Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

32/2016

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kj/2

 

19.09.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 808

V 28.9.2016, Kansliapäällikön virkaan ottaminen ja avoimen viran hoitaminen

HEL 2016-008036 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto päättää valita OTL, VT, FM Sami Sarvilinnan kansliapäällikön virkaan 15.10.2016 lukien seitsemän vuoden määräajaksi 14 000 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin (johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokka 28).

Samalla kaupunginvaltuusto päättää määrätä Sami Sarvilinnan hoitamaan avointa, nykyisen organisaation kansliapäällikön virkaa sitä haettavaksi julistamatta oman viran ohella edellä mainitusta ajankohdasta lukien.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti.

Käsittely

Esteelliset: Ritva Viljanen, Tuula Saxholm

 

Esittelijä muutti ehdotustaan siten, että päätösehdotukseen ja avoimen viran hoitamisen perusteluihin viran aloitusajankohdaksi muutetaan 15.10.2016.

 

Vastaehdotus:
Pilvi Torsti:

Muutetaan ehdotus kuulumaan seuraavasti:

(2) Kaupunginvaltuusto päättää valita hakijoista ansioituneimman VTM, OTK Ritva Viljasen kansliapäällikön virkaan 4.10.2016 lukien seitsemän vuoden määräajaksi 14 000 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin (johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokka 28).

(3) Samalla kaupunginvaltuusto päättää määrätä Ritva Viljasen hoitamaan avointa, nykyisen organisaation kansliapäällikön virkaa sitä haettavaksi julistamatta oman viran ohella edellä mainitusta ajankohdasta lukien.

Kaupunginhallitus toteaa, että Ritva Viljanen on hakijoista ansioitunein hakuilmoituksessa esitetyillä kriteereillä.  Hakijoiden ansiot ilmenevät liitteestä 1. Seuraavassa on vertailtu kolmen haastattelujen pohjalta kärkeen nousseiden hakijoiden ansioita. Hakijoiden vertailu on tehty hakemusten, haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella.

Ritva Viljanen

Oikeustieteen kandidaatti ja valtiotieteen maisteri

Johtamiskokemus

Ritva Viljanen on toiminut vuodesta 2012 lähtien Helsingin kaupungin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana. Johtamisvastuulle kuuluu 14 virastoa ja useita yhtiöitä ja säätiöitä. Taloudellinen vastuu on noin 900 miljoonaa euroa ja ao. tehtävissä työskentelee 9000 ihmistä. Vuosina 2012-2014 hän vastasi lisäksi kaupungin henkilöstöasioista. Apulaiskaupunginjohtaja esittelee vastuualueensa asiat kaupunginhallituksessa. Lisäksi Viljanen on ollut sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan ensimmäinen sijainen ja vastannut myös näiden asioiden esittelystä sijaisuusaikoinaan.

Aiemmin Ritva Viljanen on ollut 2003-2012 sisäasiainministeriön kansliapäällikkö, jossa hänen johtamisvastuulleen kuului 11 000 työntekijää ja taloudellinen vastuu oli 1,2 miljardia. Sisäministeriölle kuuluivat hänen ollessaan kansliapäällikkö mm. kunta- ja alue-hallintoasiat, maahanmuutto ja sisäinen turvallisuus.

Tätä ennen Ritva Viljanen työskenteli keskushallinnon viraston, Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana vuosina 1997-2012, sisäasianministeriön hallitusneuvoksena ja aluehallintoyksikön päällikkönä 1992 - 1997, oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena 1989-1992  ja valtiovarainministeriössä useissa eri viroissa 1982 - 1989.

Muu työkokemus

Nykyisin Ritva Viljanen on oman työnsä ohella mm. kuntatyönantajien KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja ja Kunnallisen virkariitalautakunnan puheenjohtaja. Lisäksi hän on Metropolian hallituksen jäsen ja Turun yliopiston hallituksen jäsen. Hänet on kutsuttu jäseneksi Koulutuksen kansalliseen arviointineuvostoon.

Ritva Viljanen on ollut alue- ja lääninhallintouudistuksen projektijohtaja, valtion liikelaitosuudistuksen projektipäällikkö sekä sisäisen turvallisuuden ohjausryhmän puheenjohtaja kolmen ohjelmakauden ajan. Lisäksi hän on ollut lukuisissa muissa valtakunnallisesti keskeisissä hankkeissa puheenjohtajana ja jäsenenä.

