Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2018

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/7

 

05.03.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 19

Osakkuus- ym. yhteisöjen ja säätiöiden yhtiö- ja vuosikokoukset keväällä 2018

HEL 2018-001793 T 00 01 06

Päätös

A

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa toimimaan liitteessä 1 mainittujen yhteisöjen vuoden 2018 varsinaisissa yhtiökokouksissa ja vuosikokouksissa siten, että hallitusten jäsenet ja varajäsenet valitaan seuraavaksi toimikaudeksi liitteen 1 mukaisesti.

B

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättí nimetä liitteessä 1 mainittujen säätiöiden hallituksen jäsenet ja varajäsenet seuraavaksi toimikaudeksi liitteen 1 mukaisesti.

C

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti oikeuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n käyttämään toistaiseksi kaupungille Arabian Palvelu Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan kuuluvaa oikeutta nimetä yhtiön hallitukseen yksi varsinainen ja yksi varajäsen.

D

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti, että kaupunki ei toistaiseksi käytä sille yhtiöjärjestyksen mukaan kuuluvaa nimeämisoikeutta Kiinteistö Oy Vuosaaren Nuorisokylän eikä Viikinmäen Pysäköinti Oy:n osalta.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Atte Malmström, konserniohjauksen päällikkö, puhelin: 310 25472

atte.malmstrom(a)hel.fi

Liitteet

1

Toimielimiin nimettävät

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallituksen konsernijaoston päätettäväksi on valmisteltu keskitetysti nimeämisesitykset liitteen 1 mukaisesti kaupungin osakkuus- ym. yhteisöjen ja -säätiöiden varsinaisiin yhtiökokouksiin ja vuosikokouksiin liittyen.

Hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksettavien vuosi-/kokouspalkkioiden osalta kaupungin kannalta on perusteltua noudattaa osakkuus- ym. yhteisöissä ja säätiöissä yhtiöjärjestys- tai sääntömääräyksiä ja mahdollisia osakassopimuksen tai vastaavan kirjauksia taikka viime kädessä kunkin yhteisön tai säätiön vakiintuneita palkkiokäytäntöjä.

Konsernijaosto päätti 9.3.2015, § 45, ettei kaupunki käytä päätöksessä määritellyissä pysäköintiyhtiöissä yhtiöjärjestyksen sille antamaa oikeutta nimetä edustajansa yhtiön hallintoon. Päätöksessä ei mainittu Viikinmäen Pysäköinti Oy:tä. Kaupungilla ei ole suoraa omistusta yhtiössä, eikä kaupunki ole tosiasiassa käyttänyt nimeämisoikeuttaan sen osalta. Konserniohjauksen kannalta on tarkoituksenmukaista ottaa yhtiö osaksi sitä pysäköintiyhtiöiden ryhmää, jossa kaupunki ei käytä nimeämisoikeuttaan. Kaupunkikonsernin kannalta olennaiset näkökulmat tulevat otetuksi huomioon kyseisessä yhtiössä ja sen hallitustyöskentelyssä kaupungin tytäryhteisöjen omistuksen ja hallitusnimeämisten kautta.

Hallintosäännön 13 luvun 1 §:n mukaan tarkastuslautakunta nimeää ehdokkaat kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajiksi, ellei se erityisestä syystä ole antanut nimeämisoikeutta lautakunnan puheenjohtajalle. Vastaavasti tarkastuslautakunta ottaa kantaa osakkuusyhteisöjen ym. tilintarkastajiin siltä osin kuin kaupungilla on yhtiöjärjestykseen tai sääntöihin perustuva oikeus nimetä tilintarkastaja tai tilintarkastajia.

Siltä osin kuin yhtiökokousedustajille ei ole annettu erityisiä toimiohjeita, yhtiökokousedustajat hyväksyvät kokouksissa käsiteltävät asiat hallituksen ehdotusten mukaisesti, mikäli kyseinen kanta on lain säännösten mukainen. Menettelytapa perustuu kaupungin voimassa oleviin johtamisen ja hallinnon keskeisiin periaatteisiin eli ns. hyvän hallintotavan ohjeistukseen.

Aktiebolaget Det finlandssvenska kompetenscentret inom det sociala området

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 4,9 %.

Suomessa on kahdeksan alueellista sosiaalialan osaamiskeskusta ja yksi ruotsinkielinen sosiaalialan osaamiskeskus ruotsinkielistä väestöä varten. Osaamiskeskukset vastaavat sosiaalialan kehittämistyöstä ja siihen liittyvästä alueellisesta yhteistyöstä.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään yhdeksän ja enintään viisitoista varsinaista jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Helsinki nimeää yhden varsinaisen jäsenen ja hänelle varajäsenen.

