Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

36/2012

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Stj/2

 

15.10.2012

 

 

 

 

 

 

§ 1138

Toimistojen  ja yksiköiden päälliköiden virkojen perustaminen sosiaali- ja terveysvirastoon

HEL 2012-012118 T 01 01 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti perustaa uudet virat sosiaali- ja terveysvirastoon sekä vahvistaa sosiaali- ja terveysvirastoon sijoitettavien virkojen nimikemuutokset 1.1.2013 lukien tämän asian liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti kehottaa hallintokeskusta huolehtimaan arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virkojen julistamisesta haettavaksi 14 päivän hakuajalla.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Olli Hari, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

olli.hari(a)hel.fi

Liitteet

1

Virkajärjestelyesitys 121012

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee perustaa uudet virat sosiaali- ja terveysvirastoon sekä vahvistaa sosiaali- ja terveysvirastoon sijoitettavien virkojen nimikemuutokset 1.1.2013 lukien tämän asian liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättänee kehottaa hallintokeskusta huolehtimaan arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virkojen julistamisesta haettavaksi 14 päivän hakuajalla.

Esittelijä

Kaupunginhallitus vahvisti 1.10.2012 sosiaali- ja terveysjaoston 21.9.2012 tekemän päätöksen sosiaali- ja terveysviraston ydintoimintojen yksikkörakenteesta muuttaen sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen osaston yksikkörakennetta. Kaupunginhallituksen tekemät muutokset on otettu huomioon sosiaali- ja terveysjaoston esityksissä 8.10.2012 ja 12.10.2012 sosiaali- ja terveysviraston toimistojen ja yksiköiden päälliköiden virkojen perustamisesta.

Päätösehdotus on sosiaali- ja terveysjaoston esityksen mukainen.

Tehtävät, joissa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Ydintoiminnan osastojen toimistojen ja yksiköiden päälliköiden tehtäviin sisältyy julkista valtaa, mistä syystä pääosan vakansseista tulee olla virkoja.

Päälliköiden nimikkeet kuvaavat kunkin ydintoiminnan osaston toimiston ja yksikön tehtäviä.

Kaupunginhallituksen 17.5.2010 hyväksymien uudelleensijoituksen periaatteiden mukaan Helsingin kaupunki ei irtisano vakinaisessa palveluksessaan olevaa henkilöä tilanteessa, jossa hänen työnsä loppuu toimintojen uudelleen järjestelyjen vuoksi. Tämä tarkoittaa henkilöstön näkökulmasta sitä, että uutta työtä tarvitsevalle pyritään löytämään uusi työpaikka Helsingin kaupungin palveluksessa.

Koska nykyisen virastojen yhdistyessä osastopäälliköiden, toimistopäälliköiden ja yksiköiden päälliköiden lukumäärä vähenee nykytilanteeseen verrattuna, on perusteltua, että uuden organisaation toimistopäälliköiden ja yksiköiden päälliköiden virat ja työsuhteiset tehtävät täytetään sisäisesti. Osa nykyisistä viranhaltijoista ja työsuhteisista henkilöistä voidaan siirtää suoraan uuteen organisaatioon, kun tehtäväkokonaisuus säilyy pääosin ennallaan. Kun tehtäväkokonaisuudessa tapahtuu olennaisia muutoksia, laitetaan paikka kaupungin sisällä ilmoittautumismenettelyyn, joka suunnataan tässä tapauksen sosiaaliviraston ja terveyskeskuksen vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille.

Arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virat ovat uusia virkoja ja osaamisvaatimuksiltaan uudentyyppisiä tehtäviä, mistä syystä virat tulee täyttää julkisella hakumenettelyllä.

Esityslistan liitteenä oleva virkajärjestelyesitys on muutettu sosiaali- ja terveysjaoston päätösten 8.10.2012 ja 12.10.2012 mukaiseksi.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Olli Hari, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36048

olli.hari(a)hel.fi

Liitteet

1

Virkajärjestelyesitys 121012

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveysjaosto

Sosiaalivirasto

Terveyskeskus

Henkilöstökeskus

Talous- ja suunnittelukeskus

Hallintokeskus

Päätöshistoria

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaosto 08.10.2012 § 68

HEL 2012-012118 T 01 01 00

Päätös

Sosiaali- ja terveysjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, muuttaen 21.9.2012 (§ 64) tekemäänsä esitystä, että kaupunginhallitus perustaisi liitteessä 1 mainitut uudet virat.

Sosiaali- ja terveysjaosto päätti lisäksi, että liitteessä 1 olevat virat ja työsuhteiset tehtävät täytetään nykyisten virastojen henkilökunnasta lukuun ottamatta toimeentulotuen maksupäällikön ja arviointitoiminnan johtajan virkoja, jotka esitetään julistettavaksi haettavaksi.

Lisäksi sosiaali- ja terveysjaosto esittää, että kaupunginhallitus päättää kehottaa hallintokeskusta huolehtimaan arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virkojen julistamisesta haettavaksi 14 päivän hakuajalla.

Lisäksi jaosto päätti todeta, että hoitotyön johtajuuden turvaaminen tulee selvittää ja turvata edustus johtoryhmässä  sekä, että Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluissa turvataan palvelualueiden toimintakokonaisuuksien (esim. kotihoito ja ympärivuorokautinen hoito) yhtenäinen kehittäminen koko kaupungin alueella.

Käsittely

08.10.2012 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Esittelijän muutettu ehdotus

Sosiaali- ja terveysjaosto päättänee esittää kaupunginhallitukselle, muuttaen 21.9.2012 (§ 64) tekemäänsä esitystä, että kaupunginhallitus perustaisi liitteessä 1 mainitut uudet virat.

