Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2018

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Asia/7

 

12.02.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 12

Toimialojen, virastojen ja liikelaitosten edustus yhdistysten ja verkostojen vuosikokouksissa ja muissa jäsenten kokouksissa

HEL 2017-012286 T 00 00 02

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto oikeutti toimialat, virastot ja liikelaitokset edustamaan kaupunkia toimialaansa kuuluvien yhdistysten ja verkostojen vuosikokouksissa ja muissa jäsenten kokouksissa, joissa kaupunki on jäsenenä.

Samoin konsernijaosto oikeutti toimialat, virastot ja liikelaitokset tarvittaessa nimeämään vuosikokouksessa tai muissa jäsenten kokouksessa hallituksen jäseneksi esitettävän henkilön tilanteissa, joissa yhdistyksen tai verkoston sääntöjen mukaista hallitusjäsenten minimimäärää ei muuten saada kokoon, tai muissa vastaavissa tilanteissa, joissa kaupunkia pyydetään nimeämään jäsen hallitukseen.

Konsernijaosto kehotti toimialoja, virastoja ja liikelaitoksia ylläpitämään liitteenä olevan listan edustettavistaan yhteisöistä ja verkostoista ajantasaisena ja toimittamaan sen kaupungin kirjaamoon edelleen kaupunginkanslian talous- ja konserniohjausyksikölle, oikeuspalveluille ja kaupunginsihteereille toimitettavaksi.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Hilkka Tapiolinna, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36185

hilkka.tapiolinna(a)hel.fi

Jenni Rope, johtava kaupunginasiamies, puhelin: 310 36195

jenni.rope(a)hel.fi

Liitteet

1

Kaupungin jäsenyydet yhdistyksissä ja verkostoissa_2018.pdf

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupungin liittyminen yhteisöihin ja verkostoihin edellyttää kaupunginhallituksen päätöstä. Talousarviokirjan liitteessä 2 on luettelo kunkin toimialan, viraston ja liikelaitoksen osalta niistä yhdistyksistä ja verkostoista, joissa kaupunki on jäsenenä lukuun ottamatta niitä, joihin liittymisestä kaupunginhallitus on tehnyt kuluvana vuotena päätöksen. Toimialat maksavat näiden yhdistysten ja verkostojen jäsenmaksut talousarviomäärärahoillaan.

Hallintosäännön mukaan konsernijaosto päättää jäsenten ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen toimielimiin, jos yhteisön sääntöjen mukaan kaupungilla on oikeus nimetä hallituksen jäsen. Hallintosäännön mukaan kaupunginlakimies käyttää kaupungin puhevaltaa yhtiö-, yhtymä- ja vuosikokouksissa ja silloin, kun yhtiökokousta pitämättä tehdään päätös asiassa, joka ei ole taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen.

Nyt esitetään, että edustusvaltuutus edustaa kaupunkia vuosikokouksissa ja muissa jäsenten kokouksissa päätettäisiin antaa toimialoille, virastoille ja liikelaitoksille toistaiseksi toimialojen toimialaan kuuluvien yhdistysten ja verkostojen osalta. Toimialojen, virastojen ja liikelaitosten tulee pitää luettelo yhdistyksistä ja verkostoista ajantasaisena ja huolehtia siitä, että luettelo on käytettävissä kaikilla sitä tarvitsevilla kaupungin toimijoilla.             

Liitteenä 1 on tämänhetkinen ja jatkossa täydentyvä luettelo yhdistyksistä ja verkostoista. Lista perustuu vuoden 2018 talousarvion liitteenä olevaan talousarvioon sisältyvien jäsenmaksujen luetteloon.

Esittelijä

kansliapäällikkö

Sami Sarvilinna

Lisätiedot

Hilkka Tapiolinna, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36185

hilkka.tapiolinna(a)hel.fi

Jenni Rope, johtava kaupunginasiamies, puhelin: 310 36195

jenni.rope(a)hel.fi

Liitteet

1

Kaupungin jäsenyydet yhdistyksissä ja verkostoissa_2018.pdf

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Keskushallinto

Työterveysliikelaitos

Rakentamispalveluliikelaitos

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kaupunkiympäristön toimiala

Pelastuslaitos

Liikenneliikelaitos

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala

Sosiaali- ja terveystoimiala

Talous- ja konserniohjausyksikkö

Oikeuspalvelut

Kirjaamo

Kaupunginsihteerit

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Aleksanterinkatu 22-24

+358 9 310 36106

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki PL 1

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

 

 

FI02012566