Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

18/2018

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Asia/2

 

26.04.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 270

Aamukouluasia: Tapahtumasäätiön valmistelutilanne

HEL 2018-004384 T 00 01 06

Päätös

Kaupunginhallitus päätti merkitä saadun selvityksen tiedoksi.

Esittelijä

pormestari

Jan Vapaavuori

Lisätiedot

Victor Andersson, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36027

victor.andersson(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Tapahtumat ovat keskeinen osa Helsingin kulttuuri- ja elinkeinopolitiikkaa. Ne vahvistavat Helsingin paikallisidentiteettiä ja kaupungin vetovoimaa. Huippulaatuinen ja helposti saavutettava kulttuuri sekä kaikenlaiset yleisötapahtumat tuovat ihmisiä yhteen ja vahvistavat yhteisöllisyyttä. Tapahtumat houkuttelevat myös matkailijoita ja ovat keskeinen osa kaupungin elinvoimaa. Kaupungin strategiassa määriteltynä tavoitteena on luoda uusia omaleimaisia vierailukohteita, kehittää Töölönlahden alueesta kansainvälisen tason kulttuurin ja vapaa-ajan keskittymä sekä selvittää Suvilahden alueen muodostamista kansainvälisesti erottuvaksi, pysyväksi tapahtuma-alueeksi.

Helsingin kaupungin itse tuottamia tapahtumia tuotetaan nykytilanteessa hajautetusti eri puolilla kaupunkikonsernia ja tuottamisvastuut ovat syntyneet tapahtumakohtaisesti ilman perusteellisempaa kokonaisharkintaa. Hajautettu tuotantomalli ei tue osaamisen kasvattamista eikä resurssien ympärivuotista hyödyntämistä. Eri organisaatiot ja yksiköt ratkovat samoja tapahtumatuotannon, -markkinoinnin ja -viestinnän sekä kumppanuuksien lisäämisen haasteita. Kaupungin merkittävien tapahtumien nykyinen viestintä ei parhaalla mahdollisella tavalla vahvista yhtenäistä Helsinki-kuvaa.

Pormestari päätti 4.10.2017 § 74 kehottaa kaupunginkansliaa ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialaa yhteistyössä Helsinki-viikon säätiö sr:n ja Helsingin Markkinointi Oy:n sekä tarvittavien muiden toimialojen ja kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen ja säätiöiden kanssa laatimaan selvityksen toimintamallista, jossa ensisijaisesti Helsinki-viikon säätiö sr ja toissijaisesti muu kaupunkikonserniin kuuluva yhteisö / säätiö toimisi kaupungin merkittävien tapahtumien tuotannosta vastaavana osaamiskeskittymänä.

Suurten tapahtumien tapahtumatuotannon kokoaminen yhteen organisaatioon vahvistaisi Helsinkiä kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina. Keskittämällä tapahtumia voidaan vahvistaa niiden vaikuttavuutta ja kumppanuuksien hallintaa, yhtenäistää markkinointia ja viestintää, kehittää kävijäkokemusta ja saavuttaa näihin liittyviä synergiaetuja.

Helsinki-viikon säätiö on Helsingin kaupungin vuonna 1967 perustama säätiö. Se vastaa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistosta ja toimii nykymusiikkifestivaali Musica Novan pääjärjestäjänä. Vuoden 2019 alusta säätiö on tarkoitus muuttaa Helsingin tapahtumasäätiöksi, joka tuottaa Helsingin juhlaviikkojen lisäksi jatkossa kaupungin omat keskeisimmät tapahtumat ja johon on keskitetty tapahtumaosaaminen.

Toimialajohtaja Tommi Laitio ja elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva alustavat valmistelutilanteesta kokouksessa.

Esittelijä

pormestari

Jan Vapaavuori

Lisätiedot

Victor Andersson, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36027

victor.andersson(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki PL 1

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

 

 

FI02012566