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr

Säätiön tarkoituksena on ylläpitää ammattienedistämislaitosta, jonka nimi AEL ja jonka tehtävänä on edistää ihmisten, yritysten ja yhteisöjen tekniikan osaamista ja hallintaa. AEL ei pyri taloudellisen hyödyn saavuttamiseen vaan käyttää kaiken toiminnastaan syntyvän taloudellisen tuloksen toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Säätiön sääntöjen mukaan säätiön hallitukseen kuuluu vähintään yhdeksän ja enintään kolmetoista jäsentä. Kaupungilla on oikeus nimetä hallitukseen yksi jäsen. Hallituksen toimikausi on neljä vuotta.

Arabian Palvelu Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 0 %. Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistusosuus Arabian Palvelu Oy:stä on noin 19 %.

Yhtiön toimialana on omistaa tai vuokrata sekä hallita ja ylläpitää Helsingin kaupungin 23. kaupunginosan kortteleita 1001 1191 1201 124 ja 27. kaupunginosan korttelia 671 palvelevia pysäköintialueita tai tiloja 1 yhteispiha-alueita ja niiden taidehankkeita ja kerhotiloja. Yhtiö antaa vuokralle pysäköintipaikkoja ja kerhotiloja. Lisäksi yhtiön toimialana on omistaa ja ylläpitää osakkaiden käytössä olevaa alueellista tietoverkkoa. Toiminnassa osakkaisiinsa nähden yhtiö noudattaa, omakustannusperiaatetta. Yhtiö voi tarjota toimialansa mukaisia palveluja myös muille kuin yhtiön osakkaille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkaille. Perittävien korvausten suuruudesta päättää tällöin yhtiön hallitus. Yhtiöllä on myös oikeus hankkia ja omistaa sekä myydä muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita.

Yhtiön hallitukseen kuuluu viidestä kahdeksaan varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Kaupunki on luovuttanut 30.11.2015 omistamansa Arabian Palvelu Oy:n osakkeet (Khs 7.9.2015, § 840). Kaupungilla on edelleen yhtiön yhtiöjärjestyksen mukainen oikeus nimittää yksi varsinainen hallituksen jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen.

Konsernijaosto päätti 14.9.2015, § 126, oikeuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n käyttämään kaupungille Arabian Palvelu Oy:n yhtiöjärjestyksen 6 §:n mukaan kuuluvaa oikeutta nimetä yhtiön hallitukseen yksi varsinainen ja yksi varajäsen. Vastaavaa menettelyä on noudatettu myös vuosien 2016 ja 2017 osalta. Konserniohjauksen kannalta on tarkoituksenmukaista päättää tämän käytännön noudattamisesta toistaiseksi.

Fastighets Ab Glaspalatset i Helsingfors

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 25,1 %.

Yhtiön toimialana on maanvuokrasopimuksen nojalla hallita osaa Helsingin kaupungin 4. kaupunginosan korttelin nro 194 olevasta tontista nro 1 (kiinteistötunnus 91-4-194-1) ja omistaa sillä sijaitsevat rakennukset ja rakennelmat. Yhtiö voi harjoittaa hallinnassaan olevissa tiloissa ja alueilla vuokraustoimintaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän jäsentä. Kaupungilla on oikeus nimetä yksi hallituksen jäsen, jos hallituksen jäsenten määrä on enintään neljä, kaksi jäsentä jos hallituksen jäsenten määrä on viisi tai kuusi, ja kolme jäsentä, jos hallituksen jäsenten määrä on seitsemän.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 200 euroa per kokous. Puheenjohtajalle on lisäksi maksettu 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Helmi Liiketalousopisto Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 16,5 %.

Yhtiön toimialana on ylläpitää toisen asteen oppilaitosta sekä ammattikorkeakoulua. Yhtiö voi omistaa ja hallita tarkoitusperiään varten kiinteistöjä, osakkeita tai osuuksia. Yhtiö voi ylläpitää oppilaitoksia omistamalla toisen asteen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun osakkeita.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän jäsentä.

Yhtiökokouksen päätöksen mukaan hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 1 200 euron kuukausipalkkio ja jäsenille 300 euron suuruinen kuukausipalkkio. Lisäksi hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 450 euron suuruinen kokouspalkkio ja jäsenille 350 euron suuruinen kokouspalkkio jokaisesta kokouksesta.

Helsingin Musiikkitalo Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 41,7 %.

