Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

43/2013

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Sj/1

 

02.12.2013

 

 

 

 

 

 

§ 1304

Suomenkielisen työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön viran täyttäminen

HEL 2013-008254 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti valita sotatieteiden maisteri, vapaa-aikajohtaja Marko Enbergin Helsingin työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan 1.2.2014 lukien 5 129,82 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Edelleen kaupunginhallitus päätti määrätä apulaisrehtori Kaj Lyytisen jatkamaan suomenkielisen työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön viran väliaikaisena hoitajana 31.1.2014 saakka 5 129,82 euron suuruisen kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin, kuitenkin kauintaan siihen saakka, kunnes virkaan valittu ottaa viran vastaan.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36683

maria.nyfors(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Muut hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee valita sotatieteiden maisteri, vapaa-aikajohtaja Marko Enbergin Helsingin työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan 1.2.2014 lukien 5 129,82 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päättänee todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Edelleen kaupunginhallitus päättänee määrätä apulaisrehtori Kaj Lyytisen jatkamaan suomenkielisen työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön viran väliaikaisena hoitajana 31.1.2014 saakka 5 129,82 euron suuruisen kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin, kuitenkin kauintaan siihen saakka, kunnes virkaan valittu ottaa viran vastaan.

Esittelijä

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 12.12.2012 uuden johtosäännön Helsingin kaupungin suomenkieliselle työväenopistolle. Kaupunginhallitus päätti 17.12.2012 kehottaa työväenopiston johtokuntaa lakkauttamaan nykyiset aluerehtorien sekä hallinto- ja kehittämisosaston osastopäällikön virat ja perustamaan tilalle kolme uutta osastopäällikön virkaa.

Kaupunginhallitus päätti 11.2.2013 perustaa työväenopistoon seuraavat virat 1.5.2013 lukien:

-        opetusosaston osastopäällikkö/apulaisrehtori, kokonaiskuukausipalkka 5 503 euroa/kk

-        asiakaspalveluosaston osastopäällikkö, kokonaiskuukausipalkka 5 056 euroa/kk

-        hallinto-osaston osastopäällikkö, kokonaiskuukausipalkka 5 056 euroa/kk

Lisäksi palkoissa huomioidaan 1.2.2013 voimaan tulleen yleiskorotuksen vaikutukset (1.46 %).

Opetusosaston ja asiakaspalveluosaston osastopäälliköiden virat täytettiin sisäisen ilmoittautumismenettelyn kautta kaupunginhallituksen päätöksellä 8.4.2013. Samalla kaupunginhallitus päätti, että hallinto-osaston osastopäällikön viran väliaikaiseksi hoitajaksi määrätään apulaisrehtori Kaj Lyytinen 1.5.2013 alkaen 1.11.2013 saakka, kuitenkin kauintaan siihen saakka, kunnes virkaan valittu ottaa viran vastaan. Myöhemmin väliaikaista viranhoitoa jatkettiin 31.12.2013 asti. Lyytinen on jäämässä eläkkeelle.

Hallinto-osaston osastopäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 1.-16.9.2013. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi kaupungin ilmoituslehdissä. Työväenopiston johtosäännön 12 §:n mukaan osaston päällikön ottaa kaupunginhallitus johtokunnan annettua hakijoista lausuntonsa.

Johtosäännön mukaan osastopäällikkö johtaa hallinto-osastoa, joka vastaa keskitetyistä hallinto- ja tukipalveluista viraston hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti. Osastopäällikön keskeistä vastuualuetta ovat hallinto- ja henkilöstöasioiden järjestäminen ja kehittäminen. Osastopäällikkö vastaa hallinto-osaston sisäisestä yhteistyöstä sekä osastojen välisestä yhteistyöstä hallinto-osaston osalta. Lisäksi hallinto-osaston osastopäällikkö päättää opiskelijan erottamisesta määräajaksi, enintään työkaudeksi.

Johtosäännön 11 §:n mukaan hallinto-osaston osastopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta hallinto- ja johtamistehtävissä.

