Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

40/2011

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kj/4

 

14.11.2011

 

 

 

 

 

 

§ 1023

Helsingin Energian liittyminen Sähköinen liikenne -toimialaryhmän jäseneksi

HEL 2011-007021 T 00 01 06

Päätös

Kaupunginhallitus päätti oikeuttaa Helsingin Energian liittymään Sähköinen liikenne -toimialaryhmän jäseneksi.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Petra Vänskä-Sippel, controller, puhelin: 310 25551

petra.vanska-sippel(a)hel.fi

Liitteet

1

Helsingin Energian johtokunnan kirje (25.10.2011).pdf

Otteet

Ote

 

Helsingin Energia

 

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee oikeuttaa Helsingin Energian liittymään Sähköinen liikenne -toimialaryhmän jäseneksi.

Esittelijä

Helsingin Energian johtokunta on esittänyt (25.10.2011) Helsingin Energian liittymistä Sähköinen liikenne -toimialaverkostoon.

Helsingin kaupunki ja Helsingin Energia ovat mukana Pääkaupunkiseudun sähköinen liikenne - hankkeessa, jonka tavoitteena on synnyttää pääkaupunkiseudulle kansainvälisesti ainutlaatuinen sähköisen liikenteen testiympäristö.

Helsingin Energian tavoitteena hankkeessa on luoda kansallinen latausinfrastruktuurin runkoverkko ja siihen liittyvät toimintamallit (ml. palvelumallit), joita voidaan hyödyntää ensimmäisessä vaiheessa pää-kaupunkiseudun latausverkoston rakentamisessa. Tämän lisäksi Helsingin Energia haluaa tarjota asiakkailleen latauspalveluita ja tarvitsee siihen kehitettävän latauspalvelukonseptin. Helsingin Energian painopisteitä sähköisen liikenteen kehittämisessä ovat:

-  kehittää tuote- ja palvelukokonaisuuksia, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa kaupallisesti järkevien latausverkoston kokonaisratkaisujen tehokkaan toimittamisen asiakkaalle

- luoda liiketoimintamalleja ja konsepteja, joiden avulla palveluntarjoajat voivat liittää omaan liiketoimintaansa lataus-  ja pysäköintipalveluita ja tuoda aidosti lisäarvoa kuluttajan asiointiin

-  selvittää mahdollisuuksia mobiilisähköliittymä-mallin luomiselle autojen latauspalvelupalveluihin sekä

- sähköisen liikenteen hyödyntäminen tulevaisuuden älykkäissä sähköverkoissa ja hajautetussa tuotannossa.

Pääkaupunkiseudun Sähköisen liikenteen – konsortio on valmistellut yhdistyksen perustamista toimialan veturiksi. Joustavammaksi ratkaisuksi osoittautui kuitenkin kansallisen sähköisen ajoneuvoliikenteen toimialaverkoston perustaminen Teknologiateollisuus ry:hyn. Toimialaverkosto voi joustavammin, edullisemmin ja kevyellä organisaatiolla yhdistää toimialan kaikkien toimijoiden yhteistoimintatarpeet perustamatta yhdistystä. Toiminta on teknisesti osa Teknologiateollisuus ry:n organisaatiota, joka antaa sille vahvan vaikuttavuuden, juridisen ryhdin ja toimintainfran.

Sähköisen liikenteen toimiala -ryhmän tavoitteena on edistää Suomen sähköisen ajoneuvoliikenteen yritysten ja yhteisöjen yhteistoimintaa ja liiketoiminnan edellytyksiä sekä edesauttaa sähköisen liikenteen osaamisen ja kehittämisen keskuksen syntymistä Suomeen ja samalla profiloitua toimialarajat ylittävänä näkijänä ja parhaan faktatiedon tuottajana päättäjille ja suurelle yleisölle.

Ryhmän jäseneksi hyväksytään Suomessa toimialalla toimivia tai sitä tukevia yrityksiä, yhteisöjä, tutkimuslaitoksia ja oppilaitoksia. Jäsenen ei tarvitse olla Teknologiateollisuuden jäsen. Tällaiselta jäseneltä peritään kulukorvausmaksu, jonka suuruuden vahvistaa vuosittain Teknologiateollisuuden hallitus (ehdotuksen mukaan 500 euroa vuodelle 2012).

Helsingin Energian johtokunnan mukaan tavoitteiden saavuttamiseksi on välttämätöntä olla mukana tässä kansallisessa toimialaverkostossa.

Esittelijä pitää Helsingin Energian johtokunnan esittämin perustein Helsingin Energian liittymistä Sähköinen liikenne -toimialaryhmän jäseneksi tarkoituksenmukaisena. Vuodelle 2012 toimialaryhmän jäsenmaksu on maksimissaan 5000 euroa.

Esittelijä

kaupunginjohtaja

Jussi Pajunen

Lisätiedot

Petra Vänskä-Sippel, controller, puhelin: 310 25551

petra.vanska-sippel(a)hel.fi

Liitteet

1

Helsingin Energian johtokunnan kirje (25.10.2011).pdf

Otteet

Ote

 

Helsingin Energia

 

 

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Faksi

 

Y-tunnus

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

+358 9 655 783

 

0201256-6

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki

Tilinro

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

FI0680001200062637

 

FI02012566