Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

32/2012

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Stj/1

 

17.09.2012

 

 

 

 

 

 

§ 1034

Sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virkaan ottaminen

HEL 2012-009309 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti ottaa johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvosen sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virkaan 1.1.2013 lukien 8 000 euron suuruisen kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. 

Mikäli virkaan valitaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä hänen terveydellisiä tietojaan ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös ehdollinen siihen asti, kun virkaan ottaminen on vahvistettu hänen terveydentilastaan saadun selvityksen perusteella. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. 

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Laura Räty

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

 

Muut hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee ottaa johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvosen sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virkaan 1.1.2013 lukien 8 000 euron suuruisen kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. 

Mikäli virkaan valitaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä hänen terveydellisiä tietojaan ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös ehdollinen siihen asti, kun virkaan ottaminen on vahvistettu hänen terveydentilastaan saadun selvityksen perusteella. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. 

Esittelijä

Kaupunginvaltuusto päätti 6.6.2012 § 202 hyväksyä sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön, joka tulee voimaan 1.1.2013. Täytäntöönpanon yhteydessä kaupunginhallitus päätti 11.6.2012 § 716 perustaa sosiaali- ja terveysvirastoon 1.1.2013 lukien täytettävän terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön viran, jonka kokonaispalkka on 8 000 euroa kuukaudessa. Virka on ollut julkisesti haettavana 17.6. - 2.7.2012. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja Metro-lehdessä,  lisäksi hakuilmoitus oli esillä kaupungin eRekry-palvelussa.  

Vuoden 2013 alussa aloittavan uuden organisaation johtosäännön 1 §:n mukaan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta ja sen alainen sosiaali- ja terveysvirasto huolehtivat kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta lasten päivähoitoa lukuun ottamatta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen hyväksymien tavoitteiden mukaisesti. Sosiaali- ja terveysvirasto huolehtii terveydenhuoltolain mukaisista terveyskeskuksen tehtävistä. Sosiaali- ja terveystoimen toimialaan kuuluvat myös kunnan tehtäväksi säädetty raittiustyö, maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyvät kunnan tehtävät sekä talous- ja velkaneuvontapalvelujen järjestäminen. Lautakunta ja virasto huolehtivat lisäksi sosiaali- ja terveystoimen laitosten lääkehuollosta sekä muusta sosiaali- ja terveystoimen velvoitteena olevasta lääkehuollosta.          

Sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 8 §:n mukaan virastossa on kuusi osastoa. Johtosäännön 11 §:n mukaan terveys- ja päihdepalvelujen osaston tehtävänä on huolehtia terveys-, päihde- ja päivystyspalveluista sekä lautakunnan määräämistä muista palveluista hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti.  

Sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 17 §:n mukaan osaston päällikön tehtävänä on suorittaa kaupunginjohtajan, asianomaisen apulaiskaupunginjohtajan, lautakunnan ja viraston päällikön määräämät tehtävät. Johtosäännön 19 §:n 1 mom. mukaan osaston päällikön kelpoisuusvaatimuksena on sen lisäksi mitä muutoin on säädetty, ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Johtosäännön 19 §:n 1 mom. viittaus "mitä muutoin on säädetty" tarkoittaa sitä, että silloin, kun tehtävä kuuluu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain soveltamisalaan, lainsäännökset otetaan huomioon. Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 2 §:n mukaan lakia sovelletaan kelpoisuuksiin, joita vaaditaan sosiaalihuollon ammatilliselta henkilöstöltä, jollei muualla laissa toisin säädetä. Lain 10 § koskee sosiaalihuollon johtotehtäviä. 10 §:n 1 mom. mukaan kelpoisuusvaatimuksena kunnan tai kuntayhtymän sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon pääasiassa hallinnollisiin johtotehtäviin on 3 §:n mukainen kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito. Esittelijä toteaa, että sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastoa johtavan osastopäällikön tehtävä on hallinnollisen johtajan tehtävä. Vuoden 2013 alussa aloittavassa virastossa työskentelevään sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluu noin 15 000 ammattilaista ja viraston talousarvio on noin 1,7 miljardia euroa.  Terveys- ja päihdepalvelujen osastolla on vakansseja noin 3 600 ja talousarviossa noin 400 miljoonaa euroa. Hallinnolliset johtotehtävät eivät sisällä asiakastyötä eivätkä välitöntä asiakastyön ohjausta. Hallinnollisen johtajan kelpoisuusvaatimuksiin ei sisälly vaatimusta asiakastyökokemuksesta eikä tietyn tutkinnon suorittamisesta, vaan myös muulla tavoin hankittu alan tuntemus on riittävä.         