Merkittävin kansainvälinen kokemus on työskentely EU:n sisäisen turvallisuuden ministerineuvostossa ja koordintointitehtävä Suomen puheenjohtajakaudella kokonaisuudessaan 2005-2007. Hän on toiminut myös Baltic Sea Task Forcen puheenjohtajana.

Kehittäminen

Ritva Viljanen on ammattilaisten äänin valittu kolmesti vuoden hallinnon kehittäjäksi ja vaikuttajaksi. Suurimpina saavutuksina Helsingin kaupungilla voidaan pitää erityisesti sitä, että Ritva Viljasen kaudella kaupungin toisen asteen ammattikoulupaikkoihin saatiin merkittävä lisäys ja nykyisin kaikki peruskoulun päättäneet pääsevät toiselle asteelle tai koulutuksen tukitoimeen. Lisäksi on käynnistetty tulevaisuuden koulun suunnittelu ja sitä toteuttava digiloikka ohjelma. Lisäksi on perustettu respa, ohjaamo ja maahanmuuttajien osaamiskeskus, joilla pyritään tukemaan nuorten ja maahanmuuttajien asemaa.

Helsinkiin on Ritva Viljasen kaudella päätetty tehdä useita kulttuuri-investointeja. Tällaisia ovat keskustakirjasto, Tanssin talo, Helsingin kaupunginmuseon uudet tilat HAM, uusi kaupunginmuseo ja museoiden yhteinen kokoelmakeskus. Lisäksi olympiastadionin kunnostus etenee.

Tuula Saxholm

Kauppatieteiden maisteri, Finance for Executives (1/5 EMba) (Aalto-yliopisto)

Johtamiskokemus

Tuula Saxholm on toiminut Helsingin kaupungin va. kansliapäällikkönä 5.2016 lähtien. Kaupunginkanslian tehtävänä on toimia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston yleisenä suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelimenä. Kanslia-päällikkö vastaa viraston toiminnasta.

Tuula Saxholmin vakinainen virka on v. 2014 lähtien Helsingin kaupungin rahoitusjohtaja. Hänen johtamansa talous- ja suunnitteluosasto huolehtii kaupungin talouden ja toiminnan suunnittelusta kaupungin strategian valmistelusta ja hallinnon yleisestä kehittämisestä sekä konserniohjaukseen, rahoitukseen, riskienhallintaan ja harmaan talouden torjuntaan liittyvistä tehtävistä. Osasto avustaa kaupunginjohtajistoa aluerakentamisprojektien ohjauksessa ja asuntopolitiikan koordinoimisessa. Osasto arvioi sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tilaa. Lisäksi osasto huolehtii viraston talousasioista ja henkilöstökassatoiminnasta. Osastolla työskentelee noin 100 henkilöä. Osaston vastuulle kuuluu koko kaupungin talousarvio.

Sitä ennen Tuula Saxholm on toiminut 2005-2013 Helsingin kaupungin talousarviopäällikkönä, jolloin hänen johtamansa osaston toimialaan kuuluivat mm. kaupungin talouden ja toiminnan suunnittelu (kaupungin talousarvion valmistelu) sekä kaupungin strategian valmistelu.

Tuula Saxholm on toiminut myös Helsingin kaupungin hallintopäällikkönä 1995-2005.

Muu työkokemus

Tuula Saxholm on toiminut henkilöstösuunnittelijana 1991-1995 sekä yksityisellä sektorilla mm. talousyhteyshenkilönä Nokia Data Systemsissä.

Sami Sarvilinna

Oikeustieteen lisensiaatti ja filosofian maisteri, lisäksi Master in Public Policy (Princeton University) ja Magister Juris in European and Comparative law (Oxford University)

Johtamiskokemus

Sami Sarvilinna on toiminut Helsingin kaupunginlakimiehenä v. 2007 lähtien. Kaupunginlakimies on kaupunginkansliaan (aiemmin hallintokeskukseen) kuuluvan oikeuspalvelut-osaston päällikkö. Osaston henkilöstömäärä on 40 ja budjetti noin 3 miljoonaa euroa. Oikeuspalvelut on Helsingin kaupunkikonsernin oikeudellinen asiantuntijaorganisaatio, joka huolehtii keskitetysti konsernin oikeudellisista palveluista ja kaupungin edunvalvonnasta.  Oikeuspalvelut mm. neuvoo ja ohjaa oikeudellisissa kysymyksissä, edustaa ja avustaa oikeudenkäynneissä, järjestää tarvittaessa koulutusta sekä laatii ohjeita ja malleja käytännön toiminnan tueksi.

