Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

6/2019

1 (3)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/8

 

06.05.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 49

Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy hallituksen jäsenen nimeäminen

HEL 2019-003639 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyy Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 17.4.2019 yhtiön hallituksen jäseneksi valitun Suvi Lepistön valinnan.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Nimetty

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 4.3.2019, § 17 kehottanut kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy:n vuoden 2019 varsinaisessa yhtiökokouksessa hallituksen jäseniksi Martti Tallilaa ja Mikko Aholaa.

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 39,3 %.

Yhtiö toteuttaa, omistaa, vuokraa, luovuttaa, hallitsee, ylläpitää ja uudistaa Helsingin kaupungin 49. kaupunginosan (Laajasalo) uudella asuntoalueella (Kruunuvuorenranta) asuntotontteja ja muilla tonteilla sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia pysäköintilaitoksia ja -alueita ja niiden autopaikkoja, yhteispiha-alueita ja yhteiskerhotiloja sekä tuottaa näihin perustuvia omakustannusperusteisia palveluja osakkeenomistajilleen. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa vaiheittain toiminta- alueellaan. Lisäksi yhtiön toimialana on perustaa alueportaali mainittujen tonttien vuokralaisina ja/tai omistajina olevien osakkeenomistajien käyttöön sekä omakustannusperusteisesti ylläpitää ja uudistaa sitä.

Yhtiö voi myös vähäisissä määrin tuottaa palveluja muille kuin yhtiön osakkeenomistajille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkeenomistajille. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia, kiinteistöjä, rakennuksia ja rakenteita sekä myydä omia ja omistamiensa muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita. Yhtiö voi myös omistaa ympäristötaidetta ja siihen liittyviä rakenteita ja tiloja. Yhtiö voi hoitaa myös jätehuoltoa, kierrätystä ja muuta tontteja palvelevaa neuvontatoimintaa sekä erilaisia ympäristötaiteen ylläpitoon ja/tai niihin liittyviä/rinnastettavia tehtäviä. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettäväyhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän jäsentä.

Yhtiöjärjestyksen perusteella Helsingin kaupungilla on kaksi paikkaa yhtiön hallituksessa. Käytännössä kaupungilla on aiemmin ollut edustaja yhtiön hallituksessa myös Helsingin kaupungin Asuntotuotannosta (ATT), eli yhteensä kolme edustajaa. Tästä käytännöstä on kuitenkin jossain vaiheessa luovuttu. Toimivan hallituskokoonpanon saavuttamiseksi yhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa 17.4.2019 on yhtiön hallituksen jäseneksi esitetty ja valittu tehtävään suostumuksensa antanut ATT:n tiimipäällikkö Suvi Lepistö. Valintaa on ottaen huomioon saavutettava hyöty yhtiön ja sen hallituksen toiminnan kannalta pidettävä perusteltuna.

Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan konsernijaoston tehtävänä on muun muassa määrätä päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Maria Nelskylä, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 25251

maria.nelskyla(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Nimetty

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Talous- ja konserniohjaus

Oikeuspalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566