Yhtiön toimialana on tarjota Helsingin Musiikkitalon käyttöön liittyviä palveluita, järjestää tilaisuuksia Helsingin Musiikkitalossa, markkinoida Helsingin Musiikkitaloa, harjoittaa Helsingin Musiikkitalon tilojen vuokraustoimintaa, omistaa ja hallita Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a -nimisen yhtiön hallinnassa olevien tilojen irtokalustusta ja toimintavarustusta sekä hallinnoida vuokrasopimuksen perusteella Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a yhtiöjärjestyksen 4 §:n mukaisia tiloja 1-13. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa ja vuokrata niitä.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kuusi ja enintään yhdeksän jäsentä. Kukin yhtiön kolmesta omistajatahosta nimeää osakassopimuksen mukaan yhtä suuren määrän hallituksen jäseniä, vähintään yhden ja enintään kaksi jäsentä. Lisäksi osapuolet voivat yhdessä valita hallitukseen enintään kolme muuta jäsentä esimerkiksi osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotuksen pohjalta.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan nykyinen palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan kokouspalkkio on 250 euroa per kokous. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 2 500 euron vuosipalkkio ja jäsenille 1 000 euron vuosipalkkio.

Helsinki Business Hub Ltd Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 45,0 %.

Yhtiön toimialana on ulkomaisten investointien hakeminen Helsingin seudulle, kasvuhakuisten yritysten liiketoiminnan ja kansainvälistymisen vauhdittaminen sekä muu elinkeino- ja innovaatiotoiminnan kehittäminen seudulla.

Yhtiön hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä, joista Helsinki nimeää puheenjohtajan.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan kokouspalkkio on 200 euroa per kokous.

Kalasataman Palvelu Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 36,45 %.

Yhtiö toteuttaa, omistaa, vuokraa, luovuttaa, hallitsee ja ylläpitää/uudistaa Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) ja 21. kaupunginosan (Hermanni) uusilla asuntoalueilla (Kalasatama) asuntotontteja ja muilla tonteilla sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia pysäköintialueita ja niiden autopaikkoja, yhteispiha-alueita ja yhteiskerhotiloja.

Lisäksi yhtiön toimialana on perustaa alueportaali mainittujen tonttien käyttöön sekä ylläpitää ja uudistaa sitä. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia, kiinteistöjä, rakennuksia ja rakenteita sekä myydä omia ja omistamiensa muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita. Yhtiö voi myös omistaa ympäristötaidetta ja siihen liittyviä rakenteita ja tiloja, kuten kontteja. Yhtiö voi hoitaa myös jätehuoltoa, kierrätystä ja muuta 2 §:n 1 momentissa mainittuja tontteja palvelevaa neuvontatoimintaa sekä erilaisia ympäristötaiteen ylläpitoon ja/tai niihin liittyviä/rinnastettavia tehtäviä, kuten konttien, muiden tilojen ja rakenteiden luovuttamista. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa vaiheittain Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavan nro 11650 mukaista aluetta vastaavalle lopulliselle toiminta-alueelle (Kalasatama).

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään yhdeksän jäsentä.

Kalasataman Palvelu 2 Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 41,7 %.

Yhtiö toteuttaa, omistaa, vuokraa, luovuttaa, hallitsee, ylläpitää ja uudistaa Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) ja 21. kaupunginosan (Hermanni) uusilla asuntoalueilla (Kalasatama) asuntotontteja ja muilla tonteilla sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia pysäköintialueita ja niiden autopaikkoja, yhteispiha-alueita ja yhteiskerhotiloja sekä tuottaa näihin perustuvia omakustannusperusteisia palveluja osakkeenomistajilleen.

Lisäksi yhtiön toimialana on perustaa alueportaali mainittujen tonttien vuokralaisina ja/tai omistajina olevien osakkeenomistajien käyttöön sekä omakustannusperusteisesti ylläpitää ja uudistaa sitä.

Yhtiö voi myös vähäisissä määrin tuottaa palveluja muille kuin yhtiön osakkeenomistajille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkeenomistajille.

Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia, kiinteistöjä, rakennuksia ja rakenteita sekä myydä omia ja omistamiensa muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita.

Yhtiö voi myös omistaa ympäristötaidetta ja siihen liittyviä rakenteita ja tiloja. Yhtiö voi hoitaa myös jätehuoltoa, kierrätystä ja muuta 2 §:n 1 momentissa mainittuja tontteja palvelevaa neuvontatoimintaa sekä erilaisia ympäristötaiteen ylläpitoon ja/tai niihin liittyviä/rinnastettavia tehtäviä.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiö voi laajentaa toimintaansa vaiheittain toiminta-alueellaan.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään yhdeksän jäsentä, joista Helsingin kaupungilla on oikeus nimetä kaksi niin kauan, kun kaupunki on osakkeenomistajana yhtiössä.

Kiint. Oy Helsingin Tapulikaupungintie 5

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 35,7 %.