Sami Sarvilinnan aiempi työura on ollut oikeusministeriössä, jossa hän on työskennellyt mm. hallitusneuvoksena / vanhempana hallitussihteerinä / hallitussihteerinä vv. 2000-2007  (alaisia on ollut korkeintaan 15).

Muu työkokemus

Sami Sarvilinna on työskennellyt oikeusministeriössä vv. 1992 - 2000 eri tehtävänimikkeillä ja Helsingin käräjäoikeudessa käräjätuomarina 2000 – 2006.

Sami Sarvilinna on Oy Apotti Ab:n hallituksen jäsen 2016 – ja Malminkartanon Kiinteistöt Oy:n / Heka Malminkartano Oy:n hallituksen puheenjohtaja 2007 – 2012.

Yhteenveto arvioinnista

Kaupunginhallitus toteaa, että vertailussa kiinnitettiin huomiota, hakuilmoituksessa mukaisesti, kokemukseen johtamistehtävistä laaja-alaisessa toimintaympäristössä, vankkaa julkistalouden ja –hallinnon tuntemusta, näyttöä vahvaa strategista ajattelua edellyttävistä tehtävistä sekä muutoksen aikaansaamisesta, hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja ja kykyä tehdä yhteistyötä kaupungin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Laajentuva kansainvälinen yhteistyö edellyttää myös sujuvaa englannin kielen taitoa ja kykyä ylläpitää ja edistää kansainvälisiä verkostoja.

Ritva Viljasella on hakijoista selvästi laaja-alaisin johtamiskokemus suurista organisaatioista. Hän on ainoa, jolla on myös kokemusta esittelystä kaupunginhallituksessa. Hänellä on vankka julkistalouden ja – hallinnon tuntemus, näyttöä vahvaa strategista ajattelua edellyttävistä tehtävistä sekä muutoksen aikaansaamisesta, hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot ja kykyä tehdä yhteistyötä kaupungin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Hänellä on näyttöä kansainvälisestä toiminnasta eli hänen osaamisensa ja näyttönsä vastaavat hakuilmoituksessa esitettyjä painotuksia.

Kaupunginhallitus toteaa edelleen, että Tuula Saxholmilla on pitkäaikainen kokemus kaupungin talouden ja toiminnan suunnittelusta. Myös kaupungin strategioiden valmistelu, aluerakentamisprojektien ohjaus ja asuntopolitiikan koordinointi sekä hallinnon yleinen kehittäminen kuuluvat hänen johtamalleen osastolle. Hän on myös perehtynyt konserniohjaukseen. Hän on toiminut kansliapäällikön sijaisena ja va. kansliapäällikkönä nykyisessä kaupunginkansliassa.

Sami Sarvilinnan osalta kaupunginhallitus toteaa, että hänen johtamiskokemuksensa on juridisiin kysymyksiin erikoistuneesta yksiköstä. Hänen työkokemuksensa painottuu oikeudellisiin asioihin. Kaupunginlakimiehenä hän on oikeusasioiden yhteydessä perehtynyt kaupungin organisaatioon ja edustanut kaupunkia laajoissa ja merkityksellisissä oikeudellisissa asioissa. Kaupunginlakimiehen tehtäviin eivät kuitenkaan kuulu strategian valmistelu eivätkä laajat kaupungin talouteen tai toimintaan kuuluvat valmisteluasiat tai kaupungin kehittäminen muuten kuin hänen oman osastonsa osalta. Siten hänen kokemustaan näiltä alueilta on pidettävä suhteellisen vähäisenä.

Vertailtaessa puolestaan Viljasta ja Saxholmia Viljanen on pitkäaikaisen ja monipuolisen johtamiskokemuksensa, kehittämisansioidensa, kansainvälisten tehtäviensä ja esittelykokemuksensa perusteella ansioituneempi kuin Saxholm. Ritva Viljasen osaaminen ja näytöt vastaavat hakijoista parhaiten niitä seikkoja, jotka hakuilmoituksessa oli mainittu.

Kannattaja: Veronika Honkasalo

 

Äänestys:

JAA-ehdotus: Esittelijän muutetun ehdotuksen mukaan
EI-ehdotus: Pilvi Torstin vastaehdotuksen mukaan

Jaa-äänet: 9
Arja Karhuvaara, Otso Kivekäs, Lasse Männistö, Hannu Oskala, Mika Raatikainen, Marcus Rantala, Tatu Rauhamäki, Laura Rissanen, Sanna Vesikansa

Ei-äänet: 5
Veronika Honkasalo, Antti Koskela, Terhi Peltokorpi, Pilvi Torsti, Mirka Vainikka

Tyhjä: 0

Poissa: 1
Silvia Modig

Kaupunginhallitus hyväksyi esittelijän muutetun ehdotuksen äänin 9 - 5 (1 poissa).

