Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

23/2013

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kaj/7

 

10.06.2013

 

 

 

 

 

 

§ 700

Kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan valitseminen

HEL 2013-001979 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti valita kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan 1.8.2013 lukien oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Pirkko Vainion 5 591,38 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoiden ansioista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee valita kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan 1.8.2013 lukien oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Pirkko Vainion 5 591,38 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päättänee todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Esittelijä

Kaupunginhallitus päätti 21.1.2013 (85 §) myöntää kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön viran haltijalle eron 1.8.2013 lukien eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Samalla kaupunginhallitus päätti kehottaa kiinteistölautakuntaa julistamaan viran haettavaksi.

Virka on ollut julkisesti haettavana 12.2. - 11.3.2013. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi kaupungin ilmoituslehdissä.

Kiinteistötoimen johtosäännön 15 §:n mukaan hallinto-osaston osastopäällikön viran haltijan valitsee kaupunginhallitus kiinteistölautakunnan annettua hakijoista lausuntonsa.

Kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön tehtävänä on kiinteistötoimen johtosäännön mukaan huolehtia viraston keskitetyistä hallinnollisista palveluista hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti sekä käyttää kaupungin puhevaltaa maakaaren mukaisissa kirjaamisasioissa.

Hallinto-osaston osastopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Eduksi viran menestyksellisen hoitamisen kannalta katsotaan myös kiinteistöjuridiikan ja kunnalliseen päätöksentekoon liittyvien säännösten tuntemus.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 15 hakijaa. Luettelo hakemuksen jättäneistä on asian liitteenä nro 1. Vaadittu ylempi korkeakoulututkinto on 14 hakijalla. Hakemusten perusteella haastateltavaksi kutsuttiin neljä hakijaa.

Pirkko Vainio on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Hän on toiminut Helsingin kaupungilla kaupunkisuunnitteluvirastossa 7,5 vuotta johtavana lakimiehenä ja tätä ennen 2 vuotta kaavoituslakimiehenä. Lisäksi hän on toiminut Helsingin kaupungilla kaupunkisuunnitteluvirastossa ja kiinteistövirastossa lakimiehen tehtävissä noin 10 vuotta, kiinteistötoimen kaupunginsihteerinä noin 2 vuotta sekä kaupunkisuunnittelutoimen kaupunginsihteerinä 3 kk syksyllä 2012. Ennen kaupungin palvelukseen tuloa hän työskenteli noin 6 vuotta eduskunnassa oikeusasiamiehen kansliassa ja oikeusasiamiehen sihteerin tehtävissä.

Oikeustieteen kandidaatti Petteri Leinonen on työskennellyt noin 1,5 vuotta Helsingin seurakuntayhtymän palveluksessa kiinteistökehityspäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt Vantaan kaupungin palveluksessa noin 11 vuotta kuluttajaoikeusasiamiehen ja lakimiehen tehtävissä sekä noin 5,5 vuotta Vantaan kaupungin maaomaisuuden hallintatiimin esimiestehtävissä.

Teuvo Sarin on koulutukseltaan oikeustieteiden kandidaatti. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla kiinteistövirastossa noin 11 vuotta kansliaosaston toimistopäällikön tehtävissä ja noin 8 vuotta hallinto-osaston apulaisosastopäällikön tehtävissä.

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Kristina Montell on toiminut Helsingin kaupungilla kiinteistövirastossa lakimiehenä noin 3 vuotta. Lisäksi hän on toiminut Etelä-Suomen aluehallintovirastossa noin 10 vuotta esittelijän tehtävissä ja noin yhden vuoden Uudenmaan ympäristökeskuksessa lakimiehen ja tarkastajan tehtävissä.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella kaikilla haastatelluilla on vahva osaaminen monella hallinto-osaston osastopäällikön viran toimenkuvaan kuuluvalla osa-alueella. Pirkko Vainiolla on erityisen monipuolinen ja laaja, yli 10 vuoden kokemus kiinteistötoimen toimialasta sekä virasto- että kaupungin keskushallintotasolla. Lisäksi hänellä on runsaasti kokemusta kunnallishallinnosta ja siihen liittyvästä päätöksentekoprosessista. Hänellä on usean vuoden esimies- ja johtamiskokemus. Hän on osallistunut aktiivisesti myös erilaisiin kehittämishankkeisiin kaupungilla, muun muassa asianhallintajärjestelmä Ahjon kehittämiseen.

Petteri Leinonen on toiminut useita vuosia erilaisissa kiinteistöomaisuuden hallinnan ja kehittämisen tehtävissä. Lisäksi hänellä on vahva osaaminen kaavoitus- ja kiinteistönmuodostustehtävistä. Esimiestehtävistä hänellä on kokemusta noin 8 vuotta.

Teuvo Sarinilla on laaja osaaminen ja kokemus kiinteistötoimialasta, kiinteistöjuridiikasta ja kunnallishallinnosta. Esimieskokemusta hänellä on yli 15 vuotta. Myös hän on osallistunut viraston edustajana mm. asianhallintajärjestelmä Ahjon kehittämiseen.

Kristina Montellilla on monipuolinen työkokemus erilaisten kiinteistö- ja hallinto-oikeudellisten tehtävien hoitamisesta valtion- ja kunnanhallinnossa. Lisäksi hänellä on yli 15 vuoden kokemus kiinteistö- ja ympäristölainsäädännön soveltamiseen kuuluvista lainsäädännöllisistä tehtävistä. Esimies- ja johtamiskokemusta hänellä ei ole.

Toimenkuvan vuoksi haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota viraston toimialan ja kunnallisen päätöksenteon tuntemiseen, kiinteistöjuridiikan osaamiseen sekä johtamiskokemukseen. Haastattelussa kiinnitettiin huomiota myös hakijan muutosvalmiuksiin ja kehittämisorientoituneisuuteen toimialan muuttuvassa ympäristössä.

Esittelijä katsoo viraston suorittamaan valmisteluun ja kiinteistölautakunnan lausuntoon viitaten, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Pirkko Vainiolla. Hänen vahvuutenaan ovat monipuolinen kunnallisen päätöksenteon tuntemus ja kokemus hallinto- ja esimiestehtävistä. Lisäksi hänen pitkä ja laaja kokemuksensa koko kiinteistötoimen toimialalta antaa hänelle hyvät valmiudet toimia hallinto-osaston osastopäällikön tehtävässä. Erilaisista kehittämishankkeista hankitun kokemuksen perusteella hän pystyy vastaamaan hyvin alan tulevaisuuden haasteisiin.

Edellä esitetyn perusteella hallinto-osaston osastopäällikön virkaan tulisi valita Pirkko Vainio.

Ehdotus on kiinteistölautakunnan lausunnon mukainen.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoiden ansioista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kiinteistölautakunta

Päätöshistoria

Kiinteistölautakunta 30.05.2013 § 275

HEL 2013-001979 T 01 01 01 01

Päätös

Kiinteistölautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kiinteistöviraston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan valittaisiin 1.8.2013 lukien oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Pirkko Vainio 5 591,38 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kiinteistölautakunta päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Käsittely

30.05.2013 Ehdotuksen mukaan

Esteelliset: Kristina Montell, Teuvo Sarin (hallintolain 28 §:n 1 momentin 1 kohta)

Esittelijä

virastopäällikkö

Jaakko Stauffer

Lisätiedot

Anne Lappalainen, henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 64928

anne.k.lappalainen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566