Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

12/2021

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/8

 

20.09.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 112

Kalasataman Palvelu 2 Oy:n varsinainen yhtiökokous

HEL 2021-009401 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan Kalasataman Palvelu 2 Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa siten, että:

- Yhtiökokous antaa hallitukselle valtuudet järjestää sopimusalueen 3 osalta yhden tai useampia suunnattuja osakeanteja (osakeantivaltuutus) noudattaen kaupunginhallituksen päätöksen 12.4.2021 (254 §) periaatteita sekä yhtiökokouskutsussa mainittuja ja mahdollisia muita yhtiön hallituksen esittämiä periaatteita ja ehtoja.

-Yhtiökokous antaa hallitukselle valtuudet A-osakkeiden muodostamiseen ja mitätöintiin myös tonttijakojen perusteella palveluyhtiön koko toiminta-alueella noudattaen yhtiön hallituksen esittämiä, yhtiökokouskutsussa mainittuja ja mahdollisia muita osakkeiden mitätöintiä ja merkintää koskevia periaatteita ja ehtoja.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Timo Lindén, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36550

timo.linden(a)hel.fi

Liitteet

1

Kokouskutsu 22.9.2021

2

Kalasataman Palvelu 2 Oy:n toiminta-alueen laajentaminen Khs 12.4.2021

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Realia Isännöinti Oy

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kalasataman Palvelu 2 Oy

Yhtiö toteuttaa, omistaa, vuokraa, luovuttaa, hallitsee, ylläpitää ja uudistaa Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) ja 21. kaupunginosan (Hermanni) uusilla asuntoalueilla (Kalasatama) asuntotontteja ja muilla tonteilla sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia pysäköintialueita ja niiden autopaikkoja, yhteispiha-alueita ja yhteiskerhotiloja sekä tuottaa näihin perustuvia omakustannusperusteisia palveluja osakkeenomistajilleen. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa vaiheittain toiminta-alueellaan.

Lisäksi yhtiön toimialana on perustaa alueportaali mainittujen tonttien vuokralaisina ja/tai omistajina olevien osakkeenomistajien käyttöön sekä omakustannusperusteisesti ylläpitää ja uudistaa sitä.

Yhtiö voi myös vähäisissä määrin tuottaa palveluja muille kuin yhtiön osakkeenomistajille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkeenomistajille.

Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia, kiinteistöjä, rakennuksia ja rakenteita sekä myydä omia ja omistamiensa muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita.

Yhtiö voi myös omistaa ympäristötaidetta ja siihen liittyviä rakenteita ja tiloja. Yhtiö voi hoitaa myös jätehuoltoa, kierrätystä ja muuta 2 §:n 1 momentissa mainittuja tontteja palvelevaa neuvontatoimintaa sekä erilaisia ympäristötaiteen ylläpitoon ja/tai niihin liittyviä/rinnastettavia tehtäviä. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 41,7 %.

Palvelualueen laajennus ja siihen liittyvät toimet

Kalastaman asuinalueen laajentuessa rakentamisen edetessä Kalasataman Palvelu 2 Oy:n toiminta-aluetta on päätetty laajentaa. Kaupunginhallitus on osaltaan hyväksynyt alueen laajentamisen kolmannella sopimusalueella 12.4.2021 § 254. Sopimusalueen 3 laajentumisen johdosta tarvittavat toimenpiteet ja hallitukselle annettava valtuus niiden toimeenpanoon on tarkoitus hyväksyä yhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa 22.9.2021. Toimenpiteet käsittävät yhden tai useamman suunnatun osakeannin sekä uusien A-osakkeiden muodostamista ja vanhojen mitätöintiä koskevat periaatteet ja ehdot, joita yhtiön hallitus esittää yhtiökokouksen hyväksyttäväksi. Esittelijä esittää, että konsernijaosto hyväksyisi esitetyt toimenpiteet yhtiökokouksen kokouskutsun asiakohtien 15 ja 16 mukaisena ja kehottaisi kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan niiden mukaisesti.

Lopuksi

Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on päättää toimiohjeiden antamisesta kaupunkia eri yhteisöissä ja säätiöissä edustavalla kaupungin kannan ottamiseksi käsiteltäviin asioihin, silloin kun kyseessä on taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen asia.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Timo Lindén, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36550

timo.linden(a)hel.fi

Liitteet

1

Kokouskutsu 22.9.2021

2

Kalasataman Palvelu 2 Oy:n toiminta-alueen laajentaminen Khs 12.4.2021

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Realia Isännöinti Oy

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Oikeuspalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566