Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

10/2017

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Kaj/2

 

15.05.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 83

Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Villamonteen sulautettavan ja sulautettujen yhtiöiden sulauttamisen edellyttämät päätökset

HEL 2017-001413 T 00 01 05

Päätös

A

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia oikeuspalveluiden tiloissa 16.5.2017 pidettävissä Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Villamonten ylimääräisessä ja  Kiinteistö Oy Puroniitynlaakson varsinaisessa yhtiökokouksessa ja siellä hyväksymään hallitusten esitykset yhtiöiden keskinäisen sulautumissopimuksen hyväksymiseksi.

B

1

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tehdä Asunto Oy Lågfants Bostads Ab:n, Asunto Oy Nederfants Bostads Ab:n, Asunto Oy Söderfants Bostads Ab:n ja Asunto Oy Västerfants Bostads Ab:n
yhtiökokouksia pitämättä osakkeenomistajien yksimieliset päätökset, joilla vahvistetaan yhtiöiden tilinpäätökset ja toimintakertomukset, päätetään yhtiöiden tulosten käytöstä, päätetään, ettei osinkoa jaeta, ja myönnetään yhtiöiden hallituksille ja toimitusjohtajille tili- ja vastuuvapaus päättyneeltä tilikaudelta.

2

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa
varmistamaan, että osakkeenomistajien päätökset kirjataan, päivätään ja numeroidaan, ja allekirjoittamaan osakkeenomistajien päätökset kaupungin puolesta.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Liitteet

1

Villamonte, yhtiökokouskutsu 2017-04-27

2

Puroniitynlaakso, ylim.yhtiökokouskutsu 2017-04-27

3

Fants-yhtiöt, osakkeenomistajienkokous, 2017-04-27

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Maanhankinnan myötä Helsingin  kaupungin omistukseen on tullut Sipoosta Helsinkiin liitetyiltä alueilta maata omistavia yhtiöitä. Hallinnon yksinkertaistamiseksi on ollut tarkoituksenmukaista fuusioida ostetut yhtiöt yhteen yhtiöön, Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Villamonteen, johon jo aiemmin on fuusioitu vastaavia yhtiöitä.

Nyt on tarkoitus sulauttaa uusin hankittu yhtiö, Kiinteistö Oy Puroniitynlaakso Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Villamonteen. Tässä tarkoituksessa yhtiöiden yhtiökokouksissa tulee hyväksyä yhtiöiden keskinäinen sulautumissopimus.

Asunto Oy Lågfants Bostads Ab, Asunto Oy Nederfants Bostads Ab, Asunto Oy Söderfants Bostads Ab ja Asunto Oy Västerfants Bostads Ab ovat sulautuneet Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamonteen 31.12.2016. Sulautuneiden yhtiöiden hallitukset ja toimitusjohtaja ovat laatineet tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ajalta, jolta tilinpäätöstä ei ole vielä esitetty yhtiökokouksessa. Sulautuneiden yhtiöiden tilintarkastaja on tarkastanut tämän lopputilityksen ja antanut siitä lausuman.

Sulautuvien yhtiöiden ainoan osakkeenomistajan, Helsingin kaupungin, tulee nyt päättää yhtiöiden tilinpäätösten ja toimintakertomusten vahvistamisesta, tilikauden tuloksen käyttämisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Yhtiökokouskutsut ja kutsu osakkeenomistajien kokoukseen ovat liitteinä 1 - 3.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Liitteet

1

Villamonte, yhtiökokouskutsu 2017-04-27

2

Puroniitynlaakso, ylim.yhtiökokouskutsu 2017-04-27

3

Fants-yhtiöt, osakkeenomistajienkokous, 2017-04-27

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätöshistoria

Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13.03.2017 § 42

HEL 2017-001413 T 00 01 05

Päätös

A

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa

1

kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa edustamaan Helsingin kaupunkia liitteessä 1 mainittujen tytäryhtiöiden vuoden 2017 varsinaisissa yhtiökokouksissa Kiinteistöosakeyhtiö Puu-Myllypuron Yhteistilaa lukuun ottamatta.

2

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että käsiteltävät asiat hyväksytään hallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

3

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan yhtiökokouksissa siten, että mainittujen yhtiöiden hallitusten jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastajat valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen 1 mukaisesti.

4

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että tytäryhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ellei osakassopimuksessa tai yhtiöjärjestyksessä ole toisin sovittu tai määrätty, ja että tilintarkastajalle ja/tai tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

5

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että yhtiökokous kehottaa yhtiön hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa yhtiölle mahdollisesti asetettuja sitovia ja muita tavoitteita.