Yhtiön toimialana on hallita Helsingin kaupungin 40.kaupunginosan korttelissa 40118 olevia pysäköintitontteja nrot 10 ja 11 pysäköintilaitoksen rakentamista varten sekä rakentaa, varustaa ja ylläpitää sillä pysäköintilaitokseen kuuluvaa pysäköintialuetta, pysäköintihallia ja niihin liittyviä ajoluiskia ja kulkuteitä. Yhtiö voi omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellisia tiloja ja omistaa niiden hallintaan oikeuttavia osakkeita. Toiminnassa osakkaisiinsa nähden yhtiö noudattaa omakustannusperiaatetta. Yhtiö voi tarjota toimialansa mukaisia palveluksia myös ulkopuolisille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkaille.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin, että hallituksen jäsenille maksetaan kaupunkikonsernin palkkioperusteiden mukaiset palkkiot.

Kiinteistö Oy Biomedicum Helsinki

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 6,05 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita Helsingin kaupungin 15. kaupunginosan korttelissa 15.526 sijaitsevia tontteja 5 ja 6 sekä niillä olevia rakennuksia sekä muita kiinteistöjä ja niillä olevia rakennuksia Helsingin kaupungin 15. kaupunginosassa. Lisäksi yhtiön toimialana on välittää vuokralle yhtiön omistamissa rakennuksissa olevia osakkaiden hallitsemia tiloja ja antaa vuokralle yhtiön hallinnassa olevia tiloja. Yhtiö voi vuokrata tiloja yhtiön käyttöön.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän jäsentä.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 250 euroa per kokous ja puheenjohtajan kokouspalkkio 320 euroa per kokous.

Kiinteistö Oy Espoon Terminaali

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 50,0 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita Helsingin Kampin keskuksen alueella Helsingin kaupungin Kampin kaupunginosan korttelin 7 tontin 8 sekä Fredrikinkadun, Salomonkadun ja Jaakonkadun maanalaisilla tasoilla sijaitsevia Espoon bussien terminaalitiloja liikennöintialueineen. Yhtiön tarkoituksena on tarjota terminaalitoimintaan liittyviä palveluja. Tämän tarkoituksensa yhtiö toteuttaa luovuttamalla terminaalitilojen käyttöoikeuden korvausta vastaan Espoon kaupungille ja Helsingin kaupungille sekä tarvittaessa muille tahoille. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhtiö voi lisäksi olla osakkaana hallinnointi-, palvelu- ja markkinointiyhtiöissä sekä omistaa, ostaa, myydä ja vuokrata palveluita, maaalueita, tiloja ja autopaikkoja. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu neljä jäsentä. Helsingillä on oikeus nimetä kaksi hallituksen jäsentä. Puheenjohtaja nimetään vuorovuosin Espoon kaupungin kanssa. Helsinki nimesi puheenjohtajan edellisenä toimikautena, joten nyt alkavalle toimikaudelle puheenjohtajan nimeää Espoo.

Kiinteistö Oy Helsingin Ruoholahden Parkki

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 9,2 %.

Yhtiön toimialana on vuokraoikeuden nojalla hallita maanalaista osaa Helsingin kaupungin 20. kaupunginosan korttelin 796 tontista n:o 3 ja omistaa ja hallita alueella olevaa pysäköintilaitosta, joka käsittää rakennuksen viisi alinta maanalaista kerrosta sekä sisään- ja ulosajoliittymät. Yhtiö voi omistaa, ostaa ja myydä sekä vuokrata osakkeita, osuuksia ja oikeuksia sekä koneita ja laitteita sekä harjoittaa pysäköintilaitostoimintaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän jäsentä.

Kiinteistö Oy Helsingin Ruoholahden Parkin hallituksen jäsenille ei vakiintuneesti ole maksettu palkkioita.

Kiinteistö Oy Helsingin Vihertukku

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 24,9 %.

Yhtiön toimialana on hallita Helsingin kaupungilta vuokrattua Helsingin kaupungin 21. kaupunginosan korttelin nro 274 tontilla nro 3 olevaa aluetta sekä omistaa alueelle rakennettavia elintarviketeollisuuden, jalostuksen ja tukkukaupan toimitiloja sekä vuokrata niitä.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän varsinaista jäsentä. Jokaisella varsinaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Helsinki nimeää yhden varsinaisen jäsenen ja hänen varajäsenensä.

Kiinteistö Oy Helsingin Vihertukun hallituksen jäsenille ei vakiintuneesti ole maksettu palkkioita.

Kiinteistö Oy Maatullinaukio

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 48,7 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita Helsingin kaupungin 40. kaupunginosan korttelissa n:o 40117 sijaitsevaa tonttia n:o 10, osoite Maatullinaukio 10, sekä tontille rakennettua liiketaloa. Yhtiön jokainen osake yhdessä toisten osakkeiden kanssa tuottaa oikeuden hallita määrättyä rakennuksessa olevaa liike, toimisto- tai varastotilaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä, ja mikäli varajäseniä valitaan, enintään kolme varajäsentä.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin maksaa puheenjohtajalle kokouspalkkiota 130 euroa per kokous ja jäsenille 123 euroa per kokous. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön.

