Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2015

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Kaj/1

 

14.12.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 182

Östersundomista ostettujen yhtiöiden osakkeenomistajan päätökset yhtiöiden hallinnon järjestämiseksi

HEL 2015-013356 T 00 01 05

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tehdä yhtiökokousta pitämättä neljä osakkeenomistajan päätöstä, joilla Asunto Oy Vesterfants Bostads Ab:n, Asunto Oy Lågfants Bostads Ab:n, Asunto Oy Nederfants Bostads Ab:n ja Asunto Oy Söderfants Bostads Ab:n hallituksiin nimetään jäseniksi toimistopäällikkö Peter Haaparinne, kiinteistölakimies Miia Pasuri ja apulaisosastopäällikkö Teuvo Sarin, sekä tilintarkastajaksi KPMG Oy Ab päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHTT Leif-Erik Forsberg.

Samalla konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa kirjaamaan, päiväämään, numeroimaan ja allekirjoittamaan osakkeenomistajan päätökset.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunki omistaa 100 % päätösehdotuksessa mainittujen yhtiöiden osakkeista. Yhtiöt omistavat ja hallitsevat maa-alueita Östersundomissa ja ovat tulleet kaupungin omistukseen maanhankinnan yhteydessä.

Osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaan osakkeenomistajat voivat yhtiökokousta pitämättä yksimielisinä päättää yhtiökokoukselle kuuluvasta asiasta. Päätös on kirjattava, päivättävä, numeroitava ja allekirjoitettava.

Kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on käyttää kaupungin osalta osakkeenomistajalle kuuluvaa päätösvaltaa silloin, kun päätös tehdään yhtiökokousta pitämättä ja kun kysymyksessä on taloudellisesti merkittävä tai periaatteellisesti laajakantoinen asia.

Yhtiöt on hallinnon rationalisoimiseksi tarkoitus jatkossa fuusioida kaupungin myös omistamaan Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamonteen, joka hallinnoi aikaisemmin Östersundomista hankituja yhtiömuotoisesti omistettuja kiinteistöjä. Yhtiöiden vanha hallitus on eronnut kaupan jälkeen, joten yhtiöille tulee yhtiöjärjestelyjen mahdollistamiseksi valita hallitukset ja tilintarkastaja.

Käytännöllistä on valita yhtiöiden hallituksiin samat jäsenet ja tilintarkastaja kuin Keskinäinen Kiinteistöosakeyhtiö Villamontessa. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut toimistopäällikkö Peter Haaparinne ja jäseninä kiinteistölakimies Miia Pasuri ja toimistopäällikkö Teuvo Sarin. Tilintarkastajana on toiminut KPMG Oy Ab päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHTT Leif-Erik Forsberg.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Anni Sinnemäki

Lisätiedot

Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36028

timo.harmala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Oikeuspalvelut

Kiinteistövirasto

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

 

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566