotyön osaston osastopäälliköksi puoltaa pitkä ja monialainen kokemus sosiaalityöstä ja päihdetyöstä. Hakijan suorittama eMBA-tutkinto todistaa toisaalta halusta kehittää itseä johtajana, toisaalta hyvistä valmiuksista tarttua uuteen tehtäväkenttään. Kohdennetun nuorisotyön ja nuorten ehkäisevän päihdetyön kehittämisen näkökulmasta sosiaalityön käytäntöjen ja sosiaalityötä ohjaavan lainsäädännön tuntemus tarjoaa hyvät edellytykset onnistumiselle tehtävässä. Hakijan ammatillinen tausta mm. aluetyöstä, asukastaloista, sosiaaliohjauksesta ja asumisneuvonnasta vastaavana johtajana todistaa, että hänellä on muita hakijoita laajempi kokemus hyvinvoinnin parantumista tukevien ratkaisujen rakentamisesta ihmisten vahvuuksille. Lisäksi hakijalla on monia hakijoita merkittävästi suurempi kokemus useaan toimipisteeseen jakautuneen toiminnan johtamisesta sekä kiinteistöasioista. Hakijalla on haastattelun perusteella vahva strateginen ymmärrys nuorisotyön erityisroolista osana Helsingin palveluita. Työhistoria todistaa myös rohkeudesta tarttua uusiin, vaativiin tehtäviin myös oman organisaation ulkopuolella sekä kyvystä hoitaa ne menestyksekkäästi.

Myös henkilökunnan vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen vuoksi nuorisotyön osastojen osastopäälliköiden kehittämisvastuut on jaettu siten, että heistä jokaisella on myös paljon sisällöllistä oppimista nuorisoasiainkeskuksen henkilökunnalta. Osastopäälliköt voivat näin katsoa toteutettuja työmalleja tuoreista näkökulmista ja kysyä uusia ratkaisuja avaavia kysymyksiä. Osastopäälliköiden on onnistuttava ottamaan erityisosaamista omaavia esimiehiä mukaan kehittämistyöhön. Uuden organisaation aloittaessa 1.1.2016 osastopäälliköiden oletetaan kuuntelevan laajasti oman osastonsa ihmisiä.

Kaikki asiakirjat ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa ja sitä ennen esittelijän työhuoneessa.

Esittelijä

nuorisotoimenjohtaja

Tommi Laitio

Lisätiedot

Tommi Laitio, nuorisotoimenjohtaja, puhelin: 310 89045

tommi.laitio(a)hel.fi

 

Kaupunginhallitus 24.08.2015 § 770

HEL 2015-007948 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti julistaa uudelleen haettavaksi nuorisoasiainkeskuksen kolme nuorisotyön osastopäällikön virkaa sekä kehittämisosaston osastopäällikön viran, kaikki 1.1.2016 lukien, nuorisotoimen johtosäännön mukaisin kelpoisuusehdoin ja kielitaitosäännön mukaisin kielitaitovaatimuksin sekä 5 602 euron kokonaispalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päätti kehottaa nuorisoasiainkeskusta ryhtymään virkojen täyttämisen edellyttämiin toimenpiteisiin.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566