Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

26/2020

1 (2)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Asia/14

 

17.08.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 442

Kaupungin liittyminen Nordic Sound -yhdistyksen jäseneksi

HEL 2020-007332 T 00 01 06

Päätös

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki liittyy jäseneksi Nordic Sound -yhdistykseen.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731

maria.nyfors(a)hel.fi

Liitteet

1

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan esitys liittymisestä Nordic Sound -yhdistykseen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Nordic Sound on Pohjoismaisilla orkesteripäivillä vuonna 2019 alkunsa saanut yhteistyöverkosto, jonka tarkoituksena on lisätä yleisön tietämystä pohjoismaisen klassisen musiikin verkkotuotannosta ja digitaalisista sisällöistä. Se tavoitteena on tiivistää digitaalista sisältöä tuottavien orkestereiden keskinäistä yhteistyötä ja tavoittaa uusia kuulijoita ja katsojia. Verkosto mm. jakaa digitaaliseen tuotantoon liittyvää teknologiaa ja edistää sisällöntuotannon yhteistyötä.

Yhteistyöverkostoon kuuluu merkittäviä verkkostriimauksia ja muita digitaalisia sisältöjä tuottavia orkestereita: Bergen Filharmoniske Orkester, Concerto Copenhagen, DEOO, Ensemble Midtvest, Ensemble Storstrøm, Esbjerg Ensemble, Forsvarets Musikk, Göteborgs Symfoniker, Haydn 1791, Koncerthuset Stockholm/Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Kristiansand Symfoniorkester, Lahti Symphony Orchestra, Malmö Live, Musik i Syd, Odense Symfoniorkester, Performing Arts, Sveriges Radio sekä Aalborg Symfoniorkester. Myös Helsingin kaupunginorkesteri on ollut mukana verkoston toiminnassa.

Voidakseen hakea apurahoja ja erilaisia tukia toiminnan edistämiseksi ja teknologian kehittämiseksi verkosto on päättänyt rekisteröityä yhdistysmuotoiseksi. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja on esittänyt kaupungin liittymistä yhdistyksen jäseneksi. Esitys on kokonaisuudessaan liitteenä.

Kuulumalla yhdistykseen kaupunginorkesteri voi hyödyntää jaettavaa teknologiaa ja sisällöntuotannon yhteistyön synergiaetuja, saada orkesterin digitaalisille sisällöille näkyvyyttä ja sen myötä lisää kansainvälistä tunnettuutta. Tähänastisen yhteistyön perusteella jäsenyyden toiminnalliset edut ovat jäsenmaksuun verrattuna huomattavan suuret.

Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2020 on 1 600 euroa.

Talousarvion 2020 noudattamisohjeiden mukaan kaupunginhallitus päättää kaupungin liittymisestä järjestöihin. Järjestöistä eroamisesta päättää toimialan, viraston tai liikelaitoksen päällikkö. Jos toimiala ehdottaa liittymistä uuteen järjestöön, samassa yhteydessä tulee tarkastella sen jäsenyyksiä kokonaisuutena ja arvioida mahdollisuutta luopua jostain toisesta jäsenyydestä. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla tehdyssä tarkastelussa ei ole löytynyt sellaista verkostoa tai yhdistystä, josta olisi tällä hetkellä tarkoituksenmukaista erota. Toimiala on viime vuonna luopunut seitsemästä jäsenyydestä.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731

maria.nyfors(a)hel.fi

Liitteet

1

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan esitys liittymisestä Nordic Sound -yhdistykseen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginorkesteri

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566