Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

12/2019

1 (4)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/12

 

04.11.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 102

Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kympin hallituksen täydentämistä ja yhtiöjärjestyksen muuttamista koskeva osakkeenomistajan päätös

HEL 2019-009436 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto teki yhtiökokousta pitämättä Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kympin osakkeenomistajan päätöksen, jolla yhtiön

        hallituksesta eronneen Jaakko Staufferin tilalle valitaan hallituksen jäseneksi hallintopäällikkö Mikko Ravantti ja hallituksen puheenjohtajaksi yksikön päällikkö Osmo Rasimus konsernijaoston päätöksestä alkaen ja yhtiöjärjestyksen mukaiseksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi,

        yhtiöjärjestyksen 2, 7 ja 15 §:t muutetaan kuulumaan seuraavasti:

2 § Toimiala

Yhtiön toimialana on omistaa tai vuokraoikeuden nojalla hallita Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan korttelissa 591 tonttia nro 1 sekä omistaa ja hallita sillä olevaa rakennusta.

Yhtiö toimii ympäristöasioissa vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Yhtiö pyrkii toiminnassaan tehokkaaseen ja ympäristöä säästävään energiankäyttöön.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen kaupunkikonsernin yhtiölle asettamat tavoitteet huomioon ottaen.

7 § Toimitusjohtaja

Yhtiöllä on toimitusjohtaja, jonka valitsee hallitus.

Toimitusjohtajan tulee hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaisesti hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa.

15 § Tietojensaantioikeus

Helsingin kaupungin pormestarilla, apulaispormestareilla ja kansliapäälliköllä on oikeus saada kaikki tarvitsemansa yhtiötä ja sen toimintaa koskevat tiedot.

Helsingin kaupungin luottamushenkilöillä on oikeus saada yhtiöltä tietoja ja nähtäväkseen asiakirjoja, joita he toimessaan pitävät tarpeellisina. Tietojensaantioikeus ei kuitenkaan koske sellaisia tietoja ja asiakirjoja, jotka viranomaisen asiakirjoina olisivat lain mukaan salassa pidettäviä.

        yhtiöjärjestykseen lisätään uusi 16 §, joka kuuluu seuraavasti:

16 § Varojenjako

Koska yhtiön tarkoituksena ei ole voiton tuottaminen osakkeenomistajille, yhtiö ei jaa osinkoa. Varoja vapaan oman pääoman rahastosta jaettaessa, osakepääomaa alennettaessa, omia osakkeita hankittaessa ja lunastettaessa sekä yhtiötä purettaessa ja rekisteristä poistettaessa varat jaetaan osakkaille osakeyhtiölain määräysten mukaisesti.

Samalla konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalveluita kirjaamaan, päiväämään, numeroimaan ja allekirjoittamaan osakkeenomistajan päätöksen.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Miia Aho, konsernilakimies, puhelin: 310 36445

miia.aho(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi

Yhtiön tarkoituksena on rakennuttaa ja omistaa Kalasatamaan rakennettavaa kaupunkiympäristön toimialan toimitilarakennusta.

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 100 %.

Hallitus

Yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuuluu vähintään kolme (3) varsinaista jäsentä ja enintään viisi (5) jäsentä. 

Yhtiön toimitusjohtaja ei ole hallituksen jäsen.

Hallituksen puheenjohtajan valitsee yhtiökokous.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi (2) vuotta siten, että toimikausi päättyy vaalia tai valintaa seuraavan toisen varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Kiinteistö Oy Kalasataman Kympin hallituksen jäsen Jaakko Stauffer eroaa hallituksen jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta 1.11.2019 eläköitymisen johdosta. Yhtiön hallitukseen on tarkoituksenmukaista nimetä uusi hallituksen jäsen ja puheenjohtaja hänen tilalleen.

Yhtiöjärjestys

Yhtiön yhtiöjärjestyksen toimialapykälää täydennetään kaupunkiympäristön toimialan toimitilarakennusprojektin edetessä ja samalla päivitetään yhtiöjärjestys vastaamaan soveltuvin osin kaupungin hyvän hallinto- ja johtamistavan mukaista malliyhtiöjärjestystä kiinteistöyhtiölle.

Lopuksi

Osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaan osakkeenomistajat voivat yhtiökokousta pitämättä yksimielisinä päättää yhtiökokoukselle kuuluvasta asiasta. Päätös on kirjattava, päivättävä, numeroitava ja allekirjoitettava.

Kaupungin hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on päättää osakkeenomistajalle kuuluvan päätösvallan käyttämisestä silloin, kun päätös tehdään yhtiökokousta pitämättä ja kun kysymyksessä on taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen asia. Lisäksi konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.

 

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Miia Aho, konsernilakimies, puhelin: 310 36445

miia.aho(a)hel.fi

Oheismateriaali

1

Yhtiöjärjestys

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Kaupunginkanslia (oike, taso)

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566