Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2022

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/6

 

07.03.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 24

Vantaan Energia Oy:n hallituksen täydentämistä koskeva osakkeenomistajan päätös

HEL 2022-002412 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto teki Helsingin kaupungin osalta yhtiökokousta pitämättä Vantaan Energia Oy:n osakkeenomistajan päätöksen, jolla yhtiön hallituksen jäseneksi valitaan Heikki Pikkaraisen tilalle Antti Nummi yhtiöjärjestyksen mukaiseksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi 8.3.2022 lukien.

Samalla konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalveluita kirjaamaan, päiväämään, numeroimaan ja allekirjoittamaan osakkeenomistajan päätöksen.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Miia Aho, konsernilakimies, puhelin: 310 36445

miia.aho(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Vantaan kaupunki

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Vantaan Energia Oy

Yhtiön toimialana on osana Vantaan kaupunkikonsernia sähkö-, lämpö- ja kaasuliiketoiminta sekä muu energiahuolto, kiertotalous ja edellä mainittuihin liittyvät tuotanto- ja palveluliiketoiminnat sekä alan muu liiketoiminta. Yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteistöjä sekä osakkeita, osuuksia ja muita arvopapereita.

Helsingin kaupunki omistaa 40 % yhtiön osakkeista ja Vantaan kaupunki 60 %.

Hallitus

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään seitsemän (7) ja enintään yksitoista (11) jäsentä. Hallituksen kaikki jäsenet valitaan yhdessä vaalissa varsinaisessa yhtiökokouksessa kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan. Heidän toimikautensa alkaa heti vaalien jälkeen ja päättyy vaalia seuraavan toisen varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Osakkaiden välisessä vuonna 2021 päivitetyssä osakassopimuksessa on sovittu, että yhtiön hallitukseen valitaan seitsemän (7) varsinaista jäsentä, joista Vantaa nimeää kolme (3) jäsentä, Helsinki kaksi (2) jäsentä ja osakkaat yhdessä kaksi (2) jäsentä. Osakkaiden yhdessä nimittämien jäsenten tulee olla kummankin osakkaan organisaatioiden ulkopuolisia riippumattomia asiantuntijoita. Vantaa nimeää hallituksen varsinaisista jäsenistä puheenjohtajan. Helsinki nimeää hallituksen varapuheenjohtajan.

Nykyiset asiantuntijajäsenet on valittu Vantaan kaupungin ja Helsingin kaupungin yhteisen valintaprosessin kautta vuonna 2018. Yhtiön tulevista hiilineutraalisuus- ja kiertotaloushankkeista johtuen on ilmennyt tarve vaihtaa toista asiantuntijajäsentä. Uuden hallituksen jäsenen valinta on valmisteltu yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kesken ja ehdokkaiden kartoittamisessa on ollut mukana ulkopuolinen rekrytointikonsultti. Uudeksi hallituksenjäseneksi on päädytty esittämään yhteiskuntatieteiden maisteri Antti Nummea, joka on toiminut aiemmin mm. Nesteellä kaupallisena johtajana ja uusiutuvien polttoaineiden liiketoiminnan kehityspäällikkönä sekä SRV:n kaupallisena johtajana. Tällä hetkellä Antti Nummi toimii Geologian tutkimuskeskuksen Asiakasratkaisut-vastuualueen johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Tämän valmistelun mukaisesti yhtiön hallitukseen on tarkoituksenmukaista nimetä uudeksi jäseneksi Antti Nummi jäljellä olevaksi toimikaudeksi 8.3.2022 lukien.

Lopuksi

Osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaan osakkeenomistajat voivat yhtiökokousta pitämättä yksimielisinä päättää yhtiökokoukselle kuuluvasta asiasta. Päätös on kirjattava, päivättävä, numeroitava ja allekirjoitettava.

Kaupungin hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on päättää osakkeenomistajalle kuuluvan päätösvallan käyttämisestä silloin, kun päätös tehdään yhtiökokousta pitämättä ja kun kysymyksessä on taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen asia. Lisäksi konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Miia Aho, konsernilakimies, puhelin: 310 36445

miia.aho(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Vantaan kaupunki

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566