Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

13/2021

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/10

 

11.10.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 126

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen ylimääräinen yhtiökokous

HEL 2021-003956 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kehotti kaupungin yhtiökokousedustajaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat -nimisen yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa toimimaan siten, että:

        yhtiön hallituksen jäseneksi nimetään talousarviopäällikkö Jani Nevalainen kuluvan toimikauden loppuun sekä

        hyväksymään hallituksen päätösehdotuksen yhtiön hallituksen valtuuttamisesta valmistelemaan ja toteuttamaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen omistukseen yhteistyössä kaupungin kanssa sekä tekemään hankkeen edellyttämät yhtiön rahoituspäätökset.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Liitteet

1

Kokouskutsu, kokous 21.10.2021

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Koy Helsingin Toimitilat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on Helsingin kaupungin kokonaan omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö. Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita vuokraoikeuden nojalla tontteja sekä omistaa niillä olevia tai niille rakennettavia rakennuksia. Lisäksi yhtiön toimialana on omistaa toimitilojen omistamiseen tai hallintaan oikeuttavia osakkeita.

Yhtiön omistamat rakennukset ovat pääasiassa Helsingin kaupunkikonsernin oman palvelutuotannon käytössä. Yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan kukin rakennus muodostaa oman itsenäisen osakesarjan. Yhtiön tavoitteena on huolehtia siitä, että kiinteistöt ovat terveellisiä ja turvallisia käyttää sekä suunnitelmallisesti ja taloudellisesti ylläpidettyjä. Lisäksi yhtiön tavoitteena on hoitaa huolellisesti kaupungin omaisuutta sekä säilyttää yhtiön talous ja toimintakyky vahvoina. Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä. Hallituksen toimikausi on kaksivuotinen.

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen hallitus on kutsunut yhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen koolle 21.10.2021. Yhtiökokouskutsu on liitteenä 1. Kokouskutsun liitteet ovat oheismateriaalissa.

Hallituksen jäsenen nimeäminen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 2.3.2020 § 16 nimennyt hallituksen jäseneksi talousarviopäällikkö Matti Malisen. Malinen on ilmoittanut eroavansa hallituksen jäsenen tehtävästä 1.10.2021 lukien.

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa tullaan muun muassa käsittelemään uuden hallituksen jäsenen nimeämistä eronneen tilalle. Uudeksi hallituksen jäseneksi on tarkoituksenmukaista nimetä talousarviopäällikkö Jani Nevalainen.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelma

Kaupunginvaltuusto on 16.6.2021 § 191 hyväksynyt keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman. Päätöksen mukaan jatkoselvitysten perusteella esitetään, että rakennus tulee Helsingin kaupungin kokonaan omistaman keskinäinen Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen omistukseen.

Hankkeen valmistelu ja toteuttaminen edellyttävät myös tarvittavia yhtiöoikeudellisia päätöksiä. Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen hallitus esittää, että yhtiökokous valtuuttaa yhtiön hallituksen valmistelemaan  ja toteuttamaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen omistukseen yhteistyössä kaupungin kanssa sekä tekemään hankkeen edellyttämät yhtiön rahoituspäätökset. Mikäli Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat hankkii tarvittavaa rahoitusta rahoitusmarkkinoilta, tulee yhtiö tarvitsemaan ja hakemaan tätä varten myöhemmin kaupungin takauksen.

Toimivalta

Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin (1 kohta) sekä toimiohjeiden antamisesta kaupunkia eri yhteisöissä ja säätiöissä edustavalle kaupungin kannan ottamiseksi käsiteltäviin asioihin, silloin kun kyseessä on taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen asia (2 kohta).

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Liitteet

1

Kokouskutsu, kokous 21.10.2021

Oheismateriaali

1

Kokouskutsu, kokous 21.10.2021, liitteet, osakasluettelo, yhtiöjärjestys ja hallituksen esitykset

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Koy Helsingin Toimitilat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Nimetty

Oikeuspalvelut

Konserniohjaus

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566