Kiinteistö Oy Paloheinän Palvelukeskus

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 28,5 %.

Yhtiön toimialana on hallita Helsingin kaupungin 35. kaupunginosassa korttelissa no 35054 olevaa tonttia n:o 9 sekä omistaa ja hallita sillä olevia rakennuksia. Yhtiön jokainen osake yksin tai yhdessä toisten osakkeiden kanssa tuottaa oikeuden hallita yhtiöjärjestyksessä määrättyä yhtiön rakennuksessa olevaa huoneistoa tai muuta osaa yhtiön rakennuksesta tai sen hallinnassa olevasta kiinteistöstä.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 200 euroa per kokous.  Puheenjohtajalle on lisäksi maksettu 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Kiinteistö Oy Säterintie 2

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 22,0 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita Helsingin kaupungin 37. kaupunginosan korttelissa 37041 sijaitseva tontteja n:ot 10 ja 9 sekä niille rakennettuja rakennuksia ja pysäköintipaikkoja.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 200 euroa per kokous. Puheenjohtajalle on lisäksi maksettu 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Kiinteistö Oy Tapulikaupungin palvelutalo

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 49,0 %.

Yhtiön toimialana on omistus- tai vuokraoikeuden nojalla hallita tonttia nro 3 korttelissa nro 40101 Helsingin kaupungin 40. kaupunginosassa sekä omistaa tälle tontille rakennettavia rakennuksia.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä, joista kaupunki nimeää yhden.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Hallituksen jäsenen kokouspalkkio on ollut 100 euroa per kokous ja puheenjohtajan palkkio 120 euroa per kokous.

Kiinteistö Oy Turkismiehentie 8

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 20,0 %.

Yhtiön toimialana on vuokran nojalla hallita Helsingin kaupungin omistamaa, Helsingin kaupungin 46. kaupunginosan korttelissa 46162 sijaitsevaa tonttia n:o 1 sekä omistaa sillä olevia rakennuksia.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä, joista kaupunki nimeää yhden.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin hallituksen jäsenten kokouspalkkioksi 200 euroa per kokous. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön.

Kiinteistö Oy Vuosaaren nuorisokylä

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 0 %.

Yhtiön toimialana on vuokrasopimuksen nojalla hallita Helsingin kaupungin 54. kaupunginosan korttelissa 54100 sijaitsevaa tonttia numero 3 sekä omistaa ja hallita tontille rakennettuja asuinrakennuksia, joiden huoneistot luovutetaan vuokralle.

Yhtiön hallitukseen kuuluu neljä jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Yhtiöjärjestyksen mukaan Helsinki nimeää yhden varsinaisen jäsenen sekä yhden varajäsenen. Nimeämisoikeutta ei ole konserniohjauksen näkökulmasta tarkoituksenmukaista käyttää ottaen huomioon, että yhtiö kuuluu Nuorisosäätiö-konserniin, jonka tiiviissä ohjauksessa yhtiö on. Yhtiön hallituksen kaupungin toimesta nimettävällä jäsenellä tai varajäsenellä ei ole ollut riittävää tosiasiallista mahdollisuutta vaikuttaa yhtiötä koskevaan päätöksentekoon.

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 26,2 %.

Yhtiön toimialana on hallita Helsingin kaupungin 2. kaupunginosan (Kluuvi) korttelin nro 2013 tonttia nro 1 ja omistaa sillä oleva musiikkitalo- ja oppilaitosrakennus. Yhtiön toimialana on lisäksi harjoittaa hallinnassaan olevissa tiloissa vuokraustoimintaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään neljä ja enintään kahdeksan varsinaista jäsentä. Hallituksen varsinaisille jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Hallituksen jäsenten kokouspalkkiona on ollut 200 euroa per kokous. Puheenjohtajalle on maksettu lisäksi 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 39,3 %.

Yhtiö toteuttaa, omistaa, vuokraa, luovuttaa, hallitsee, ylläpitää ja uudistaa Helsingin kaupungin 49. kaupunginosan (Laajasalo) uudella asuntoalueella (Kruunuvuorenranta) asuntotontteja ja muilla tonteilla sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia pysäköintilaitoksia ja -alueita ja niiden autopaikkoja, yhteispiha- alueita ja yhteiskerhotiloja sekä tuottaa näihin perustuvia omakustannusperusteisia palveluja osakkeenomistajilleen. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa vaiheittain toiminta-alueellaan.