 

Veronika Honkasalo, Antti Koskela, Terhi Peltokorpi, Pilvi Torsti ja Mirka Vainikka jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen ja seuraavat perustelut:

Ritva Viljanen on hakijoista ansioitunein hakuilmoituksessa esitetyillä kriteereillä. Pilvi Torstin vastaehdotuksessa on vertailtu kolmen hakijan ansioita. Hakijoiden vertailu on tehty hakemusten, haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella.

Perustelut eriävään mielipiteeseen jättäneet viittaavat Pilvi Torstin vastaehdotuksessa mainittuihin hakijoiden vertailuihin ja yhteenvetoon arvioinnista.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37965

marju.pohjaniemi(a)hel.fi

Liitteet

1

Kansliapäällikön viran hakijoiden yhteenveto_020916

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Viran muut hakijat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, valtuusto

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Kaupunginvaltuusto päättää valita OTL, VT, FM Sami Sarvilinnan kansliapäällikön virkaan 4.10.2016 lukien seitsemän vuoden määräajaksi 14 000 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin (johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokka 28).

Samalla kaupunginvaltuusto päättää määrätä Sami Sarvilinnan hoitamaan avointa, nykyisen organisaation kansliapäällikön virkaa sitä haettavaksi julistamatta oman viran ohella edellä mainitusta ajankohdasta lukien.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti.

Esittelijän perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Hyväksytyn hallintosäännön (uusi hallintosääntö) 5 luvun 2 §:n mukaan keskushallintoa johtaa kansliapäällikkö. Keskushallintoon kuuluvat kaupunginkanslia, palvelukeskusliikelaitos, taloushallintoliikelaitos ja työterveysliikelaitos. Kansliapäällikkö toimii kaupunginkanslian päällikkönä. Kansliapäällikkö on toimialajohtajien esimies. Kansliapäällikkö suorittaa pormestarin määräämät tehtävät. Kansliapäällikkö nimitetään enintään seitsemän vuoden määräajaksi ja hänen kanssaan tehdään johtajasopimus.

Kansliapäällikön virka on uusi virka kaupungin tulevassa organisaatiossa. Virka on perusteltua täyttää jo ennen uuden organisaation voimaantuloa, jotta kansliapäällikkö voi hoitaa uuden johtamisjärjestelmän täytäntöönpanoon liittyviä tehtäviä.

Kaupunginhallitus päätti 27.6.2016, 640 § perustaa kansliapäällikön viran ja kehotti kaupunginkansliaa käynnistämään viran täyttämiseksi julkisen hakumenettelyn. Kaupunginhallituksen päätökseen sisältyi, että virkaan valittu henkilö toimii lisäksi nykyisen kaupunginkanslian päällikkönä 31.5.2017 asti päätösehdotuksessa ilmenevällä tavalla.

Kansliapäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 6.7. – 8.8.2016. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 10.7.2016 sekä Metro-lehdessä 6.7.2016. Lehti-ilmoitusten lisäksi hakuilmoitus oli esillä kaupungin eRekry-palvelussa sekä MOL.fi, Oikotie.fi ja LinkedIn -palveluissa.

Uuden hallintosäännön 7 luvun 1 §:n mukaan kansliapäällikön valitsee kaupunginvaltuusto.

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa keskushallintoa, toimia kaupunginkanslian päällikkönä ja toimialajohtajien esimiehenä sekä suorittaa pormestarin määräämät tehtävät. Kansliapäällikkö toimii kaupunginhallituksen, sen jaostojen sekä pormestarin esittelijänä.

Uuden hallintosäännön 23 luvun 1 §:n mukaan kansliapäällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi ilmoitettiin edellytettävän kokemusta johtamistehtävistä laaja-alaisessa toimintaympäristössä, vankkaa julkistalouden ja – hallinnon tuntemusta, näyttöä vahvaa strategista ajattelua edellyttävistä tehtävistä sekä muutoksen aikaansaamisesta, hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja ja kykyä tehdä yhteistyötä kaupungin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Laajentuva kansainvälinen yhteistyö edellyttää myös sujuvaa englannin kielen taitoa ja kykyä ylläpitää ja edistää kansainvälisiä verkostoja.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaa haki hakuajan kuluessa 23 henkilöä. Liitteenä 1 on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa: Jyrki Heinonen, Marja-Leena Rinkineva, Sami Sarvilinna, Tuula Saxholm, Marianne Tikkanen, Marita Toikka ja Ritva Viljanen.

