Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

12/2019

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/7

 

04.11.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 97

Jäsenten nimeäminen Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n hallitukseen

HEL 2019-003021 T 00 01 06

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa siten, että yhtiön hallituksen jäseneksi valitaan henkilöstöjohtaja Nina Gros ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen yksikön päällikkö Mirja Heiskari sekä hallituksen jäseneksi valitaan hallintojohtaja Tiina Mäki ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari yhtiöjärjestyksen mukaiseksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Tiina Leinonen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 36109

tiina.leinonen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Seure Henkilöpalvelut Oy

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Seure Henkilöstöpalvelut Oy

Yhtiön toimialana on harjoittaa pääosaa toiminnastaan sen omistavien hankintayksiköiden, kuntien, kuntayhtymien sekä näiden tytäryhteisöjen ja -säätiöiden kanssa tuottamalla niille tilapäisen työvoiman vuokraukseen ja henkilöstöhankintaan liittyviä palveluja, sekä omistaa toimintaansa liittyviä osakkeita ja kiinteistöjä. Yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se myöskään jaa osinkoa. Mahdollinen voitto käytetään yhtiön kehittämiseen.

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 56,4 %.

Hallitus

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kymmenen (10) varsinaista jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä.

Osakassopimuksen mukaan Helsinki nimeää hallitukseen viisi (5) varsinaista jäsentä ja näille varajäsenet. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Helsinki.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi (2) vuotta siten, että toimikausi päättyy vaalia tai valintaa seuraavan toisen varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Hallituksen nykyinen toimikausi jatkuu kevääseen 2020.

Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n hallituksen varsinainen jäsen Tiina Harju-Kukkula ja hänen varajäsenensä Satu Järvenkallas sekä hallituksen varsinainen jäsen Juha Jolkkonen ja hänen varajäsenensä Sari Kuoppamäki ovat ilmoittaneet eroavansa yhtiön hallituksesta.

Yhtiön uudeksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi on tarkoituksenmukaista valita henkilöstöjohtaja Nina Gros ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen yksikön päällikkö Mirja Heiskari sekä hallituksen varsinaiseksi jäseneksi hallintojohtaja Tiina Mäki ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari.

Lopuksi

Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Tiina Leinonen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 36109

tiina.leinonen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Seure Henkilöpalvelut Oy

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Nimettävät

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566