Virkaan valitun henkilön on lääkärintodistuksella osoitettava olevansa terveydentilaltaan sopiva tehtävään.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräaikaan mennessä virkaan tuli 90 hakemusta. Yhteenveto hakijoista on liitteenä 1. Hakemusasiakirjat ja muu aineisto ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen valmistelijalla. 88 hakijalla on ylempi korkeakoulututkinto ja 69 hakijalla kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä.

Työväenopiston johtokunnan asettama valmistelutyöryhmä, johon kuuluivat johtokunnan puheenjohtaja Annukka Mickelsson ja jäsenet Johanna Hautakorpi ja Harri Liikkanen sekä työväenopiston rehtori Taina Saarinen, ehdotti seitsemää henkilöä haastatteluun: ********** ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä virkaan. Valmistelutyöryhmä haastatteli kuusi em. hakijaa ajalla 10.-16.10.2013.

Toiseen haastatteluun 5.11.2013 kutsuttiin ********** Toisen haastattelun suorittivat Mickelsson, Hautakorpi ja Saarinen Liikkasen ollessa estyneenä.

********** on koulutukseltaan SM, pääaine sotilaspedagogiikka, valmistumisvuosi 2005. Hän toimii Järvenpään kaupungin vapaa-aikajohtajana. Aiemmin hän on toiminut Järvenpään kaupungin liikuntatoimenjohtaja ja hallipäällikkönä sekä Maanpuolustuskorkeakoulun opettajana. Työkokemusta hänellä on yli 20 vuotta, joista hallinto- ja johtamistehtävissä vuodesta 1999. Kunnallisissa johtotehtävissä hän on ollut vuodesta 2007 alkaen.

********** on koulutukseltaan FM, pääaine yleinen kirjallisuustiede, valmistumisvuosi 1987. Hän toimii Helsingin työväenopiston koulutuspäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut Järvenpään työväenopistossa koulutuspäällikkönä sekä Helsingin työväenopistossa johtavana opettajana. Hänellä on myös kokemusta aluerehtorin työstä Helsingin työväenopistossa. Työkokemusta hänellä on yli 40 vuotta, joista kunnallisissa hallinto- ja johtamistehtävissä vuodesta 2002.

********** on koulutukseltaan KM, pääaine aikuiskoulutus, valmistumisvuosi 1994. Hän toimii liikkeenjohdon konsulttina. Aiemmin hän toiminut Turkistuottajilla kehittämispäällikkönä, Vantaan kaupungilla henkilöstöpäällikkönä ja HUS:lla kehittämispäällikkönä sekä SFS-Koulutus Oy:ssä koulutuspäällikkönä. Työkokemusta hänellä on yli 30 vuotta, joista hallinto- ja johtamistehtävissä 20 vuotta eri aikoina, kunnallisella puolella 2,5 vuotta.

********** on koulutukseltaan YM, pääaine yhteiskuntamaantiede, valmistumisvuosi 2007. Hän toimii kaupunginmuseon vs. hallintopäällikkönä. Hän on toiminut aiemmin talous- ja suunnittelukeskuksessa sisäisenä tarkastajana ja nuorisoasiainkeskuksessa talouspäällikkönä sekä Omnia-oppilaitoksen talouspäällikkönä. Työkokemusta hänellä on yli 15 vuotta, joista hallinto- ja johtamistehtävissä 14 vuotta, kaikki kunnallisella puolella.

********** on koulutukseltaan MBA (Lancaster University Management School), koulutusalana liiketalous ja hallinto, valmistumisvuosi 2013 sekä LtM, pääaine hallinto, valmistumisvuosi 1988. Hän toimii Korkeasaaren eläintarhan hallintopäällikkönä. Hän on toiminut aiemmin Palmia-liikelaitoksen henkilöstöpäällikkönä, Helsingin Energian henkilöstön kehittämispäällikkönä, työväenopistossa projektipäällikkönä sekä liikuntavirastossa suunnittelijana. Työkokemusta hänellä on yli 25 vuotta, jotka ovat kaikki olleet hallinto- ja johtamistehtävissä, Helsingin kaupungilla vuodesta 1989.