Lisäksi yhtiön toimialana on perustaa alueportaali mainittujen tonttien vuokralaisina ja/tai omistajina olevien osakkeenomistajien käyttöön sekä omakustannusperusteisesti ylläpitää ja uudistaa sitä. Yhtiö voi myös vähäisissä määrin tuottaa palveluja muille kuin yhtiön osakkeenomistajille, mikäli siitä ei aiheudu haittaa yhtiön osakkeenomistajille. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia, kiinteistöjä, rakennuksia ja rakenteita sekä myydä omia ja omistamiensa muiden yhtiöiden osakkeita ja arvopapereita.

Yhtiö voi myös omistaa ympäristötaidetta ja siihen liittyviä rakenteita ja tiloja. Yhtiö voi hoitaa myös jätehuoltoa, kierrätystä ja muuta tontteja palvelevaa neuvontatoimintaa sekä erilaisia ympäristötaiteen ylläpitoon ja/tai niihin liittyviä/rinnastettavia tehtäviä.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän jäsentä. Helsinki nimeää hallitukseen kaksi varsinaista jäsentä niin kauan kun Helsingin kaupunki on osakkeenomistajana yhtiössä.

Lehtisaaren Huolto Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 27,5 %.

Yhtiön toimialana on huolehtia yhteenliittymänä Helsingin kaupungin Lehtisaaren katujen kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä mahdollisesta muustakin huoltotoiminnasta sekä hallita ja käyttää Lehtisaaressa sijaitsevaa kallioväestönsuojaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu kolme varsinaista ja kaksi varajäsentä. Helsinki nimeää yhden jäsenen.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 80 euroa per kokous ja puheenjohtajan 100 euroa per kokous.

Länsimetro Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 15,6 %.

Yhtiön toimialana on keskinäisenä kiinteistöosakeyhtiönä rakennuttaa, omistaa, hallita, ylläpitää, huoltaa ja kehittää Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään ("Rataosuus 1") ja Espoon Matinkylästä Espoon Kivenlahteen ("Rataosuus 2") ulottuvan metrolinjan metroliikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Erikseen todetaan, että tällaisia rakennelmia eivät ole osin asemarakennusten liiketilat ym. rakennelmat ja laitteet, joka eivät välittömästi palvele metroliikennettä. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa osakkeita ja osuuksia yhteisöissä. Yhtiön tarkoituksena ei ole voiton tuottaminen osakkeenomistajille.

Yhtiön hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä. Osakassopimuksen mukaan Helsinki nimeää kaksi hallituksen jäsentä. Espoon kaupungin kanssa on käynnistetty neuvottelut osakassopimuksen muuttamisesta siten, että Helsingin kaupunki nimeää jatkossa yhtiön hallitukseen vain yhden jäsenen. Muutos on perusteltu ottaen huomioon yhtiön omistusosuudet sekä toiminnan keskittymisen kokonaan Espoon alueelle toteutettavaan Länsimetron kakkosvaiheeseen.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin, että hallituksen jäsenille maksetaan palkkiota 200 euroa kokoukselta. Lisäksi hallituksen puheenjohtajalle maksetaan joko 2185 euron vuosikorvaus tai kuukausittain 182,02 euroa. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä tai osakassopimuksessa ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön.

Malmin Pysäköintitalo Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 44,6 %.

Yhtiön toimialana on Malmin aluekeskuksessa omistaa ja hallita tontteja sekä niille rakennuttamiaan asemakaavan mukaisia pysäköinti- ja muita tiloja ja autopaikkoja sekä antaa niitä vuokralle samoin kuin huolehtia liike- ja asuintonttien yhteisjärjestelyinä toteutettavista hälytys- ja ohjausjärjestelmistä, huoltopalveluista ja väestönsuojista. Lisäksi yhtiö voi harjoittaa tiedonvälitystä kaapeliverkoston avulla ja ylläpitää verkostoa tähän tarkoitukseen.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään neljä ja enintään seitsemän jäsentä.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Hallituksen jäsenten kokouspalkkiona on ollut 200 euroa per kokous. Puheenjohtajalle on maksettu lisäksi 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 42,0 %.

Yhtiön toimiala on ammattikorkeakoululaissa määriteltyjen tehtävien hoitaminen. Yhtiö voi harjoittaa liiketoimintaa, joka tukee ammattikorkeakoululaissa säädettyjen tehtävien toteuttamista. Toimintaansa varten yhtiö voi omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa ja vuokrata niitä. Lisäksi yhtiö voi ottaa vastaan avustuksia ja lahjoituksia. Yhtiön tarkoitus on muu kuin voiton tuottaminen osakkeenomistajille. Mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään seitsemän ja enintään yhdeksän jäsentä.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä tai osakassopimuksessa ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Käytäntönä on ollut hallituksen jäsenten ja varapuheenjohtajan kokouspalkkio 200 euroa per kokous ja puheenjohtaja 250 euroa per kokous. Lisäksi vuosipalkkiona on maksettu puheenjohtajalle 4 375 euroa ja varapuheenjohtajalle 1 875 euroa.

