Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

37/2011

1 (1)

Kaupunginhallitus

 

 

 

 

Kaj/2

 

24.10.2011

 

 

 

 

 

 

§ 948

Rakennusvalvontaviraston yleisen osaston päällikkönä toimivan hallintopäällikön viran täyttäminen

HEL 2011-005419 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunginhallitus päätti ottaa rakennusvalvontaviraston yleisen osaston hallintopäällikön virkaan 1.4.2012 lukien oikeustieteen maisteri Mikko Salmelan 5 651,67 euron kokonaiskuukausipalkan mukaisin eduin.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Hannu Penttilä

Lisätiedot

Miliza Ryöti, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin: 310 25407

miliza.ryoti(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hallintopäällikön viran hakijoista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus päättänee ottaa rakennusvalvontaviraston yleisen osaston hallintopäällikön virkaan 1.4.2012 lukien oikeustieteen maisteri Mikko Salmelan 5 651,67 euron kokonaiskuukausipalkan mukaisin eduin.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Esittelijä

Kaupunginhallitus on päätöksellään 16.5.2011 (516 §) myöntänyt eron rakennusvalvontaviraston hallintopäällikkö Juhani Nortomaalle vanhuuseläkkeelle siirtymistä varten 1.4.2012 alkaen.

Rakennusvalvonnan johtosäännön 8 §:n mukaan rakennusvalvontaviraston yleisen osaston päällikkönä on hallintopäällikkö. Johtosäännön 21 §:n mukaan osastopäällikön valitsee kaupunginhallitus lautakunnan annettua hakijoista lausuntonsa.

Hallintopäällikön pätevyysvaatimuksena on johtosäännön 20 §:n mukaan tuomarin virkaan vaadittava tai muu soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, minkä lisäksi hänellä tulee olla kokemusta hallinnollisissa tehtävissä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen hallitseminen sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Hallintopäällikön virka on ollut julkisesti haettavana aikana 29.5. - ­20.6.2011.

Muodollisen pätevyyden lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että hallintopäällikön tulee tuntea niin hallinnon käytäntöjä kuin rakennusalaa ja sitä sääteleviä lakeja ja säädöksiä. Häneltä odotetaan esimieskokemusta ja -näkemystä sekä kykyä tukea ja innostaa alaisiaan. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan kokemusta ja halua organisaation kehittämiseen.

Virkaan valittaessa valitsijan tulee kunnallisissa viroissa varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi kiinnittää huomiota perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin eli taitoon, kykyyn ja koeteltuun kansalaiskuntoon.

Virkaa haki hakuajan kuluessa kolme henkilöä. Yksi hakijoista perui hakemuksensa 21.9.2011. Yhdistelmä jäljelle jääneistä viran hakijoista on liitteenä. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa ja ennen kokousta asian valmistelijalla.

Hakijat ovat suorittaneet ylemmän korkeakoulututkinnon. Hakijalla Mikko Salmela on oikeustieteellinen tutkinto, ja hakijalla Hannu Mähönen kaupallinen tutkinto.

Kummallakin heistä on hallinnollista kokemusta. Kumpikin on toiminut esimiestehtävissä. Salmela on tutustunut rakennusvalvontaan ollessaan hallintojohtajana Mäntsälän kunnassa vuosina 2006-2009. Mähönen ilmoittaa opiskelleensa isännöitsijän ammattitutkinnon valmistavan osan sekä harjoittaneensa arkkitehtuuriopintoja.

Kaikki kolme virkaa alun perin hakenutta on haastateltu virastopäällikön ja hallintoyksikön päällikön toimesta. Salmela on käynyt Psycon Oy:n suorittamassa henkilöarvioinnissa. Myös hakemuksensa perunut kävi vastaavassa arvioinnissa.

Hallintopäällikön viran tehtäväkokonaisuus on monipuolinen. Hallintopäällikkö johtaa viraston yleistä osastoa, joka huolehtii viraston hallinto- ja talousasioista sekä toimii lainopillisten asioiden asiantuntijana. Osastolle kuuluvat viraston henkilöstöasiat, tietohallinto, mukaan luettuna tietojärjestelmien ylläpito ja kehittäminen sekä mittava piirustusarkisto.

Osastolla käsitellään ja päätetään rakennusrasitteista. Lautakunnan ratkaistavaksi tulevat velvoiteasiat, oikaisuvaatimukset sekä lausunnot tuomioistuimille valmistellaan yleisellä osastolla, ja hallintopäällikkö esittelee ne lautakunnan päätettäväksi. Osastolla on kolme yksikköä: hallintoyksikkö, arkistoyksikkö ja tietotekniikkayksikkö.

Hallintopäällikön virassa menestyminen edellyttää varsin laaja-alaista asiantuntemusta, kykyä tehdä samanaikaisesti eriluonteisia tehtäviä mutta toimia samalla pitkäjänteisesti. johdonmukaisuutta, uuden omaksumiskykyä sekä hyviä ihmisten johtamisen ja vuorovaikutustaitoja.

Tehtäväkuvan monipuolisuus huomioon ottaen rakennuslautakunta arvioi, että paremmat mahdollisuudet siitä suoriutumiseen on Salmelalla. Salmela on oikeustieteen maisteri (2002). Kauppatieteen maisterin opinnot on aloitettu. Työkokemusta Salmelalla on kahdesta yksityisestä yhtiöstä, Nurmon kunnasta, jossa hän toimi hallintojohtajana vuosina 2004-2006 sekä Mäntsälän kunnasta, jossa hän toimi myös hallintojohtajana vuosina 2006-2009. Suomen Evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkohallituksen hallintopäällikkönä Salmela on ollut vuodesta 2009 lukien.

Hakuasiakirjojen, haastattelujen sekä henkilöarviointien perusteella suoritetussa kokonaisarvioinnissa rakennuslautakunta katsoo, että oikeustieteen maisteri Mikko Salmela täyttää viran menestykselliselle hoidolle asetettavat vaatimukset. Salmelalla on vahvat ihmisten johtamiseen liittyvät taidot, hänen työskentelytavalleen on ominaista tehokas eteneminen ja laatuhakuinen ote sekä hän omaksuu erinomaisesti uusia asioita.

Päätösehdotus on rakennuslautakunnan esityksen mukainen.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Hannu Penttilä

Lisätiedot

Miliza Ryöti, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin: 310 25407

miliza.ryoti(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hallintopäällikön viran hakijoista

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Rakennuslautakunta

Rakennusvalvontavirasto

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Faksi

 

Y-tunnus

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

+358 9 655 783

 

0201256-6

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki

Tilinro

 

Alv.nro

hallintokeskus@hel.fi

http://www.hel.fi/hallintokeskus

FI0680001200062637

 

FI02012566