Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

10/2015

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Kaj/1

 

24.08.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 109

Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamonten osakkeenomistajan päätös

HEL 2015-001135 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tehdä yhtiökokousta pitämättä Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamonten osakkeenomistajan päätöksen, jolla myöntää eron hallituksen puheenjohtaja Martti Tallilalle ja valitsee hallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi hänen tilalleen Peter Haaparinteen.

Samalla konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa kirjaamaan, päiväämään, numeroimaan ja allekirjoittamaan osakkeenomistajan päätöksen.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Konsernijaosto päätti 9.3.2015 (43 §) mm. nimetä Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamonten yhtiökokouksessa valittavaksi Martti Tallilan yhtiön hallitukseen sen puheenjohtajaksi. Tarkoitus kuitenkin on, että yhtiön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana jatkaa edelleen sitä tehtävää aiemmin hoitanut Peter Haaparinne.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Tiedoksi

Oikeuspalvelut

Talous- ja suunnitteluosasto

Hallituksen jäsenet

Päätöshistoria

Kaupunginhallituksen konsernijaosto 09.03.2015 § 43

HEL 2015-001135 T 00 01 05

Päätös

A

Konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalveluita:

1

Edustamaan Helsingin kaupunkia liitteessä 1 mainittujen tytäryhtiöiden vuoden 2015 varsinaisissa yhtiökokouksissa.

2

Hyväksymään yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat yhtiön hallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

3

Ehdottamaan, että mainittujen yhtiöiden hallitusten jäsenet ja varajäsenet valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteiden mukaisesti, ja tilintarkastajat ja varatilintarkastajat tarkastuslautakunnan ehdotusten mukaisesti.

4

Ehdottamaan, että hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ellei osakassopimuksessa tai yhtiöjärjestyksessä ole toisin sovittu tai määrätty.

5

Ehdottamaan, että tilintarkastajille ja tilintarkastusyhteisöille suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

6

Ehdottamaan, että yhtiökokous päättää toimiohjeenaan kehottaa hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päättämiä konserniohjeita sekä konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta.

7

Ehdottamaan, että yhtiökokous kehottaa hallitusta asettamaan toiminnalleen tavoitteeksi vähintään yhden prosentin tuottavuuden nousun.

8

Ehdottamaan, että seuraavassa mainittujen yhtiöiden yhtiökokoukset asettavat yhtiöiden hallituksille sitovaksi tavoitteeksi kiinteistöjen ylläpitokustannusten nousun enintään ylläpitokustannuksia kuvaavan indeksinnousun verran, ja että kiinteistön lämpöenergian kulutus lämmitystarve huomioon ottaen alenee edellisvuodesta 2 %: Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat, Kiinteistö Oy Kaapelitalo Oy, Kiinteistö Oy Tennispalatsi.

9

Ehdottamaan, että Finlandia-talo Oy:n, Kiinteistö Oy Kaapelitalon ja Kiinteistöosakeyhtiö Kaapelitalon  seuraavien yhtiöiden yhtiökokoukset asettavat yhtiöiden hallituksille tavoitteeksi sen, että asiakastyytyväisyys paranee edelliseen vuoteen verrattuna, ja Finlandia-talo Oy:lle lisäksi, että yhtiön tulos on positiivinen.

10

Ehdottamaan, että yhtiökokouksissa Helsingin Leijona Oy:lle vuokrausastetta koskevaksi vähimmäistavoitteeksi 95 %.

11

Ehdottamaan, että Helsingin Väylä Oy:n hallitukselle asetetaan tavoitteeksi edesauttaa mahdollisimman laajan käyttäjäpiirin sitouttamista keskustan huoltotunnelin käyttöön.

12

Ehdottamaan, että toimitusjohtajan palkkaa tarkistettaessa noudatetaan työmarkkinoiden yleistä linjaa, ellei konsernijohto erityisestä syystä katso muuta tarpeelliseksi.

B

Konsernijaosto päätti valita seuraavaksi yksivuotiskaudeksi Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiön hallitukseen liitteestä 1 ilmenevät puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet, sekä tilintarkastajiksi tarkastuslautakunnan nimeämät tilintarkastajat.

Samalla konsernijaosto kehottaa säätiötä toimimaan kustannustehokkaasti ja kestävästi. Tavoitteena toiminnassa tulee pitää eri taiteenalojen tasapuolisesta edustusta vuokralaisia valittaessa ja nopeaa valintaprosessia vuokralaisten vaihtuessa. Lisäksi tavoitteena on huolehtia talon hyvästä kunnosta noudattamalla 17.11.2011 päivätyn kuntoarvion mukaista korjaussuunnitelmaa.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pekka Sauri

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

 

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566