Oy Apotti Ab

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 38,0 %.

Oy Apotti Ab toimii julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittamassa mielessä osakkeenomistajien sidosyksikkönä, jonka tarkoituksena on tuottaa palveluja yhtiön osakkeenomistajille. Yhtiö voi tuottaa rajallisen määrän palveluja myös ulkopuolisille kuitenkin siten, että se ei vaaranna yhtiön asemaa omistajiensa sidosyksikkönä.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään seitsemän ja enintään yhdeksän jäsentä, joista Helsinki nimeää vähintään kaksi. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Helsinki.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin hallituksen jäsenten kokouspalkkioksi 200 euroa per kokous. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkioksi vahvistettiin 2 185 euroa ja kuukausittain maksettuna 182,08 euroa. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä tai osakassopimuksessa ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Yhtiön pääomistajien kesken on keskusteltu hallituksen palkkioiden korottamisesta kevään 2018 yhtiökokouksessa hallitustyöskentelyn vaativuus huomioon ottaen. Yhtiön toteuttaman laajan tietojärjestelmähankkeen etenemisen myötä hallitustyöskentelyn vaativuus on kasvanut.

Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 49,5 %.

Yhtiö harjoittaa rautateiden liikkuvan raideliikennekaluston hankinta-, omistus-, hallinta- ja vuokraustoimintaa sekä kalustoon liittyvää huolto- ym. palvelutoimintaa ja näihin kaikkiin liittyvien tilaaja- ja konsulttipalvelujen tuottamista. Lisäksi yhtiö harjoittaa edellä mainittuihin liittyvää muuta liiketoimintaa. Yhtiö voi omistaa osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä, käydä niillä kauppaa sekä olla osakkaana yhtiöryhmissä ja konsortioissa, joiden toiminta liittyy läheisesti yhtiön toimialaan. Yhtiö voi ottaa lainoja ja myöntää takauksia päätoimialansa puitteissa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän jäsentä, joista Helsinki nimeää yhden.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin hallituksen jäsenten kokouspalkkioksi 200 euroa per kokous. Puheenjohtajalle maksetaan lisäksi 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä tai osakassopimuksessa ei ole nimenomaisesti sovittu palkkioista, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön.

Siltakeskus Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 26,0 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita tontteja n:ot 5, 8, ja 9 Helsingin kaupungin 40. kaupunginosan korttelissa n:o 40005 sekä niille rakennettuja neljää rakennusta.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä sekä kolme varajäsentä. Helsinki nimeää hallitukseen yhden varsinaisen jäsenen ja yhden varajäsenen.

Yhtiön edellisessä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin, että hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiota 200 euroa per kokous ja puheenjohtajalle 250 euroa per kokous. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön.

Startup Maria Oy

Helsingin kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 34,0 %.

Yhtiön tarkoituksena on luoda edellytyksiä uudelle kasvuyrittäjyydelle, tukea kasvuyritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Yhtiö kehittää ja ylläpitää kasvuyrityskeskittymiä sekä niiden tilaratkaisuja ja palvelukonsepteja, tukee tiloissa toimivia yritysyhteisöjä, tarjoaa yritysneuvontaa ja palveluita sekä toteuttaa tapahtumia. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään kuusi jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Helsinki.

Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten kokouspalkkio on ollut sama kuin Helsingin kaupungin luottamushenkilöiden palkkiosäännön 2 §:ssä tarkoitetun johtosääntöön perustuvan jaoston puheenjohtajan kokouspalkkio, joka tällä hetkellä on 200 euroa. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on puolet saman palkkiosäännön 4 §:n kohdassa "muut lautakunnat" mainitusta vuosipalkkiosta. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on tällä hetkellä 2 185 euroa ja kuukausittain maksettuna 182,08 euroa.

Suomen Messut Osuuskunta

Suomen Messut osuuskunnan tarkoituksena on tukea jäsentensä elinkeinoa järjestämällä heitä palvellen messuja ja näyttelyitä sekä tuottamalla niihin liittyviä palveluja edistääkseen samalla maamme elinkeinoelämän kilpailukykyä Suomessa ja ulkomailla. Osuuskunnan palveluksia saavat käyttää hyväkseen muutkin kuin sen jäsenet.

Osuuskunnan hallintoneuvostoon kuuluu vähintään viisitoista ja enintään kaksikymmentäseitsemän jäsentä. Käytäntönä on ollut, että Helsingin kaupunki nimeää hallintoneuvoston puheenjohtajan ja kolme jäsentä.