Virkaan valittavalta on hakuilmoituksessa edellytetty soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tuntemusta tai sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 3 §:ssä säädettyä kelpoisuutta. Lisäksi on edellytetty riittävää johtamistaitoa sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on kaupungin kielitaitosäännön mukaisesti suomen kielen erinomainen sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.     

Esittelijä toteaa, että virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.  

Yhteenveto viranhakijoista on esityslistan liitteenä. Hakuilmoitus on oheismateriaalina.

Kaupunginhallitus päättää osastopäällikön virkaan ottamisesta. Kaupunginhallituksen johtosäännön 8b §:n 1 mom. 4 kohdan mukaan sosiaali- ja terveysjaoston tehtävänä on antaa lausunto sosiaali- ja terveysviraston osastojen päälliköiden virkoja täytettäessä. Jaoston lausunto sisältyy päätöshistoriaan. 

Virkaa haki hakuajan kuluessa 18 henkilöä. Neljällä hakijalla ei ole vaadittua kelpoisuutta. Ennen kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaoston lausunnonantoa haastatteluihin kutsuttiin seitsemän hakijaa: ********** ja Hannu Juvonen. Haastatteluun kutsutuilla henkilöillä on vaadittu kelpoisuus. Psykologiseen henkilöarviointiin osoitettiin Pekka Heinälä, Hannu Juvonen, Eeva Ketola ja Jukka Toivonen.        

Psykologiseen henkilöarviointiin osoitettiin ********** ja Hannu Juvonen

********** on toiminut A-klinikkasäätiön johtava ylilääkärinä vuodesta 2006. Aikaisemmin hän on toiminut Norjassa Keski-Tromsin aluepsykiatrisessa keskuksessa hallintoylilääkärinä vuosina 2000 - 2006. Sitä ennen hän on ollut A-klinikkasäätiön Järvenpään sosiaalisairaalan ylilääkärinä vuosina 1992 - 1997, Helsingin terveysviraston erikoislääkärinä vuosina 1991 - 1992 ja huolto- ja sosiaaliviraston sosiaalilääkärinä vuosina 1983 - 1987.   

********** on toiminut Helsingin terveyskeskuksen kaupunginsairaalan johtajalääkärinä vuodesta 2011. Aikaisemmin hän on toiminut Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin Käypä hoito -päätoimittajana vuosina 2004 - 2011, Helsingin terveyskeskuksen projektipäällikkönä vuosina 2002 - 2003 sekä  terveyskeskuslääkärinä ja vs. terveyskeskuslääkärinä vuosina 1991 - 2001. Lisäksi hän on toiminut asiantuntijalääkärin tehtävissä, hallinto- ja apulaislääkärin sijaisuuksissa sekä erityissuunnittelijana ja luento-opettajana vuodeta 1987.     

********** on toiminut Helsingin terveyskeskuksessa (Maria /Haartman) ylilääkärinä vuodesta 2007 ja Eksotessa johtajaylilääkärinä vuodesta 2011. Aikaisemmin hän on toiminut Turun yliopiston ja Satakunnan sairaanhoitopiirin kliinisenä opettajana ja opetuskoordinaattorina  vuosina 2004 - 2007, Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin osastolääkärinä (sisätautien ylilääkärinä) vuosina 2002 - 2004 ja Helsingin kaupungin palveluksessa osastonlääkärinä (apulaisylilääkärinä) vuosina 1989 - 2001.      

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaosto katsoi 4.9.2012 antamassaan lausunnossa, että hakemuksesta ilmenevän monipuolisen työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemuksen ja haastattelun perusteella johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvonen täyttää parhaiten sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön tehtävän menestykselliseen hoitamiseen asetetut vaatimukset.      

Esittelijä toteaa, että Helsingin uudessa sosiaali- ja terveystoimen organisaatiossa on tarpeen kehittää johtamiskäytäntöjä ja palvelujen tuottamistapoja asiakaslähtöisen palvelutarpeen lähtökohdasta. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristössä tapahtuu lähivuosian suuria muutoksia. Kaupunginvaltuuston strategiaohjelman tavoitteet, kuten tuottavuuden kasvu ja hallinnon keventäminen sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen, on tasapainotettava mm. taloudelliseen tilanteeseen ja väestön huoltosuhteen muutokseen. Ikääntymisestä johtuva palvelujen kysyntä ja tulevaisuudessa työvoimapula vaativat uudenlaisia ratkaisuja mm. hoitoketjujen ohjaamiseen ja asiakaslähtöisten palvelujen räätälöintiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon keskeisten johtamistehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää toimialan tuntemusta ja yhteistyökykyä muuttuvissa tilanteissa siten, että kaupungin asettamat tavoitteet saavutetaan. Sosiaali- ja terveystoimi muodostaa merkittävän kokonaisuuden Helsingin kaupungin hallinnossa. Tämän vuoksi hakijoiden sosiaali- ja terveydenhuollon laaja-alaiseen tuntemukseen sekä hallinto- ja johtamiskokemukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.            