Sosiaali- ja terveysjaosto päättänee lisäksi, että liitteessä 1 olevat virat ja työsuhteiset tehtävät täytetään nykyisten virastojen henkilökunnasta lukuun ottamatta toimeentulotuen maksupäällikön ja arviointitoiminnan johtajan virkoja, jotka esitetään julistettavaksi haettavaksi.

Lisäksi sosiaali- ja terveysjaosto esittää, että kaupunginhallitus päättää kehottaa hallintokeskusta huolehtimaan arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virkojen julistamisesta haettavaksi 14 päivän hakuajalla.
 

Tiivistelmä

Kaupunginvaltuusto päätti 30.11.2011 (245 §), että sosiaali- ja terveystoimi organisoidaan sosiaali- ja terveystointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan toimialalle 1.1.2013 lukien.
Kaupunginvaltuusto hyväksyi 6.6.2012 (202 §) sosiaali- ja terveysviraston johtosäännön. Kaupunginvaltuusto päätti 6.6.2012 (204 §) asettaa sosiaali- ja terveysjaoston, jonka tehtävänä on ennen sosiaali- ja terveysviraston johtosäännön voimaan tuloa huolehtia niistä sosiaali- ja
terveyslautakunnalle ja sen jaostoille sekä varhaiskasvatuslautakunnalle kuuluvista tehtävistä, jotka eivät siedä viivytystä. Tarvittavien uusien virkojen perustamisesta päättäminen on
välttämätöntä ennen 1.1.2013 viraston toiminnan käynnistämiseksi.


Esittelijä

Kaupunginhallitus on 1.10.2012 (§ 1094) vahvistanut sosiaali- ja terveysjaoston 21.9.2012 § 63 tekemän päätöksen sosiaali- ja terveysviraston ydintoimintojen yksikkörakenteesta liitteessä 1 esitetyin muutoksin. Kaupunginhallituksen tekemien muutosten vuoksi sosiaali- ja terveysjaoston tulee muuttaa 21.9.2012 § 64 tekemäänsä päätöstä tämän asian päätösehdotuksesta ilmenevällä tavalla. Liitteessä 2 on kaupunginhallituksen 1.10.2012 tekemä päätös.

Valmistelun yhteydessä ja Khn päätöksen jälkeen on lisäksi ilmennyt, että kuntoutuksen osaamiskeskuksen fysiatrian poliklinikan ja traumakuntoutusyksikön ylilääkärin tehtävät voidaan yhdistää jalkaterapeuttien siirryttyä Khn päätöksen mukaisesti sisätautien poliklinikalle. Tämä muutos on huomioitu liitteessä 1.

Tehtävät, joissa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön virat ovat uusia virkoja ja osaamisvaatimuksiltaan uudentyyppisiä tehtäviä, mistä syystä virat tulee täyttää julkisella hakumenettelyllä. Arviointitoiminnan johtajan ja toimeentulotuen maksupäällikön tehtäviä lukuun ottamatta muut toimistojen ja yksiköiden päälliköiden virat ja toimet täytetään sisäisesti.

Päälliköiden nimikkeet kuvaavat kunkin ydintoiminnan osaston toimiston ja yksikön tehtäviä.

Kaupunginhallituksen 17.5.2010 hyväksymien uudelleensijoituksen periaatteiden mukaan Helsingin kaupunki ei irtisano vakinaisessa palveluksessaan olevaa henkilöä tilanteessa, jossa hänen työnsä loppuu toimintojen uudelleen järjestelyjen vuoksi. Tämä tarkoittaa
henkilöstön näkökulmasta sitä, että uutta työtä tarvitsevalle pyritään löytämään uusi työpakka Helsingin kaupungin palveluksessa.

Koska nykyisen virastojen yhdistyessä osastopäälliköiden, toimistopäälliköiden ja yksiköiden päälliköiden lukumäärä vähenee nykytilanteeseen verrattuna, on perusteltua, että uuden organisaation toimistopäälliköiden ja yksiköiden päälliköiden virat ja työsuhteiset tehtävät täytetään sisäisesti. Osa nykyisistä viranhaltijoista ja työsuhteisista henkilöistä voidaan siirtää suoraan uutteen organisaatioon, kun tehtäväkokonaisuus säilyy pääosin ennallaan. Kun
tehtäväkokonaisuudessa tapahtuu olennaisia muutoksia, laitetaan paikka kaupungin sisällä ilmoittautumismenettelyyn, joka suunnataan tässä tapauksen sosiaaliviraston ja terveyskeskuksen vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille.

Liite   Esittelijän muutettu ehdotus: Esittelijän muutokset Ydintoimt toimistopääll ja yks vetäjät_virkamuutokset_121008

Vastaehdotus:
Tarja Tenkula: Hoitotyön johtajuuden turvaaminen tulee selvittää ja turvata edustus johtoryhmässä

Kannattajat: Jouko Malinen

Vastaehdotus:
Tarja Tenkula: Hoitotyön johtajuuden turvaaminen tulee selvittää ja turvata edustus johtoryhmässä

Kannattajat: Outi Ojala

Vastaehdotus:
Seija Muurinen: Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluissa turvataan palvelualueiden toimintakokonaisuuksien (esim. kotihoito ja ympärivuorokautinen hoito) yhtenäinen kehittäminen koko kaupungin alueella.

Kannattajat: Sami Heistaro

21.09.2012 Ehdotuksen mukaan äänestyksin

12.09.2012 Pöydälle

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Laura Räty

Lisätiedot

Hannu Tulensalo, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37959

hannu.tulensalo(a)hel.fi

Asta Enroos, palvelussuhdepäällikkö, puhelin: 310 36420

asta.enroos(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566