6

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan Helsingin Leijona Oy:n yhtiökokouksessa niin, että yhtiön yhtiöjärjestystä muutetaan seuraavasti: Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi (2) vuotta siten, että toimikausi päättyy vaalia tai valintaa seuraavan toisen varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

7

seuraavassa mainittuja hallituksia ottamaan varsinaisen yhtiökokouksen esityslistalle Helsingin kaupungin esityksen hallituksen kehottamisesta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa yhtiölle mahdollisesti asetettuja sitovia ja muita tavoitteita: Asunto-oy Paciuksenkatu 4, Helsingin Tiedepuiston Yrityshautomot Oy, Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3, Kiinteistö Oy Intiankatu 31, Kiinteistö Oy Kaisaniemen Metrohalli, Kiinteistö Oy Käpylän Terveystalo, Kiinteistö Oy Mosaiikkitorin Pysäköintilaitos, Kiinteistö Oy Puistolan Pankkitalo, Kiinteistö Oy Rastilankallion päiväkoti, Kiinteistö Oy Torpparinmäen korttelitalo, Kiinteistö Oy Viikin Viher- ja ympäristötietokeskus, Kontulan Palvelutalo Oy, Malmin Liiketalo Oy ja Palvelukeskus Albatross Oy.

B

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti

1

kehottaa ATT:tä edustamaan Helsingin kaupunkia Kiinteistöosakeyhtiö Puu-Myllypuron Yhteistilan vuoden 2017 varsinaisessa yhtiökokouksessa.

2

kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan yhtiökokouksessa siten, että käsiteltävät asiat hyväksytään hallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

3

kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan yhtiökokouksessa siten, että mainitun yhtiön hallituksen jäsenet ja tilintarkastaja valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen 1 mukaisesti.

4

kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan yhtiökokouksessa siten, että tytäryhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ellei osakassopimuksessa tai yhtiöjärjestyksessä ole toisin sovittu tai määrätty, ja että tilintarkastajalle ja/tai tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

5

kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan yhtiökokouksessa siten, että yhtiökokous kehottaa yhtiön hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa yhtiölle mahdollisesti asetettuja sitovia ja muita tavoitteita.

C

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti

1

nimetä Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiön hallitukseen jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastajiksi tarkastuslautakunnan nimeämät tilintarkastajat sääntöjen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen 1 mukaisesti.

2

kehottaa kaupungin nimeämiä jäseniä säätiön hallituksessa toimimaan niin, että säätiö noudattaa kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti säätiölle annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa säätiölle mahdollisesti asetettuja sitovia ja muita tavoitteita.

3

kehottaa kaupungin nimeämiä jäseniä säätiön hallituksessa toimimaan niin, että säätiön hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ja että tilintarkastajalle ja/tai tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

D

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa

1

kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa edustamaan Helsingin kaupunkia seuraavassa mainittuja yhtiöitä vuoden 2017 varsinaisissa yhtiökokouksissa: Kiinteistö Oy Hansasilta sekä Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputie.

2

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että käsiteltävät asiat hyväksytään hallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

3

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että tytäryhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ellei osakassopimuksessa tai yhtiöjärjestyksessä ole toisin sovittu tai määrätty, ja että tilintarkastajalle ja/tai tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

4

kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan kussakin yhtiökokouksessa siten, että yhtiökokous kehottaa yhtiön hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa yhtiölle mahdollisesti asetettuja sitovia ja muita tavoitteita.

Käsittely

13.03.2017 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Vastaehdotus:
Osku Pajamäki:

Muutetaan liitteeseen 1 vuonna 2017 aloittavien hallitusten jäsenet seuraavasti:

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat

        Henrik Halen -> Samuli Vapaasalo, hallituksen jäsen

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Tennispalatsi

        Roby Mountrakis -> Helinä Tuominen, hallituksen jäsen

 

Vastaehdotus:
Silvia Modig:

Muutetaan liitteeseen 1 vuonna 2017 aloittavien hallitusten jäsenet seuraavasti:

Kiinteistö Oy Malminkatu 3

        Mika Vilppolahti -> Toni Asikainen, hallituksen jäsen

 

Konsernijaosto hyväksyi yksimielisesti Osku Pajamäen ja Silvia Modigin vastaehdotusten mukaisesti muutetun ehdotuksen.

27.02.2017 Pöydälle

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Petra Vänskä-Sippel, controller, puhelin: 310 36611

petra.vanska-sippel(a)hel.fi

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

 

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566