Esittelijä katsoo, että haastatellut ja henkilöarviointiin osoitetut hakijat eroavat toisistaan  hakemusten perusteella merkittävästi työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksen osalta. Hannu Juvosen kokemus ja ansiot ovat laaja-alaisemmat kuin ********** joiden hallinto- ja johtamiskokemus painottuu täytettävänä olevan tehtävän kannalta enemmän varsinaisiin lääkäri- ja asiantuntijatehtäviin.  Terveys- ja päihdepalvelujen tehtäväkentällä  Juvonen on strateginen kehittäjä. Tätä näkemystä tukevat haastattelussa ja henkilöarvioinnissa esiin tulleet seikat. Sosiaali- ja terveydenhuollon laaja-alainen tuntemus sekä hallinto- ja johtamiskokemus korostuvat Juvosen ansioissa. Esittelijä katsoo, että hakemuksesta ilmenevän monipuolisen työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemuksen ja haastattelun perusteella, että johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvonen täyttää parhaiten sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön tehtävän menestykselliseen hoitamiseen asetetut vaatimukset.  Hän on vuodesta 2011 Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä vastannut sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon lääketieteellisestä, toiminnallisesta ja taloudellisesta johtamisesta. Vuosina 2009 - 2011 hän on toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirin psykiatrian tulosyksikön päällikkönä. Juvonen on osallistunut Itä-Suomen sairaanhoitopiirihankkeen suunnitteluun ja erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksen valmisteluun sekä sairaanhoitopiirin talouden ja toiminnan kehittämiseen. Vuosina 2007 - 2009 toimiessaan Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana Juvonen on osallistunut yritysten ja julkisten organisaatioiden talouden arviointiin sekä Jokilaakson aluesairaalan toiminnan ja talouden järjestämiseen. Aikaisemmin hän on toiminut Pfizer Oy:n palveluksessa asiantuntijalääkärinä vuosina 2000 - 2003 ja yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana vuosina 2003 - 2006. Vuosina 1984 - 1990 Juvonen on toiminut erikoislääkärinä ja erikoistuvana lääkärinä Jorvin sairaalassa, HYKSissä, Espoon mielenterveystoimistossa ja Lohjan terveyskeskuksessa. Vuosina 1990 - 2000 hän on ollut yksityisenä psykiatrian erikoislääkärinä ja psykoterapeuttina. Juvosen osallistuminen muutoshankkeisiin, nykyiset työtehtävät, toiminta sosiaali- ja terveydenhuoltoa innovatiivisesti yhdistävissä organisaatioissa ja aiemmin kansainvälisessä organisaatiossa, luottamustehtävät Lääketeollisuus ry:ssä sekä American Chamber of Commerce in Finland -organisaatiossa sekä erikoistuminen vaativien potilasryhmien hoitoon ovat Juvosen erityisiä ansioita. Monipuolisella sekä yksityisen että julkisen sektorin työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksellaan Juvonen on saavuttanut isojen kokonaisuuksien ja muutosten hallinnan taitoja sekä laajaa sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemusta. Esittelijä katsoo, että kokemukset menestyksellisestä toiminnasta erityyppisissä organisaatioissa antavat hyvät valmiudet myös sosiaali- ja terveystoimen uudistuksen eteenpäin viemiseen.                       

Viran kelpoisuusehtoihin, perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin, työ-, hallinto- ja johtamiskokemukseen, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tuntemukseen ja haastattelussa ilmenneisiin seikkoihin viitaten,  esittelijä katsoo, että johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvonen on sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virkaan parhaiten soveltuva. Esitettävä henkilö ei ole kaupungin palveluksessa, joten selvitys terveydentilasta hänen osaltaan vaaditaan päätösehdotuksen mukaisesti.          

Hakemusasiakirjat ja muut hakuprosessiin liittyvät asiakirjat ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen hallintokeskuksessa, kaupungintalon huoneessa 350.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Laura Räty

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto

Oheismateriaali

1

Ilmoitus, sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virka

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

 

Muut hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Sosiaalivirasto

Terveyskeskus

Henkilöstökeskus

Talous- ja suunnittelukeskus

Päätöshistoria

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaosto 04.09.2012 § 47

HEL 2012-009309 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaosto päätti antaa kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön viran täyttämisestä:

Sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön virkaa haki 18 henkilöä. Neljällä hakijalla ei ole vaadittua kelpoisuutta.

Haastatteluihin kutsuttiin seitsemän hakijaa: ********** ja Hannu Juvonen. Haastatteluihin kutsutuilla henkilöillä on vaadittu kelpoisuus. Työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksen osalta haastatellut eroavat toisistaan merkittävästi.  

