Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2012

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Ryj/3

 

09.01.2012

 

 

 

 

 

 

§ 23

Rakentamispalvelun itäisen kaupunkitekniikan yksikönjohtajan viran täyttäminen

HEL 2011-006840 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti ottaa rakentamispalvelun (Staran) itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajan virkaan insinööri (AMK) Pirjo-Riitta Kiiskisen 1.2.2012 alkaen 5 585,70 euron kokonaispalkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päätti, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes kaupunginhallitus on henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella vahvistanut viranhaltijan ottamisen. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksi saannista lukien.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36035

kristiina.matikainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista IKT yksikönjohtaja

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Muut virkaa hakeneet

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee ottaa rakentamispalvelun (Staran) itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajan virkaan insinööri (AMK) Pirjo-Riitta Kiiskisen 1.2.2012 alkaen 5 585,70 euron kokonaispalkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päättänee, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes kaupunginhallitus on henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella vahvistanut viranhaltijan ottamisen. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksi saannista lukien.

Esittelijä

Kaupunginhallitus päätti 29.8.2011 myöntää eron itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajalle 29.8.2011 lukien. Samalla kaupunginhallitus päätti kehottaa rakentamispalvelua käynnistämään viran täyttöön liittyvän julkisen hakumenettelyn.

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu tuottaa omalla toiminta-alueellaan kunnallistekniikan ja yleisten alueiden rakentamis- ja ylläpitopalveluja. Osaston päällikkönä on yksikön johtaja, joka johtaa osaston toimintaa ja vastaa siitä, että hyväksytyt tavoitteet saavutetaan.

Rakentamispalvelun johtosäännön mukaan itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajan kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Hakuilmoituksessa todettiin, että kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakijassa arvostetaan suurten kokonaisuuksien hallintaa, strategista osaamista sekä osaston toimialan tuntemusta soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi.

Virasta maksettava kokonaispalkka on 5 585,70 euroa kuukaudessa, joka sisältää 1.1.2012 voimaantulleen yleiskorotuksen 1,7 %.

Virkaa haki yhdeksän henkilöä. Yhteenveto hakijoista on jaettu erikseen. Hakuasiakirjat kokonaisuudessaan ovat nähtävillä kokouksessa ja sitä ennen asian valmistelijalla.

Hakijat Pirjo-Riitta Kiiskinen ja ********** haastateltiin, samoin kuin kolmas hakija, joka Kiiskisen ohella kutsuttiin soveltuvuusarviointiin. Hän kuitenkin perui hakemuksensa 8.12.2011.

Kiiskinen on koulutukseltaan insinööri (amk). Hänellä on teknisen ja hallinnon alan pitkäaikaista kokemusta. Hän on toiminut Helsingin kaupungin palveluksessa rakennusvirastossa mm. tuotantoinsinöörinä ja toimistopäällikkönä vuosina 1988 - 2008 ja rakentamispalvelun ympäristötuotannossa kehityspäällikkönä vuonna 2009. Organisaatiomuutoksen johdosta hän on vuodesta 2010 toiminut rakentamispalvelun hallinnossa kehityspäällikkönä. Ympäristötuotannon toimistopäällikkönä ollessaan Kiiskinen vastasi osaston hallinnosta ja toimi osastonpäällikön ensimmäisenä sijaisena. Hänellä on laaja-alainen kokemus osaston toimialalta ja osoitettu kyky hallita suuria kokonaisuuksia sekä strategiasta osaamista.

Virkaan valittaessa valitsijan tulee myös kunnallisissa viroissa varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi kiinnittää huomiota perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin eli taitoon, kykyyn ja koeteltuun kansalaiskuntoon.

Teknisen palvelun lautakunta esittää 15.1.2011 lausuntonaan, että rakentamispalvelun (Staran) itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajan virkaan valittaisiin insinööri (AMK) Pirjo-Riitta Kiiskinen 1.2.2012 alkaen 5 585,70 euron kokonaispalkkaeduin.

Khs viittaa teknisen palvelun lautakunnan lausuntoon ja toteaa, että hakuasiakirjoista, haastatteluista ja soveltuvuusarvioinneista saatujen tietojen perusteella Pirjo-Riitta Kiiskinen on asetettava hakijoiden joukosta koulutuksensa, työkokemuksensa ja muiden ansioidensa perusteella etusijalle.

Kaupungin palvelukseen ottamisen edellytyksenä on, että virkaan otettava henkilö antaa tehtävän hoidon terveydellisiä edellytyksiä koskevat tiedot sekä osallistuu tarvittaessa asian selvittämiseksi suoritettaviin tarkastuksiin tai tutkimuksiin. Jollei terveydellisiä edellytyksiä koskevia tietoja ole käytettävissä virkasuhteeseen otettaessa ja valituksi tulee henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa, on Khn samalla päätettävä, että virkaan ottaminen on ehdollinen. Ottaminen on ehdollinen, kunnes Khs on henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella vahvistanut viranhaltijan ottamisen. Selvitys tulee esittää kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36035

kristiina.matikainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista IKT yksikönjohtaja

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Muut virkaa hakeneet

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Rakentamispalvelu (Stara)

Päätöshistoria

Teknisen palvelun lautakunta 15.12.2011 § 210

HEL 2011-006840 T 01 01 01 01

Päätös

Teknisen palvelun lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle lausuntonaan, että rakentamispalvelun (Staran) itäisen kaupunkitekniikan yksikön johtajan virkaan valittaisiin insinööri (AMK) Pirjo-Riitta Kiiskinen 1.2.2012 alkaen 5 585,70 euron kokonaispalkkaeduin.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Timo Martiskainen, toimitusjohtaja, puhelin: 310 39269

timo.martiskainen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566