Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2022

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/8

 

07.03.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 26

Jäsenten nimeäminen REDIn käyttöyhtiö Oy:n hallitukseen

HEL 2022-001393 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti nimetä REDIn käyttöyhtiö Oy:n hallituksen varsinaiseksi jäseneksi yksikön päällikkö Pihla Kuokkasen ja varajäseneksi tiimipäällikkö Silja Hurskaisen.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

REDIn käyttöyhtiö Oy

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

REDIn käyttöyhtiö Oy

Kalasataman keskuksen eri toimintojen, yksityisten ja julkisten osien sekä eri omistajien välille on perustettu käyttöyhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja Kalasataman keskuksen kiinteistöille ja kiinteistöyhtiöille. Yhtiön toiminta on käynnistynyt vuonna 2018.

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön toimialana on käyttöyhtiönä
hallinnoida Helsingin kaupungin Sörnäisten kaupunginosan kortteleihin 10620–10623 sekä kortteleita halkovan rautatiealueen ja katualueiden alle ja osin päälle rakennettavaa Kalasataman keskusta käsittäen edellä mainittuihin kortteleihin ja yleisille alueille rakennettavan kauppakeskuksen, kellari- ja kalliopysäköintilaitoskokonaisuuden, ja kahdeksan
kauppakeskuksen päälle rakennettavaa tornitaloa.

Yhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Kaupunki ei omista yhtiön osakkeita, eikä yhtiö ole muutenkaan kaupungin määräysvallassa, yhtiö ei siten kuulu kaupunkikonserniin.

Yhtiön hallitus

Yhtiön hallitukseen kuuluu enintään kuusi varsinaista jäsentä ja kullekin varsinaiselle jäsenelle enintään yksi henkilökohtainen varajäsen. Helsingin kaupungilla on oikeus nimetä yksi hallituksen jäsen ja tämän varajäsen. Hallituksen toimikausi on voimassa toistaiseksi.

Yhtiön toiminnalla on keskeinen liittymä Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) toimintaan. Kaupunki on nimennyt yhtiön hallituksen varsinaiseksi jäseneksi Artturi Lähdetien ja varajäseneksi Päivi Kontron, molemmat HKL:sta (kaupunginhallituksen konsernijaosto 4.6.2018 § 58).

Kaupunginvaltuusto on 22.9.2021 § 282 päättänyt Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen toiminnan yhtiöittämisestä.
HKL:n koko toiminta kaikkine toimintaan liittyvine sopimuksineen ja omaisuuserineen pois lukien metroon liittyvät infra- ja liikennöintisopimuksiin liittyvät toiminnot on siirretty Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:lle. Metroliiketoimintaan liittyvät osat on tarkoitus siirtää metron automatisointiin liittyen Siemens-konsernin kanssa vireillä olevan oikeudenkäynnin päätyttyä myöhemmin. Yhtiö on aloittanut toimintansa 1.2.2022.

Kaupungin nimeämät, HKL:ää edustaneet hallituksen jäsen Artturi Lähdetie ja varajäsen Päivi Kontro ovat ilmoittaneet eroavansa tehtävästä. Näin ollen heidän tilalleen on tarpeen nimetä uudet jäsenet. 

Yhtiön hallitukseen on tarkoituksenmukaista nimetä kaupunkiympäristön toimialan liikenne- ja katusuunnittelupalveluista yksikön päällikkö Pihla Kuokkanen sekä hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi tiimipäällikkö Silja Hurskainen, nimettävien koulutus, osaaminen ja aikaisempi työkokemus kollektiivisesti huomioiden.

Toimivalta

Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

REDIn käyttöyhtiö Oy

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Nimettävät

Konserniohjaus

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566