Helsingin kaupunki

Esityslista

2/2019

1 (1)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/82

 

12.2.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus Ammatillinen koulutus Ammatillisen koulutuksen päällikkö 19.12.2018 § 58

HEL 2018-013175 T 01 01 01 01

Päätös

Ammatillisen koulutuksen päällikkö päätti ottaa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon koulutuspäällikön virkaan (vakanssinumero 422533) musiikin maisteri ********** sekä 1. varasijalle filosofian kandidaatti **********

Päätös on tehty ehdolla, että virkaan valittu esittää hyväksyttävän työterveyshuollon arvion edellytyksistään hoitaa virkaa ja että virkaan valittu esittää lasten kanssa työskentelevien rikostausta selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterialain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen. Työhöntulotarkastuslausunto on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virantoimitus alkaa 1.2.2019. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen alkamisesta kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Stadin ammatti- ja aikuisopiston organisaatio uudistettiin 1.8.2018 alkaen. Uudistukseen liittyen kaupunginhallitus perusti 21.5.2018 30 uutta koulutuspäällikön virkaa, joista oli nyt haettavana julkisella hakumenettelyllä yksi virka.

Haku koulutuspäällikön virkaan oli avoinna 20.11.2018 – 4.12.2018 välisenä aikana Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmässä sekä työ- ja elinkeinopalveluiden mol.fi internet-sivuilla.

Virkaa haki 41 hakijaa, joista viisi kutsuttiin haastatteluun. Haastattelut toteutti ammatillisen koulutuksen päällikkö Maria Sarkkinen ja rehtori Annele Ranta. Apulaisrehtori Marko Kallio oli mukana kolmessa haastattelussa.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (15.6.2018 § 46) mukaan koulutuspäällikön ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää ammatillisen koulutuksen päällikkö.

Koulutuspäälliköltä edellytetään opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukainen opettajalta vaadittava kelpoisuus. Lisäksi edellytettiin soveltuva korkeakoulututkinto sekä johtamiskokemusta ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta.

Kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa ilmoitettiin katsottavan eduksi vahva pedagoginen osaaminen, valmentava ote johtamiseen sekä tiimityöskentelykyky, muutosketteryys ja paineensietokyky, kokemus asiantuntijatiimin toiminnan suunnittelusta ja johtamisesta, verkosto-osaaminen, itseohjautuvan organisaation johtamiskyky sekä rahoituksen tunteminen.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Kaikilla haastatelluilla on hakuilmoituksessa edellytetty opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetussa asetuksessa (986/1998) opettajalta vaadittava kelpoisuus, soveltuva korkeakoulututkinto sekä johtamiskokemusta ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta.

Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa katsottiin, että ********** valintaa koulutuspäällikön virkaan puoltaa pitkä työkokemus esimiestehtävissä sekä monipuolinen ammatillisen koulutuksen ja maahanmuuttajatyön tuntemus. Hän on toiminut esimiehenä yli 7 vuotta. Hänellä on monialaista ja ansioitunutta kokemusta ammatillisen koulutuksen suunnittelusta, organisoinnista ja johtamisesta. Tehtävään valittu on toiminut mm. maahanmuuttajien kotouttamiskoulutuksen, kuntouttavan toiminnan ja erityisopiskelijoiden hallinnon parissa. Hän on työssään osoittanut osaamistaan verkostojen luomisessa sekä eri rahoituslähteiden hallinnoinnissa.

Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa katsottiin, että ********** valintaa 1. varasijalle koulutuspäällikön virkaan puoltaa yli kahdeksan vuoden kokemus esimiestehtävissä sekä laaja ammatillisen koulutuksen tuntemus. Hän on työskennellyt mm. erityisopetuksen, maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ohjauksen sekä erilaisten hankkeiden parissa. Hän on luonut verkostoja useiden eri tahojen kanssa sekä omaksunut hyvän lainsäädännön tuntemuksen eri työtehtävien myötä.

Päätös annetaan tiedoksi virkaa hakeneille. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Annele Ranta, Rehtori, puhelin: 040 631 5667

annele.ranta(a)hel.fi

Maria Sarkkinen, ammatillisen koulutuksen päällikkö, puhelin: 09 310 23149

maria.sarkkinen(a)hel.fi