Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

34/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Asia/7

 

02.10.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 892

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön viran perustaminen kaupunginkansliaan

HEL 2017-010150 T 01 01 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti perustaa kaupunginkansliaan maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön viran.

Käsittely

Hylkäysehdotus:
Mari Rantanen:

Uusien päällikkö- ja johtajavirkojen perustaminen vaatii varsin vahvat perusteet, joita ehdotus ei riittävästi esittele. Esityksessä ei myöskään eritellä miksi tehtäviä ei ole uudelleenjärjestelty jo olemassa olevien päällikkötehtävien osalta eikä myöskään viran kustannusvaikutuksia.

Mari Rantasen hylkäysehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Karoliina Ruuskanen, ts. henkilöstöpäällikkö, puhelin: +358 9 310 25277

karoliina.ruuskanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

 

Elinkeino-osasto

 

Henkilöstöosasto

 

Kanslian HR

 

Taloushallintopalvelu

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kuntalain 11 luvun 87 § mukaan virka perustetaan sellaisia tehtäviä varten, joissa käytetään julkista valtaa. Kaupunginkanslian elinkeino-osaston maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön tehtäväkenttään liittyy julkisen vallan käyttöä, minkä vuoksi tehtävää varten on tarkoituksenmukaista perustaa uusi virka.

Julkista valtaa käytetään muun muassa silloin, kun tehtävässä käytetään kunnan delegoitua päätösvaltaa, tehtävään kuuluu esittelyä kunnallisessa päätöksentekoprosessissa sekä tehtävissä, joissa voi lakiin perustuvan toimivallan perusteella yksipuolisesti päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta tai antaa toista velvoittavan määräyksen tai muulla tavalla tosiasiallisesti puuttua toisen etuun tai oikeuteen. Lisäksi tietyt hallintopäätösten valmistelutehtävät pitävät sisällään julkisen vallan käyttöä silloin, kun valmistelutehtävällä on merkittävä vaikutus päätöksentekoon.

Kaupunginkanslian elinkeino-osaston maahanmuutto- ja työllisyysasioiden hoitamiseksi tehdään merkittävä määrä viranhaltijapäätöksiä, jotka nyt tekee elinkeinojohtaja. Tarkoituksenmukaisen työnjaon mahdollistamiseksi, on tarpeen perustaa maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön virka, jotta tehtävään kuuluvat päätökset voidaan siirtää maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikön päätettäviksi. Virkasuhteinen maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö toimisi myös elinkeinojohtajan toisena sijaisena.

Hallintosäännön 8 luvun 1 §:n 1 momentin 13 kohdan mukaan kaupunginhallitus päättää viran perustamisesta. Hallintosäännön 12 luvun 1 §:n 2 momentin 9 kohdan mukaan kansliapäällikkö, ellei ole siirtänyt tehtävää toiselle viranhaltijalle, ottaa palvelukseen kaupunginkanslian viranhaltijat ja työntekijät. Lisäksi hän momentin 13 kohdan mukaan päättää muista kaupunginkanslian viranhaltijoiden virkasuhteisiin liittyvistä asioista. Hallintosäännön 12 luvun 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan henkilöstöjohtaja päättää tehtävien vaativuusluokittelusta ja siihen perustuvasta palkasta.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Karoliina Ruuskanen, ts. henkilöstöpäällikkö, puhelin: +358 9 310 25277

karoliina.ruuskanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

 

Elinkeino-osasto

 

Henkilöstöosasto

 

Kanslian HR

 

Taloushallintopalvelu

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566