********** on koulutukseltaan MMM, pääaine puumarkkinatiede, valmistumisvuosi 1989. Hän toimii kiinteistöviraston tilakeskuksen hallintopäällikkönä. Hän on toiminut aiemmin Vantaan kaupungilla kaupunkitarkastajana, Espoon kaupungissa taloussuunnittelijana ja talousjohtajana, Hämeenlinnan kaupungissa rahoitussuunnittelijana ja toimistopäällikkönä sekä Postipankki Oy:ssä markkinointipäällikkönä ja konttorinjohtajana. Työkokemusta hänellä on yli 30 vuotta, joista hallinto- ja johtamistehtävissä 28 vuotta, kunnallisella puolella 23 vuotta.

Kaikilla hakijoilla on vahva osaaminen monella viran toimenkuvaan kuuluvalla osa-alueella.

********** toimii johtajana laajassa kunnallisessa kentässä vapaa-aika-, kulttuuri- ja liikuntatoimialoilla Järvenpään kaupungilla. Tehtävässä on samantyyppisiä sisältöjä ja muutostilanteita kuin työväenopistossa.

********** hallitsee vapaan sivistystyön ja työväenopistosektorin alueen hyvin.

********** on osaamista laatujohtamisessa ja kehittämisessä.

********** on hoitanut sekä hallinnon että taloushallinnon tehtäviä useissa kaupungin virastoissa. Sisäisen tarkastuksen työn kautta hänellä on laajaa kehitysorientoitunutta osaamista.

********** on laajaa osaamista kaupungin eri virastoista.

********** on vankka hallinnollinen osaaminen Helsingin kaupungista ja muualta kunnallishallinnosta.

Toimenkuvan vuoksi haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota hallinnon yleisosaamiseen sekä johtamiskokemukseen.

Esittelijä katsoo, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Marko Enbergillä. Enbergin vahvuutena on erityisesti hallinnollisen työkokemuksen laaja-alaisuus niin valmistelijan kuin esittelijän työssä, talous- ja henkilöstöasioissa.

Kokemus vapaa-aikajohtajana antaa Enbergille hyvän lähtökohdan toimia täysipainoisesti opiston johtoryhmän jäsenenä ja osastopäällikkönä luomassa toimintakulttuuria uudistetussa organisaatiossa. Lisäksi hänen ansiokseen nähdään tavoitteellinen ja tuloshakuinen muutosprosessien toteutus sekä monipuolinen kokemus hallinnon kehittämisen johtamisesta ja päivittäisrutiineista.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36683

maria.nyfors(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti

Muut hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Suomenkielinen työväenopisto

Päätöshistoria

Suomenkielisen työväenopiston jk 12.11.2013 § 89

HEL 2013-008254 T 01 01 01 01

Päätös

Johtokunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus valitsisi SM, vapaa-aikajohtaja ********** Helsingin työväenopiston hallinto-osaston osastopäällikön virkaan 1.1.2014 lukien 5 129,82 e/kk euron kokonaiskuukausipalkan palkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Samalla kaupunginhallitus päättänee todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Käsittely

12.11.2013 Ehdotuksen mukaan

Palautusehdotus:
Belle Selene Xia: Voidakseni päättää asiasta pitäisi olla myös vertailun vuoksi myös toinen hakija johtokunnan haastateltavana. Esitän, että seuraavaan kokoukseen kutsutaan haastateltavaksi hakija Lestelä .
Ehdotus ei saanut kannatusta, joten päätös tehtiin esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

 

15.10.2013 Esittelijän muutetun ehdotuksen mukaan

24.09.2013 Ehdotuksen mukaan

27.08.2013 Ehdotuksen mukaan

11.06.2013 Palautettiin

Esittelijä

rehtori

Taina Hannele Saarinen

Lisätiedot

Taina Hannele Saarinen, rehtori, puhelin: 310 88501

taina.h.saarinen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

+358 9 655 783

 

FI02012566