Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

6/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kj/4

 

13.02.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 152

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisoasianjohtajan sekä sosiaali- ja terveystoimialan sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan sekä terveys- ja päihdepalvelujen johtajan virkojen täyttömenettely

HEL 2017-001011 T 01 01 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti, että kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisoasiainjohtajan virka sekä sosiaali- ja terveystoimialan sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan sekä terveys- ja päihdepalvelujen johtajan virat täytetään julkisella hakumenettelyllä.

Samalla kaupunginhallitus kehottaa kaupunginkansliaa käynnistämään edellä mainittujen virkojen täyttämiseksi julkisen hakumenettelyn.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Päivi Rissanen, johtava työmarkkina-asiantuntija, puhelin: 310 29202

paivi.rissanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginvaltuusto teki 22.6.2016 päätöksen uuden 1.6.2017 aloittavan organisaation hallintosäännöstä, toimialoista ja palvelukokonaisuuksista. Päätöksen mukaisesti perustettiin toimialojen palvelukokonaisuuksien johtajien virat kaupunginhallituksen päätöksellä 21.11.2016.

Päätöksen mukaisesti toimialojen palvelukokonaisuuksien johtajien virat tuli täyttää ilman julkista hakumenettelyä. Virkojen täyttäminen sisäisesti perustui viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin lisäksi lain 37 §:ään, jonka mukaan virkasuhdetta ei voida irtisanoa, jos viranhaltija voidaan ammattitaitonsa ja kykynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä. Viranhaltijalle tulee tarjota ensisijaisesti sellaista virkaa, joka lähinnä vastaa hänen entistä virkaansa ja johon hän on ammattitaitonsa ja kykyjensä puolesta sopiva ja tämän jälkeen muuta vastaavaa virkaa.

Lisäksi viranhaltijalain 24 §:n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleen järjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa.

Palvelukokonaisuuksien johtajien virat täytettiin pääsääntöisesti sisäisesti joko kohdennetulla sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä, joka kohdennettiin niihin viranhaltijoihin, joiden tehtävä lakkaa johtamisjärjestelmäuudistuksen johdosta tai siirtämällä viranhaltija suoraan toiseen virkasuhteeseen.

Kulttuuri ja vapaa-ajan toimialalla nuorisopalvelukokonaisuuden nuorisoasiainjohtajan virkaan ei ollut sellaisia viranhaltijoita, jotka olisivat täyttäneet kunnallisen viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin mukaiset edellytykset sille, että virka olisi voitu täyttää ilman julkista hakua. Tämän vuoksi virka tulee täyttää julkisella hakumenettelyllä kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n 1 momentin mukaisesti.

Myöskään sosiaali- ja terveystoimialalla sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan virkaan sekä terveys- ja päihdepalvelujen virkoihin ei ollut sellaisia viranhaltijoita, jotka olisivat täyttäneet kunnallisen viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin mukaiset edellytykset sille, että virat olisi voitu täyttää ilman julkista hakua. Tämän vuoksi nämäkin virat tulee täyttää julkisella hakumenettelyllä.

Hallintosäännössä palvelukokonaisuuden johtajan viran kelpoisuusvaatimukseksi on asetettu ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Jos palvelukokonaisuuden asioita käsitellään pöytäkirjakieleltään ruotsinkielisessä toimielimessä, kielitaitovaatimuksena on ruotsin kielen erinomainen ja suomen kielen tyydyttävä ja kirjallinen taito. Lisäksi on otettava huomioon se, mitä kelpoisuusehdoista on erikseen säädetty tai määrätty.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Päivi Rissanen, johtava työmarkkina-asiantuntija, puhelin: 310 29202

paivi.rissanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566