Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2022

1 (4)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/2

 

31.05.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 111

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön viran täyttäminen, alue 6, kaakkoinen varhaiskasvatusalue

HEL 2022-006556 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti valita varhaiskasvatuksen aluepäällikön virkaan (vakanssinumero 025898) toistaiseksi **********

Virantoimitus alkaa 1.12.2022 lukien.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli Tiina Ahonen, joka poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

va. varhaiskasvatusjohtaja

Ulla Lehtonen

Lisätiedot

Kati Mhone, HR-asiantuntija, puhelin: 310 31738

kati.mhone(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalista_Vare aluepäällikkö_kaakkoinen_suurpiiri_3-2022

2

Hakijoiden CVt_Vare aluepäällikkö_kaakkoinen_suurpiiri_3-2022

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön virka (vakanssinumero 025898) tulee avoimeksi 1.12.2022. Työ alkaa viransijaisuudella 1.8.-30.11.2022.

Virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 11.-28.3.2022 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 13.3.2022. Viran ensimmäinen sijoituspaikka on kaakkoinen varhaiskasvatusalue.

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön tehtävänä on vastata kaakkoisen varhaiskasvatusalueen 6 johtamisesta. Varhaiskasvatusikäisiä lapsia varhaiskasvatusalueella on noin 2 700. Aluepäällikkö toimii alueen 14 päiväkodin johtajan sekä yhden johtavan leikkipuiston ohjaajan, kiertävän varhaiskasvatuksen erityisopettajan ja suomi toisena kielenä -opettajan esihenkilönä.

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi tehtävässä edellytetään suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa sekä varhaiskasvatuksen sisällön ja lainsäädännön tuntemusta. Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa:

”Tehtävässä vastaat alueesi 15 varhaiskasvatusyksikön pedagogiikan, palveluverkon, talouden, asiakkuuksien ja turvallisuuden johtamisesta. Osallistut varhaiskasvatuspalvelun kehittämiseen kaupunkitasolla ja vastaat osaltasi valmisteluprosesseista. Olet varhaiskasvatuksen johtoryhmän jäsen ja teet aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden ja verkostojen kanssa. Työn perustana ovat Helsingin strategia ja yhteiset tavoitteet, varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmat sekä toimintaa ohjaavat lait ja asiakirjat. Työssäsi sinua auttaa Helsingin laaja ja monipuolinen hallinnon tuki. Odotamme sinulta laaja-alaista näkemystä varhaiskasvatuksen johtamisesta sekä tuntemusta varhaiskasvatuksen sisällöstä ja lainsäädännöstä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia ja ennakoida toimintaympäristön muutoksia. Kykenet tekemään tietoon ja näkemykseen perustuvia päätöksiä sekä toteuttamaan niitä tavoitteellisesti ja johdonmukaisesti. Sinulla on aikaisempaa johtamiskokemusta ja tyylissäsi näkyy vahva valmentava johtamisote. Sparraat, osallistat ja rohkaiset henkilöstöä uudistumiseen. Omaat erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, ja olet aktiivinen ja selkeä viestijä. Osaat taitavasti hyödyntää osaavan kollegaporukan ja laajemman verkoston asiantuntemusta sekä rakentaa vahvaa yhteistyötä kaupunkiyhteisesti hyvän asiakaskokemuksen luomiseksi.”

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa, 28.3.2022 mennessä, hakemuksen jätti 38 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus oli 33 hakijalla. Liitteenä on hakijayhteenveto. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Hakemusten perusteella ensimmäiseen yksilöhaastatteluun kutsuttiin 9 hakijaa: ********** ********** Haastattelun suorittivat ajalla 31.3.-5.4.2022 va. varhaiskasvatusjohtaja ********** ja HR-asiantuntija **********

Haastattelun perusteella toiseen yksilöhaastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa: ********** ********** Haastattelun suorittivat ajalla 7.-8.4.2022 va. varhaiskasvatusjohtaja ********** ja HR-asiantuntija **********

Haastattelun jälkeen hakijat ********** ********** ja ********** kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy.

Haastattelujen ja henkilöarvioinnin jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnin perusteella viimeiseen haastatteluun kutsuttiin ********** ********** ja ********** Haastattelun suorittivat 26.4.2022 apulaispormestari ********** toimialajohtaja ********** va. varhaiskasvatusjohtaja ********** ja HR-asiantuntija **********

**********

**********

**********

**********

Varhaiskasvatusalueen aluepäällikön tehtävässä korostuu kyky rakentaa yhteistyötä eri toimijoiden ja verkoston kanssa sekä osallistuminen varhaiskasvatuspalvelun kehittämiseen kaupunkitasolla.

Edellä mainitun perusteella esittelijä esittää, että varhaiskasvatuksen aluepäällikön virkaan valitaan **********

**********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Esittelijä

va. varhaiskasvatusjohtaja

Ulla Lehtonen

Lisätiedot

Kati Mhone, HR-asiantuntija, puhelin: 310 31738

kati.mhone(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalista_Vare aluepäällikkö_kaakkoinen_suurpiiri_3-2022

2

Hakijoiden CVt_Vare aluepäällikkö_kaakkoinen_suurpiiri_3-2022

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566