Haastatteluihin osallistuivat (viisi haastattelijaa / ryhmä) kolmena päivänä järjestettyjen tilaisuuksien eri haastattelijaryhmissä sosiaali- ja terveysjaoston puheenjohtaja Risto Rautava, varapuheenjohtaja Sirkku Ingervo, jäsenet Tarja Tenkula ja Seija Muurinen sekä apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ja henkilöstöjohtaja Hannu Tulensalo.     

Psykologiseen henkilöarviointiin osoitettiin ********** ja Hannu Juvonen.

Helsingin uudessa sosiaali- ja terveystoimen organisaatiossa on tarpeen kehittää johtamiskäytäntöjä ja palvelujen tuottamistapoja asiakaslähtöisen palvelutarpeen lähtökohdasta. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristössä tapahtuu lähivuosina suuria muutoksia. Kaupunginvaltuuston strategiaohjelman tavoitteet, kuten tuottavuuden kasvu ja hallinnon keventäminen sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen, on tasapainotettava mm. taloudelliseen tilanteeseen ja väestön huoltosuhteen muutokseen. Ikääntymisestä johtuva palvelujen kysyntä ja tulevaisuudessa työvoimapula vaativat uudenlaisia ratkaisuja mm. hoitoketjujen ohjaamiseen ja asiakaslähtöisten palvelujen räätälöintiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon keskeisten johtamistehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää toimialan tuntemusta ja yhteistyökykyä muuttuvissa tilanteissa siten, että kaupungin asettamat tavoitteet saavutetaan. Sosiaali- ja terveystoimi muodostaa merkittävän kokonaisuuden Helsingin kaupungin hallinnossa. Tämän vuoksi hakijoiden sosiaali- ja terveydenhuollon laaja-alaiseen tuntemukseen sekä hallinto- ja johtamiskokemukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.     

Sosiaali- ja terveysjaosto katsoo hakemuksesta ilmenevän monipuolisen työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemuksen ja haastattelun perusteella, että johtajaylilääkäri, erikoissairaanhoidon toimialajohtaja, lääketieteen lisensiaatti Hannu Juvonen täyttää parhaiten sosiaali- ja terveysviraston terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön tehtävän menestykselliseen hoitamiseen asetetut vaatimukset.  Hän on vuodesta 2011 Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä vastannut sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon lääketieteellisestä, toiminnallisesta ja taloudellisesta johtamisesta. Vuosina 2009 - 2011 hän on toiminut Itä-Savon sairaanhoitopiirin psykiatrian tulosyksikön päällikkönä. Juvonen on osallistunut Itä-Suomen sairaanhoitopiirihankkeen suunnitteluun ja erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksen valmisteluun sekä sairaanhoitopiirin talouden ja toiminnan kehittämiseen. Vuosina 2007 - 2009 toimiessaan Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana Juvonen on osallistunut yritysten ja julkisten organisaatioiden talouden arviointiin sekä Jokilaakson aluesairaalan toiminnan ja talouden järjestämiseen. Aikaisemmin hän on toiminut Pfizer Oy:n palveluksessa asiantuntijalääkärinä vuosina 2000 - 2003 ja yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana vuosina 2003 - 2006. Vuosina 1984 - 1990 Juvonen on toiminut erikoislääkärinä ja erikoistuvana lääkärinä Jorvin sairaalassa, HYKSissä, Espoon mielenterveystoimistossa ja Lohjan terveyskeskuksessa. Vuosina 1990 - 2000 hän on ollut yksityisenä psykiatrian erikoislääkärinä ja psykoterapeuttina. Juvosen osallistuminen muutoshankkeisiin, nykyiset työtehtävät, toiminta sosiaali- ja terveydenhuoltoa innovatiivisesti yhdistävissä organisaatioissa ja aiemmin kansainvälisessä organisaatiossa, luottamustehtävät Lääketeollisuus ry:ssä sekä American Chamber of Commerce in Finland -organisaatiossa sekä erikoistuminen vaativien potilasryhmien hoitoon ovat Juvosen erityisiä ansioita. Monipuolisella sekä yksityisen että julkisen sektorin työ-, hallinto- ja johtamiskokemuksellaan Juvonen on saavuttanut isojen kokonaisuuksien ja muutosten hallinnan taitoja sekä laajaa sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemusta. Sosiaali- ja terveysjaosto katsoo, että kokemukset menestyksellisestä toiminnasta erityyppisissä organisaatioissa antavat hyvät valmiudet myös sosiaali- ja terveystoimen uudistuksen eteenpäin viemiseen.                       

Käsittely

04.09.2012 Ehdotuksen mukaan

Esteelliset: Helena Ylisipola

 

31.08.2012 Pöydälle

29.08.2012 Pöydälle

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Laura Räty

Lisätiedot

Marja-Liisa Rautanen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36184

marja-liisa.rautanen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566