Svenska Framtidsskolan i Helsingforsregionen Ab

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 19,0 %.

Yhtiön toimialana on toimia ruotsinkielisen ammattikoulutuksen järjestäjänä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi yhtiö harjoittaa muuta koulutustehtäväänsä liittyvää toimintaa. Yhtiö toimii yleishyödyllisesti eikä tavoittele toiminnassaan voittoa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kuusi ja enintään kahdeksan jäsentä.

Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten kokouspalkkio on ollut 100 euroa per kokous ja puheenjohtajan vuosipalkkio 1 000 euroa.

Tehdaskiinteistö Oy Kisällitalo

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 15,3 %.

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita tonttia n:o 11 Helsingin kaupungin XXII kaupunginosan korttelissa n:o 700 ja tontilla sijaitsevia rakennuksia sekä varata rakennuksissa olevien eri kerrosten lattiapinta-alasta suurimman osan osakkeenomistajille pienteollisuushuoneistoiksi.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään kuusi jäsentä, joista Helsinki nimeää yhden.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan palkkiot perustuvat yhtiössä vakiintuneesti noudatettuun palkkiokäytäntöön. Hallituksen jäsenten kokouspalkkiona on ollut 140 euroa per kokous ja puheenjohtajan kokouspalkkio 180 euroa per kokous.

Urhea-säätiö sr

Säätiön tarkoituksena on tukea ja kehittää Metropolialueella opiskelevan urheilijan opiskelun ja urheilun yhteensovittamista. Säätiö luo edellytyksiä, kehittää ja tukee erityisesti huipulle tähtäävien ja huipulla olevien urheilijoiden päivittäistä valmentautumista ja kokonaisvaltaista kehittymistä lajissaan sekä edistää urheilun ja liikunnan tutkimusta.

Säätiön hallintoneuvostoon kuuluu vähintään 25 ja enintään 50 jäsentä, joista Helsinki nimeää yhden. Säätiön hallintoneuvoston nykyinen toimikausi tulee päättymään keväällä 2018 vireillä olevan sääntömuutoksen tullessa voimaan.

Uudenmaan Sairaalapesula Oy

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 30,1 %.

Yhtiön toimiala on pesulatoiminta, tekstiilien huolto ja vuokraus.

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään neljä ja enintään seitsemän jäsentä. Helsingillä on oikeus nimetä hallitukseen kaksi jäsentä.

Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) hallituksen 25.3.2013 tekemän päätöksen mukaisesti hallituksen jäsenten palkkiot määräytyvät HUSin luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaan.

Vanhojen automiesten asunto-osakeyhtiö

Kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 15,9 %.

Yhtiön toimialana on vuokrasopimuksen nojalla hallita Helsingin kaupungilta vuokrattua tonttia n:o 13, osoite Aleksis Kiven katu 10 b, korttelissa n:o 359 Helsingin kaupungin XII kaupunginosassa sekä omistaa ja hallita tontille rakennettua rakennusta, jonka huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta suurin osa on varattu osakkeenomistajien asunnoiksi.

Yhtiön hallitukseen kuuluu seitsemän varsinaista ja kolme varajäsentä, joista Helsinki nimeää yhden jäsenen ja yhden varajäsenen.

Yhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole nimenomaisesti sovittu palkkiosta, vaan vakiintuneesti noudatettu palkkiokäytäntö on ollut, että hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan kokouspalkkio on 100 euroa per kokous.

Y-Säätiö sr

Säätiön tarkoituksena on terveyden sekä vanhus-, invalidi- ja muun sosiaalihuollon tukemiseksi toimia ihmisarvoisten asuntojen saamiseksi asuntovaikeuksissa oleville normaaliin tai lähes normaaliin itsenäiseen asumiseen kykeneville ihmisille.

Säätiö voi muullakin tavalla osallistua edellä tarkoitettujen ihmisten sosiaalisten ja taloudellisten elämän edellytysten parantamiseen samoin kuin myös tukea ja suorituttaa sellaista tutkimustyötä, mikä lähinnä palvelee näitä tarkoitusperiä.

Säätiön hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä.

Hallituksen jäsenille voidaan säätiön sääntöjen mukaan maksaa kohtuullinen kokouspalkkio ja kulut. Hallituksen puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle voidaan maksaa kokouspalkkioiden lisäksi kohtuullinen vuosipalkkio säätiön hyväksy tehdystä työstä.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Atte Malmström, konserniohjauksen päällikkö, puhelin: 310 25472

atte.malmstrom(a)hel.fi

Liitteet

1

Toimielimiin nimettävät

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Oikeuspalvelut

Nimetyt henkilöt

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Aleksanterinkatu 22-24

+358 9 310 36106

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki PL 1

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

 

 

FI02012566