Hakijoita haastattelivat 15.8. - 16.8.2016 kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat Osku Pajamäki ja Otso Kivekäs, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi sekä PD Personnel Helsinki Oy:n konsulttijohtaja Taija Stoat.

Psykologiseen henkilöarviointiin kutsuttiin viisi hakijaa: Jyrki Heinonen, Marja-Leena Rinkineva, Sami Sarvilinna, Tuula Saxholm ja Ritva Viljanen.

Kaikki arviointiin osallistuneet hakijat täyttävät viran kelpoisuusvaatimukset. Vaikka hakijoiden työkokemus ja osaaminen vaihtelevat, heillä kaikilla on vahva osaaminen usealla viran toimenkuvaan kuuluvalla osa-alueella. Kaikilla on kokemusta organisaatioiden johtamisesta, organisaatiomuutosten johtamisesta tai niiden johtamiseen osallistumisesta sekä vankka julkistalouden ja – hallinnon tuntemus. Kaikilla arviointiin osallistuneilla on myös tarvittava kielitaito sekä tarvittava taito ja kyky pitää yllä ja edistää kansainvälisiä verkostoja.

Hakijoiden ansiot ilmenevät liitteestä 1. Hakijoiden vertailu on tehty hakemusten, haastattelujen ja henkilöarvioinnin perusteella.

Kaupunginhallitus katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ja psykologisista henkilöarvioinneista ilmenevien seikkojen perusteella, että Sami Sarvilinna on kansliapäällikön virkaan parhaiten soveltuva. Sami Sarvilinnan ansioituneisuus julkishallinnon vaativissa tehtävissä ja henkilökohtaiset ominaisuudet antavat hänelle parhaat edellytykset keskushallinnon ja kaupunginkanslian johtamiseen ja kehittämiseen. Hyvänä neuvottelijana ja kokeneena edunvalvojana hänellä on erinomaiset edellytykset tulokselliseen yhteistyöhön sekä sisäisten että ulkoisten sidosryhmien kanssa, myös englannin kielellä.

Kaupunginhallituksen tarkoituksena on, kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä, päättää valittavan kansliapäällikön kanssa tehtävästä  johtamissopimuksesta. Johtajasopimus täydentää hallintosäännön ja viranhoitomääräyksen sisältöä. Siinä tarkennetaan kansliapäällikön ja pormestarin työnjakoa sekä sovitaan tavoitteiden asettamisesta, toteutumisen arvioinnista ja seurannasta. Johtajasopimuksessa on tarkoitus sopia myös vapaaehtoisen irtisanoutumisen ehdoista tilanteessa, jossa kansliapäällikön toimintaan kohdistuisi vakava luottamuspula.

Jotta valittavalla kansliapäälliköllä olisi toimivaltuudet johtaa nykyistä kaupunginkansliaa uuden organisaation aloittamiseen asti, kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se määräisi Sami Sarvilinnan hoitamaan nykyiseen organisaatioon kuuluvaa kansliapäällikön avointa virkaa 4.10.2016 alkaen 31.5.2017 asti oman virkansa ohella.

Voimassa olevan hallintosäännön 15 §:n mukaan avoimen viran määräaikaisen hoitajan ja hänen palkkauksensa määrää virkasuhteeseen ottava viranomainen. Jos viranomainen on kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus voi antaa määräyksen enintään 180 päivän ajaksi. Kaupunginkanslian johtosäännön 14 §:n 1 momentin mukaan viraston päällikön ottaa kaupunginvaltuusto.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n 3 momentin mukaan viran julkisesta hakumenettelystä voidaan poiketa muun muassa kun kysymyksessä on avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi.

Kaikki hakuasiakirjat ja muut hakuprosessiin liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston kokouksissa ja tätä ennen valmistelijalla.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37965

marju.pohjaniemi(a)hel.fi

Liitteet

1

Kansliapäällikön viran hakijoiden yhteenveto_020916

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, valtuusto

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Viran muut hakijat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, valtuusto

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

Päätöshistoria

Kaupunginhallitus 05.09.2016 § 750

HEL 2016-008036 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle kahdeksi viikoksi.

Käsittely

05.09.2016 Pöydälle

Esteelliset: Sami Sarvilinna, Ritva Viljanen, Tuula Saxholm

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna asian pöydälle kahdeksi viikoksi Osku Pajamäen ehdotuksesta.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 310 37965

marju.pohjaniemi(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566