Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

5/2017

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kj/11

 

06.02.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 113

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, palvelukokonaisuuden johtajien virkasuhteiden siirrot

HEL 2017-001205 T 01 01 00

Päätös

Kaupunginhallitus päätti siirtää alla mainitut viranhaltijat seuraaviin uusiin virkoihin:

Kasvatustieteen maisteri Satu Järvenkallas varhaiskasvatusviraston virastopäällikön virasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatus ja esiopetus -palvelukokonaisuuden varhaiskasvatusjohtajan virkaan 14.2.2017 lukien. Viran kokonaispalkka on 8 900 euroa kuukaudessa.

Kasvatustieteen kandidaatti Outi Salo opetusviraston suomenkielisen perusopetuksen linjanjohtajan virasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetuksen palvelukokonaisuuden perusopetusjohtajan virkaan  14.2.2017 lukien. Viran kokonaispalkka on 8 200 euroa kuukaudessa.

Samalla kaupunginhallitus päätti määrätä kummankin edellä mainitun viranhaltijan hoitamaan nykyistä virkaansa 31.5.2017 saakka uuden palvelukokonaisuuden johtajan viran ohella edellä mainitusta ajankohdasta lukien.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän kohdan osalta heti.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37965

marju.pohjaniemi(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Viranhaltijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Kaupunginhallitus päätti 21.11.2016, 1047 § perustaa palvelukokonaisuuksien johtajien virat. Palvelukokonaisuuksien johtajien virat ovat uusia virkoja kaupungin tulevassa organisaatiossa. Virat on tarkoituksenmukaista täyttää ennen uuden organisaation voimaantuloa palvelukokonaisuuksien suunnittelua ja käynnistämistä varten.

Kaupunginhallitus päätti 21.11.2016, 1047 § että palvelukokonaisuuksien johtajien virat voidaan täyttää ilman julkista hakumenettelyä.

Palvelussuhdeturvan varmistamiseksi ja kunnallisesta viranhaltijalaista (jäljempänä viranhaltijalaki) ilmenevin perustein palvelukokonaisuuksien johtajien virat on tarkoituksenmukaista täyttää sisäisesti. Kaupungin johtamisjärjestelmäuudistuksen seurauksena osa nykyisistä viroista tullaan lakkauttamaan.

Kaupungilla on velvollisuus tarjota viranhaltijalle muuta työtä silloin, kun viranhaltijalle määrätyt työtehtävät vähentyvät sekä olennaisesti että pysyvästi johtamisjärjestelmäuudistuksen johdosta. Viranhaltijalain 37 §:n mukaan virkasuhdetta ei voida irtisanoa, jos viranhaltija voidaan ammattitaitonsa ja kykynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen tai ottaa sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä, tai kouluttaa uusiin tehtäviin. Edellytyksenä on, että viranhaltija täyttää viran kelpoisuusehdot.

Lisäksi viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin mukaan viranhaltija voidaan ottaa ilman julkista hakumenettelyä toiseen virkasuhteeseen muun muassa silloin, kun kysymyksessä on viranhaltijalain 24 §:n tarkoitettu viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen. Edellytyksenä on, että viranhaltija täyttää viran kelpoisuusvaatimukset, virkaa voidaan pitää hänelle sopivana, hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleen järjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa.

Viranhaltijalain edellytysten täyttyessä kaupungin henkilöstöpolitiikkana on, että virka voidaan täyttää siirtämällä siihen viranhaltija silloin, kun täytettävän viran toiminnallinen kokonaisuus säilyy pääosin ennallaan, eikä nykyorganisaatiossa ole useita vastaavissa viroissa toimivia viranhaltijoita. Muussa tapauksessa käytetään sisäistä ilmoittautumismenettelyä.

Kasvatustieteen maisteri Satu Järvenkallas toimii tällä hetkellä varhaiskasvatusviraston virastopäällikkönä, ja virka tullaan lakkauttamaan uudessa toimialaorganisaatiossa. Koska varhaiskasvatusviraston ja uuden varhaiskasvatus ja esiopetus – palvelukokonaisuuden johdettava kokonaisuus säilyy pääosin ennallaan, Satu Järvenkallas voidaan siirtää palvelukokonaisuusjohtajan virkaan.

Kasvatustieteen kandidaatti Outi Salo toimii tällä hetkellä opetusviraston suomenkielisen perusopetuksen linjajohtajana, ja virka tullaan lakkauttamaan uudessa organisaatiossa. Koska perusopetuksen linjan ja uuden perusopetuksen palvelukokonaisuuden johdettava kokonaisuus säilyy pääosin ennallaan, Outi Salo voidaan siirtää palvelukokonaisuusjohtajan virkaan.

Nykyisen hallintosäännön 19 §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen päättää kaupunginhallitus silloin kun kyseessä on virka, jonka täyttämisestä päättää kaupunginhallitus.

Uuden 1.6.2017 voimaan tulevan hallintosäännön 23 luvun 1 §:n mukaan palvelukokonaisuuksien johtajien virkojen kelpoisuusvaatimukset ovat ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Jos palvelukokonaisuuden asioita käsitellään pöytäkirjakieleltään ruotsinkielisessä toimielimessä, kielitaitovaatimuksena on ruotsin kielen erinomainen ja suomen kielen tyydyttävä ja kirjallinen taito. Lisäksi on otettava huomioon se, mitä kelpoisuusehdoista on erikseen säädetty tai määrätty.

Viranhaltijoita on kuultu asiasta.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37965

marju.pohjaniemi(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Viranhaltijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566