Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2017

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Sj/1

 

10.04.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 61

Helsinki-viikon säätiön sr hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan nimeäminen

HEL 2017-003099 T 00 01 06

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti

1

nimetä Helsinki-viikon säätiön sr hallituksen puheenjohtajaksi ja varsinaisiksi jäseniksi toimikaudeksi, joka  on kaksivuotinen ja päättyy valinnan todenneen vuosikokouksen jälkeen pidettävän toisen vuosikokouksen päättyessä, seuraavat henkilöt:

        Pekka Mattila, puheenjohtaja
 

        Harri Saksala
 

        Aino Halonen
 

        Minerva Krohn
 

        Lasse Liemola

2

kehottaa hallituksen jäseniä toimimaan säätiön hallituksessa niin, että säätiö noudattaa kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernijaoston päättämiä konserniohjeita ja konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti säätiölle annettua muuta kaupungin ohjeistusta sekä kaupungin talousarviossa säätiölle mahdollisesti annettuja sitovia ja muita tavoitteita.

3

kehottaa hallituksen jäseniä toimimaan säätiön hallituksessa niin, että hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot, ja että tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot tarkastuslautakunnan hyväksymän tilintarkastusyhteisön tarjoukseen perustuvan laskun mukaisesti.

4

Samalla konsernijaosto päätti nimetä säätiön tilintarkastajaksi  Tilintarkastusrengas Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja HT Kai Salmivuori) toimikaudeksi, joka päättyy valinnan todenneen vuosikokouksen jälkeen pidettävän toisen vuosikokouksen päättyessä.

Esittelijä

va. apulaiskaupunginjohtaja

Pia Panhelainen

Lisätiedot

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Helsinki-viikon nimeämispyyntö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

 

Säätiö

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Helsinki-viikon säätiön sr tarkoituksena on taiteen eri muotojen tunnetuksi tekeminen kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä ohjelmaa, johon voi sisältyä mm. musiikki-, teatteri- ja tanssiesityksiä, näyttelyitä sekä muita säätiön tarkoituksen toteuttamiseen liittyviä tilaisuuksia ja sisältöjä.

Patentti- ja rekisterihallitus on 1.2.2017 rekisteröinyt säätiön sääntömuutoksen, jolla muutettiin säätiön sääntöjen 5 §:ä. Muutettujen sääntöjen mukaan säätiön päättävänä elimenä on hallitus, johon kuuluu viisi (5) varsinaista jäsentä. Aiempien sääntöjen nojalla hallituksen jäsenmäärä oli seitsemän. Sääntöjen 5 §:ssä todetaan edelleen, että hallituksen puheenjohtajan ja jäsenet valitsee Helsingin kaupunki. Hallituksen toimikausi on kaksivuotinen. Sääntömuutos, jolla hallituksen jäsenten lukumäärää pienennettiin, vastaa kaupungin konsernihallituksen ohjetta. Konsernijaoston 13.3.2017 tekemän päätöksen nojalla Helsinki-viikon säätiön hallitukseen tullaan tekemään kuntavaalien tulokseen perustuvat tarvittavat muutokset.

Säätiön näkyvin toimintamuoto ovat elo-syyskuussa järjestettävät Juhlaviikot, jotka ovat suurin Suomessa järjestettävistä festivaaleista, ja myös kansainvälisin. Lisääntyvä festivaali- ja tapahtumatarjonta merkitsee kuitenkin kiristyvää kilpailua ihmisten ajankäytöstä. Helsinki-viikon säätiön on tämän vuoksi jatkuvasti kehitettävä toimintaansa, löydettävä uusia yleisöjä, ja uusia yhteistyökumppaneita. Toiminnan kehittäminen edellyttää niin kotimaisen kuin ulkomaisen taidekentän tuntemista, mutta myös hyvää taloudenhallintaa ja rahoituksen hankkimista. Hallituksen työskentelyssä nämä eri osa-alueet ovat jatkuvasti esillä, ja siksi on tärkeää, että hallituksessa on monialaista osaamista.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Pia Panhelainen

Lisätiedot

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Helsinki-viikon nimeämispyyntö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

 

Säätiö

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00099

Faksi

 

Alv.nro

 

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566