Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2015

1 (1)

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

 

 

 

 

Sj/2

 

09.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 41

Edustajien nimeäminen sivistystoimen toimialaan kuuluvien osakkuus- ja muiden yhteisöjen toimielimiin

HEL 2015-001516 T 00 01 05

Päätös

Konsernijaosto päätti

-        kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalveluja edustamaan kaupunkia liitteessä mainittujen osakkuusyhtiöiden vuoden 2015 varsinaisissa yhtiökokouksissa

-        kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa hyväksymään yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat yhtiön hallituksen päätösehdotusten mukaisesti

-        kehottaa yhtiökokousedustajaa esittämään, että mainittujen yhtiöiden hallitusten jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastajat valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen mukaisesti

-        nimetä kaupungin edustajat säätiöiden toimielimiin ja tilintarkastajat sääntöjen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen mukaisesti

-        todeta, että tilintarkastajalle ja tilintarkastusyhteisölle suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan 30.1.2013 hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36683

maria.nyfors(a)hel.fi

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Sivistystoimen osakkuus- ja muihin yhteisöihin nimettävät

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Liitteessä mainitut yhtiöt ja säätiöt

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijä

Sivistystoimen toimialaan kuuluu seuraavia osakkuus- ja muita yhtiöitä ja säätiöitä, joihin kaupungilla on oikeus nimetä hallituksen jäseniä ja tilintarkastajia:

Helsingin Musiikkitalo Oy:n toimialana on mm. tarjota Helsingin Musiikkitalon käyttöön liittyviä palveluita, järjestää tilaisuuksia Musiikkitalossa, markkinoida Musiikkitaloa, harjoittaa Musiikkitalon tilojen vuokraustoimintaa sekä omistaa ja hallita Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a -nimisen yhtiön hallinnassa olevien tilojen irtokalustusta ja toimintavarustusta. Yhtiön hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä, joiden toimikausi on yksi vuosi siten, että toimikausi päättyy ensimmäisen vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Osakassopimuksen mukaan kukin osapuoli nimeää kaksi jäsentä ja yhtiökokous valitsee näistä hallituksen puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. Yhtiökokouksen 16.6.2014 tekemän päätöksen nojalla hallituksen jäsenten kokouspalkkio on 200 euroa. Puheenjohtajalle maksetaan lisäksi 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio.

Kiinteistö Oy Laajasalon palloiluhallien toimialana on vuokrata Laajasalon urheilupuistossa sijaitsevaa maa-aluetta ja ylläpitää ja hallita kiinteistöllä sijaitsevaa palloiluhallia ja tennishalleja. Kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 40 %. Yhtiön hallitukseen kuuluu kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitut seitsemän jäsentä, joista kaupunki nimeää kolme. Tilintarkastaja valitaan vuosittain. Yhtiökokouksen päätöksen mukaan hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 2 185 euron suuruinen vuosipalkkio ja puheenjohtajalle ja jäsenelle 200 euron suuruinen kokouspalkkio.

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n toimialana on ylläpitää ammattikorkeakoulua ja harjoittaa ammattikorkeakoulun koulutusaloihin liittyvää koulutus- ja muuta toimintaa. Yhtiön hallituksessa on vähintään seitsemän ja enintään yhdeksän jäsentä, joista kaupunki nimeää kolme. Kaupunki omistaa yhtiöstä 42 %. Yhtiökokouksen vuosittaisen päätöksen mukaan hallituksen puheenjohtajalle maksettavan kokouspalkkion suuruus on 250 euroa ja varapuheenjohtajalle ja jäsenelle maksettavan 200 euroa. Puheenjohtajalle maksetaan lisäksi 4 375 euron suuruinen ja varapuheenjohtajalle 1 875 euron suuruinen vuosipalkkio.

Ami-säätiön tarkoituksena on osaltaan huolehtia pääkaupunkiseudun ammatillisesta aikuiskoulutuksesta. Se ylläpitää oppilaitosta, jossa järjestetään aikuisille tarkoitettua ammatillista koulutusta ja sitä tukevaa muuta koulutusta sekä työ-, palvelu- ja tutkimustoimintaa. Säätiön hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä, joista kaupunki nimeää puheenjohtajan ja kolme jäsentä. Säätiön sääntöjen mukaan hallituksen syyskokous vahvistaa hallituksen jäsenten kokouspalkkion suuruuden niin, ettei palkkio saa olla suurempi kuin Helsingin kaupunginhallituksen jäsenten kokouspalkkio.

FRAME-säätiön tarkoituksena on suomalaisen visuaalisen taiteen aseman vahvistaminen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen sekä vuorovaikutuksen lisääminen suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä. Säätiön toimielimiä ovat hallitus ja valtuuskunta, joista hallituksen valitsee opetus- ja kulttuuriministeriö. Säätiön valtuuskuntaan kuuluu kolmetoista säätiön perustajien kolmivuotiskaudeksi kerrallaan valitsemaa jäsentä. Helsingin kaupunki nimeää näistä yhden jäsenen. Valtuuskunnan jäsenille ei makseta kokouspalkkiota.

Helmi Liiketalousopisto Oy:n toimialana on ylläpitää kauppaoppilaitosta ja harjoittaa ammattikorkeakoulutoimintaa. Kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 16,5 %. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen kuuluu 5 - 7 jäsentä. Yhtiökokouksen päätöksen mukaan hallituksen jäsenelle maksetaan 300 euron suuruinen kuukausipalkkio ja lisäksi 350 euron suuruinen kokouspalkkio jokaisesta kokouksesta.

Helsingin Taidehallin säätiön tarkoituksena on hoitaa ja käyttää Helsingin Taidehallin säätiön omaisuutta tarkoituksiin, jotka pyrkivät herättämään harrastusta kuvataiteisiin ja edistämään niiden harjoittamista maassamme. Kuvataiteisiin luetaan tässä yhteydessä myös taideteollisuus ja arkkitehtuuri. Säätiön hallitukseen kuuluu vähintään 12 ja enintään 14 jäsentä. Hallituksen jäsenen toimikausi on kolme vuotta ja se alkaa säätiön vuosikokouksesta. Säätiön syyskokouksessa 20.11.2014 tehdyn päätöksen mukaisesti kokouspalkkion suuruus on hallituksen jäsenille 20 euroa ja puheenjohtajalle 40 euroa.

Tekniikan museon säätiön tarkoituksena on valtakunnallisen tekniikan alan erikoismuseon ylläpitäminen ja kehittäminen sekä tekniikan ja teknillisten tieteiden historian tutkiminen ja edistäminen. Säätiön päättäviä elimiä ovat valtuuskunta ja hallitus. Valtuuskuntaan kuuluu vähintään viisitoista ja enintään neljäkymmentä kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan valittua jäsentä. Helsingin kaupunki nimeää kaksi jäsentä. Valtuuskunnan jäsenille ei makseta kokouspalkkiota.

Esittelijä

apulaiskaupunginjohtaja

Ritva Viljanen

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36683

maria.nyfors(a)hel.fi

Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054

leena.mickwitz(a)hel.fi

Liitteet

1

Sivistystoimen osakkuus- ja muihin yhteisöihin nimettävät

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Liitteessä mainitut yhtiöt ja säätiöt

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Oikeuspalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566